Печиво Савоярді — це легке і повітряне печиво, яке можна приготувати в домашніх умовах. Ви не раз зустрічали цю випічку на прилавках магазинів. Максимально просте у приготуванні тісто, з якого можна створювати не тільки витягнуті «дамські пальчики», але і печиво різних форм і розмірів.
Класичний рецепт приготування печива Савоярді в домашніх умовах
Впоратися з приготуванням печива за класичним рецептом зможуть люди будь-якої статі і віку, особливо непідробний інтерес проявлять діти, адже формування печива з допомогою кондитерського мішка в залежності від насадки допоможе втілити будь-які ідеї в реальність.
Інгредієнти на
15 порц.
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор-пісок 120 гр.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Цукрова пудра за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати печиво Савоярді за класичним рецептом в домашніх умовах? Першим ділом відокремлюємо жовтки від білків в окремі ємності.
- В миску до жовтків додаємо половину цукру і збиваємо міксером до однорідної пишної маси.
- Білки спочатку збиваємо до стійкої піни, а потім поступово додаємо половину цукру і продовжуємо збивати до утворення жорстких піків.
- Четверту частину збитих білків додаємо в миску до жовтків, просіваємо борошно і ретельно перемішуємо до однорідного стану.
- Решту білків вмішуємо лопаткою в основну частину таким чином, щоб основна маса не осіла.
- Готове тісто перекладаємо в спеціальний кондитерський мішок з круглою насадкою з діаметром близько 10-12 мм.
- На деко стелимо пергаментний папір і починаємо відсаджувати печиво, залишаючи між кожною смужкою відстань близько 2-ох сантиметрів. Перед тим, як відправити деко в духовку, посипаємо сформований печиво цукровою пудрою.
- Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 5-10 хвилин, щоб печиво підрум’янилося і набуло золотистий відтінок. Готове печиво викладаємо в окрему ємність і остуджуємо. Зверху можна ще раз присипати цукровою пудрою.
Приємного вам апетиту!
Як приготувати домашній тірамісу з печива Савоярді і маскарпоне
Тірамісу не здає своїх позицій і продовжує з року в рік з’являється на святковому столі. Спрощений варіант приготування дозволить радувати своїх близьких набагато частіше. Замість складного і здобного бісквіта в якості основи береться повітряне, легке печиво, яке швидко вбирає кавовий аромат і нітрохи не поступається бісквіту
Час готування: 30-35 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 15.
Склад:
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сир маскарпоне – 300 гр.
- Печиво савоярді – 25-30 шт.
- цукрова Пудра – 100 гр.
- Кави – 250 мл
- Лікер кавовий – 4 ст. л.
- Какао-порошок – 100 гр.
Процес приготування:
1. Сир маскарпоне викладаємо в глибоку ємність і збиваємо за допомогою віночка до однорідності, щоб маса по консистенції нагадувала густу сметану.
2. Щоб просунутися далі, потрібно відокремити жовтки від білків. Потім в окремій мисці змішуємо жовтки з цукровою пудрою і збиваємо дочиста. Поступово додаємо сир маскарпоне і перемішуємо. Окремо збиваємо білки і починаємо поєднувати всі компоненти. Збиті білки починаємо акуратно вмішувати в суміш з жовтком і сиром.
3. Зварений міцну каву охолодити при кімнатній температурі і змішуємо з лікером. Всі перелити в миску з широкими краями, щоб з легкістю вмочати печиво.
4. В однорідну суміш з кавою і лікером по черзі занурюємо печиво і викладаємо на дно форми. Перший шар поливаємо 1/3 частиною крему.
5. Те ж саме повторюємо з рештою печивом, викладаючи ще два шари.
6. Верхній шар заливаємо вершковим кремом, розрівнюючи його лопаткою. Печиво має бути повністю занурене і залито. Сформувався десерт залишаємо в холодильнику на кілька годин або на ніч.
7. Охолоджений десерт рівномірно посипаємо просіяним через сито какао-порошком, не допускаючи утворення грудок.
8. Торт важливо нарізати гострим ножем, не залишати на довгий час при кімнатній температурі, щоб крем не почав танути.
Приємного вам апетиту!
Простий і смачний десерт з печива Савоярді з бананом
Банан доведеться дуже до речі в тому випадку, якщо вам подобаються злегка вологі текстури і хочеться додати нотку літньої свіжості в десерт.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 180 хв.
Порцій – 20.
Інгредієнти:
- Печиво савоярді – 24 шт.
- Молоко – 1,5 склянки
- Банан – 2 шт.
- Какао-порошок – для прикраси.
Для крему:
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Молоко – 0,5 л.
- Жовток яєчний – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванілін – 6 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку приступаємо до приготування крему, щоб він встиг охолонути до етапу формування десерту. Молоко кімнатної температури нагріваємо, не доводячи до стану кипіння. Знімаємо каструлю з вогню, щоб молоко трохи охололо. В окремій ємності змішуємо цукор з крохмалем і тепле молоко. Всі компоненти перемішуємо вінчиком до однорідності і варимо на середньому вогні до повного розчинення кристалів цукру.
