Пишні оладки на кефірі – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пишні оладки на кефірі – це смачне, просте у виконанні та універсальне частування для вашого столу. Домашні оладки можна подавати до чаю або як доповнення до гарячих страв. Для приготування беріть на замітку нашу перевірену кулінарну збірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Пишні оладки на кефірі – найкращий перевірений рецепт

Пишні оладки на кефірі – це найкращий перевірений рецепт, який варто взяти на замітку. З його допомогою ви отримаєте неймовірно смачні та привабливі оладки. Подавайте їх до столу зі сметаною, варенням та іншими доповненнями до смаку. Встояти буде неможливо!

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Борошно – 420 гр.
  • Кефір – ½ л. (3.2%)
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Як спекти пишні оладки на кефірі за найкращим перевіреним рецептом? У глибоку миску вливаємо теплий жирний кефір. Додаємо сюди сіль, цукор та розбиваємо куряче яйце. Добре перемішуємо продукти віночком.

Сюди ж просіюємо борошно. Всипаємо не весь продукт, залишаємо одну їдальню ложку.

Вимішуємо густе однорідне тісто без грудочок.

ложку Борошна, що залишилася, перемішуємо з содою і всипаємо цю суміш в тісто, знову все перемішуємо.

Даємо рідкому тесту відпочити близько 15 хвилин

Розігріваємо сковороду з олією і за допомогою столової ложки викладаємо сюди наше тісто у вигляді оладок. Обсмажуємо їх до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Пишні золотаві оладки викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайву олію.

Пишні оладки на кефірі готові! Смачного!

Пишні оладки на кефірі із содою

Пишні оладки на кефірі з содою виходять дуже смачними та ніжними. Такий продукт ідеально підійде для вашого домашнього сніданку чи перекушування. Подавайте до столу з будь-якими доповненнями до смаку. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Кефір – 500 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідну кількість кефіру вливаємо у глибоку миску. Рекомендуємо кефір заздалегідь дістати з холодильника, щоб він був кімнатної температури. У кефір відправляємо яйце, сіль, цукор. Добре все перемішуємо.

Крок 2. Сюди ж просіюємо муку|борошно| і додаємо соду, починаємо перемішувати.

Крок 3. Вимішуємо до одержання однорідного тіста без грудочок.

Крок 4. Залишаємо тісто у спокої на 30 хвилин. Це потрібно для того, щоб кефір із содою дав реакцію. Так ми отримаємо найбільш пишні оладки.

Крок 5. Далі розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо сюди тісто за допомогою столової ложки.

Крок 6. Обсмажуємо апетитні оладки з обох боків до рум’янцю.

Крок 7. Пишні оладки на кефірі із содою готові. Подавайте до столу!

Повітряні оладки на кефірі без дріжджів

Повітряні оладки на кефірі без дріжджів легко приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Готові оладки вийдуть неймовірно ніжними, смачними та привабливими. Ідеальне рішення для вашого сніданку чи перекушування.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Сода – 0,3 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти, відміряємо їх у потрібній кількості.

Крок 2 Кефір заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб він був кімнатної температури. Вливаємо продукт у глибоку миску, доповнюємо його цукром та сіллю. Добре перемішуємо для розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 3. Окремо перемішуємо борошно із содою.

Крок 4. Суху суміш всипаємо в нашу рідку заготівлю.

Крок 5. Перемішуємо вміст миски до однорідності та зникнення грудочок. Залишаємо тісто у спокої на 7 хвилин.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо сюди тісто. Обсмажуємо рум’яні оладки з обох боків. Якщо хочете видалити зайвий жир, покладіть частування на паперові рушники.

Крок 7. Повітряні оладки на кефірі без дріжджів готові. Подавайте до столу зі сметаною чи іншими продуктами!

Оладки без яєць на кефірі

Оладки без яєць на кефірі виходять неймовірно ніжними та смачними. Такий продукт ідеально підійде для вашого домашнього сніданку, чаювання чи перекушування. Подавайте до столу з будь-якими доповненнями до смаку. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Вимірюємо необхідну кількість кефіру кімнатної температури. Також ви його можете злегка підігріти в мікрохвильовій печі або на слабкому вогні. Виливаємо підготовлений кефір у глибоку миску.

Крок 2. Додаємо в молочний продукт сіль і цукор, добре перемішуємо до розчинення сухих кристаликів.

Крок 3. Поступово просіюємо сюди муку і постійно вимішуємо віночком до однорідності.

Крок 4. Відправляємо в тісто соду і швидко перемішуємо все. Даємо масі постояти кілька хвилин.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією і порційно викладаємо сюди тісто у вигляді оладок.

Крок 6. Обсмажуємо їх з обох боків до золотистої скоринки.

Крок 7. Оладки без яєць на кефірі готові. Можна подавати до столу та пригощатися!

Пишні оладки на кефірі з розпушувачем

Пишні оладки на кефірі з розпушувачем порадують не лише яскравим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом. Готовий продукт виходить рум’яним та апетитним. Його можна подавати до сніданку або з чашкою гарячого чаю. Порадуйте себе за допомогою перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти у зазначеній кількості.

Крок 2. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце, додаємо до нього сіль та цукор. Збиваємо віночком до однорідності.

Крок 3. Кефір окремо злегка прогріваємо і вливаємо в яєчну заготовку тонким струменем. Постійно вимішуємо віночком.

Крок 4. Поступово просіюємо сюди борошно з розпушувачем і продовжуємо вимішувати.

Крок 5. Замішуємо однорідне тісто без грудочок і даємо трохи відпочити.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією та порційно викладаємо сюди наше тісто.

