Класичні пишні сирники із сиру на сковороді – це те саме блюдо, коли дуже хочеться змайструвати щось на сніданок чи на вечерю з мінімальними тимчасовими витратами. Самі апетитні смажені сирники виходять лише з натурального сухуватого сиру – запам’ятайте це правило! У нас ви знайдете цілих 10 рецептів, простих і дуже смачних, які покроково навчають приготуванню відмінних пишних сирників. Перший рецепт, як завжди, з фото.
Класичний рецепт пишних сирників з сиру на сковороді
Вашій увазі пропонуємо класичний рецепт сирників на сковороді. Цей простий спосіб приготування підходить тим, хто хоче посмажити сирники по-швидкому, однак такі сирні вироби не відрізняються зниженою калорійністю за рахунок масла, в якому готуються. Якщо вам потрібні більш дієтичне сирники, тоді просто запечіть їх в духовці.
Інгредієнти на
5 порц.
- Сир 11% 500 г
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Борошно 4 ст. л.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Ванілін за бажанням.
- Масло рослинне для смаження
- Розпушувач 2 ч. л.
- Борошно для панірування
Процес приготування:
- Класичні пишні сирники із сиру на сковороді приготувати дуже просто. По класичному рецепту сир повинен бути сухим. Якщо він вологий, тоді відцідіть зайву рідину, помістивши сир під прес в марлі або ж помістіть його в сито на ніч. У миску викладіть сир, до нього вбийте яйця, всипте цукор, сіль і ванілін за бажанням.
- Масу перетріть виделкою або ложкою до однорідності, поки вона не стане повністю гладкою, а всі грудки не розійдуться. Спробуйте масу на смак і додайте цукор, якщо потрібно.
- Додайте просіяне з розпушувачем борошно, розмішайте тісто. Залиште хвилин на 30, щоб інгредієнти подружилися між собою і вийшли пишні сирники на сковороді.
- У чисту тарілку насипте борошно для панірування і поставте її поряд, щоб вам було зручно панірувати свої сирні вироби.
- Ліпіть сирники, формуючи красиві кругляшки, а потім обвалюйте їх трохи в борошні з усіх сторін. Досвідчені господині рекомендують спочатку зліпити все сирники, а тільки потім починати їх смажити, інакше можна не встежити і перші сирники підгорять на сковороді.
- Формуйте сирники рівного розміру і товщини, щоб вони рівномірно пропеклися. Для початку скачайте кульки, а потім розрівняйте їх у коржі товщиною не більше 1-1,5 см. Викладайте сирники із сиру на дошку, присипану борошном і панірують кожен сирник в борошні.
- Нагрійте масло на великому вогні, потім зменшіть вогонь і смажте пишні сирники на сковороді на невеликому вогні, з одного боку.
- Далі переверніть сирники і смажте на іншій стороні сковороди, можна під кришкою. З кожної сторони повинна вийде гарна, рум’яна скоринка.
- Їжте пишні сирники гарячими або теплими зі згущеним молоком або зі сметаною.
Приємного апетиту!
Як приготувати повітряні сирники із сиру з борошном?
Пишні сирники із сиру з борошном вийдуть у вас по цьому рецепту, якщо ви в точності придержитесь наших покрокових інструкцій. Жирність сиру може бути будь-який, але смачніше, якщо сир має не менше 5 і не більше 10 відсотків жирності. Занадто жирний сир зазвичай дуже вологий, вироби з нього прожариваются погано і можуть підгоріти. Сметану в тісто також додавайте не дуже жирну.
Склад:
- Борошно – 7 ст. л. + для панірування
- Сир – 700 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для тесту в миску викладіть сир і сметану, перемішати.
Крок 2. Порційно додайте борошно, розпушувач, добре розмішайте, щоб не було грудок.
Крок 3. Яйця збийте з цукром і з дрібкою солі , додайте в тісто, акуратно розмішайте.
Крок 4. З тіста сформуйте сирники у вигляді круглих або овальних коржів. Товщина – не більше 1,5 см. Формуйте сирники руками, змоченими в холодній воді, щоб тісто не прилипало.
