Пісний кекс – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пісний кекс — це просте і смачне ласощі для вашого сімейного чаювання. Такий десерт оцінять вегани, вегетаріанці і ті, хто дотримується посту. Є багато кулінарних варіантів для приготування пісного кексу. Кращі з них ми зібрали в перевіреної збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Пісний шоколадний кекс з какао в духовці

Пісний шоколадний кекс з какао в духовці – це дуже смачний десерт для вашого сімейного чаювання або свята. Таке ласощі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 2 склянки
  • Какао-порошок 4 ч. л.
  • Сік яблучний-1 склянка
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Масло рослинне 5 ст. л.
  • Розпушувач ½ ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

  1. Виливаємо в глибоку миску яблучний сік. Додаємо сюди соду.
  2. Перемішуємо до утворення легкої пінки.
  3. Всипаємо сюди вказану кількість цукру.
  4. Вливаємо олію.
  5. Перемішуємо вміст віночком.
  6. У окрему посуд всипаємо борошно.
  7. Додаємо до неї потрібну кількість какао-порошку.
  8. Приєднуємо розпушувач.
  9. Добре перемішуємо сухі продукти між собою.
  10. З’єднуємо рідку частину з сухою.
  11. Ретельно вимішуємо тісто до однорідності і зникнення грудочок.
  12. Тісто перелити у форму для випікання.
  13. Готуємо кекс 20 хвилин при температурі 200 градусів. Після випікаємо ще 15 хвилин, зменшивши температуру до 160 градусів.
  14. Готовий кекс посипаємо цукровою пудрою
  15. Пісний шоколадний кекс з какао в духовці готовий. Пригощайтеся!

Пісний морквяний кекс

Пісний морквяний кекс – це яскрава і дуже смачна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Морква велика – 2 шт.
  • Ананаси консервовані – 400 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • великий Апельсин – 1 шт.
  • Мед – 120 гр.
  • Борошно – 2 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ст. л.

Для глазурі:

  • Пудра цукрова – 1 склянка
  • Сік апельсиновий – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Зливаємо рідину з ананасів. В ній вимочуємо родзинки. Ананаси ж подрібнюємо в блендері до отримання кашки.

Крок 2. На дрібній тертці натираємо моркву. Додаємо до неї апельсинову цедру і сік. Перемішуємо.

Крок 3. Також сюди кладемо ананасовим пюре, родзинки разом з соком. Вливаємо в заготовку рослинне масло і прогріте мед.

Крок 4. Приєднуємо до загальної маси подрібнені горіхи, какао-порошок, борошно, соду, розпушувач і кукурудзяний крохмаль. Ретельно все вимішуємо.

Крок 5. Викладаємо морквяне тісто в силіконову форму. Випікаємо одну годину при температурі 180 градусів.

Крок 6. Приготуємо глазур. Для цього змішуємо апельсиновий сік з цукрової пудрою. Обмазуємо заготівлею остиглий кекс перед подачею.

Крок 7. Пісний морквяний кекс готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Апельсиновий кекс для поста

Апельсиновий кекс для поста приємно здивує вас своїм яскравим смаком і приємним цитрусовим ароматом. Таке частування стане головною прикрасою вашого сімейного або святкового столу. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Сік апельсиновий – ¾ склянки
  • Цукор коричневий – 0,5 склянки
  • Цедра апельсина – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – ¼ склянки
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Віджимаємо сік з апельсина будь-яким зручним для вас способом.

Крок 3. Просіваємо в глибоку миску борошно. Додаємо до неї кукурудзяний крохмаль, розпушувач і сіль. Перемішуємо.

Крок 4. Окремо з’єднуємо рослинне масло з цукром. Збиваємо продукти до однорідності.

Крок 5. Сюди ж додаємо апельсиновий сік і цедру. Перемішуємо.

