Хычины – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Хычины – національне блюдо багатьох народів Кавказу. Ці прекрасні коржі з різноманітними начинками готуються з невеликої кількості інгредієнтів, але виходять дуже смачними. Таким чином, пропонуємо вам 10 рецептів приготування хычинов.

Балкарські хычины з сиром і картоплею на сковороді

Для початку замішується тісто на борошні, кефірі, солі і вершковому маслі. Далі воно розрізається невеликими шматочками, всередину кладеться начинка і все розкочується, поки не вийде коржик. Потім хычины обсмажуються на сковороді до золотистої скоринки і подаються до столу.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Борошно пшеничне 450 гр.
  • Кефір-1 склянка
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло вершкове 2 ст. л.
  • Картопля 400 гр.
  • Сир бринза (з коров’ячого молока) 300 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичні балкарські хычины з сиром і картоплею на сковороді? Для початку готуємо тісто. Кефір виливаємо в глибоку ємність, додаємо до нього соду, сіль і борошно, яку попередньо просіваємо через сито, щоб тісто вийшло більш повітряним.
  2. Перемішуємо борошно з кефіром і замішуємо тісто. Для початку робимо це за допомогою віночка, а потім викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і закінчуємо замішувати його тут. Готову заготовку прикриваємо рушником і даємо так постояти близько 15 хвилин.
  3. В цей час готуємо начинку для хычинов. Бринзу натираємо на тертці (можна використовувати адигейський сир). Картопля очищаємо, відварюємо до готовності, після чого даємо йому охолонути до кімнатної температури. Далі натираємо його на дрібній тертці або пропускаємо через м’ясорубку.
  4. Тепер перемішуємо картопля з сиром до однорідності і з отриманої начинки скачуємо 10 кульок. За розміром вони повинні вийти, як куряче яйце. Тісто також ділимо на 10 рівних частин.
  5. Беремо шматочок тіста, злегка розгортаємо його, а в центр кладемо кульку з начинки. Робимо так з усіма заготовками.
  6. Краї тіста збираємо і щільно защипуємо.
  7. Тепер розплющуємо одержаний куля, після чого акуратно розгортаємо його в тонкий корж за розміром нашої сковороди.
  8. Беремо сковороду з антипригарним покриттям і добре розігріваємо. Кладемо туди коржі і обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні без олії до рум’яної скоринки.
  9. Складаємо готові хычины один на одного і змащуємо кожен з них вершковим маслом, яке ми перед цим розтоплюємо в мікрохвильовій печі.
  10. Розрізаємо класичні хычины на чотири частини і подаємо до столу з солодким чаєм або ж беремо їх з собою в дорогу, на роботу або навчання. Приємного апетиту!