Оладки без дріжджів – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Оладки без дріжджів – це простий і смачний варіант для вашого домашнього столу. Апетитні оладки ідеально підходять для сімейного сніданку, також їх можна подавати до чаю або разом з обідніми гарячими стравами. Наприклад, супами. Для приготування користуйтеся перевіреної підбіркою з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Пишні оладки без дріжджів на молоці

Пишні оладки без дріжджів на молоці порадують вас своїм ніжним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Подавайте їх до столу, доповнивши сметаною, варенням або іншими продуктами за смаком. На приготування ви не витратите багато часу. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно 200 гр.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Сода харчова ¼ ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
  2. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, доповнюємо їх цукром. Починаємо вимішувати віночком.
  3. Додаємо сюди молоко, сіль, соду і поступово просіваємо борошно.
  4. Вимішуємо досить густе однорідне тісто. Намагайтеся, щоб у ньому не було грудочок.
  5. Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Порційно викладаємо в неї тісто з допомогою столової ложки.
  6. Обсмажуємо оладки з обох сторін до яскравого рум’янцю.
  7. Пишні оладки без дріжджів на молоці готові. Можна пробувати!

Бездріжджові оладки на кефірі

Бездріжджові оладки на кефірі виходять дуже ніжними і повітряними. Хочете порадувати своїх близьких смачним і поживним сніданком? Тоді обов’язково спробуйте наш рецепт оладок на кефірі без додавання дріжджів. Подавайте готове частування зі сметаною або варенням.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 0,5 л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Ванільний цукор – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця. До них додаємо сіль і два види цукру. Вливаємо половину кефіру.

Крок 2. Добре вимішуємо вміст до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 3. Додаємо в яєчну масу просіяне борошно.

Крок 4. Добре перемішуємо вміст до зникнення грудочок.

Крок 5. Вливаємо залишився кефір і рослинне масло. Перемішуємо.

Крок 6. Додаємо соду, гашену оцтом.

Крок 7. Замішуємо однорідне тісто.

Крок 8. Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Порційно викладаємо в неї тісто.

Крок 9. Смажимо оладки з обох боків до яскравого рум’янцю.

Крок 10. Бездріжджові оладки на кефірі готові. Можна подавати до столу і пробувати!

Пісні оладки на воді без дріжджів

Пісні оладки на воді без дріжджів – це прекрасний варіант для швидкого і смачного перекусу. Сьогодні ми пропонуємо вам покроковий рецепт оладок, які можна їсти навіть у піст. Вони можуть бути як приємними, так і солоними – вирішувати вам. Обов’язково беріть на замітку!

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л. + для смаження.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Перемішуємо охолоджену кип’ячену воду з рослинним маслом.

Крок 3. У великій мисці змішати просіяне борошно, розпушувач, цукор і сіль. Додаємо в суху суміш воду з маслом.

Крок 4. Добре перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса без грудочок.

Крок 5. Розігріваємо сковороду на середньому вогні і додаємо трохи олії. Ложкою викладаємо тісто на сковороду і смажимо оладки з двох боків до золотистого кольору.

Крок 6. Перекладаємо готові оладки на паперові рушники, щоб видалити надлишки масла.

Крок 7. Пісні оладки на воді без дріжджів готові! Подавайте до столу.

Повітряні оладки без дріжджів на разрыхлителе

Повітряні оладки без дріжджів на разрыхлителе – це класичне блюдо, яке готують по всьому світу. Їх можна подавати на сніданок, так і просто в якості перекусу. Ми підготували для вас рецепт смачних оладок без додавання дріжджів. Подавайте зі сметаною або йогуртом.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Кефір – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Борошно просіваємо в миску і перемішуємо її з розпушувачем.

Крок 3. У суху суміш вливаємо кефір, розбиваємо курячі яйця, а також додаємо вказану кількість цукру.

Крок 4. Вимішуємо тісто до однорідного стану. Намагайтеся, щоб зникли борошняні грудочки.

Крок 5. Розігріваємо сковороду на помірному вогні і додаємо трохи олії. Ложкою викладаємо тісто.

Крок 6. Смажимо оладки з двох боків до золотистого кольору.

Крок 7. Повітряні оладки без дріжджів на разрыхлителе готові. Подавайте до столу!

Оладки на сметані без дріжджів

Оладки на сметані без дріжджів виходять дуже ніжними, пишними і смачними. Таке частування послужить швидким і поживним сніданком або перекусом для всієї родини. Подавайте до столу, доповнивши медом чи іншими ласощами. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Сметана – 80 гр.
  • Борошно – 90 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску, доповнюємо їх двома видами цукру.

Крок 2. Збиваємо інгредієнти до утворення пишної білої маси. Додаємо сметану, перемішуємо.

Крок 3. Просіваємо борошно сюди.

Крок 4. Додаємо певну кількість соди. Вимішуємо масу до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладаємо заготовлене тісто.

