Стрілки часнику – 10 рецептів приготування з фото покроково

Стрілки часнику – універсальний продукт для домашнього меню. В середині літа дачники часто стикаються з питанням, що ж робити зі стрілками часнику. Його можна заготовити на зиму, а також використовувати в самих повсякденних стравах. Викидати їх точно не варто. Використовуйте 10 кулінарних ідей для використання інгредієнта на своїй кухні.

Стрілки часнику смажені на сковороді

Оригінальна за смаком і проста в приготуванні ідея для вашого столу – смажені стрілки часнику. Сезонне страву можна подавати в якості перекусу або як гарнір до інших страв.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Часникові стрілки 400 гр.
  • Сіль за смаком
  • Томатна паста 30 гр.
  • Масло рослинне 80 мл

Процес приготування:

  1. Часникові стрілки промиваємо під водою. Зрізаємо кінчики, а залишився продукт ділимо на невеликі відрізки.
  2. Підготовлений інгредієнт відправляємо в розігріту сковороду.
  3. Заливаємо вміст потрібною кількістю рослинного масла.
  4. Слідом додаємо сіль за смаком. Розмішуємо масу.
  5. Викладаємо трохи томатної пасти і готуємо страву близько 10 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.
  6. Смачне частування зі стрілок часнику готово. Подавайте до столу з хлібом або з м’ясними стравами. Можна пробувати!

Стрілки часнику з м’ясом по-китайськи

Дивно простий рецепт з нотками китайської кухні – часникові стрілки, обсмажені з м’ясом в сковороді. Страва приємно здивує яскравим ароматом і в міру пікантним смаком.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Стрілки часнику – 300 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Кунжут – 3 ст. л.
  • Крохмаль – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Шматочок свинини нарізаємо тонкою соломкою. Для готування потрібно використовувати розморожене м’ясо.

2. Обсмажуємо м’ясні шматки в сковороді з рослинній олії. Готуємо до утворення рум’яної скоринки.

3. Промиваємо стрілки часнику. Зрізаємо кінчики і залишаємо тільки зелені стрижні.

4. Нарізаємо стрижні часнику дрібними брусочками і викладаємо їх в сковороду з м’ясом.

5. Смажимо блюдо з сіллю і соєвим соусом до готовності часникових стрілок.

6. Відміряємо потрібну кількість крохмалю. Відправляємо його в сковороду. Розмішуємо блюдо і тушкуємо його ще 5-7 хвилин.

7. Розкладаємо гаряче частування по порційних тарілках, обсипаємо кунжутом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Смажені стрілки часнику зі свининою на сковороді

Апетитне і просте у виконанні блюдо для вашого столу – часникові стрілки з ніжною свининою. Кулінарна ідея особливо актуальна для літнього сезону, однак її можна здійснити також і з замороженим зеленим продуктом.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Стрілки часнику – 200 гр.
  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Імбир – за смаком.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Свинину ріжемо тонкою соломкою. Обсмажуємо продукт в рослинному маслі близько 5-7 хвилин.

2. Стрілки часнику ділимо на невеликі відрізки. Подрібнюємо і ріпчасту цибулю з половинкою болгарського перцю.

3. Натираємо невелика кількість свіжого імбиру.

4. Додаємо подрібнені продукти до м’яса. Продовжуємо підготовку.

5. Солимо і перчимо вміст, доповнюємо столовою ложкою соєвого соусу і розмішуємо.

6. Готуємо страву ще близько 5 хвилин до рум’янцю.

7. Готову піджарку ділимо на порції і подаємо до столу разом з гарніром. Пригощайтеся!

Пікантний салат зі стрілок часнику по-корейськи

Оригінальне і в міру пікантне домашнє блюдо – часникові стрілки в корейському стилі. Холодна закуска приємно здивує ваших близьких і гостей. Частуванням можна доповнити багато м’ясні страви.

Час приготування: 3 години 20 хвилин

Час приготування: 3 години

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стрілки часнику – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Приправа для корейської моркви – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Оцет 9% — 1 ч. л.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо часникові стрілки. Зрізаємо з них кінчики і залишилися стебла поділяємо на невеликі брусочки.

2. Кип’ятимо воду в каструлі. Занурюємо в неї часникові стрілки і варимо їх близько 2 хвилин. Після цього зливаємо воду і даємо продукту повністю охолонути.

3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо в ньому стрілки близько 5-7 хвилин.

4. В цей час натираємо моркву тонкою соломкою. Можна використовувати для цього тертці для корейської моркви.

5. У загальній мисці з’єднуємо обсмажені стрілки з морквою. Доповнюємо продукти сіллю, цукром, корейської приправою, соєвим соусом і оцтом.

6. Розмішуємо масу і відправляємо заготовку в холодильник на 3 години.

7. Обсипаємо охолоджене блюдо кунжутом і подаємо до столу. Часникові стрілки по-корейськи готові!

Як приготувати стрілки часнику з куркою в соєвому соусі?

Поживна домашнє частування можна приготувати з часникових стрілок. Апетитний зелений продукт ідеально поєднується з куркою і соєвим соусом. Забирайте кулінарну ідею для вашого обіду.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Стрілки часнику – 200 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Соєвий соус вливаємо в розпечену сковороду. У нього занурюємо підготовлені стрілки часнику. Їх заздалегідь слід промити і розламати на невеликі відрізки.

2. Куряче філе ріжемо тонкою соломкою і відправляємо його в сковороду з соєвим соусом і стрілками часнику.

3. Смажимо вміст на великому вогні до рум’янцю.

4. В кінці готування солимо і перчимо страву за смаком. У загальній складності тримаємо його на вогні близько 10 хвилин.

