Дріжджове тісто для пампушок – це повітряних і м’який продукт, приготувавши який правильно, ми легко зможемо посмажити самий смачний десерт, який тільки можливо приготувати без якого-небудь спеціального обладнання. Як і всю випічку, пончики можна готувати на молоці або кефірі, на воді або взагалі максимально спростити завдання і змішати всі компоненти до однорідності в чашу хлібопічки. При такому способі від кулінара потрібно відміряти необхідну кількість інгредієнтів і відправити їх в машинку!
Смачне дріжджове тісто для пампушок – класичний рецепт
Смачне дріжджове тісто для пампушок завжди готується на основі вершкового масла або маргарину, завдяки цьому компоненту основа виходить неймовірно ніжною і повітряної, така випічка в буквальному сенсі тане в роті. За бажанням остиглі пончики можна доповнити цукровою пудрою.
Інгредієнти на
10 порц.
- Борошно 500 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Свіжі дріжджі 50 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Жовтки 3 шт.
- Молоко коров’яче 1 склянка
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Масло олію для смаження
Процес приготування:
- Молоко підігріваємо до теплого стану і всипаємо по столовій ложці борошна і цукрового піску, кришимо дріжджі і залишаємо суміш на 15 хвилин.
- За закінчення часу, дріжджі активувалися, і на поверхні з’явилася «шапочка».
- Жовтки збовтуємо з яйцями і залишками цукрового піску.
- Яєчну суміш перелити до опарі, туди ж відправляємо сіль і розтоплений маргарин або вершкове масло – перемішуємо.
- Невеликими порціями вводимо пшеничне борошно і замішуємо м’яке тісто.
- Грудку викладаємо в широку ємність і прикриваємо рушником, прибираємо в тепле місце до підйому. Як правило, цей процес займає близько однієї години.
- Долоні промазуємо рослинним маслом і відокремлюємо від пишної основи шматочки, скачуємо в кульки середнього розміру.
- У глибокій вогнетривкому посуді розігріваємо рослинне масло.
- Обережно викладаємо напівфабрикати.
- Допомагаючи шумівкою, обсмажуємо пончики до красивого золотистого відтінку.
- Ароматні кульки промаківающімі паперовими рушниками, щоб позбутися зайвого жиру.
- Апетитні пончики перекладаємо в тарілку і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Дріжджове тісто на молоці для пончиків
Дріжджове тісто на молоці для пончиків вийде приготувати навіть у початківця кулінара, адже головне правило успіху полягає в правильній граммовке. Також рекомендуємо чітко дотримуватися рекомендацій і тоді у вас вийдуть пишні і пухнасті пампушки.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Борошно – 410 гр.
- Молоко – 125 мл
- Дріжджі сухі – 6 гр.
- Цукор-пісок – 45 гр.
- Вода – 50 мл
- Масло рослинне – для смаження.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 65 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку готуємо опару: перемішуємо воду і молоко нагріваємо і додаємо дріжджі.
Крок 2. Прикриваємо ємність рушником і ставимо в тепло на 20 хвилин.
Крок 3. Не гаючи часу, на водяній бані розтоплюємо вершкове масло. Потім суміш охолодити до кімнатної температури.
Крок 4. Яйце расколачиваем з сіллю і до отриманої масі виливаємо вершкове масло – заважаємо.
Крок 5. Слідом переливаємо опару.
Крок 6. Поступово всипаємо борошно і змішуємо компоненти за допомогою ложки.
Крок 7. Продовжуємо замішувати тісто руками на поверхні, припудреним борошном. Працюємо до тих пір, поки основа перестане прилипати до рук.
Крок 8. Тарілку з грудочкою накриваємо серветкою і переміщаємо в тепле приміщення, через годину обминаємо і чекаємо ще 60 хвилин. Далі, тісто розгортаємо в пласт, товщиною близько одного сантиметра.
Крок 9. Горлечком склянки або пиалой вирізаємо заготовки, не забуваючи зробити отвір по центру.
Крок 10. Коли всі готові напівфабрикати, знову накриваємо рушником і залишаємо для вистоювання на 30 хвилин.
Крок 11. Пишні заготовки відправляємо в розігріту олію і смажимо близько 5 хвилин, стежачи за тим, щоб не підгоріла скоринка, а всередині все пропеклося.
Крок 12. Рум’яні пончики виловлюємо шумівкою і перекладаємо в тарілку.
Крок 13. Подібним чином готуємо всі напівфабрикати.
