Рулетики з баклажанів – 10 рецептів з різними начинками з покроковими фото

Рулетики з баклажанів – оригінальна і смачна закуска, яка однаково підходить як для святкового столу, так і як легке блюдо для вечері. В якості начинки зазвичай використовують поєднання різних видів сиру з часником і овочами. Подають рулетики, посипати зернами граната, щоб надати страві особливого шарму.

Рулетики з баклажанів з сиром і часником в духовці

Приготування рулетиків з баклажанів по цьому рецепту не є складним, а термічна обробка овочів в духовці дозволить позбавити страва від зайвого жиру, так що можна сміливо використовувати майонез: блюдо не буде занадто калорійним.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Баклажан 4 шт.
  • Сир Гауда 150 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Масло оливкове за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень за бажанням

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні рулетики з баклажанів? Овочі вимити і відрізати кінчики, потім баклажани нарізати поздовжніми смужками товщиною в кілька міліметрів.
  2. Розкласти скибочки баклажанів і кінчики на пергамент, скропіть олією, злегка посолити і зверху ще раз скропити олією.
  3. Запікати смужки баклажанів 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
  4. Сир натерти на дрібній тертці, додати подрібнений часник і майонез, добре розмішати. Запечені кінчики баклажанів розім’яти і змішати з підготовленою начинкою.
  5. Викласти невелику кількість отриманої сирної начинки на скибочки баклажанів і скрутити в трубочки. Подавати охолодженими, прикрасивши за бажанням зеленню або посипавши сиром.

Як приготувати рулети з баклажанів з сиром і часником на сковороді?

Під час приготування рулетиків з баклажанів на сковороді можна не переборщувати з кількістю масла: обсмажені скибочки овочів розм’якшуються швидко і набувають бажану форму. Велика кількість зелені додасть страві пікантний і свіжий смак.

Час готування: 35 хв, охолодження – 90 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень рубана – за бажанням.
  • Майонез – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Вимиті баклажани нарізати тонко вздовж, щоб вийшли шматочки 2 мм, викласти в миску, пересипавши сіллю і залишити на 15 хвилин.

2. Овоч промити, віджати і обсмажити на рослинному маслі в сковороді, поки не підрум’яняться з кожної сторони.

3. Сир перетворити в дрібну стружку, додати посічену або натертий часник, потрібну кількість майонезу і перемішати до однорідності.

4. На кожен обсмажену скибочку баклажана викласти начинку (близько 1 ч. л. для кожної порції) і акуратно згорнути рулетиком.

5. Скласти готові вироби в ємність, накрити харчовою плівкою і залишити в холодильнику на 90 хвилин. Перед подачею прикрасити зеленню. Приємного апетиту!

Рулетики з баклажанів по-грузинськи з волоськими горіхами

Улюблене багатьма грузинське блюдо, в яке входить волоський горіх, готувати нескладно, а воно сподобається абсолютно всім, хто його спробує. Поєднання часнику, горіхів і баклажанів характерно для грузинської кухні і є ідеальним для таких інгредієнтів. Відмінно доповнює страву свіжа кінза.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Горіх волоський – 140 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Кінза або петрушка – 5 гілочок.
  • Сметана або несолодкий йогурт – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Баклажани промивають і нарізають рівними пластинками, товщина яких не повинна перевищувати 5 мм, інакше їх важко буде згорнути в рулетики.

2. Підготовлені овочі кладуть на дошку і посипають сіллю, щоб прибрати гіркоту. На це буде потрібно близько 20 хвилин.

3. Волоські горіхи прожарюють на сухій сковороді протягом 4-5 хвилин і дають охолонути, а потім подрібнюють в крихту. Це зручно робити в ступці або блендері.

4. Часник і зелень дуже дрібно рубають і змішують з волоськими горіхами. Потім масу заправляють сметаною або йогуртом, трохи підсолюють і додають чорний перець, виходячи зі своїх смакових переваг.

5. Баклажани промивають, обсушують паперовим рушником і смажать з додаванням олії до підрум’янення з обох сторін. Потім викладають на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

6. На край кожного скибочки баклажана кладуть близько 1 ч. л. начинки і акуратно згортають рулетиком. Їх подають гарячими, прикрасивши кінзою і зернами граната.

