Цей масляний крем виходить повітряним і ніжним, завдяки чому він стане прекрасною прошарком для торта, начинкою для еклерів, шу і ін. Також їм можна вирівнювати кондитерські вироби. Тому пропонуємо вам 5 варіантів приготування крему Шарлот.
Класичний рецепт крему Шарлот для торта
В каструлі змішуються яйця з молоком, після чого проціджують через сито, туди додається цукор і все вариться протягом трьох хвилин до загустіння. Окремо збивається вершкове масло, яке вливається готовий сироп і коньяк. Виходить дуже ніжний і повітряний крем для торта.
Інгредієнти на
1 порц.
- Молоко коров’яче 130 гр.
- Жовток 2 шт.
- Цукор-пісок 180 гр.
- Масло вершкове 200 гр.
- Коньяк 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати класичний крем Шарлотт для торта? Беремо невелику каструлю або сотейник, виливаємо туди молоко і додаємо жовтки.
- Все ретельно перемішуємо вінчиком, поки зверху не утворюється легка піна.
- Тепер проціджуємо отриману молочно-яєчну масу через сито, щоб позбутися від плівок.
- Далі додаємо туди цукровий пісок і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи силіконової лопаткою або ложкою, і варимо сироп протягом трьох хвилин. Він повинен злегка загуснути і стати схожим на рідку згущене молоко. Знімаємо сковороду з вогню, накриваємо сироп харчовою плівкою вконтакт і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
- Вершкове масло дістаємо з холодильника за годину-два до приготування крему, щоб воно було кімнатної температури. Перекладаємо його в глибоку ємність і збиваємо за допомогою міксера на високій швидкості, поки воно не посвітлішає і стане пишним.
- Тепер тонким струменем масло вливаємо в остиглий сироп і продовжуємо збивати.
- Потім додаємо столову ложку хорошого коньяку і наостанок все добре збиваємо.
- Наш крем Шарлотт за класичним рецептом готовий. Використовуємо його в тортах, наповнюємо еклери або шу. Приємного апетиту!
Шоколадний крем шарлотт для вирівнювання торта
В нагріте молоко з цукром вливаються збиті яйця, і все збивається віночком до легкого загустіння. Потім отримана маса вливається у збите вершкове масло. Далі в крем додається розтоплений шоколад і все добре перемішується.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Масло вершкове – 350 гр.
- Молоко – 240 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Шоколад – 60 гр.
Процес приготування:
1. Для початку беремо невелику каструлю або сотейник, вливаємо туди молоко, додаємо цукровий пісок і відправляємо на середній вогонь. Прогріваємо все, періодично помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. В цей час в окремій ємності збиваємо яйця до пишної піни. Тепер поступово вливаємо до молока яєчну масу, не перестаючи збивати всі, щоб яйця не згорнулися. Повинна вийти консистенція, схожа на не дуже густе згущене молоко.
2. Вершкове масло, за кілька годин до приготування, дістаємо з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Збиваємо його міксером протягом трьох хвилин, після чого додаємо туди молочний крем і ще раз збиваємо.
3. Шоколад перекладаємо в підходящу ємність і відправляємо в мікрохвильову піч приблизно на 3 хвилини. Зупиняємо її кожні 20 секунд і перемішуємо шоколад.
4. Розтопленого шоколаду даємо охолонути, після чого додаємо його в масляний крем і збиваємо.
5. Готовий шоколадний крем шарлотт використовуємо для вирівнювання торта або прошарку. Приємного апетиту!
Як приготувати крем шарлотт зі згущеним молоком?
До подогретому молока з цукром додаються жовтки, все збивається віночком і знімається з вогню. Потім отримана маса додається до збитого вершкового масла. Далі домішується згущене молоко і все збивається до пишноти. Виходить дуже смачний і ніжний крем для торта і інших виробів.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Молоко, згущене варене – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Молоко – 1/3 склянки
- Сіль – 1 щіпка.
- Жовток яєчний – 1 шт.
Процес приготування:
1. Жовтки відділяємо від білків, перекладаємо його в невелику ємність, додаємо дрібку солі і все добре перемішуємо за допомогою виделки.