Крок 6. Обсмажуємо заготовки до рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Оладки на сметані без дріжджів готові. Подавайте до столу і пробуйте!

Оладки на кислому кефірі без дріжджів

Оладки на кислому кефірі без дріжджів готуються дуже швидко і легко! Подавайте їх з маслом, кленовим сиропом або з ягідним джемом. Це блюдо стане відмінним сніданком або десертом для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • кислий Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо куряче яйце з двома видами цукру і сіллю. Збиваємо до появи пишної піни.

Крок 2. Вливаємо кислий кефір, який попередньо підігріваємо в мікрохвильовці. Але не доводимо його до гарячого стану, продукт повинен бути теплим.

Крок 3. Просіваємо сюди борошно з содою.

Крок 4. Ретельно перемішуємо масу до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Столовою ложкою викладаємо заготовлене тісто.

Крок 6. Обсмажуємо заготовки до рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Оладки на кислому кефірі без дріжджів готові. Можна подавати до столу!

Бездріжджові оладки з яблуками

Бездріжджові оладки з яблуками виходять дуже смачними і ароматними. Така страва стане простим і швидким десертом або сніданком для всієї родини. Для його приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Борошно – 180 гр.
  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Гарненько просіваємо борошно і відправляємо її в глибоку миску.

Крок 2. Відправляємо в борошно цукор, соду і сіль. Перемішуємо.

Крок 3. Розбиваємо сюди куряче яйце.

Крок 4. Виливаємо тепле молоко і починаємо перемішувати.

Крок 5. Гарненько збиваємо віночком до отримання однорідної густого тесту.

Крок 6. Яблуко очищаємо від шкірки і ріжемо його дрібними кубиками.

Крок 7. Викладаємо яблука в тісто і акуратно все перемішуємо.

Крок 8. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Столовою ложкою викладаємо на нього тісто. Смажимо рум’яні оладки з обох сторін.

Крок 9. Бездріжджові оладки з яблуками готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Оладки на ряжанці без дріжджів

Оладки на ряжанці без дріжджів виходять неймовірно ніжними, пишними і апетитними. Таке частування послужить швидким і смачним сніданком або перекусом для всієї родини. Подавайте до столу, доповнивши сметаною або варенням. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ряжанка – 1 склянка
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Вливаємо в глибоку миску ряжанку. Додаємо до неї цукор, сіль і соду.

Крок 3. Перемішуємо вміст віночком до появи пухирців. Це сода дає реакцію.

Крок 4. Розбиваємо сюди куряче яйце. Знову збиваємо до однорідності.

Крок 5. Просіваємо борошно сюди.

Крок 6. Вимішуємо до отримання гладкого тіста без грудочок.

Крок 7. Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом. Ложкою викладаємо на нього тісто. Смажимо оладки до рум’янцю з обох сторін.

Крок 8. Оладки на ряжанці без дріжджів готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Бездріжджові оладки на кисляку

Бездріжджові оладки на кисляку порадує вас своїм ніжним смаком, апетитним виглядом і поживними властивостями. Їх можна подавати в якості перекусу, до чаю або як доповнення до гарячих страв. Щоб швидко і легко приготувати пишні оладки, використовуйте наш перевірений рецепт.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Борошно – 170 гр.
  • Кисле молоко – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. + для смаження
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,25 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо куряче яйце з двома видами цукру, двома ложками рослинного масла і злегка підігрітою кисляком. Перемішуємо віночком до однорідності.

Крок 3. Окремо вимішуємо просіяне борошно з сіллю, содою і розпушувачем. Висипаємо в рідку масу. Починаємо вимішувати.

Крок 4. Вимішуємо тісто до утворення густого однорідного тесту.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Столовою ложкою викладаємо сюди заготовлене тісто.

Крок 6. Обсмажуємо заготовки до золотистого кольору з обох сторін.

Крок 7. Бездріжджові оладки на кисляку готові. Подавайте їх до столу і пробуйте!

Пишні оладки на сироватці без дріжджів

Пишні оладки на сироватці без дріжджів виходять дуже ніжними і повітряними. Така страва стане швидким і поживним сніданком або перекусом для всієї родини. Порадуйте себе і близьких апетитним частуванням за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сироватка – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо куряче яйце в глибоку миску. Відправляємо до нього цукор і сіль.

Крок 2. Вимішуємо продукти віночком.

Крок 3. Просіваємо борошно сюди.

Крок 4. Гарненько все перемішуємо.

Крок 5. Вливаємо злегка підігріту сироватку і додаємо соду.

Крок 6. Знову все вимішуємо до однорідності і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Столовою ложкою викладаємо сюди заготовлене тісто.

Крок 8. Обсмажуємо заготовки до золотистого кольору з обох сторін.

Крок 9. Перекладаємо частування на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 10. Пишні оладки на сироватці без дріжджів готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими додатками!