Клафуті з вишнею – 5 рецептів класичного пирога з покроковими фото

Клафуті з вишнею – це неймовірно смачний, ніжний і соковитий десерт традиційної французької кухні. Якщо хочете приготувати таке частування в домашніх умовах, використовуйте перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів класичного пирога з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Клафуті з вишнею — класичний французький рецепт

Клафуті з вишнею – класичний французький рецепт, який точно різноманітить ваше сімейне чаювання або святковий стіл. Апетитний десерт виходить дуже ніжним, соковитим і ароматним. Ваші близькі або гості не зможуть встояти. Для приготування обов’язково використовуйте нашу кулінарну ідею.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 200 гр.
  • Борошно для посипання форми
  • Вишня ½ кг
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Ванільний цукор 10 гр.
  • Молоко коров’яче 400 мл
  • Лимонна цедра 1 ст. л.
  • Бадьян 1 зірка
  • Масло вершкове для змащування

Процес приготування:

  1. Як приготувати пиріг клафуті з вишнею за класичним рецептом? Добре промиваємо ягоди та будь-яким зручним способом видаляємо кісточки.
  2. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця і зазначена кількість цукру.
  3. Збиваємо вміст миски до розчинення сухого інгредієнта.
  4. Висипаємо в яєчну суміш ванільний цукор. Продовжуємо збивати віночком.
  5. Просіваємо борошно сюди.
  6. Вимішуємо масу до однорідності і зникнення грудочок.
  7. Вливаємо молоко, перемішуємо.
  8. У глибоку миску викладаємо підготовлену вишню. Відправляємо до неї лимонну цедру. Перемішуємо.
  9. Форму для випікання промазуємо вершковим маслом.
  10. Присипаємо поверхню борошном. Це дозволить уникнути пригорання пирога.
  11. Викладаємо у форму ягоди з лимонною цедрою.
  12. Заливаємо вишню підготовленим тістом.
  13. Викладаємо зірочку бадьяна.
  14. Випікаємо частування при температурі 180 градусів близько 40-50 хвилин.
  15. Клафуті з вишнею за класичним французьким рецептом готовий. Діліть на порції і пригощайтеся!

Шоколадний пиріг клафуті з вишнею

Шоколадний пиріг Клафуті з вишнею – це оригінальне ласощі для всієї родини. Готове частування порадує насиченим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Можна подавати як до сімейного чаювання, так і до святкового столу. Обов’язково спробуйте!

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 160 гр.
  • Какао-порошок – 100 гр.
  • Вишня – 0,9 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор – 240 гр.
  • Молоко – 600 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. З вишні попередньо виймаємо кісточки. Також можна використовувати заморожені ягоди.

Крок 2. Знімаємо цедру з лимона і викладаємо її в глибоку миску.

Крок 3. До цедрі відправляємо молоко, яйця, борошно, цукор і какао-порошок.

Крок 4. Збиваємо суміш віночком до однорідності. Тісто вийде рідке.

Крок 5. У форму для випікання викладаємо підготовлені ягоди.

Крок 6. Заливаємо ягоди шоколадним тестом.

Крок 7. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на годину-півтори. Готовність можна перевірити зубочисткою.

Крок 8. Шоколадний пиріг клафуті з вишнею готовий. Нарізайте на порційні шматочки і подавайте до столу!

Клафуті з замороженої вишнею

Клафуті з замороженої вишнею нескладно приготувати в домашніх умовах. Десерт традиційної французької кухні стане яскравим доповненням до вашого столу. Подавайте з чашкою гарячого чаю або просто так. Наша кулінарна ідея точно допоможе різноманітить ваше меню десертів.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Борошно – 100 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Вишня, заморожена без кісточок – 0,5 кг
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість замороженої вишні без кісточок. Даємо ягоді трохи відтанути, розморожувати повністю не потрібно.

Крок 2. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця. Доповнюємо їх сіллю, цукром і збиваємо до однорідності.

Крок 3. Поступово просіваємо борошно сюди і виливаємо молоко. Вимішуємо тісто до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 4. Промазуємо форму вершковим маслом. Викладаємо сюди вишню і заливаємо її рідкуватим тестом.

Крок 5. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Крок 6. Готовність десерту можна перевірити зубочисткою. Проткніть пиріг. Якщо тісто не прилипає до зубочистці, значить випічка готова.

Крок 7. Клафуті з замороженої вишнею готовий. Нарізайте пиріг і подавайте до столу з чашкою гарячого чаю!

ПП клафуті з вишнею

ПП клафуті з вишнею – це неймовірно смачне і яскраве ласощі за мотивами французької кухні. Такий десерт порадує своєю соковитістю, апетитним виглядом і яскравим ягідним ароматом. Якщо хочете порадувати своїх близьких або гостей, обов’язково використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Борошно рисова – 100 гр.
  • Вишня – 250 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Замінник цукру – 6 гр.
  • цукрова Пудра – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо сухі продукти. Просіваємо борошно сюди, відправляємо какао і замінник цукру.

Крок 2. Перемішуємо суміш і сюди розбиваємо курячі яйця.

Крок 3. Виливаємо вказану кількість молока. Перемішуємо до отримання однорідного тіста без грудочок.

Крок 4. Очищену від кісточок вишню викладаємо у форму для випікання. Можна використовувати заморожені або свіжі ягоди.

Крок 5. Заливаємо вишню підготовленим тістом.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Перед подачею прикрашаємо цукровою пудрою.

Крок 7. ПП клафуті з вишнею готовий. Нарізуйте порційними шматочками і пригощайтеся!

Сирний клафуті з вишнею

Сирний клафуті з вишнею – це дуже ніжна і цікаве за смаком частування традиційної французької кухні. Такий десерт ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю або кави. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточок свіжа/заморожена – 450 гр./300 гр.
  • Сир – 0,5 склянки
  • Яйце велике – 3 шт.
  • Вершки 10% – 1,25 склянки
  • Цукор – 0,5 склянки + 2 ст. л.
  • Борошно – 0,5 склянки
  • Пудра цукрова – для подачі.
  • Масло вершкове – 30 гр. + для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в мисці. Починаємо їх збивати віночком і доповнюємо іншими інгредієнтами.

Крок 2. Додаємо сюди сир, вершки, цукор і просіяне борошно. Вимішуємо тісто до однорідності.

Крок 3. Підготуємо необхідну кількість ягід без кісточок. Можна використовувати свіжі або заморожені вишні.

Крок 4. Промазуємо форму вершковим маслом. Викладаємо сюди ягоди.

Крок 5. Заливаємо продукт тестом. Посипаємо невеликою кількістю цукру (2 ст. л.) і доповнюємо шматочками вершкового масла.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. Перед подачею десерт прикрашаємо цукровою пудрою.

Крок 7. Сирний клафуті з вишнею готовий. Нарізайте його порційними шматочками і подавайте до столу!