Печиво Савоярді – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Печиво Савоярді — це легке і повітряне печиво, яке можна приготувати в домашніх умовах. Ви не раз зустрічали цю випічку на прилавках магазинів. Максимально просте у приготуванні тісто, з якого можна створювати не тільки витягнуті «дамські пальчики», але і печиво різних форм і розмірів.

Класичний рецепт приготування печива Савоярді в домашніх умовах

Впоратися з приготуванням печива за класичним рецептом зможуть люди будь-якої статі і віку, особливо непідробний інтерес проявлять діти, адже формування печива з допомогою кондитерського мішка в залежності від насадки допоможе втілити будь-які ідеї в реальність.

Інгредієнти на
15 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок 120 гр.
  • Борошно пшеничне 100 гр.
  • Цукрова пудра за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати печиво Савоярді за класичним рецептом в домашніх умовах? Першим ділом відокремлюємо жовтки від білків в окремі ємності.
  2. В миску до жовтків додаємо половину цукру і збиваємо міксером до однорідної пишної маси.
  3. Білки спочатку збиваємо до стійкої піни, а потім поступово додаємо половину цукру і продовжуємо збивати до утворення жорстких піків.
  4. Четверту частину збитих білків додаємо в миску до жовтків, просіваємо борошно і ретельно перемішуємо до однорідного стану.
  5. Решту білків вмішуємо лопаткою в основну частину таким чином, щоб основна маса не осіла.
  6. Готове тісто перекладаємо в спеціальний кондитерський мішок з круглою насадкою з діаметром близько 10-12 мм.
  7. На деко стелимо пергаментний папір і починаємо відсаджувати печиво, залишаючи між кожною смужкою відстань близько 2-ох сантиметрів. Перед тим, як відправити деко в духовку, посипаємо сформований печиво цукровою пудрою.
  8. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 5-10 хвилин, щоб печиво підрум’янилося і набуло золотистий відтінок. Готове печиво викладаємо в окрему ємність і остуджуємо. Зверху можна ще раз присипати цукровою пудрою.

Приємного вам апетиту!