Крок 5. За бажанням сирники можна запанірувати в борошні.
Крок 6. Обсмажуйте пишні сирники в маслі на середньому вогні, добре розжаривши сковороду, а потім, зменшивши вогонь.
Крок 7. Смажте їх з кожного боку, можна під кришкою, поки не з’явиться рум’яна кірочка. По мірі того, як масло википатиме, підливайте трохи нового, щоб сирники не підгоріли.
крок 8. Готові сирники із сиру з борошном їжте з джемом, з варенням або зі сметаною.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачні сирники з додаванням манки
Сирники із сиру будуть дійсно смачними, якщо в тісто додати трохи манки. Ця крупа надає сирників велику пружність, вони краще смажаться, так як не намагаються розвалитися на частини, а всередині виходять більш повітряними.
Інгредієнти:
- Сир сухий – 0,5 кг
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Розпушувач – 10 гр.
- Борошно для панірування.
Процес приготування:
Крок 1. Розімніть вилкою сухий сир (жирність від 5 до 10 відсотків).
Крок 2. У миску з сиром, додайте яйця, цукор, ванільний цукор і щіпку солі. Виделкою все знову добре розімніть і перемішайте до однорідності.
Крок 3. Манку, розпушувач і борошно введіть в тісто, знову акуратно вымесив його.
крок 4. Потім залиште сирну масу на півгодини, за цей час манка і борошно вберуть в себе надлишки рідини.
Крок 5. Сформуйте круглі сирники, набираючи масу ложкою з миски, щоб сирники були приблизного одного розміру і ваги.
Крок 6. Викладайте сирники на обробну дошку, припылив її борошном. Кожен сирник обваляйте в борошні.
Крок 7. Коли зліпиті всі сирники, смажте їх на добре розігрітому маслі на середньому вогні до рум’яності. Вогонь можна зменшити, щоб вони не пригоріли. Краще смажити під кришкою, так сирники всередині швидше пропечуться.
Крок 8. Обсмажте сирники із сиру з манкою з двох сторін і подавайте до столу гарячими або теплими разом з будь-якими апетитними топінгами і гарячим чаєм.
Приємного апетиту!
Класичні сирники на сковороді з домашнього сиру
Домашній натуральний сир дуже корисний, так як не має жодних шкідливих харчових добавок. Він неймовірно багатий кальцієм, а до того ж і неймовірно смачний! Пропонуємо вам посмажити на сковороді сирники з домашнього сиру, і ви відразу відчуєте різницю.
Склад:
- Борошно – 3 ст. л. з гіркою (+борошно для панірування).
- Сир – 0,5 кг
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Ванілін – за бажанням.
- Розпушувач – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Якщо сир домашній у вас вологий, викладіть його на друшляк і залиште на ніч, щоб пішла зайва рідина.
Крок 2. Далі добре розітріть його виделкою або ретельно перебити блендером, щоб зробити більш м’яким і однорідним, без грудок.
Крок 3. Коли сир буде в міру растерт, введіть в нього цукор і яйця, знову розітріть.
крок 4. Перемішайте сирну масу з просіяного разом з розпушувачем борошном.
Крок 5. Руками, змоченими в холодній воді, сформуйте круглі сирники, обваляйте кожен в борошні (можна і не обвалювати), а потім викладіть їх на обробну дошку, присипану борошном.
Крок 6. Смажте вироби з домашнього сиру на маленькому вогні під кришкою, щоб вони не згоріли, а добре просмажаться і всередині, і зовні.
Крок 7. Сирники будуть готовими, коли з двох сторін покриються красивою скоринкою. Їжте смажені сирники з домашнього сиру зі сметаною або варенням.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування сирників з знежиреного сиру
Сирники зі знежиреного сиру – це дієтичний продукт харчування, особливо, якщо вони смажаться на невеликій кількості рослинного масла. Щоб поліпшити смак сирних виробів, в них додають такі спеції, як ваніль, корицю, кардамон і цедру цитрусових фруктів. Можна додати і трохи рому.
Склад:
- Знежирений сир – 500 гр.