Рулетики з баклажанів з помідорами, сиром і часником

Помідори добре поєднуються з сиром, часником і смаженими баклажанами. Такий варіант підходить для тих, хто стежить за вагою, і тих, кому краще вегетаріанські закуски з насиченим смаком і щільною текстурою. Щоб зробити страву більш легким, використовуйте сирні сорти сиру, наприклад, фета.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баклажани– 2 шт.
  • Сир твердий або фета – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. У вимитих баклажанів видаляють кінчики з двох сторін і розрізають на слайсы, товщина яких повинна бути близько 3-4 мм.

2. Підготовлені овочі добре присипають сіллю і дають постояти близько півгодини.

3. Твердий сир перетворюють в стружку, фета – дрібно рубають в крихту, змішують з подрібненим часником і майонезом. При необхідності доводять до смаку, додатково посоливши і поперчив.

4. Слайсы баклажанів промивають, віджимають від зайвої вологи і обсмажують на олії, поки вони не придбають приємний золотистий відтінок. Зайвий жир прибирають за допомогою паперових серветок або рушники.

5. Томати нарізують тонкими кружальцями.

6. На кожен шматочок баклажана кладуть трохи сирно-часниковою начинки, потім шматочок томату і згортають в рулетик. Готову закуску потрібно потримати в холодильнику, щоб настоялася, а потім прикрасити зеленню і подавати.

Простий рецепт приготування рулетиків з баклажанів з сирним сиром?

Сирний сир, кріп і паприка додають начинці для баклажанових рулетиків пікантності і яскравих смакових нюансів. Виходить свіже літнє блюдо, яке можна подати перед основним в якості розігріваючої апетит закуски.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Помідори – 1 шт.
  • Кріп – 5 гілочок.
  • Сир сирний – 1,5 уп.
  • Паприка солодка мелена – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Вимиті баклажани нарізають тонкими скибочками уздовж, викладають на рівну поверхню і посипають крупною сіллю. Залишають на 15 хвилин, а потім виділилася вологу прибирають паперовим рушником.

2. У сковороді з маслом обсмажують слайсы баклажанів, щоб вони стали рум’яними, а потім зайвий жир видаляють серветкою або рушником.

3. У томата видаляють серцевину з насінням, м’якоть нарізають рівним дрібним кубиком.

4. Сирний сир змішують з натертим часником, паприкою, сіллю і перцем.

5. На кожен підготовлений слайс баклажана викладають начинку, трохи помідора і рубаний кріп. Згортають рулетом і складають у відповідну ємність.

6. Страву подають, прикрасивши зеленню. Насолоджуйтесь!

Простий і смачний рецепт рулетиків з баклажанів з сиром

Сир із зеленню ідеально підходить для страв з баклажанів, і рулетики – не виняток. Виходить досить свіже і поживне блюдо, яке можна використовувати в якості сніданку або на вечерю. Краще вибирати сир пожирніше, щоб начинка була більш ніжною і соковитою. Подають рулетики в охолодженому вигляді.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Баклажани – 5 шт.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Сир 9% — 250 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. У вимитих баклажанів видаляють хвостики і нарізають уздовж товщиною до 5 мм

2. На деко, скропіть олією, викладають слайсы баклажанів і готують в духовці приблизно 15 хвилин.

3. Натертий в стружку сир змішують з размятым сиром, рубаними зеленню і часником, приправляють сіллю і чорним перцем.

4. На неостывшие скибочки баклажана кладуть начинку, що дозволить сиру злегка розплавитися, а часнику – розкрити весь свій аромат.

5. Страву подають після того, як рулетики повністю охолонуть, прикрасивши зеленню.

Рулетики з баклажанів з фаршем в домашніх умовах

Рулетики, приготовані за цим рецептом, призначені для тих, хто не вважає страву без м’яса повноцінним. Спеції – коріандр, лавровий лист і часник додають страві пікантності і насиченості смаку, а кус-кус — легкості і ноток близькосхідної кухні.

Час готування: 1 година 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Фарш м’ясний (свинина+яловичина) – 500 гр.
  • Кус-кус – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

1. Баклажани промивають, нарізають скибочками, товщина яких повинна становити не більше 3 мм, а потім заливають гарячою солоною водою на 10 хвилин.

2. В окремому посуді заливають окропом кус-кус і дають настоятися 5 хвилин.