Крок 6. З’єднуємо суху масу з рідкою. Вимішуємо до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 7. Перелити тісто у форму. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Апельсиновий кекс для поста готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Пісний банановий кекс

Пісний банановий кекс – це дуже смачне і нескладний у виконанні ласощі для всієї родини. Такий десерт підійде як для сніданків, так і для святкового меню. Приготуйте його на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Банан – 3 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Мука кукурудзяна – 40 гр.
  • Пластівці вівсяні – 70 гр.
  • Манна крупа – 50 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • мускатний Горіх тертий – 1 щіпка.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Мед – 80 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування кексу.

Крок 2. Два види борошна з’єднуємо в загальній мисці. Додаємо до них манну крупу, вівсяні пластівці, сіль, соду, мускатний горіх, розпушувач і апельсинову цедру. Перемішуємо.

Крок 3. Два банана подрібнюємо в блендері. Викладаємо кашку в загальну масу. Сюди ж додаємо рослинне масло, сік апельсина і мед.

Крок 4. Ретельно вимішуємо тісто і доповнюємо його подрібненим гірким шоколадом.

Крок 5. Виливаємо тісто у форму для випікання, застелену пергаментом. Зверху викладаємо шматочки залишився банана.

Крок 6. Випікаємо частування 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Пісний банановий кекс готовий. Можна пригощатися!

Пісний гарбузовий кекс

Пісний гарбузовий кекс виходить дуже яскравим, смачним і привабливим. Така апетитна випічка підійде для сімейних сніданків, чаювання або святкового столу. Ваші близькі та гості не зможуть встояти! Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Гарбуз відварна/гарбузове пюре – 200 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Сік апельсиновий – 50 мл
  • Борошно – 300 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Горіхи – 50 гр.
  • Сухофрукти – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і відварюємо гарбуз до м’якості, після подрібнюємо її в блендері разом з рослинним маслом, лимонним соком, гашеного лимонним соком содою і цукром.

Крок 2. В окрему миску просіваємо борошно і перемішуємо її з меленим імбиром, корицею і сіллю.

Крок 3. З’єднуємо рідку масу з сухою. Вимішуємо до однорідності.

Крок 4. Додаємо в тісто подрібнені горіхи і сухофрукти.

Крок 5. Знову все добре перемішуємо.

Крок 6. Тісто має вийти досить густим і тягучим.

Крок 7. Переливаємо заготовку у форму для випікання, застелену пергаментом.

Крок 8. Випікаємо кекс близько 50-60 хвилин при температурі 170 градусів.

Крок 9. Пісний гарбузовий кекс готовий. Пригощайтеся!

Кекс з родзинками в духовці для поста

Кекс з родзинками в духовці для поста – це яскравий і смачний десерт для вашого сімейного чаювання або свята. Таке ласощі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • огірковий Розсіл – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Ізюм – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо в глибоку миску огірковий розсіл.

Крок 2. Додаємо сюди цукор і ванілін. Ретельно перемішуємо до розчинення сухих продуктів.

Крок 3. Вливаємо олію.

Крок 4. Просіваємо вказану кількість борошна.

Крок 5. Вимішуємо заготовку до отримання тягучого однорідного тіста і зникнення грудочок.

Крок 6. У тісто додаємо соду і додаємо попередньо промитий і обсушенный родзинки. Перемішуємо.

Крок 7. Перелити тісто у форму, змащену рослинним маслом.

Крок 8. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин. Готовність можете перевіряти дерев’яною шпажкою.

Крок 9. Кекс з родзинками в духовці для поста готовий. Можна прикрасити цукровою пудрою і пробувати!

Пісний кекс в силіконових формочках

Пісний кекс в силіконових формочках – це нескладна і дуже смачна кулінарна ідея, яку обов’язково варто взяти на замітку. Готовий десерт ідеально доповнить ваш святковий стіл або чаювання у вузькому сімейному колі. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 2,5 ст. ложки
  • Вода – 150 мл
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Кава розчинна – 1,5 ч. л.
  • Оцет 6% – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,75 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом розчиняємо кави в склянці гарячої води.

Крок 2. Як тільки кава охолоне, переливаємо його в глибоку миску.