- Масло рослинне– 30 мл
- Ванілін, кориця або кардамон – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску викладіть сир, а потім добре розітріть його виделкою, щоб прибрати всі грудки.
Крок 2. Яйце з сіллю і цукром, кількість якого регулюйте на свій розсуд, добре збийте вінчиком або міксером, введіть в сир і розмішайте, поки не отримаєте однорідну, гладку консистенцію.
Крок 3. Борошно просіяти разом з розпушувачем, введіть в тісто і розмішайте, щоб не було грудок.
Крок 4. Сформуйте з тіста круглі кульки, а потім перетворіть їх у коржі.
Крок 5. Кожен сирник за бажанням запаніруйте в борошні або обсмажте на розпеченій сковороді без панірування.
Крок 6. Вогонь для смаження – невеликий, щоб сирники не горіли. Смажте під кришкою до рум’янцю з кожної сторони.
Крок 7. Їжте сирники зі знежиреного сиру гарячими або теплими, зі сметаною.
Приємного апетиту!
Ніжні дієтичне сирники на сковороді без масла
Дієтичне сирники, які смажать на антипригарній сковороді без масла – це хороший спосіб змайструвати прекрасне сирне блюдо, яке буде і смачним, і поживним і корисним, але без того великої кількості калорій, що містяться в сирники з жирного домашнього сиру. За бажанням в сирники можна додати жменю родзинок або інших сухофруктів.
Склад:
- Сир знежирений – 250-300 гр.
- Йогурт нежирний – 100 гр.
- Борошно вівсяна – 2-3 ст. л.
- Сода – 1 ч. л. без гірки.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – за смаком.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Сир розітріть виделкою, до нього додайте соду, трохи пригашенную укусом, а також нежирний йогурт і мінімальна кількість цукру, тому що зовсім без цукру буде не дуже смачно.
Крок 2. Тісто для сирників добре розітріть разом з вбитими в нього яйцями.
Крок 3. В останню чергу введіть борошно і розмішайте, щоб не було грудок. Тісто буде густе, як на оладки, але ліпити з нього сирники не потрібно.
Крок 4. Ложкою набирайте масу і викладайте її для смаження в сковороду з антипригарним покриттям без масла. Якщо починають горіти, можна пензликом змастити маслом сковороду і зменшити вогонь.
Крок 5. Смажте сирники з двох сторін, доки не з’явиться рум’яна кірочка. Можна смажити під кришкою.
Крок 6. Їжте дієтичне сирники зі свіжими фруктами або ягодами.
Приємного апетиту!
Дуже смачні повітряні сирники з родзинками як у дитячому садку
Якщо вам потрібно швидко приготувати смачний сніданок, полуденок, вечеря чи просто перекус, рекомендуємо вам посмажити на сковороді повітряні сирники з родзинками – цей інгредієнт частіше інших додається в сирні вироби і багато його люблять за солодкий смак. Їжте сирники з родзинками, поливаючи медом або варенням, а також сметанним соусом.
Склад:
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сир – 400 гр.
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Ванільний цукор – 5 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Борошно – 70 гр.
- Соняшникова олія – для смаження.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Родзинки заздалегідь добре вимийте і потримайте в окропі 10-15 хвилин, потім відцідити і обсушити на паперовому рушнику.
Крок 2. В зручну, велику миску викладіть сир, розімніть його виделкою.
Крок 3. До сиру додайте цукор і ванільний цукор або ванілін.
Крок 4. Яйце збийте з дрібкою солі і введіть в сирну масу, ретельно розмішайте всі разом.
Крок 5. Родзинки додайте в сирну масу, а потім всипте просіяне борошно з розпушувачем, і всі разом ще раз розмішайте, щоб не було грудок.
Крок 6. Сформуйте сирники, зліпивши їх у вигляді товстеньких круглих коржів, викладіть на обробну дошку.
Крок 7. Розігрійте на сковороді рослинне масло, потім зменшіть вогонь до невеликого і обсмажуйте сирники, щоб з кожної сторони вийшла гарна скоринка. Смажте під кришкою.
