Панкейкі класичні – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Панкейкі – це класичні американські млинці. Вони менше за розміром, ніж звичайні млинці і пишніших. Готуються панкейкі практично без масла. Для вашого ідеального сніданку ми підібрали 10 відмінних рецептів панкейків.

Класичні панкейкі на молоці в домашніх умовах

Панкейкі – це щось середнє між звичними нам млинцями і оладками. Щоб панкейкі вийшли пишними і рум’яними, смажити їх потрібно на сухій сковороді з антипригарним покриттям.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 280 гр.
  • Молоко коров’яче 300 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати панкейкі за класичним рецептом, збийте в мисці яйця з сіллю, цукром і ванільним цукром.
  2. Молоко підігрійте, але не кип’ятіть. Додайте його в пишну яєчну масу, перемішайте.
  3. Далі частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Разом з борошном всипайте розпушувач.
  4. Ваше тісто має бути по консистенції як згущене молоко.
  5. Розігрійте сковороду і зменшіть вогонь до середнього. Сковорода повинна бути з антипригарним покриттям. Викладайте тісто на сковороду і формуйте круглі млинці. Панкейкі готуються досить повільно, вони повинні добре пропектися. Перевертайте панкейкі. коли рідка сторона покриється пухирцями
  6. Смажте їх з обох боків до красивого рум’яного кольору.
  7. Подавати панкейкі можна з будь-якими добавками за вашим смаком.

Приємного апетиту!

Пишні та повітряні панкейкі на кефірі

Панкейкі на кефірі виходять ніжними і повітряними. Їх можна подавати на сніданок з медом, згущеним молоком, варенням, свіжими ягодами і фруктами. Замісити тісто і приготувати панкейкі дуже просто.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Кефір – 220 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Мука пшенична – 1 стакан.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Кефір трохи підігрійте, змішайте його в мисці з яйцем, цукром, сіллю і олією.

2. Додайте в миску просіяне борошно, розпушувач і соду, добре перемішайте.

3. Тісто виходить таким густим, як для оладок.

4. На суху розігріту сковороду з антипригарним покриттям викладайте тісто і формуйте круглі панкейкі. Смажте на середньому вогні, коли на поверхні з’являться бульбашки, перевертайте панкейкі і смажте їх з іншого боку.

5. Панкейкі складіть чарочку і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Бананові панкейкі в домашніх умовах

По суті це звичайні панкейкі, збагачені смаком і ароматом, якими володіє банан. З такою смачною випічки приємно починати новий день, вона точно наситить вас і підніме настрій.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Молоко – 320 мл
  • Банан – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйце, додайте сіль і цукор, добре збийте інгредієнти віночком.

2. Банан очистити від шкірки і розімніть в пюре. Додайте бананову масу і розм’якшене вершкове масло в миску, добре перемішайте.

3. Потім влийте молоко і всипте просіяне з розпушувачем борошно, замісіть тісто для панкейків.

4. Розігрійте Сковороду, в центр викладіть 2-3 столові ложки тіста сформуйте панкейк. Смажте з обох боків до рум’яного кольору.

5. Готові панкейкі складіть стопкою, полийте медом або варенням і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Американські панкейкі – класичний рецепт

Панкейкі – це пишні млинці на американський манер. Тісто для них замішують густе і повітряний для того, щоб вони не дуже сильно розтікалися по сковороді. У класичному варіанті подачі, кожен млинець змащують вершковим маслом, кладуть їх один на одного і поливають кленовим сиропом.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 30 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – для гасіння соди.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У мисці збийте яйце з сіллю і цукром до утворення пишної піни.

2. Влийте половину молока і поступово всипте просіяне борошно, змішайте, щоб не було грудок. Потім додайте другу частину молока і добре перемішайте.

3. Соду погасите оцтом, додайте в тісто. Також влийте олію і ще раз перемішайте тісто.

4. За допомогою пензлика змастіть сковороду рослинною олією. Це потрібно зробити тільки перед першим млинцем.

5. Викладайте тісто столовою ложкою і формуйте невеликі круглі панкейкі. Смажте їх з обох боків до золотистого кольору.

6. Панкейкі складіть чарочку і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як спекти японські панкейкі на сковороді?

Японці мають свій унікальний погляд на приготування панкейків. Випічка відрізняється особливою пишністю і навіть чимось нагадує суфле. Цей ефект досягається введенням в тісто збитих білків.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Молоко – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця розділити на білки і жовтки. До жовтків додати цукор і добре збийте вінчиком.

2. Потім влийте в жовткову масу молоко, перемішайте. далі всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста. Замісіть однорідне тісто.

3. Білки перекладіть в абсолютно суху ємність і збийте їх з дрібкою солі до стійких піків. Збиті білки додайте в тісто і акуратно перемішайте.

4. Розігрійте Сковороду на середньому вогні розтопіть трохи вершкового масла.