Крок 7. Обсмажуємо оладки до яскравого рум’янцю з обох боків. Далі викладаємо продукт на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 8. Пишні оладки на кефірі з розпушувачем готові. Подавайте частування до столу!

Оладки на кефірі без додавання соди

Оладки на кефірі без додавання соди вийдуть рум’яними та привабливими. Приготувати їх зможе кожен. Для цього беріть до уваги нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та рідних апетитним частуванням.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Кефір – 0,5 ст.
  • Мед – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Олія – ​​3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце і додаємо до нього мед. Мед попередньо рекомендується прогріти в мікрохвильовій печі, щоб він став більш рідким.

Крок 2. Вимішуємо продукти та вливаємо сюди кефір кімнатної температури.

Крок 3. Просіюємо в рідку суміш борошно і додаємо сіль.

Крок 4. Також доповнюємо заготівлю столовою ложкою олії.

Крок 5. Добре перемішуємо тісто до повної однорідності та зникнення всіх борошняних грудочок.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією і порційно викладаємо сюди наше тісто у вигляді оладок.

Крок 7. Обсмажуємо частування з обох боків до яскравого рум’янцю.

Крок 8. Оладки на кефірі без додавання соди готові. Подавайте до столу з улюбленими доповненнями!

Оладки на кефірі з сиром

Оладки на кефірі з сиром відрізняються ніжним смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Таке частування ідеально підійде до чашки гарячого чаю або іншого вашого улюбленого напою. Спробуйте приготувати за допомогою перевіреного рецепта з покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 170 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця і додаємо цукор.

Крок 2. Збиваємо продукти віночком до з’єднання.

Крок 3. В окрему миску виливаємо кефір, додаємо до нього сир і соду.

Крок 4. Добре вимішуємо молочні продукти між собою.

Крок 5. Поєднуємо обидві підготовлені суміші.

Крок 6. Вимішуємо віночком до однорідності.

Крок 7. Сюди ж просіюємо вказану кількість борошна.

Крок 8. Перемішуємо до утворення однорідного тіста без грудочок.

Крок 9. Розігріваємо сковороду з олією та порційно викладаємо на неї тісто. Обсмажуємо оладки до яскравого рум’янцю з обох боків.

Крок 10. Оладки на кефірі з сиром готові. Подавайте апетитне частування до столу!

Повітряні оладки на кефірі з яблуками

Повітряні оладки на кефірі з яблуками порадують яскравим смаком та неймовірною соковитістю. Готовий продукт також виходить рум’яним та апетитним. Такі оладки можна подавати до сніданку або з чашкою гарячого чаю. Порадуйте себе за допомогою перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Кефір – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо яблука від шкірки та насіння. Підготовлений фрукт дрібно нарізаємо ножем до отримання кашки.

Крок 2. У глибоку миску виливаємо кефір, розбиваємо сюди курячі яйця, додаємо цукор та сіль.

Крок 3. Збиваємо продукти до однорідності та утворення легкої піни.

Крок 4. Поступово просіюємо сюди борошно із содою та вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 5. Опускаємо в тісто подрібнені яблука та обережно все перемішуємо.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією та порційно викладаємо на нього тісто за допомогою столової ложки. Обсмажуємо оладки до яскравого рум’янцю з обох боків.

Крок 7. Повітряні оладки на кефірі з яблуками готові. Подавайте до столу!

Пишні оладки на теплому кефірі

Пишні оладки на теплому кефірі легко приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки. З його допомогою у вас вийдуть ідеальні оладки для сніданку чи перекушування. Порадуйте себе та близьких апетитним частуванням!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце, додаємо цукор та сіль.

Крок 3. Збиваємо продукти міксером на невеликих оборотах близько однієї-двох хвилин.

Крок 4 Тепер сюди вливаємо теплий кефір у зазначеній кількості.

Крок 5. Також просіюємо сюди борошно з розпушувачем та починаємо перемішувати.

Крок 6. Вимішуємо за допомогою міксера однорідне тісто і залишаємо відпочивати на 20 хвилин, попередньо накривши харчовою плівкою.

Крок 7. За цей час тісто трохи збільшиться в обсязі. Дуже важливо його не перемішувати.

Крок 8. Розігріваємо сковороду з олією та порційно викладаємо сюди наше тісто. Обсмажуємо частування до золотистої скоринки з обох боків.

Крок 9. Пишні оладки на теплому кефірі готові. Можна куштувати!

Оладки на кефірі із сухими дріжджами

Оладки на кефірі з сухими дріжджами виходять дуже смачними, ніжними та пишними. Такий продукт ідеально підійде для вашого домашнього сніданку чи перекушування. Подавайте до столу з будь-якими доповненнями до смаку. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 3 грн.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску вливаємо необхідну кількість кімнатної температури кефіру. Рекомендується використовувати густий жирний продукт.

Крок 2. Окремо просіюємо борошно і перемішуємо його із сухими дріжджами.

Крок 3. Вливаємо кефір у суху суміш та починаємо замішувати однорідне тісто.

Крок 4. Доповнюємо заготівлю сіллю та цукром, сюди ж вливаємо окремо збите яйце.

Крок 5. Вимішуємо тісто до однорідності та залишаємо його у теплому місці на 20-30 хвилин. За цей час воно має збільшитись у розмірі. Перед обсмажуванням перемішувати тісто не потрібно.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо сюди наше тісто. Обсмажуємо оладки з обох боків до яскравого рум’янцю.

Крок 7. Оладки на кефірі із сухими дріжджами готові. Подавайте до столу!