Малосольні кабачки швидкого приготування – 5 рецептів з покроковими фото

Малосольні кабачки швидкого приготування – це одна із самих літніх закусок, які тільки можна придумати! За рахунок того, що овочева нарізка не проходить ніякої теплову обробку, кабачок зберігає в собі максимальну кількість вітамінів і корисних речовин. В якості добавок ви можете використовувати такі ароматні компоненти, як, наприклад, свіжий кріп або дрібно нарізану петрушку. І якщо раніше ви ніколи не готували кабачки таким чином, то швидше пробуйте і ви залишитеся задоволені!

Малосольні кабачки швидкого приготування

Малосольні кабачки швидкого приготування – це ароматна і незвичайна літня закуска, яка замінить вам звичні овочеві салати і здивує ваші смакові рецептори. Від початку процесу готування і до дегустації у вас піде менше півгодини!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 400 гр.
  • Часник 4 зуб.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Соус соєвий 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% 1 ст. л.
  • Гранатовий соус 1 ч. л.
  • Мед 1 ч. л.
  • Базилік сушений 1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Кріп 5 гр.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Малосольні кабачки швидкого приготування готуються дуже просто. Для прискорення процесу і власного зручності, готуємо все необхідне.
  2. У піалі збиваємо до однорідності мед, оцет, соєвий і гранатовий соуси, олія, перець мелений і сіль.
  3. Доповнюємо емульсію часником, пропущеним через прес і базиліком.
  4. Кабачок обполіскуємо під струменем води і перетворюємо в слайсы за допомогою овочечистки.
  5. Основний компонент разом з подрібненим кропом поміщаємо в пакет.
  6. Заливаємо маринадом.
  7. Пакет зав’язуємо і активно струшуємо вміст, прибираємо на полицю холодильної камери на 10-15 хвилин.
  8. За закінчення часу, закуску готуємо та подаємо. Приємного апетиту!

Швидкі малосольні кабачки в пакеті з часником і зеленню

Швидкі малосольні кабачки в пакеті з часником і зеленню – це пікантний і неймовірно смачний «салат», який допоможе вам запросто урізноманітнити звичний раціон і приємно здивувати своїх домочадців, чимось абсолютно новим і не схожому ні на що інше!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Кабачки – 600 гр.
  • Цибуля – 120 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Кріп – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок і зелень обполіскуємо, кріп дрібно шаткуємо. Очищаємо овочі і нарізаємо цибулю півкільцями, а часник пропускаємо через прес.

Крок 2. Кабачок нарізаємо кільцями середньої товщини.

Крок 3. Кабачки з кропом, цибулею і часником складаємо в пакет, додаємо цукровий пісок і сіль, зав’язуємо пакет і струшуємо.

Крок 4. Відправляємо кабачки з добавками в холодильник на тридцять хвилин.

Крок 5. Через півгодини апетитну закуску дегустуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Хрусткі малосольні кабачки з зеленню і часником

Хрусткі малосольні кабачки з зеленню і часником – це закуска, яка ідеально гармонує зі всілякими основними стравами. Наприклад, ви можете подати таку страву до гарячого шашлику або шніцелю з курки – смачно буде просто неймовірно!

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Кабачки молоді – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 щіпки.
  • Кріп рубаний – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Оцет яблучний – ½ ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок промиваємо і насухо витираємо паперовими серветками, подрібнюємо за допомогою овочечистки.

Крок 2. Для маринаду в піалу відправляємо нашатковану зелень, часник, пропущений через прес, соняшникове масло, цукровий пісок, сіль і оцет – гарненько перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Отриману суміш виливаємо до овочевих стрічками.

Крок 4. Компоненти перемішуємо і залишаємо для просочення на 120 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 5. Ароматну і хрустку закуску подаємо негайно знімаємо пробу. Готуйте і отримуйте задоволення!

Малосольні кабачки в банку

Малосольні кабачки в банку – це проста і смачна закуска, яка може опинитися на вашому столі всього лише через 10-12 годин! І повірте, приготувавши овочі таким чином хоча б один раз, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову – гарантовано!

Час готування – 12 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Кабачки – 2,5 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок промиваємо, зрізаємо хвостики і очищаємо від шкірки.

Крок 2. М’якоть ріжемо на довільні шматочки середнього розміру.

Крок 3. На дно стерильних баночок укладаємо вишневі листя, кабачки і зубці часнику, зверху поміщаємо парасольки кропу.

Крок 4. Для приготування маринаду в сотейник наливаємо воду і всипаємо цукор з сіллю – доводимо до кипіння.

Крок 5. Розчин переливаємо в банки доверху, закорковуємо банки капроновими кришками і залишаємо при кімнатній температурі на 10-12 годин. Приємного апетиту!

Швидкі малосольні кабачки в розсолі

Швидкі малосольні кабачки в розсолі – це страва, яка змінить ваше уявлення про це зеленому овоче! Для готування підходять виключно молоді плоди з тонкою шкіркою і без насіння, для насиченості аромату додамо такі компоненти, як часник і петрушка.

Час готування – 5 ч. 30 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Кабачки – 1 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • Кріп – 50 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Перець чорний горошком – 1 гр.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона.
  • Коріандр – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень кабачки обполіскуємо і даємо час обсохнути, знімаємо з лушпиння часнику.

Крок 2. У каструлі кип’ятимо воду і додаємо сіль з цукром, додаємо спеції – проварюємо на протязі 5 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 3. Не гаючи часу, розрізаємо часник на 2-3 частини, нарізаємо кільцями кабачки, шаткуємо петрушку з кропом.

Крок 4. Зелень, кабачки і часник укладаємо банку і заливаємо розсолом, перемішуємо і наполягаємо близько 5 годин.

Крок 5. Малосольні кабачки подаємо до столу в поєднанні з смаженою картоплею. Приємного апетиту!