2. Тепер беремо сковороду або невелику каструлю, вливаємо туди молоко, додаємо цукровий пісок і відправляємо на мінімальний вогонь.
3. Після того як молоко прогріється, поступово вливаємо туди збитий жовток, не перестаючи помішувати молоко. Продовжуємо помішувати, поки маса не закипить. Потім знімаємо сотейник з плити і даємо молочно-яєчної маси повністю охолонути до кімнатної температури.
4. Вершкове масло, перед початком приготування, дістаємо з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Потім збиваємо його за допомогою міксера, поки воно не стане білим і пухким. Поступово вливаємо туди охолоджений сироп, не припиняючи збивати.
5. В кінці додаємо варене згущене молоко і збиваємо, поки не вийде пишний, гладкий крем. Використовуємо його в якості прошарку для тортів, наповнення еклерів та ін. Приємного апетиту!
Крем шарлотт на жовтках в домашніх умовах
На плиті прогріваються яєчні жовтки, змішані з молоком і цукром. Потім отримана маса остуджується до кімнатної температури і додається до збитого масла. Виходить дуже пишний і ніжний крем, який можна використовувати для прошарку тортів, начинки для еклерів та ін
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Жовтки яєчні – 6 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Молоко – 200 мл
- Масло вершкове – 250 гр.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
1. У невелику каструлю або сотейник відправляємо яєчні жовтки і перемішуємо їх за допомогою віночка.
2. Далі вливаємо до жовтків молоко, додаємо ванілін, цукровий пісок і все добре перемішуємо. Далі відправляємо сотейник на невеликий вогонь і прогріваємо суміш, постійно помішуючи, поки вона не закипить. За це вона повинна загуснути і нагадувати по консистенції рідкої згущене молоко. Переливаємо заварную масу в окрему ємність, накриваємо її харчовою плівкою в контакт і даємо охолонути до кімнатної температури.
3. В цей час займаємося вершковим маслом. Дістаємо його з холодильника за кілька годин до початку приготування крему, щоб воно було м’яким. Перекладаємо масло в глибоку ємність і збиваємо його за допомогою міксера на максимальній швидкості. Воно повинно посвітліти і стати пишним.
4. Тепер поступово додаємо до маслу остиглу заварную суміш і продовжуємо збивати, поки не вийде пишний, однорідний крем.
5. Готовий крем шарлотт на жовтках використовуємо для прошарку тортів, наповнюємо їм еклери, тістечка та ін. Приємного апетиту!
Заварний крем шарлотт для бісквітного торта
На плиті прогрівається молоко з цукром, потім до нього вливається збите яйце і все повертається на вогонь. Все готується приблизно 1-2 хвилини, поки маса не загусне. Далі збивається вершкове масло, до нього додається заварний крем, коньяк і все збивається до однорідності.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор-пісок – 220 гр.
- Есенція ванільна – за смаком.
- Молоко – 150 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку беремо невелику каструлю або сотейник, вливаємо туди молоко, додаємо дві столові ложки цукрового піску і відправляємо все на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо молоко до кипіння. Прогріваємо 1-2 хвилини, поки цукор повністю не розчиниться, після чого знімаємо каструлю з вогню.
2. В окремій ємності збиваємо куряче яйце з цукром. Далі, не припиняючи збивати віночком, вливаємо туди гаряче молоко. Потім все знову переливаємо в каструлю або сотейник і відправляємо на середній вогонь.
3. Доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи. Потім варимо приблизно 1-2 хвилин, поки вона не стане густою. Далі знімаємо з вогню, перелити гарячий крем в окрему ємність і даємо охолонути до кімнатної температури, іноді помішуючи.
4. В окремій ємності збиваємо міксером на середніх обертах розм’якшене вершкове масло, яке попередньо дістаємо з холодильника, поки воно не посвітлішає і стане повітряним. Далі порціями додаємо туди остиглий заварний крем, коньяк і збиваємо, поки не вийде однорідна, пишна маса.
5. Готовий заварний крем шарлотт використовуємо для прошарку бісквітного торта або в інших кондитерських виробах. Приємного апетиту!