2. Паралельно з цим збиваємо яєчні жовтки і вливаємо в молочну суміш, не припиняючи роботу міксера. Однорідну масу повертаємо на вогонь і варимо до загустіння і появи на поверхні крему бульбашок.
3. Остиглий крем накриваємо харчовою плівкою таким чином, щоб вона стосувалася поверхні. Завдяки харчовій плівці на поверхні крему не з’явиться скориночка.
4. Переходимо до формування основи для десерту. Для цього на слабкому вогні молоко нагріваємо і починаємо по черзі занурювати в нього печиво. Щільно викладаємо перший шар в два ряди на дощечку, обтягнуту харчовою плівкою.
5. У такому вигляді прибираємо печиво в холодильник мінімум на 3 години і накриваємо іншим шаром плівки.
6. Витримавши необхідну кількість часу, знімаємо верхню плівку з печива і покриваємо кремом, залишаючи краю недоторканими. Банани чистимо, ріжемо вздовж і викладаємо змістивши ближче до одного з країв.
7. Починаємо щільно скручувати печиво в напрямку від себе, формуючи рулет. Залишаємо в холодильнику протягом години. Подаємо, посипавши какао-порошком.
Приємного апетиту!
Швидкий рецепт приготування торта з печива Савоярді з заварним кремом
Наближається день закоханих, а це значить, що настав час дивувати своїх коханих. Приготувавши десерт самостійно, ви отримаєте задоволення подвійно, насолодившись процесом і результатом ваших старань. Заварний крем додасть десерту легкості, а різноманітність цукатів зробить торт яскравіше і солодше, забезпечивши гарний настрій.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 80 хв
Порцій – 5.
Склад:
- Печиво савоярді – 200 гр.
- Лікер Амаретто – 70 гр.
- Цукати – 60 гр.
- Шоколад темний – плитка.
- Ананаси консервовані – 1 банку.
Для крему:
- Молоко – 350 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйце куряче – 3 шт.
- кокосова Стружка – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Почнемо приготування з заварного крему. В окремій ємності змішуємо яйця, цукор-пісок, сіль і просіяне борошно заздалегідь. Все добре перемішуємо, поступово додаючи молоко кімнатної температури.
2. Основу для заварного крему переливаємо в каструлю з товстим дном і ставимо на вогонь. Помішуючи, додаємо кокосову стружку і варимо до загустіння. Гарячий крем залишаємо остигати при кімнатній температурі.
3. В злегка теплий крем додаємо подрібнену на шматочки шоколад, м’яке вершкове масло і збиваємо за допомогою міксера протягом 7 хвилин. Після чого вмішуємо цукати.
4. В окремій мисці змішуємо лікер з сиропом від консервованих ананасів. Витираємо кожне печиво і викладаємо в роз’ємну форму у вигляді серця. Як тільки один шар печива викладений, викладаємо ½ частину від всього крему. Так чергуємо кожен шар поки не закінчиться вміст.
5. Зверху сформований торт прикрашаємо залишилися цукатами, ананасами і тертим шоколадом. На цьому не можна зупинятися, втілюючи всі свої ідеї.
Приємного вам апетиту!
Торт з печива Савоярді зі сметаною в домашніх умовах
В даному рецепті важливу роль відіграє поєднання двох різних кремів. Один з яких готується на основі згущеного молока, а в основі іншого крему є жирна сметана. Сметанний крем привносить в торт кислинку, яка врівноважує солодкість вареного згущеного молока. А мигдальні пелюстки як посипання будуть супроводжувати чаювання приємним хрускотом.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 12 год.
Порцій – 25.
Склад:
- Печиво савоярді – 400 гр.
- мигдальні Пелюстки – 100 гр.
- Сметана (25%) – 700 гр.
- Цукор – 2 склянки
- Коньяк – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 180 гр.
- варена Згущене молоко – 350 гр.
- Загусник для сметани — 1 шт.
Процес приготування:
1. У каструлі з’єднуємо пів склянки води і цукор-пісок. Добре перемішуємо, викладаємо на малий вогонь і варимо до повного розчинення кристалів цукру. Після цього заливаємо в киплячий цукровий сироп трохи алкоголю і вимикаємо. Цукровий сироп готовий і буде чекати своєї черги.
2. Пелюстки мигдалю перекладаємо на розігріту сковороду і злегка обсмажуємо. Можна те ж саме зробити в духовці.
3. Сметану відправляємо в чашу міксера і збиваємо на середній швидкості протягом однієї хвилини, поступово всипаючи цукор. Тепер в крем всипаємо загусник і знову збиваємо. Весь крем перекладаємо в окрему ємність, залишаючи тільки дві столові ложки в чашу міксера.
4. У чашу з залишилася сметаною, додаємо розм’якшене вершкове масло і продовжуємо збивати.
5. У збите масло додаємо густу варену згущенку. Можна зварити самостійно або відразу купити готову. Все перемішуємо і знову збиваємо.
6. Половину остиглого сиропу переливаємо в окрему миску.
