ПП сирна запіканка дієтична – 10 покрокових рецептів з покроковими фото

При дотриманні правильного харчування і чітким стеженням за своєю фігурою і вагою, можна і потрібно тішити себе своїми улюбленими стравами, адже не всі вони строго заборонені. Приготувати запіканку з сиру і різних добавок, використовуючи цукрозамінник або мед, можна дуже просто і швидко, причому без зайвих калорій. Така страва ідеально підходить для щільного сніданку або повноцінного перекусу, який надовго позбавить вас від ненависного почуття голоду.

ПП сирна запіканка в духовці

Готуємо неймовірно ніжну запіканку з сиру в духовій шафі, яку можна їсти, навіть перебуваючи на дієті! Незважаючи на використання таких інгредієнтів, як цукор і вершкове масло, ми практично повністю виключаємо смажити на рослинній олії, завдяки чому в 100 грамах такого ласощі міститься всього лише 175 калорій.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Сир 600 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Манна крупа 3 ст. л.
  • Масло вершкове 3 ст. л.
  • Сіль 1 щіпки
  • Ванілін за смаком
  • Масло рослинне ⅔ ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати ПП дієтичну сирну запіканку в духовці? Сир перетираємо через дрібне сито і викладаємо в глибоку ємність відповідного розміру.
  2. Акуратно розбиваємо три яйця і відокремлюємо жовтки від білків.
  3. У тарілку до жовтків підсипаємо трохи цукрового піску і ваніліну – ретельно розтираємо до розчинення солодких кристалів.
  4. Переливаємо суміш жовтків до сирної маси.
  5. Слідом додаємо манну крупу, розтоплене вершкове масло і гарненько перемішуємо.
  6. За допомогою віночка збиваємо білки з дрібкою солі.
  7. Перекладаємо пишну пінку до сиру і акуратно перемішуємо за допомогою силіконової лопатки, щоб білки не осіли.
  8. Тонким шаром олії промазуємо форму з високими бортиками.
  9. Перекладаємо масу з сиру і яєць в жаростійкий посуд.
  10. Вирівнюємо верхівку за допомогою лопатки.
  11. Запікаємо сирне ласощі в духовій шафі протягом 40-50 хвилин при 160-180 градусів (час може змінюватись в більшу або меншу сторону в залежності від товщини запіканки і потужності вашої духовки).
  12. Готову страву акуратно виймаємо з форми, злегка остуджуємо і нарізаємо порційними шматочками. Приємного апетиту!

Як приготувати ПП сирну запіканку без борошна?

Ніжна сирна запіканка без додавання борошна – це відмінна альтернатива для щільного сніданку, коли яєчня і бутерброди набридли. До того ж, така страва містить в собі мінімум калорій і досить багато вітамінів, тому прекрасно підходить для наймолодших та тих, хто стежить за своєю фігурою.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1-2 ст. л
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • ваніль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо білки від жовтків. У чашу блендера перекладаємо жовтки, додаємо цукровий пісок (можна використовувати цукрозамінник) і гарненько перебиваємо до однорідної консистенції.

Крок 2. До отриманої маси додаємо сир, сметану і манку – знову ретельно перемішуємо до повного змішування компонентів.

Крок 3. Переливаємо основу майбутньої запіканки в тарілку і даємо трохи постояти, щоб манка розбухла.

Крок 4. Окремо збиваємо білки з сіллю і силіконової лопаткою вводимо в сирну масу.

Крок 5. Форму для випікання застеляємо листом пергаментного паперу і промазуємо маслом.

Крок 6. Переливаємо «тісто» в жароміцний посуд і випікаємо при температурі 180 градусів близько 40-50 хвилин. Приємного апетиту!

Дієтична сирна запіканка в мультиварці

При приготуванні різних страв в мультиварці, робота господині максимально спрощується: достатньо лише підготувати продукти, перемішати і вилити в чашу, все інше за вас зробить пічка. Все вищесказане стосується і сирної запіканки, яка виходить неймовірно ніжною і легкою.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Сир 2% – 500 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Крупа манна – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л

Процес приготування:

Крок 1. Три яйця середнього розміру акуратно розбиваємо.

Крок 2.Відокремлюємо білки від жовтків. У білки підсипаємо сіль і збиваємо до стійкої піни.Крок 3. Родзинки ретельно промиваємо під струменем води, намагаючись позбавитися від всього дрібного сміття.

Крок 4. Заливаємо промитий ізюм окропом і залишаємо на 5 хвилин.

Крок 5. В окремому посуді змішуємо жовтки з сиром, цукровим піском, манкою і сухим виноградом.

