Баклажани з помідорами і часником, смажені на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Баклажани з помідорами і часником, смажені на сковороді — неймовірно апетитні овочева закуска. Його приготування не займе багато часу, а от насолоду від неї буде величезним. Таке блюдо можна подавати як самостійне або ж доповнити його гарніром. На обідньому або святковому столі, воно завжди з’їдається на ура!

Баклажани кружечками з помідорами і часником на сковороді

Баклажани кружечками з помідорами і часником на сковороді – це соковита і досить пікантна закуска з овочів. Вона дуже сподобається любителям гострих страв. Не бійтеся приготувати дуже багато, від такої закуски апетит точно прийде під час їжі!

Порції: 10

Час готування: 50 хв.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Баклажан 3 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Часник 4 зубчики
  • Масло рослинне 50 мл
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти.
  2. Відразу промиваємо баклажани, після чого нарізаємо кружальцями. Відправляємо в глибоку миску і заливаємо водою. Воду потрібно посолити. У такому вигляді залишаємо баклажани на 30 хвилин, щоб вийшла гіркота. Зливаємо воду.
  3. Приступаємо до обжарке баклажан. Кладемо гуртки на гарячу, змащену маслом сковороду. Смажимо овочі з обох сторін.
  4. Промиваємо помідори і також нарізаємо на кружечки.
  5. Зубчики часнику видавлюємо з допомогою преса. Додаємо до них майонез і перемішуємо.
  6. Тепер викладаємо баклажани на тарілку. Зверху кожен гурток промазуємо майонезній масою і накриваємо помідором. Для краси можна покласти листочок зелені.

Приємного апетиту!