3. Одну цибулину нарізають дрібними кубиками і обсмажують до м’якого стану в маслі. На це потрібно 5-7 хвилин. До цибулі викладають мелконарезанного моркву і готують овочі разом ще 5-7 хвилин.

4. У глибокій мисці фарш змішують, кус-кус, пасеровані овочі, рубану зелень, спеції, сіль і перець. Добре вимішують отриману начинку.

5. На скибочку баклажана викладають трохи начинки і згортають в рулет. Заготівлі складають у глибоку скляну форму або сотейник.

6. Для заливки, що залишилася цибулину нарізають і пасерують на маслі, додають туди ж дрібно натерті помідори, цукор, трохи солі і лавровий лист.

7. Підготовлені рулетики посипають рубаним часником, заливають томатною сумішшю і тушкують під кришкою в духовці близько 45 хвилин. Температура приготування – 200 градусів.

8. Подають рулетики гарячими з томатним соусом і сметаною. Приємного апетиту!

Рулетики з баклажанів з морквою і часником

В якосдаль начинки для рулетиків з баклажанів нерідко використовують інші овочі – томати, цибуля, часник або моркву. Виходить поживна і легка закуска, яку можна подати як гарнір до м’ясних страв чи як аперитив перед основною подачею.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 5 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У вимитих баклажанів відрізаються хвостики з обох сторін, а іншу частину поділяють на тонкі слайсы. Скибочки складають у глибоку ємність, заливають підсоленою водою і витримують під гнітом півгодини, щоб прибрати гіркоту.

2. Потім слайсы злегка віджимають, розкладають на паперовий рушник, щоб повністю позбавити від рідини, а потім обсмажують з рослинним маслом, щоб підрум’янилися.

3. Готові шматочки викладають на серветку, звільняючи від зайвого жиру.

4. Томати, цибулю, моркву і часник нарізати дуже дрібно, змішуються, приправляють сіллю і перцем.

5. На кожен шматочок баклажана кладуть трохи овочевої начинки, акуратно згортають в рулет і викладають на посуд для подавання. Їдять рулетики з баклажанів з овочевою начинкою охолодженими.

Рулетики з баклажанів з майонезом, сиром і часником

Один з найбільш популярних рецептів баклажанових рулетиків, в яких кладуть начинку сир, часник і майонез. Таке блюдо добре йде в якості закуски під міцні напої: смачно, ситно і пікантно.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Баклажани – 500 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Вимиті баклажани нарізають уздовж слайсами товщиною не більше 5 мм і складають, пересипаючи сіллю, в ємність на 20 хвилин.

2. В окремому посуді змішують подрібнений часник, майонез і стружку сиру.

3. Скибочки баклажанів обсмажують в олії по 3-5 хвилин з кожного боку, щоб вийшла підрум’янена скоринка, а потім викладають на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.

4. На кожну скибочку викладають трохи сирної начинки і акуратно формують рулетик.

5. Подають баклажанові рулетики, прикрасивши зеленню і краплею майонезу.

Дуже смачні рулети з баклажанів з плавленим сиром

Готувати рулетики з баклажанів можна і з додаванням начинку плавленого сиру. Але особливий грибний смак і свіжість додасть страві кабачок. Страва підходить для перекусу або сніданку.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Кабачок невеликий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир плавлений – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.

Процес приготування:

1. Баклажани промиваються і нарізати тонкими смужками. Слайсы складають у миску, пересипаючи сіллю і залишають на 15 хвилин, щоб пішла гіркота.

2. Після закінчення часу баклажани промивають, злегка віджимають і обсмажують з додаванням олії з обох сторін, щоб підрум’янилися. Якщо хочеться отримати дієтичний продукт, краще не наливати масло в сковороду, де будуть смажити скибочки, а змастити їх олією і готувати на сухій сковороді.

3. Кабачок очищають від шкірки і натирають на великій тертці.

4. Дрібно нарізану цибулю обсмажують в маслі, кладуть туди ж кабачок, солять і готують, поки маса не почне густіти.

5. Плавлений сирок натирають, додають дрібно рубаний часник, змішують з кабачково-цибулевої масою і заправляють суміш майонезом.

6. На кожен підготовлений скибочку баклажана викладають трохи начинки, згортають рулетиком і поміщають в холодильник для охолодження. Приємного апетиту!