Рулетики з баклажанів – 10 рецептів з різними начинками з покроковими фото

Рулетики з баклажанів – оригінальна і смачна закуска, яка однаково підходить як для святкового столу, так і як легке блюдо для вечері. В якості начинки зазвичай використовують поєднання різних видів сиру з часником і овочами. Подають рулетики, посипати зернами граната, щоб надати страві особливого шарму.

Рулетики з баклажанів з сиром і часником в духовці

Приготування рулетиків з баклажанів по цьому рецепту не є складним, а термічна обробка овочів в духовці дозволить позбавити страва від зайвого жиру, так що можна сміливо використовувати майонез: блюдо не буде занадто калорійним.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Баклажан 4 шт.
  • Сир Гауда 150 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Масло оливкове за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень за бажанням

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні рулетики з баклажанів? Овочі вимити і відрізати кінчики, потім баклажани нарізати поздовжніми смужками товщиною в кілька міліметрів.
  2. Розкласти скибочки баклажанів і кінчики на пергамент, скропіть олією, злегка посолити і зверху ще раз скропити олією.
  3. Запікати смужки баклажанів 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
  4. Сир натерти на дрібній тертці, додати подрібнений часник і майонез, добре розмішати. Запечені кінчики баклажанів розім’яти і змішати з підготовленою начинкою.
  5. Викласти невелику кількість отриманої сирної начинки на скибочки баклажанів і скрутити в трубочки. Подавати охолодженими, прикрасивши за бажанням зеленню або посипавши сиром.