Насипний яблучний пиріг – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Насипний яблучний пиріг – це справжнє диво в кулінарному світі, бо як спосіб його приготування вражає навіть професіоналів! Для готування вам не знадобиться руками замішувати і старанно вимішувати тісто, так як всі складові, у більшості рецептів, просто по черзі відправляються у вогнетривкий посуд. Таким чином, самий копіткий момент – це подрібнити за допомогою терки ароматну фруктову м’якоть.

Насипний яблучний пиріг «Три склянки»

Насипний яблучний пиріг «Три склянки» — це оригінальна випічка, яка повністю змінить ваше уявлення про десертах, приготованих з цими ароматними фруктами. Для приготування нам знадобиться манка, молоко, мелена кориця і велику кількість садових яблук!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яблука 1 кг
  • Манна крупа-1 склянка
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Борошно-1 склянка
  • Молоко коров’яче 300 мл
  • Розпушувач 1.5 ч. л.
  • Кориця 1 щіпка
  • Ванільний цукор 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти насипний яблучний пиріг в духовці? Першим ділом відміряємо потрібну кількість сухих компонентів, ретельно промиваємо фрукти і даємо їм час обсохнути.
  2. У тарілці з високими бортиками змішуємо розпушувач, манку, борошно, два види цукру і мелену корицю.
  3. Вогнетривку форму вистилаємо листом пекарської папери і рівним шаром висипаємо третю частину сухої суміші.
  4. Яблука очищаємо від шкірки і насінної коробочки, подрібнюємо за допомогою крупній тертці і викладаємо половину другим шаром.
  5. Засипаємо фрукти другим шаром «тесту».
  6. Повторюємо шари і заливаємо напівфабрикат молоком, часто наколюючи вилкою для повної просочення.
  7. Випікаємо частування при 180 градусах протягом 50-60 хвилин. Діставши з духовки, повністю охолодити.
  8. Декоруємо випічку по своєму смаку і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Насипний пиріг з яблуками і манкою в духовці

Насипний пиріг з яблуками і манкою в духовці – це проста в готуванні, але дуже смачна випічка, яка призведе ваші смакові рецептори до істинного гастрономічного задоволення! Найскладніше в процесі – це очистити і натерти на тертці фруктову м’якоть.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яблука – 5-6 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В робочу ємність пересипаємо манну крупу.

Крок 2. Додаємо цукровий пісок і попередньо просіяне борошно.

Крок 3. Слідом вводимо ванілін, розпушувач і корицю – гарненько перемішуємо.

Крок 4. Яблучну м’якоть подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 5. Промазуємо вогнетривкий посуд вершковим маслом і висипаємо на дно шар сухого складу.

Крок 6. Зверху викладаємо кілька жмень фруктової стружки.

Крок 7. Чергуємо шари так, щоб останнім шаром обов’язково йшла суха суміш. Зверху натираємо шматочок підмороженого вершкового масла.

Крок 8. Готуємо ласощі в духовій шафі, попередньо прогрітому до 180 градусів 30-40 хвилин. Прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Яблучний насипний пиріг з сиром

Яблучний насипний пиріг з сиром – це десерт, який приємно здивує не тільки членів вашої родини, але і найвибагливіших гостей. Сир чудово відтіняє насичений смак фруктів і робить текстуру випічки вологою і ніжною, яка в прямому сенсі слова тане в роті.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Манка – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сіль – ½ щіпки.

Для начинки:

  • Яблука – 3 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку з яблук і вирізаємо серцевину, м’якоть тремо на тертці з великими отворами і змішуємо з цитрусовим соком – прибираємо в холодильну камеру.

Крок 2. У склянку просіваємо борошно, у два інших насипаємо манку і цукор.

Крок 3. У мисці перемішуємо вищезазначені інгредієнти з сіллю і розпушувачем тіста.

Крок 4. Жаростійку форму обмазуємо вершковим маслом і паралельно прогріваємо духовку до 180 градусів.

Крок 5. Дно посуду присипаємо сухою сумішшю.

Крок 6. Сир розминаємо виделкою і викладаємо другим шаром, припудрюємо ванільним цукром.

Крок 7. Посипаємо сумішшю.

Крок 8. Рівномірно викладаємо подрібнені яблука.

Крок 9. Покриваємо фрукти залишилися «тестом».

Крок 10. Для соковитості на верхівку кладемо натерте вершкове масло і переміщаємо заготовку в духовку на 40-45 хвилин.

Крок 11. Остиглу випічку нарізаємо порційними шматочками і запрошуємо сім’ю для дегустації. Приємного апетиту!