Крок 6. Ретельно перемішуємо.Крок 7. За допомогою силіконової ложки акуратно перекладаємо збиті білки до сирної маси.

Крок 8. Розмішуємо компоненти в одному напрямку, вмішуючи білкову піну.

Крок 9. Чашу мультиварки промазуємо тонким шаром масла і перекладаємо «тісто».

Крок 10. Закриваємо кришку печі, включаємо програму «Випічка», а на таймері встановлюємо 45 хвилин. Після звукового сигналу, акуратно дістаємо запіканку і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

ПП запіканка з сиру з рисовим борошном

Якщо ви дуже любите сирники, але в той же час дотримуватися правильного харчування – вихід є! Готуємо легку і ніжну запіканку з сиру, виключаючи велику кількість рослинного масла, яке використовується для смаження сирників.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Сир – 600 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно рисова – 30 гр.
  • Ягоди (свіжі або заморожені) – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У велику тарілку перекладаємо сир і вбиваємо два невеликих курячих яйця.

Крок 2. Підсипаємо цукровий пісок і рисову борошно – гарненько перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 3. Отриману масу перекладаємо в форму для випікання (рекомендується використовувати скляний посуд, так як з неї набагато простіше отримати готову страву).

Крок 4. Зверху хаотично розсипаємо ягоди.

Крок 5. Випікаємо запіканку близько 40 хвилин при 180 градусах.

Крок 6. Ароматне ласощі розрізаємо на порційні шматочки, заварюємо чашечку чаю і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

ПП сирна запіканка з медом і бананом

Поєднання нежирного сиру і стиглого банана – це безпрограшне поєднання смаків, яке чудово розкривається при термічній обробці в духовці. Лише раз, приготувавши ніжну запіканку з сиру і цього солодкого фрукта, ви назавжди забудете про покупних альтернативи.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Банани – 1-2 шт.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У великий і досить глибокій тарілці змішуємо сир, яйце, мед і пару щіпок ваніліну.

Крок 2. Перемішуємо лопаткою або перебиваємо за допомогою блендера.Крок 3. З бананів знімаємо шкірку і нарізаємо кільцями.

Крок 4. Форму для запікання з високими бортиками промазуємо тонким шаром масла і по дну розподіляємо фруктові скибочки.

Крок 5. Зверху розподіляємо масу з сиру та меду.

Крок 6. Відправляємо заготовку в духовку і готуємо протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів до утворення золотистої скоринки).Крок 7. Готову запіканку акуратно перекладаємо на плоску тарілку і даємо трохи часу охолонути при кімнатній температурі.

Крок 8. Сирне ласощі з фруктами розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дієтична сирна запіканка з манкою

Готуємо неймовірно смачну і легку запіканку з сиру з додаванням родзинок, яку можна навіть на ніч! Весь секрет полягає в тому, що ми виключимо зі списку інгредієнтів пшеничне борошно і цукровий пісок.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Молоко знежирене – 150 мл
  • Сир – 400 гр.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукрозамінник – 10 шт.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій, викладаємо всі продукти, зазначені в списку інгредієнтів на робочу поверхню і починаємо розігріти духову шафу до позначки – 170 градусів.

Крок 2. Манку заливаємо молоком, додаємо цукрозамінник і залишаємо на 15 хвилин для того, щоб крупа набухла. Родзинки замочуємо в окропі, а сир змішуємо з жовтками. Білки збиваємо окремо до стану піни.Крок 3. У сирну масу перекладаємо манку і перемішуємо. Після, за допомогою силіконової лопатки акуратно вмішуємо білки.

Крок 4. Форму для випікання з високими бортами устеляємо пергаментом і промазуємо маслом, перекладаємо «тісто» і відправляємо в піч на 30-40 хвилин.

Крок 5. Готову запіканку перекладаємо на плоске блюдо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

ПП запіканка з сиру з гарбузом

Готуємо неймовірно смачну запіканку з сиру з такими добавками, як висівки, гарбуз і груша, без грама борошна і цукрового піску. Таке блюдо чудово підходить для щільного сніданку або повноцінного перекусу, адже його дуже зручно брати з собою на роботу або навчання.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Груша – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Сир – 250-300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Висівки – 50 гр.
  • Гарбуз – 120 гр.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз нарізаємо шматочками невеликого розміру і відварюємо до м’якості в мікрохвильовій печі.Крок 2. Сир перетираємо через сито з маленькими отворами або просто розминаємо виделкою.

Крок 3. Вливаємо молоко і гарненько перемішуємо.

Крок 4. Після, вмішуємо в сирну масу яйце.