7. Переходимо до складання торта. Використовуємо велику прямокутну форму і змащуємо дно сметанним кремом. Швидко опускаємо палички в сиропі і щільно викладаємо один до одного. Кожен викладений шар покриваємо сметанним кремом.
8. Верхній шар покриваємо другим кремом на основі вареної згущенки і посипаємо сушеними мигдалевими пелюстками. Готовий торт залишаємо в холодильнику мінімум на одну ніч, щоб дати можливість кожному шару просочитися цукровим сиропом з кремом. Чим довше торт простоїть, тим краще.
9. Через ніч нарізаємо торт гострим ножем і подаємо до чаю.
Приємного вам апетиту!
Як приготувати смачний тірамісу з печивом Савоярді без яєць?
Додавання яєць у випічку необхідно для найбільш швидкого склеювання всіх компонентів, у нашому рецепті з цим завданням впоратися желатин і результат не змусить вас чекати. Тірамісу вийде повітряним зі стійким ароматом кави та вершковим смаком, а завдяки желатину не втратить свою форму.
Час готування: 30-35 хв.
Час приготування: 5 ч.
Порцій – 23.
Склад:
- Сир маскарпоне – 500 гр.
- Вершки (33-35%) – 200 гр.
- Пудра цукрова – 110 гр.
- Желатин – 10 гр.
- Вода – 30 гр.
- Еспресо – 250 мл
- Печиво савоярді – 300 гр.
- Ром/коньяк – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Желатин замочуємо необхідною кількістю води кімнатної температури, розмішуємо і залишаємо до повного набухання.
2. В окремій мисці з’єднуємо охолоджені вершки і 50 грам цукрової пудри. Починаємо збивати міксером на низьких обертах, поступово збільшуючи швидкість. Збиваємо до щільного і пишного стану.
3. В іншу миску викладаємо сир маскарпоне кімнатної температури і частину цукрової пудри. Спочатку компоненти перетираємо між собою, а потім збиваємо за допомогою міксера. До побажання додаємо алкоголь і знову збиваємо протягом декількох хвилин.
4. Набряклий желатин ставимо в мікрохвильову піч на пару хвилин додаємо до збитого сиру. Ще раз перемішуємо на низьких оборотах міксера.
5. Сир маскарпоне додаємо до збитим вершкам і перемішуємо тільки віночком або лопаткою. У результаті у нас вийшов ніжний і повітряний крем.
6. Для того, щоб зробити рівні бортики, обрізаємо цілий край печива.
7. Переходимо до складання торта. Печиво з обрізаними краями виставляємо по периметру роз’ємного кільця. Також не забуваємо покрити печивом дно.
8. Перший шар промачиваем сиропом і покриваємо кремом за допомогою кондитерського мішка.
9. Для наступного шару потім кожну коржика окремо і викладаємо на крем.
10. Тепер повторюємо викладати всі верстви до самого верху. Поверхня оформляємо у вигляді повітряних бульбашок. Торт залишаємо в холодильнику мінімум на 5 годин.
11. Охолоджений торт дістаємо з холодильника, знімаємо роз’ємну форму і просіваємо какао-порошок. Можна використовувати тертий шоколад та інші прикраси. Сподіваємося, що за цей час ви заварили чай і підготувалися до дегустації.
Приємного вам апетиту!
Неймовірно смачний рецепт домашнього печива Савоярді з шоколадом
Домашнє печиво з хрусткою шоколадною глазур вершкового смаку розлетиться зі столу в два рахунки. Десерт виходить дуже легким, повітряним і головне несолодким.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 60 хв
Порцій – 25.
Склад:
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Борошно – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 щіпка.
Для глазурі:
- Шоколад – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Лікер – 3ст.л.
Процес приготування:
1. Печиво готується на основі бісквітного тіста. Насамперед білки відділяємо від жовтків.
2. У миску з жовтками додаємо трохи цукру і ваніліну.
3. Жовтки перемішуємо з сипучими інгредієнтами і збиваємо до утворення пишної світлої піни.
4. В окрему ємність з білками додаємо сіль і лимонну кислоту, збиваючи чистим і сухим віночком, щоб маса була однорідною.
5. До збитим білків поступово всипаємо цукор і збиваємо міксером на великій швидкості. Повинна вийти стійка, глянцева маса.
6. Один з найважливіших етапів полягає у суміщенні білкової і жовткової мас. Акуратно вмішуємо ложкою одну в іншу, щоб білок не осел.
7. До суміші додаємо просіяне борошно, перемішуючи легкими рухами знизу вгору до однорідного стану.
8. Готовим тестом наповнюємо спеціальний кондитерський мішок і формуємо печиво на пергаментним папері.
9. Печиво випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Готовність печива можна оцінити за золотистого кольору.
10. Плитку шоколаду ламаємо на кілька частин і розтоплюємо на водяній бані.
11. До розтопленого шоколаду додаємо м’яке вершкове масло кімнатної температури і добре перемішуємо. Шоколадна глазур готова.
12. Остигле печиво поливаємо шоколадною глазур’ю і відправляємо в холодильник, щоб дати їй можливість застигнути.
Приємного апетиту!