Дріжджове тісто для пампушок – 5 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Дріжджове тісто для пампушок – це повітряних і м’який продукт, приготувавши який правильно, ми легко зможемо посмажити самий смачний десерт, який тільки можливо приготувати без якого-небудь спеціального обладнання. Як і всю випічку, пончики можна готувати на молоці або кефірі, на воді або взагалі максимально спростити завдання і змішати всі компоненти до однорідності в чашу хлібопічки. При такому способі від кулінара потрібно відміряти необхідну кількість інгредієнтів і відправити їх в машинку!

Смачне дріжджове тісто для пампушок – класичний рецепт

Смачне дріжджове тісто для пампушок завжди готується на основі вершкового масла або маргарину, завдяки цьому компоненту основа виходить неймовірно ніжною і повітряної, така випічка в буквальному сенсі тане в роті. За бажанням остиглі пончики можна доповнити цукровою пудрою.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Свіжі дріжджі 50 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Жовтки 3 шт.
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло олію для смаження

Процес приготування:

  1. Молоко підігріваємо до теплого стану і всипаємо по столовій ложці борошна і цукрового піску, кришимо дріжджі і залишаємо суміш на 15 хвилин.
  2. За закінчення часу, дріжджі активувалися, і на поверхні з’явилася «шапочка».
  3. Жовтки збовтуємо з яйцями і залишками цукрового піску.
  4. Яєчну суміш перелити до опарі, туди ж відправляємо сіль і розтоплений маргарин або вершкове масло – перемішуємо.
  5. Невеликими порціями вводимо пшеничне борошно і замішуємо м’яке тісто.
  6. Грудку викладаємо в широку ємність і прикриваємо рушником, прибираємо в тепле місце до підйому. Як правило, цей процес займає близько однієї години.
  7. Долоні промазуємо рослинним маслом і відокремлюємо від пишної основи шматочки, скачуємо в кульки середнього розміру.
  8. У глибокій вогнетривкому посуді розігріваємо рослинне масло.
  9. Обережно викладаємо напівфабрикати.
  10. Допомагаючи шумівкою, обсмажуємо пончики до красивого золотистого відтінку.
  11. Ароматні кульки промаківающімі паперовими рушниками, щоб позбутися зайвого жиру.
  12. Апетитні пончики перекладаємо в тарілку і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Дріжджове тісто на молоці для пончиків

Дріжджове тісто на молоці для пончиків вийде приготувати навіть у початківця кулінара, адже головне правило успіху полягає в правильній граммовке. Також рекомендуємо чітко дотримуватися рекомендацій і тоді у вас вийдуть пишні і пухнасті пампушки.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно – 410 гр.
  • Молоко – 125 мл
  • Дріжджі сухі – 6 гр.
  • Цукор-пісок – 45 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 65 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готуємо опару: перемішуємо воду і молоко нагріваємо і додаємо дріжджі.

Крок 2. Прикриваємо ємність рушником і ставимо в тепло на 20 хвилин.

Крок 3. Не гаючи часу, на водяній бані розтоплюємо вершкове масло. Потім суміш охолодити до кімнатної температури.

Крок 4. Яйце расколачиваем з сіллю і до отриманої масі виливаємо вершкове масло – заважаємо.

Крок 5. Слідом переливаємо опару.

Крок 6. Поступово всипаємо борошно і змішуємо компоненти за допомогою ложки.

Крок 7. Продовжуємо замішувати тісто руками на поверхні, припудреним борошном. Працюємо до тих пір, поки основа перестане прилипати до рук.

Крок 8. Тарілку з грудочкою накриваємо серветкою і переміщаємо в тепле приміщення, через годину обминаємо і чекаємо ще 60 хвилин. Далі, тісто розгортаємо в пласт, товщиною близько одного сантиметра.

Крок 9. Горлечком склянки або пиалой вирізаємо заготовки, не забуваючи зробити отвір по центру.

Крок 10. Коли всі готові напівфабрикати, знову накриваємо рушником і залишаємо для вистоювання на 30 хвилин.

Крок 11. Пишні заготовки відправляємо в розігріту олію і смажимо близько 5 хвилин, стежачи за тим, щоб не підгоріла скоринка, а всередині все пропеклося.

Крок 12. Рум’яні пончики виловлюємо шумівкою і перекладаємо в тарілку.

Крок 13. Подібним чином готуємо всі напівфабрикати.