Крок 8. Їжте сирники з родзинками гарячими або теплими, запиваючи чаєм, кавою або компотом.
Приємного апетиту!
Ніжні сирні сирники з бананом на сніданок
Хочете ніжні сирні сирники з бананом? Тоді приготуйте це смачне ласощі на сніданок чи на вечерю. Така їжа забезпечить вас кальцієм, білком і вітамінами і однозначно сподобається навіть самим вибагливим їдцям, які зазвичай не в захваті від кисломолочних продуктів.
Склад:
- Банани – 2 шт. (середні).
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
- Сир – 0,5 кг
- Цукор – 1-2 ст. л
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 4 ст. л. (+ для панірування).
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Сир перетріть через сито або ж дуже добре розімніть виделкою.
Крок 2. Додайте до сиру розім’яті банани, перетріть все до однорідності.
Крок 3. У масу додайте яйце, попередньо трохи збите з цукром. Якщо ваші банани дуже солодкі, а сир не кислий, цукор можна і зовсім не додавати.
Крок 4. У тісто порційно введіть борошно з розпушувачем, добре вимішайте, щоб не було грудок.
Крок 5. Сирно-бананове тісто розділіть на рівні шматочки за розміром сирників, зліпіть їх, запаніруйте в борошні (можна і не панірувати), а потім обсмажте з двох сторін на несильному вогні, щоб вийшла гарна скоринка, а всередині маса добре пропеклась. Якщо потрібно, смажте під кришкою.
Крок 6. Їжте сирники з бананом, запиваючи чаєм, кавою, компотом чи молоком.
Приємного апетиту!
Пишні і дуже смачні сирники з сиру і сметани
Іноді для поліпшення смаку в тісто для сирників додають сметану. Готуйте сирники з сиру і сметани і вирішите, які сирні вироби вам більше до смаку. Не забувайте, що сирники можна запікати в духовці окрім смаження на сковороді.
Склад:
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Сир – 400 гр.
- Манка/борошно – 6 ст. л.
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйця – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Розпушувач – 1,5 ч. л. (сода – 1 ч. л.)
Процес приготування:
Крок 1. Сир сумлінно розімніть вилкою, а якщо хочете, то і перетріть через дрібне сито.
Крок 2. До сиру додайте цукор, сметану і яйця, а також і манку (манку можна замінити борошном).
Крок 3. Потім введіть в тісто розпушувач або гашене укусом соду, гарненько перемішайте і дайте йому настоятися півгодини, щоб манка розбухла.
Крок 4. Потім сформуйте круглі сирники і зажарте їх в нагрітому маслі до появи гарної скоринки з кожної зі сторін. Вогонь для обсмажування – середній або менше середнього, щоб сирні вироби не горіли.
Крок 5. Їжте сирники з сиру і сметани гарячими. До них можна подати і свіжу солодку або кислу сметану.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт сирників з додаванням яблука
З сиром чудово поєднуються будь-які фрукти, в даному випадку ми пропонуємо вам рецепт сирників з яблуками. Яблука можна замінити на груші, не дуже соковиті абрикоси, нектарини або персики, а потім готувати сирника, як описано нижче.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Яблуко – 1-2 шт.
- Борошно в/с – 4 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Кориця – за смаком.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для смаження.
- Розпушувач – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку потрібно сир розім’яти виделкою, протерти через сито або перебити блендером.
Крок 2. Окремо яйця збийте з цукром, додайте трохи солі і корицю за смаком.
Крок 3. Збийте суміш блендером, додайте борошно і розмішайте.
Крок 4. Яблука очистіть від шкірки, серцевин, натріть на тертці і додайте в тісто.
Крок 5. Добре вимісіть тісто і зліпити круглі сирники товщиною не більше 1,5 см.
Крок 6. Обсмажуйте їх на розпеченому заздалегідь олії на невеликому вогні, щоб сирники обзавелися з кожної сторони красивою скоринкою, але не пригоріли. Смажте під кришкою.
Крок 7. Їжте сирники з яблуками, поливаючи їх солодким сметанним соусом.
Приємного апетиту!