Начинка для пиріжків – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пиріжки з різними начинками можна готувати як в якості частування до чаю або прохолодних напоїв, так і як доповнення до перших страв – бульйонів і супів-пюре. Начинка може бути солоною, з овочами або м’ясом, так і солодкої або з легкою кислинкою. Все залежить від смакових уподобань кулінара і його близьких!

Яблучна начинка для смажених пиріжків з дріжджового тіста

Нескладне в приготуванні випічка для тих, хто хоче порадувати сім’ю смачними і ароматними яблучними пиріжками. Для начинки переважно брати соковиті фрукти кислих сортів, а для тіста – сметану підвищеної жирності.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Для тіста:
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Борошно пшеничне 200 гр.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Для начинки:
  • Яблука 500 гр.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Кориця за смаком

Процес приготування:

  1. Смачну начинку для пиріжків приготувати дуже просто. У підходящої глибокій ємності змішують інгредієнти для тіста. В останню чергу додають борошно і добре вимішують, поки тісто не стане щільним, але м’яким. Залишають на 20 хвилин під рушником.
  2. У яблук видаляють шкірку і позбавляються від серцевини з насінням.
  3. Фрукти нарізують кубиками середнього розміру.
  4. У глибокій сковороді розтоплюють масло, викладають шматочки яблук і готують близько 3 хвилин, помішуючи, потім додають цукор з корицею і продовжують мучити фруктові кубики ще близько 2 хвилин. Після цього начинку слід остудити.
  5. Тісто розкачують ковбаскою і нарізають шматочками.
  6. Кожен шматочок перетворюють в коржик, в центр якої кладуть по 1 ст. л. начинки і защипують краю. Бажано не формувати пиріжки надто великими, інакше їм буде потрібно занадто багато часу для обжарювання.
  7. Заготовки з яблучною начинкою викладають на сковороду з великою кількістю рослинного (соняшникової або іншого) масла і обсмажують з усіх боків до рум’яності. Подавати пиріжки краще злегка охолодженими.