Пишні оладки на кефірі без дріжджів – 6 рецептів з покроковими фото

Пишні оладки можна подавати до сніданку з сиропом, медом або джемом, а можна запропонувати гостям або близьким, до чаю, після основного прийому їжі. Пишні рум’яні оладки припадуть до смаку кожному, хто їх спробує.

Пишні бездріжджові оладки на кефірі

Щоб оладки без дріжджів на кефірі вийшли пишними, важливо, щоб всі необхідні інгредієнти були холодними: краще потримати їх перед приготуванням їжі в теплому приміщенні. Смак оладок покращують мелена кориця і трохи ваніліну.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Борошно пшеничне 350 гр.
  • Кефір 500 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Кориця за смаком
  • Ванілін за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти пишні оладки на кефірі без дріжджів? В одній мисці змішують сухі інгредієнти: попередньо просіяне борошно з корицею, ваніліном, сіллю і содою.
  2. Окремо в глибокій ємності збивають яйце з цукром, і коли вийде пишна піна, вливають теплий кефір.
  3. В отриману суміш порціями всипають суміш сухих складових і замішують тісто, яке слід накрити чистим рушником і залишити на півгодини.
  4. У товстостінній сковороді з розігрітою олією і смажать оладки, викладаючи тісто ложкою. Готують оладки з обох боків до золотистого кольору.
  5. Подають оладки з улюбленими топінгами теплими до прохолодних напоїв або чаю.

Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями

Пишні оладки можна приготувати не тільки з додаванням дріжджів, але і з застосуванням кефіру – як свіжого, так і перекислого. Для випічки смачних оладок використовують також соду і яйця – швидко, просто і неймовірно смачно!

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 5.

Склад:

  • Кефір – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Кефір, який краще заздалегідь дістати з холодильника, переливають в глибоку миску.

2. У кефір вбивають яйця і добре збивають, щоб маса стала однорідною.

3. У кефірно-яєчну суміш всипають цукор, і тут важливо дотримати пропорцію: якщо оладки будуть подавати з солодким топпінгом – згущеним молоком, медом або джемом, цукру можна додавати менше, а якщо їсти зі сметаною – можна додати трохи більше солодощі.

4. В масу додають сіль і соду, при цьому гасити соду оцтом не потрібно, оскільки кефір містить досить кислоти. Суміш залишають на 15 хвилин, поки на поверхні не з’являться бульбашки.

5. В отриману масу невеликими порціями всипають борошно і ретельно вимішують, намагаючись не допускати утворення грудочок. Тісто повинне вийти консистенції досить густої сметани.

6. У розігрітій сковороді з маслом смажать оладки до рум’яності з обох сторін. Накривати кришкою оладки не потрібно, щоб вони зберегли пишність.

Бездріжджові оладки на кефірі з розпушувачем

Замість соди тісто для оладок на кефірі можна додавати розпушувач. У цьому рецепті замість цукру можна взяти і мед, щоб оладки вийшли з особливим смаком і більш корисними. Добре покращує смак і аромат ванільний цукор.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Кефір – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1-2 ст. л
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У глибокій ємності збивають яйце з цукром і невеликою дрібкою солі, щоб маса стала легше повітряної.

2. Яєчно-медову суміш з’єднують з кефіром, який попередньо потрібно добре нагріти, щоб у ньому з’явилися пластівці.

3. Борошно просівають і разом з ванільним цукром і розпушувачем додають в основу тесту.

4. У сковороді з рослинним маслом обсмажують оладки з обох сторін, і про їх готовність скаже рум’яна кірочка. На смаження потрібно по 2-3 хвилини з кожного боку.

5. Оладки викладають на паперову серветку або рушник, щоб позбутися від зайвого жиру, а потім подають теплими з різними топінгами.

Повітряні оладки на кефірі без дріжджів і яєць

Спекти смачні і пишні оладки на сніданок можна без додавання дріжджів і яйця: мінімальний набір складових для тіста знайдеться на кожній кухні, а частування вийде смачним і ситним.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Склад:

  • Кефір – 200 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Кефір перед приготуванням оладок краще потримати протягом півгодини поза холодильника: так вироби будуть більш пишними.

2. У глибокій мисці змішати кефір з цукром і сіллю, влити рослинне масло, а потім всипати близько 100 гр. борошна і соду.

3. Тісто добре збивають, щоб позбутися від грудочок. Якщо консистенція недостатньо густа, слід додати ще трохи муки.

4. Обсмажують оладки на гарячій сковороді з рослинним маслом. Їх викладають ложкою на гарячу поверхню сковороди і перевертають через пару хвилин обжарювання.

5. Готові оладки складають у тарілку і подають з різними солодкими топінгами або свіжими ягодами.

Пишні бездріжджові оладки на кефірі з яблуками

Яблуко додає пишним оладкам соковитості, кислинки і робить їх не тільки смачними, але і корисними. Продукти краще використовувати кімнатної температури, а готувати оладки на сковороді з товстим дном або в чавунній жароміцної посуді.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Кефір – 500 мл
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 1,5 ст. л.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Яйце збивають, поки зверху не з’явиться піна з бульбашками. Для цього беруть міксер, використовують вилку або віночок.

2. У підходящою за обсягом посуді змішують злегка підігрітий кефір з сіллю і цукром.

3. Додають в кефірну суміш збиті яйця.

4. Частинами додають в масу борошно, ретельно збивають, щоб тісто ставало однорідним.

5. З яблук знімають шкірку і вирізують серцевину, а решту яблука нарізають невеликим кубиком. Не рекомендується натирати фрукти на тертці, адже тоді вони пустять занадто багато соку, з-за чого тісто для оладок стане більш рідким, і кінцевий продукт втратить пишність. Яблука всипають в тісто і перемішують.

6. В останню чергу в тісто додають гашену оцтом соду і ще раз збивають масу.

7. Готують оладки на добре розігрітій сковорідці з олією з обох боків до появи красивого піджаристого відтінку. Подають оладки з яблуком теплими з молоком або прохолодними напоями.

Як приготувати оладки на кефірі без дріжджів і соди?

В цьому рецепті білок і жовток яйця використовують окремо, що дозволяє отримати повітряне, легке тісто для красивих і пишних оладок. Така технологія дає можливість не використовувати у приготуванні ні соду, ні дріжджі.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 6 ст. л.
  • Кефір – 100 мл
  • Вершки 20% – 50 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Білок яйця відокремлюють від жовтка, розподіливши складові по різних ємностях.

2. Білок збивають, додаючи цукор, щоб вийшла густа стійка піна.

3. Жовток змішують з кефіром і вершками, потім суміш з’єднують з сіллю і борошном. Після цього додають збитий білок, і тісто має в підсумку вийти дуже повітряним.

4. У сковороді з товстим дном розігрівають масло, викладають тісто ложкою, не розмазуючи його по поверхні сковороди, і смажать на слабкому вогні під кришкою протягом 3 хвилин, а потім перевертають і завершують випікання з іншого боку.

5. Подають оладки теплими, поливаючи медом або варенням. Приємного апетиту!