Крок 14. Злегка остуджуємо ласощі і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для пампушок на воді

Дріжджове тісто для пампушок на воді – це простий і достатньо швидкий варіант приготувати щось повітряне і дуже смачне до чаю або кави. Таку випічку можна дозволити собі навіть при повній відмові від продуктів тваринного походження або дотриманні суворого посту, тому як в склад не входять яйця і молоко.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Борошно – 2,5-3 склянки
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. + для смаження.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відміряємо потрібну кількість сухих і рідких компонентів, прогріваємо 200 мілілітрів води до 36-39 градусів.

Крок 2. В піалі змішуємо воду з сіллю, дріжджами і цукром. Підсипаємо ½ склянки пшеничного борошна і об’єднуємо за допомогою віночка. Суміш переміщаємо в тепле місце на 15-20 хвилин для активації дріжджів.

Крок 3. Через зазначений час, опара готова до подальшої роботи.

Крок 4. Додаємо залишки борошна і рослинне масло.

Крок 5. Вимішуємо Руками компоненти, поки вони не зберуться в єдиний клубок. Накриваємо миску рушником або лляною серветкою і залишаємо в теплі на 90-120 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу маса збільшилася в об’ємі в 2-3 рази, можна переходити до смаження. Готуйте і отримуйте задоволення!

Тісто на кефірі з дріжджами для пончиків

Тісто на кефірі з дріжджами для пончиків – це ідеальна основа для готування солодких, присипаних пудрою з перемеленого цукру «плюшок». Таке частування можна сміливо подавати до святкового столу, накритій з будь-якого приводу, бо як перед таким частуванням не встоїть ніхто: від малого до великого!

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 10-12.

Склад:

  • Борошно – 600-700 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Вода – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 50-70 гр.
  • Масло олію – для смаження.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілку з високими бортиками виливаємо теплу воду і кефір.

Крок 2. Слідом додаємо цукровий пісок.

Крок 3. І дріжджі – перемішуємо.

Крок 4. Вводимо півсклянки просіяного борошна і вимішуємо до однорідності. Прикриваємо тканиною і залишаємо в теплому приміщенні на 15-20 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо опару курячим яйцем, розтопленим і остившім вершковим маслом, а також сіллю. Інгредієнти змішуємо.

Крок 6. У кілька прийомів всипаємо борошно.

Крок 7. Руками вимішуємо тісто і, прикривши, рушником, прибираємо в тепле місце до підйому.

Крок 8. Процес підйому займаємо близько півтори години.

Крок 9. Пишну основу розгортаємо в пласт, товщина – 1,5-2 сантиметри.

Крок 10. Горлечком склянки вирізаємо гуртки.

Крок 11. Також будь-яким зручним способом робимо отвір по центру.

Крок 12. Велика кількість рослинного масла розігріваємо в сковороді або сотейнику і викладаємо в нього напівфабрикати.

Крок 13. Засікаємо 3-4 хвилини і потім гуртки перевертаємо.

Крок 14. Ще через кілька хвилин, виловлюємо пончики шумівкою і кладемо на паперові рушники, позбавляючись від надлишків олії.

Крок 15. Теплі пампушки за бажанням доповнюємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для пампушок в хлібопічці

Дріжджове тісто для пампушок в хлібопічці готується настільки просто, що з його приготуванням впорається навіть школяр! Але нехай вас це не дивує, бо, як практично весь процес полягає у відправленні компонентів в чашу для замішування.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 4 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. В чашу хлібопічки переливаємо 200 мілілітрів води.

Крок 2. Солимо.

Крок 3. І додаємо цукор.

Крок 4. Прямо в чашу просіваємо всю порцію борошна за допомогою сита з дрібними отворами.

Крок 5. Додаємо дріжджі і запускаємо грубку у програмі «тісто» на 90 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном.

Крок 7. Поділяємо на сегменти.

Крок 8. І формуем кульки.

Крок 9. Заготовки злегка притискаємо до поверхні. За бажанням можна пропустити цей крок і залишити круглу форму.

Крок 10. При наявності часу залишаємо пончики для расстойки або ж відразу переходимо до смаження в розпеченому маслі.

Крок 11. Підрум’янюємо з обох сторін.

Крок 12. Також не забуваємо про бокових частинах.

Крок 13. Витираємо частування серветками і подаємо. Приємного апетиту!