Клафуті з вишнею – 5 рецептів класичного пирога з покроковими фото

Клафуті з вишнею – це неймовірно смачний, ніжний і соковитий десерт традиційної французької кухні. Якщо хочете приготувати таке частування в домашніх умовах, використовуйте перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів класичного пирога з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Клафуті з вишнею — класичний французький рецепт

Клафуті з вишнею – класичний французький рецепт, який точно різноманітить ваше сімейне чаювання або святковий стіл. Апетитний десерт виходить дуже ніжним, соковитим і ароматним. Ваші близькі або гості не зможуть встояти. Для приготування обов’язково використовуйте нашу кулінарну ідею.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 200 гр.
  • Борошно для посипання форми
  • Вишня ½ кг
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Ванільний цукор 10 гр.
  • Молоко коров’яче 400 мл
  • Лимонна цедра 1 ст. л.
  • Бадьян 1 зірка
  • Масло вершкове для змащування

Процес приготування:

  1. Як приготувати пиріг клафуті з вишнею за класичним рецептом? Добре промиваємо ягоди та будь-яким зручним способом видаляємо кісточки.
  2. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця і зазначена кількість цукру.
  3. Збиваємо вміст миски до розчинення сухого інгредієнта.
  4. Висипаємо в яєчну суміш ванільний цукор. Продовжуємо збивати віночком.
  5. Просіваємо борошно сюди.
  6. Вимішуємо масу до однорідності і зникнення грудочок.
  7. Вливаємо молоко, перемішуємо.
  8. У глибоку миску викладаємо підготовлену вишню. Відправляємо до неї лимонну цедру. Перемішуємо.
  9. Форму для випікання промазуємо вершковим маслом.
  10. Присипаємо поверхню борошном. Це дозволить уникнути пригорання пирога.
  11. Викладаємо у форму ягоди з лимонною цедрою.
  12. Заливаємо вишню підготовленим тістом.
  13. Викладаємо зірочку бадьяна.
  14. Випікаємо частування при температурі 180 градусів близько 40-50 хвилин.
  15. Клафуті з вишнею за класичним французьким рецептом готовий. Діліть на порції і пригощайтеся!