Крок 3. Також сюди вливаємо олію.

Крок 4. Додаємо вказану кількість цукру.

Крок 5. Вливаємо оцет.

Крок 6. Ретельно збиваємо суміш віночків до однорідності і розчинення сухого інгредієнта.

Крок 7. В окремий посуд висипаємо манну крупу.

Крок 8. Додаємо до неї сіль.

Крок 9. Відправляємо в суху суміш соду. Додаємо трохи ваніліну і перемішуємо.

Крок 10. З’єднуємо суху суміш з рідкою.

Крок 11. Вимішуємо тісто до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 12. Розливаємо заготовку по силіконових формочках. Випікаємо 25 хвилин при температурі 170 градусів.

Крок 13. Пісні кекси в силіконових формочках готові. Можна пробувати!

Маковий кекс пісний

Маковий кекс пісний – це дуже смачне і нескладний у виконанні частування для всієї родини. Такий десерт підійде як для сніданків, так і для святкового меню. Приготуйте його на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу і фотографіями. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 150 гр.
  • Мак – 100 гр.
  • Масло оливкове – 160 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Для сиропу:

  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо апельсини. Знімаємо з них цедру будь-яким зручним способом. Цедру вимішуємо з цукром і залишаємо на час.

Крок 2. Також з апельсинів вичавлюємо сік.

Крок 3. Відміряємо вказану кількість маку.

Крок 4. Заливаємо мак окропом на 10-15 хвилин, потім воду зливаємо.

Крок 5. У глибоку миску просіваємо борошно з розпушувачем, содою і манною крупою. Перемішуємо.

Крок 6. В цукор з цедрою вмішуємо оливкова олія, після додаємо мак і суху суміш. Вливаємо апельсиновий сік і ретельно вимішуємо.

Крок 7. Перекладаємо тісто у форму для випікання. Готуємо 45 хвилин при температурі 180 градусів. Після даємо кексу охолонути і поливаємо його сиропом з звареного апельсинового соку з цукром.

Крок 8. Маковий пісний кекс готовий. Подавайте до столу!

Пісний лимонний кекс

Пісний лимонний кекс – це яскраве і неймовірно ароматна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий цитрусовий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Лимон – 1 шт.
  • Молоко соєве/вода – 180 мл
  • Борошно – 250 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Для глазурі лимонної:

  • цукрова Пудра – 4 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.

Для прикраси:

  • Лимон – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибокому посуді з’єднуємо рослинне масло, рослинна молоко (можна замінити водою) і два види цукру. Збиваємо до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 3. Просіваємо в рідку суміш борошно з розпушувачем. Перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Додаємо в масу лимонну цедру і соду, гашену лимонним соком. Знову перемішуємо.

Крок 5. Перелити тісто у форму для випікання, застелену пергаментом.

Крок 6. Випікаємо частування 30-40 хвилин при температурі 175 градусів.

Крок 7. В цей час приготуємо глазур. Перемішуємо цукрову пудру з лимонним соком. Цією сумішшю обмазуємо готовий остиглий кекс, прикрашаємо лимонними часточками.

Крок 8. Пісний лимонний кекс готовий. Можна подавати до столу!

Кекс з горіхами для поста

Десерт для вашого сімейного чаювання або свята. Таке ласощі кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Молоко кокосове – 300 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л. + для змащування форми.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Шоколад гіркий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо в глибокій мисці попередньо просіяне з розпушувачем борошно, цукор, какао-порошок і ванілін. Перемішуємо вінчиком.

Крок 2. Підігріваємо кокосове молоко і перемішуємо його з рослинним маслом.

Крок 3. З’єднуємо рідку і суху частину. Ретельно вимішуємо до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 4. Перелити тісто у форму для випікання, застелену пергаментом.

Крок 5. Посипаємо заготівлю подрібненими горіхами. За смаком можете додати шматочки гіркого шоколаду.

Крок 6. Випікаємо частування 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Кекс з горіхами для поста готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!