Класичні сирники із сиру на сковороді пишні – 10 простих і дуже смачних рецептів з фото покроково

Класичні пишні сирники із сиру на сковороді – це те саме блюдо, коли дуже хочеться змайструвати щось на сніданок чи на вечерю з мінімальними тимчасовими витратами. Самі апетитні смажені сирники виходять лише з натурального сухуватого сиру – запам’ятайте це правило! У нас ви знайдете цілих 10 рецептів, простих і дуже смачних, які покроково навчають приготуванню відмінних пишних сирників. Перший рецепт, як завжди, з фото.

Класичний рецепт пишних сирників з сиру на сковороді

Вашій увазі пропонуємо класичний рецепт сирників на сковороді. Цей простий спосіб приготування підходить тим, хто хоче посмажити сирники по-швидкому, однак такі сирні вироби не відрізняються зниженою калорійністю за рахунок масла, в якому готуються. Якщо вам потрібні більш дієтичне сирники, тоді просто запечіть їх в духовці.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Сир 11% 500 г
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Борошно 4 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін за бажанням.
  • Масло рослинне для смаження
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Борошно для панірування

Процес приготування:

  1. Класичні пишні сирники із сиру на сковороді приготувати дуже просто. По класичному рецепту сир повинен бути сухим. Якщо він вологий, тоді відцідіть зайву рідину, помістивши сир під прес в марлі або ж помістіть його в сито на ніч. У миску викладіть сир, до нього вбийте яйця, всипте цукор, сіль і ванілін за бажанням.
  2. Масу перетріть виделкою або ложкою до однорідності, поки вона не стане повністю гладкою, а всі грудки не розійдуться. Спробуйте масу на смак і додайте цукор, якщо потрібно.
  3. Додайте просіяне з розпушувачем борошно, розмішайте тісто. Залиште хвилин на 30, щоб інгредієнти подружилися між собою і вийшли пишні сирники на сковороді.
  4. У чисту тарілку насипте борошно для панірування і поставте її поряд, щоб вам було зручно панірувати свої сирні вироби.
  5. Ліпіть сирники, формуючи красиві кругляшки, а потім обвалюйте їх трохи в борошні з усіх сторін. Досвідчені господині рекомендують спочатку зліпити все сирники, а тільки потім починати їх смажити, інакше можна не встежити і перші сирники підгорять на сковороді.
  6. Формуйте сирники рівного розміру і товщини, щоб вони рівномірно пропеклися. Для початку скачайте кульки, а потім розрівняйте їх у коржі товщиною не більше 1-1,5 см. Викладайте сирники із сиру на дошку, присипану борошном і панірують кожен сирник в борошні.
  7. Нагрійте масло на великому вогні, потім зменшіть вогонь і смажте пишні сирники на сковороді на невеликому вогні, з одного боку.
  8. Далі переверніть сирники і смажте на іншій стороні сковороди, можна під кришкою. З кожної сторони повинна вийде гарна, рум’яна скоринка.
  9. Їжте пишні сирники гарячими або теплими зі згущеним молоком або зі сметаною.

Приємного апетиту!