5. Соковите і ароматне частування з курячого м’яса і стрілок часнику готово. Подавати страву можна разом з фунчозой. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт смажені стрілок часнику з яйцем

Яскраве блюдо для сімейного сніданку – смажені часникові стрілки з яйцем. Пікантне частування порадує ароматом і поживними властивостями. Здивуйте своїх рідних оригінальної кулінарної ідеєю.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Стрілки часнику – 1 пучок.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо стрілки часнику. Зрізаємо з них кінчики.

2. Залишився продукт розрізаємо на кілька невеликих частин.

3. Подрібнену цибулю обсмажуємо на рослинній олії до золотистого відтінку. Сюди ж викладаємо невеликі відрізки часникових стрілок.

4. Солимо і перчимо страву. Смажимо до рум’янцю стрілок, потім розбиваємо сюди ж курячі яйця. Тримаємо масу на плиті до їх готовності.

5. Прибираємо блюдо з плити, ретельно його розмішуємо, розкладаємо по тарілках і доповнюємо подрібненою свіжою зеленню. Готово, подавайте частування до столу!

Як заморозити стрілки часнику на зиму?

Яскравим смаком часниковим стрільцям можна знайти багато кулінарних застосувань. Продукт часто смажать як гарнір або ж використовують для салатів. А для того щоб балувати себе оригінальним елементом не тільки в літній сезон, заморозьте його на зиму.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Стрілки часнику – 1 кг
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Часникові стрілки ретельно промиваємо під водою, після чого залишаємо продукт до повного висихання.

2. Промитий і висушений продукт обробляємо далі. Все необхідно зрізати кінчики і залишити тільки стебла.

3. Отриману соломку розрізаємо або розламуємо руками на невеликі рівні відрізки.

4. Занурюємо шматочки стрілок в каструлю з підсоленою водою. Доводимо до кипіння і проварюємо близько 7 хвилин. Далі зливаємо воду повністю.

5. Відварені шматочки стебел перекладаємо в пластикові контейнери і залишаємо до повного охолодження.

6. Далі тару можна закрити і відправити на зимове зберігання в морозильну камеру. Пробувати заготівлю і використовувати для подальшого приготування можна в будь-який час!

Мариновані стрілки часнику в банках на зиму

Замаринувати часникові стрілки в банках не складе великої праці. Смачний і ароматний продукт зможе радувати вас в такому вигляді круглий рік. Подавайте його в якості холодної закуски.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 200 гр.

Склад:

  • Стрілки часнику – 200 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор – 10 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Оцет 6% – 60 мл
  • Перець чорний горошок – 3 шт.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Часникові стрілки промиваємо і даємо їм повністю обсохнути.

2. Зрізаємо з стрілець кінчики. Решту ділимо на невеликі відрізки.

3. Викладаємо підготовлені стрілки часнику в стерилізовану банку. Сюди ж кладемо горошини чорного перцю.

4. Нагріваємо дві склянки води. Тут же розмішуємо сіль і цукор до повного розчинення.

5. Заливаємо стрілки в банку киплячим маринадом. Відразу ж додаємо і оцет.

6. Закриваємо заготівлю кришкою, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.

7. Остиглий продукт можна відправляти на тривале зберігання в прохолодне місце. Готово!

Дуже смачні стрілки часнику з томатною пастою на зиму

Оригінальна ідея для домашньої зимової заготівлі – часникові стрілки з томатною пастою в банку. Яскраве за смаком і смачне частування буде доповнювати ваш обідній стіл в будь-який час року.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Стрілки часнику – 500 гр.
  • Паста томатна – 120 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець червоний – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет столовий – 1 ч. л.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

1. Часникові стрілки промиваємо і поділяємо на невеликі відрізки. Кінчики продукту зрізаємо і викидаємо.

2. У невеликій каструлі змішуємо воду, томатну пасту, сіль, цукор, горошини чорного перцю і лавровий лист. Кип’ятимо вміст і варимо до розчинення сухих інгредієнтів, помішуючи.

3. В кінці вливаємо олію і подрібнену петрушку. Тримаємо на вогні ще одну хвилину.

4. Далі занурюємо в томатну суміш часникові відрізки. Робимо менший вогонь і варимо вміст 15 хвилин.

5. Після цього знімаємо каструлю з плити. Додаємо в масу столовий оцет і ретельно розмішуємо.

6. Викладаємо гарячий продукт відразу в стерилізовану банку. Щільно укладаємо масу.

7. Закручуємо заготівлю кришкою, остуджуємо і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.

8. Апетитне заготовку з часникових стрілок можна пробувати в будь-який час року.

Паста зі стрілок часнику через м’ясорубку на зиму

Пікантну пасту для заготівлі на зиму можна приготувати з часникових стрілок. Ароматний оригінальний продукт стане відмінним доповненням до багатьох домашнім стравам.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Стрілки часнику – 0,5 кг
  • Сіль – 60 гр.

Процес приготування:

1. Зрізаємо зі стрілок часнику кінчики. Повинні залишитися тільки зелені стрижні.

2. Ці стрижні викладаємо в сито і ретельно промиваємо їх у холодній воді. Далі даємо продукту повністю обсохнути.

3. Прокручуємо інгредієнт через м’ясорубку. Також можна використовувати для цієї мети блендер.

4. Часникову масу засипаємо потрібною кількістю солі і ретельно перемішуємо кілька разів. Залишаємо масу на 5 хвилин.

5. Далі продукт розкладаємо по стерилізованим банкам.

6. Заготовку можна закрутити кришками і відправити на тривале зберігання в прохолодне приміщення. Пікантна часникова паста готова!