5. Викладіть тісто на сковороду: на один панкейк по 2 столові ложки тіста. Смажте панкейкі під кришкою кілька хвилин.

6. Потім зверху покладіть ще по одній столовій ложці тесту і смажте ще 2 хвилини.

7. Потім переверніть панкейкі на інший бік і під закритою кришкою доведіть їх до готовності.

8. Готові панкейкі виходять пухкими і ніжними, подавайте їх з медом і свіжими ягодами.

Приємного апетиту!

Повітряні панкейкі на молоці з розпушувачем

Панкейкі – це невеликі пишні млинці, які в Америці зазвичай подають на сніданок. Їх поливають різними солодкими добавками: кленовим сиропом, медом, джемом або варенням.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Яйце збийте з цукром, потім влийте молоко кімнатної температури і додайте сіль, добре перемішайте.

2. Далі додайте просіяне борошно і розпушувач, замісіть однорідне тісто.

3. Розігрійте сковороду, вливайте на неї невелику кількість тіста і смажте панкейкі з двох сторін.

4. Панкейкі повинні добре пропектися. Коли на поверхні млинчика почнуть з’являтися бульбашки, можна перевертати його.

5. З другої сторони смажте панкейкі 1-1,5 хвилини.

6. Готові панкейкі подавайте на сніданок з медом або варенням.

Приємного апетиту!

Дуже смачні шоколадні панкейкі в домашніх умовах

Незвичайний, смачний і ситний сніданок всього за півгодини. Щоб зробити панкейкі шоколадними, можна додати в тісто какао і шоколад, це додасть випічці красивий колір і чудовий аромат.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл
  • Какао – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Шоколад – 40 гр.

Процес приготування:

1. Шоколад розтопіть на водяній бані разом з маслом.

2. У мисці змішайте просіяне борошно, какао, розпушувач для тіста і сіль. Потім додайте яйця і молоко, перемішайте.

3. Додайте в тісто розтоплений шоколад, перемішайте.

4. Тісто має вийде густим і повітряним.

5. Смажте панкейкі на сухій сковороді з обох боків до золотистого кольору. Посипте їх цукровою пудрою і подавайте зі свіжими ягодами і фруктами на стіл.

Приємного апетиту!

ПП панкейкі — смачний і корисний рецепт

Випічка може бути не тільки смачною, але і корисною. Панкейкі на вівсяному борошні виходять смачними і пишними. Як і будь-які інші млинці їх можна подавати з натуральним медом або йогуртом.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 100 мл
  • Банан – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно вівсяна – 60 гр.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте кефір, яєчний жовток, рослинне масло і м’якоть банана.

2. За допомогою блендера збийте масу до однорідного стану.

3. Потім додайте просіяне борошно, перемішайте і залиште тісто на 5-10 хвилин.

4. Яєчний білок збийте до утворення щільної піни. Потім додайте білкову масу в тісто і перемішайте повільними рухами.

5. На суху розігріту сковороду викладайте по 2-3 столові ложки тіста, формуйте панкейкі і смажте їх з обох боків до золотистого кольору. Вогонь повинен бути не дуже сильним, щоб млинці добре пропеклися і не підгоріли.

6. Готові панкейкі складіть стопкою і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування панкейків на воді з яйцями

Навіть на воді ваші панкейкі вийдуть смачними і пишними. Це традиційні американські млинці, які смажаться на сухій сковороді без використання масла. Їх можна подати на сніданок або полуденок.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Вода – 125 мл
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. У миску влийте воду, додайте жовток і добре перемішайте.

2. Потім в миску всипте сіль і ванілін. Борошно змішайте з розпушувачем для тесту і просійте цю суміш в миску.

3. Влийте в тісто олію і добре перемішайте.

4. Білок збийте з цукром до утворення щільної піни. Збитий білок повільними рухами вмішайте в тісто.

5. На суху розігріту сковороду викладайте по 3 столові ложки тіста і смажте панкейкі з обох сторін.

6. Готові панкейкі складіть один на одного і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Пишні панкейкі з додаванням соди

Якщо звичайні млинці і оладки вам набридли, спробуйте спекти справжні американські панкейкі. Ця випічка виходить ніжною і повітряної, ідеально підходить для ситного сімейного сніданку.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4-5.

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно – 2 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет столовий – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйце, всипте цукор і сіль. Збийте інгредієнти віночком.

2. Далі влийте молоко і рослинне масло, ще раз добре перемішайте.

3. Після цього просійте в миску борошно і замістити тісто.

4. В кінці погасіть соду оцтом і додайте в тісто.

5. Смажте панкейкі на сухій сковороді на середньому вогні.

6. Коли на поверхні млинця з’являться бульбашки, переверніть і смажте до готовності з іншого боку.

7. Пишні панкейкі подавайте з медом або варенням.

Приємного апетиту!