Насипний пиріг з яблуками і вівсяними пластівцями

Насипний пиріг з яблуками і вівсяними пластівцями – це смачне частування з хрусткою вівсяної крихтою і великою кількістю фруктів. Для того, щоб пиріг заповнив весь ваш будинок приємним ароматом, рекомендуємо вам додавати до складу мелену корицю і трохи волоських горіхів.

Час готування – 65 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Ядра волоського горіха – 30 гр.
  • Яблука – 600 гр.
  • Пластівці вівсяні – 80 гр. + 30 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. 80 грам вівсянки перебиваємо в блендері разом з горіхами.

Крок 3. Вміст чаші блендера поєднуємо з цільними пластівцями, борошном, корицею, цукром, розпушувачем і сіллю.

Крок 4. Вводимо шматочки охолодженого вершкового масла і швидко розтираємо руками.

Крок 5. З фруктів видаляємо шкірку, натираємо на бурачной тертці.

Крок 6. У форму кладемо лист пергаменту і насипаємо частина крихти, зверху розподіляємо яблука. Повторюємо шари так, щоб останнім було крихта. Прибираємо заготовку в духовку на 50 хвилин (180 градусів).

Крок 7. Остигле частування нарізаємо і негайно подаємо до столу. Приємного апетиту!

Насипний пиріг «Три склянки з молоком

Насипний пиріг «Три склянки з молоком – це ароматна і оригінальна випічка, яку запросто можна подати до святкового столу і не сумніватися в тому, що гості засумніваються у ваших кулінарних здібностях. Пиріг виходить неймовірно пишним і високим.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Манка – 160 гр.
  • Борошно – 160 гр.
  • Цукор-пісок – ½ склянки
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Яблука – 6 шт.
  • Кориця мелена – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В чаші перемішуємо манку, борошно, розпушувач і цукровий пісок.

Крок 2. Натерті на крупній тертці яблука поливаємо соком лимона і змішуємо з ароматною корицею і щіпкою цукру.

Крок 3. Форму устеляємо пекарської папером і викладаємо суху суміш і фрукти, чергуючи шари. Останній – яблучний.

Крок 4. Молоко нагріваємо і переливаємо до заготівлі, робимо кілька глибоких проколів і випікаємо протягом 60 хвилин при температурної позначки 180 градусів.

Крок 5. Злегка остиглий десерт витягуємо з посуду і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Болгарська насипний пиріг з яблуками

Болгарська насипний пиріг з яблуками – це незвичайне частування, яке готується досить оригінальним способом. Для приготування нам знадобиться зробити суху суміш і натерти яблука, а потім ці дві складові будуть чергуватися прямо у формі для випікання!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Яблука – 2-4 шт.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Манку, борошно, цукор і розпушувач гарненько перемішуємо і паралельно прогріваємо духовку до 190 градусів.

Крок 2. Фруктову м’якоть подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами і змішуємо з корицею.

Крок 3. Боки і дно вогнетривкої форми присмачую шматочком вершкового масла.

Крок 4. Третю частину сухої суміші розподіляємо по дну.

Крок 5. Рівномірно викладаємо яблука і повторюємо шари ще двічі.

Крок 6. Молоко прогріваємо практично до закипання і виливаємо у форму. Робимо багато глибоких проколів, щоб молоко пропито заготовку.

Крок 7. Готуємо ласощі близько 50 хвилин.

Крок 8. Апетитний пиріг подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді і насолоджуємося. Готуйте і отримуйте задоволення!

Яблучний насипний пиріг в мультиварці

Яблучний насипний пиріг готується в мультиварці тому ж принципу, що і в духовій шафі. Для приготування нам будуть потрібні виключно прості і доступні компоненти, які є під рукою у кожної господині. Яблука рекомендується використовувати кисло-солодких сортів.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Манка – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр. + для змащування форми

Процес приготування:

Крок 1. Для основи перемішуємо розпушувач, манну крупу, цукор і борошно – ділимо на три рівні частини.

Крок 2. Яблука ретельно промиваємо і насухо витираємо паперовими рушниками, чистимо шкірку і вирізаємо насінну коробочку – подрібнюємо за допомогою терки.

Крок 3. Чашу вистилаємо пергаментом і промазуємо вершковим маслом, висипаємо третю частину основи.

Крок 4. Розподіляємо половину фруктової стружки.

Крок 5. Знову всипаємо суху суміш, викладаємо яблука і засипаємо їх.

Крок 6. Верхівку закриваємо тонкими слайсами вершкового масла.

Крок 7. Готуємо в режимі «Випічка» 60 хвилин.

Крок 8. Пиріг акуратно перевертаємо, за бажанням прикрашаємо пудрою з перемеленого цукру – дегустуємо. Приємного апетиту!