Крок 14. Злегка остуджуємо ласощі і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пампушок на воді
Дріжджове тісто для пампушок на воді – це простий і достатньо швидкий варіант приготувати щось повітряне і дуже смачне до чаю або кави. Таку випічку можна дозволити собі навіть при повній відмові від продуктів тваринного походження або дотриманні суворого посту, тому як в склад не входять яйця і молоко.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Борошно – 2,5-3 склянки
- Дріжджі свіжі – 25 гр.
- Вода – 200 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л. + для смаження.
- Сіль – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування відміряємо потрібну кількість сухих і рідких компонентів, прогріваємо 200 мілілітрів води до 36-39 градусів.
Крок 2. В піалі змішуємо воду з сіллю, дріжджами і цукром. Підсипаємо ½ склянки пшеничного борошна і об’єднуємо за допомогою віночка. Суміш переміщаємо в тепле місце на 15-20 хвилин для активації дріжджів.
Крок 3. Через зазначений час, опара готова до подальшої роботи.
Крок 4. Додаємо залишки борошна і рослинне масло.
Крок 5. Вимішуємо Руками компоненти, поки вони не зберуться в єдиний клубок. Накриваємо миску рушником або лляною серветкою і залишаємо в теплі на 90-120 хвилин.
Крок 6. Після закінчення часу маса збільшилася в об’ємі в 2-3 рази, можна переходити до смаження. Готуйте і отримуйте задоволення!
Тісто на кефірі з дріжджами для пончиків
Тісто на кефірі з дріжджами для пончиків – це ідеальна основа для готування солодких, присипаних пудрою з перемеленого цукру «плюшок». Таке частування можна сміливо подавати до святкового столу, накритій з будь-якого приводу, бо як перед таким частуванням не встоїть ніхто: від малого до великого!
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 10-12.
Склад:
- Борошно – 600-700 гр.
- Кефір – 250 мл
- Вода – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 50-70 гр.
- Масло олію – для смаження.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортиками виливаємо теплу воду і кефір.
Крок 2. Слідом додаємо цукровий пісок.
Крок 3. І дріжджі – перемішуємо.
Крок 4. Вводимо півсклянки просіяного борошна і вимішуємо до однорідності. Прикриваємо тканиною і залишаємо в теплому приміщенні на 15-20 хвилин.
Крок 5. Доповнюємо опару курячим яйцем, розтопленим і остившім вершковим маслом, а також сіллю. Інгредієнти змішуємо.
Крок 6. У кілька прийомів всипаємо борошно.
Крок 7. Руками вимішуємо тісто і, прикривши, рушником, прибираємо в тепле місце до підйому.
Крок 8. Процес підйому займаємо близько півтори години.
Крок 9. Пишну основу розгортаємо в пласт, товщина – 1,5-2 сантиметри.
Крок 10. Горлечком склянки вирізаємо гуртки.
Крок 11. Також будь-яким зручним способом робимо отвір по центру.
Крок 12. Велика кількість рослинного масла розігріваємо в сковороді або сотейнику і викладаємо в нього напівфабрикати.
Крок 13. Засікаємо 3-4 хвилини і потім гуртки перевертаємо.
Крок 14. Ще через кілька хвилин, виловлюємо пончики шумівкою і кладемо на паперові рушники, позбавляючись від надлишків олії.
Крок 15. Теплі пампушки за бажанням доповнюємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пампушок в хлібопічці
Дріжджове тісто для пампушок в хлібопічці готується настільки просто, що з його приготуванням впорається навіть школяр! Але нехай вас це не дивує, бо, як практично весь процес полягає у відправленні компонентів в чашу для замішування.
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Вода – 200 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Дріжджі сухі – 4 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. В чашу хлібопічки переливаємо 200 мілілітрів води.
Крок 2. Солимо.
Крок 3. І додаємо цукор.
Крок 4. Прямо в чашу просіваємо всю порцію борошна за допомогою сита з дрібними отворами.
Крок 5. Додаємо дріжджі і запускаємо грубку у програмі «тісто» на 90 хвилин.
Крок 6. Після закінчення часу перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном.
Крок 7. Поділяємо на сегменти.
Крок 8. І формуем кульки.
Крок 9. Заготовки злегка притискаємо до поверхні. За бажанням можна пропустити цей крок і залишити круглу форму.
Крок 10. При наявності часу залишаємо пончики для расстойки або ж відразу переходимо до смаження в розпеченому маслі.
Крок 11. Підрум’янюємо з обох сторін.
Крок 12. Також не забуваємо про бокових частинах.
Крок 13. Витираємо частування серветками і подаємо. Приємного апетиту!