Пісний лимонний кекс
Пісний лимонний кекс – це яскраве і неймовірно ароматна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий цитрусовий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Лимон – 1 шт.
- Молоко соєве/вода – 180 мл
- Борошно – 250 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Цукор – 100 гр.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
Для глазурі лимонної:
- цукрова Пудра – 4 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Для прикраси:
- Лимон – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. У глибокому посуді з’єднуємо рослинне масло, рослинна молоко (можна замінити водою) і два види цукру. Збиваємо до розчинення сухих інгредієнтів.
Крок 3. Просіваємо в рідку суміш борошно з розпушувачем. Перемішуємо до однорідності.
Крок 4. Додаємо в масу лимонну цедру і соду, гашену лимонним соком. Знову перемішуємо.
Крок 5. Перелити тісто у форму для випікання, застелену пергаментом.
Крок 6. Випікаємо частування 30-40 хвилин при температурі 175 градусів.
Крок 7. В цей час приготуємо глазур. Перемішуємо цукрову пудру з лимонним соком. Цією сумішшю обмазуємо готовий остиглий кекс, прикрашаємо лимонними часточками.
Крок 8. Пісний лимонний кекс готовий. Можна подавати до столу!