Крок 5. Також додаємо дві невеликі груші, подрібнені за допомогою терки, висівки і ванілін за смаком.

Крок 6. М’яку гарбуз розминаємо виделкою до консистенції пюре.

Крок 7. З’єднуємо всі підготовлені компоненти.

Крок 8. За допомогою заглибного блендера перебиваємо інгредієнти і даємо постояти 10-15 хвилин, щоб висівки набубнявіли.

Крок 9. Викладаємо масу у скляну форму і відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин при температурі 180 градусів (до утворення рум’яної скоринки).Крок 10. Після, нарізаємо запіканку порційними шматочками і за бажанням прикрашаємо свіжими ягодами або фруктами. Приємного апетиту!

Корисна сирна запіканка з яблуками

Коли потрібно не тільки швидко і смачно, але ще й корисно – готуємо дуже легку і ніжну запіканку з сиру. А для того, щоб знизити калорійність, замінимо пшеничне борошно манкою, цукровий пісок – замінником і отримаємо блюдо, яке можна їсти навіть на ніч без докорів сумління!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сир – 300 гр.
  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор-пісок/цукрозамінник – 3 ст. л./3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Всі необхідні продукти, викладаємо на робочу поверхню.

Крок 2. У глибокий посуд вбиваємо три яйця і змішуємо їх з цукровим піском або цукрозамінників. Після, додаємо сир і манку – знову розмішуємо.

Крок 3. Три яблука середнього розміру нарізаємо часточками, не забуваючи позбутися від насіннєвої коробочки і плодоніжки.

Крок 4. Вмішуємо фруктові шматочки в сирну масу.

Крок 5. Чашу мультиварки промазуємо рослинним маслом і перекладаємо «тісто».

Крок 6. Включаємо програму «Випічка» на 50-60 хвилин, і чекаємо звукового сигналу. Приємного апетиту!

Дуже смачна сирно-морквяна запіканка

Готуємо смачний і дуже корисний сніданок – ніжна і дуже смачна запіканка з сиру і моркви. Таке блюдо подарує вам довгий відчуття насичення і наповнить вас зарядом бадьорості з самого ранку.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сир – 350 гр.
  • Морквина (в очищеному вигляді) – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Моркву очищаємо від шкірки і подрібнюємо за допомогою дрібної терки.Крок 2. До овочу підсипаємо манну крупу, перемішуємо і даємо постояти близько 10-15 хвилин.

Крок 3. Після закінчення часу підсипаємо цукровий пісок.

Крок 4. Підсолюємо.

Крок 5. І гарненько розмішуємо до повного розчинення кристалів.Крок 6. Сир розтираємо виделкою або прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 7. Відокремлюємо білки від жовтків і останні, додаємо до сиру. Білки ненадовго прибираємо в холодильну камеру.

Крок 8. Ретельно вмішуємо жовтки в сир.

Крок 9. Білки збиваємо за допомогою міксера до утворення стабільних піків.Крок 10. У великій ємності змішуємо сир, білки і моркву.

Крок 11. Розмішуємо до отримання однорідної консистенції.

Крок 12. Форму для випікання застеляємо листом пергаменту і перекладаємо сирно-морквяну масу.

Крок 13. Запікаємо страву близько 30 хвилин при 180 градусах. Перед подачею злегка остуджуємо і ріжемо. Приємного апетиту!

Сирна запіканка з кукурудзяним крохмалем

Немає нічого смачніше і простіше, ніж запіканка з сиру, приготовлена своїми руками, та ще й з додаванням солодкого і соковитого персика. Таке ласощі закохує в себе з першого вилки і напевно сподобається навіть тим, хто не дуже любить сирні продукти.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Стевія – за смаком.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Персики – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій і свого ж зручності, перекладаємо всі інгредієнти на робочу поверхню.

Крок 2. Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білу складову ненадовго прибираємо в холодильник.

Крок 3. У ємності відповідного розміру змішуємо сир з жовтками, цукрозамінників, крохмалем і розпушувачем.

Крок 4. Перебиваємо всі вищезгадані компоненти заглибним блендером до однорідності.Крок 5. Охолоджені білки підсолюємо і гарненько збиваємо до утворення щільної піни. Стійкі піки не поспішаючи вводимо в сирну масу, перемішуючи «тісто» в одному напрямку.

Крок 6. Два м’яких персика нарізаємо тонкими часточками.

Крок 7. Форму для запікання з високими бортиками промазуємо маслом.

Крок 8. В жароміцний посуд викладаємо масу з сиру і яєць, а зверху розподіляємо фруктові слайсы.Крок 9. Відправляємо форму в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах. Приємного апетиту!