Кабачки з сиром у духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Кабачки з сиром у духовці – це проста у виконанні і неймовірно апетитний частування для всієї родини. Овоч можна смачно запекти в духовці і подавати до столу в якості самостійної закуски. Для приготування використовувати перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Кабачки з сиром у духовці кружечками

Кабачки з сиром у духовці кружечками – це апетитне, смачне і просте у виконанні блюдо для всієї родини. Для приготування страви з кабачків використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте близьких і урізноманітніть своє меню.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок ½ кг
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Кріп 5 гілки
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Кабачки з сиром у духовці готуються дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.
  2. Добре промиваємо кабачок і ріжемо його кружечками. Шкірку не знімаємо.
  3. Сир пропускаємо через дрібну тертку.
  4. Доповнюємо сир подрібненим часником, кропом, сметаною і сіллю. Ретельно перемішуємо.
  5. Розкладаємо гуртки кабачків по деку з пергаментом. Обмазуємо їх сирної заготівлею.
  6. Запікаємо близько 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Кабачки з сиром у духовці кружечками готові. Подавайте їх до столу, прикрасивши зеленню!

Кабачки з сиром і помідорами в духовці

Кабачки з сиром і помідорами в духовці — цікава та яскрава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Порадуйте близьких смачним і соковитим овочевим частуванням. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями із нашої кулінарної збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля зелена – для подачі.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки ріжемо кружальцями, солимо їх і перемішуємо.

Крок 2. Обсмажуємо продукт до рум’янцю з обох боків на олії. Перекладаємо на деко з пергаментом.

Крок 3. Обмазуємо кожен кабачок майонезом.

Крок 4. На кабачки кладемо кружечки помідорів.

Крок 5. Посипаємо заготівлю тертим сиром.

Крок 6. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Крок 7. Кабачки з сиром і помідорами в духовці готові. Подавайте до столу і пригощайтеся. Можна прикрасити свіжою ароматною зеленню.

Кабачки з сиром і часником в духовці

Кабачки з сиром і часником в духовці порадують вас не тільки своїм яскравим смаком, але і апетитним ароматом. Частування стане цікавою закускою для всієї родини. Для простого і швидкого приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир – 50 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 20 гр.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Орегано – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо кабачок і ріжемо його великими брусочками.

Крок 2. Викладаємо інгредієнт в глибоку миску, солимо і перемішуємо.

Крок 3. З’єднуємо панірувальні сухарі, борошно, куркуму і орегано. Перемішуємо.

Крок 4. Доповнюємо суху суміш сиром, який попередньо натираємо на дрібній тертці. Сюди ж додаємо подрібнений часник.

Крок 5. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Перемішуємо.

Крок 6. Збиваємо виделкою яйце з пучечками солі і перцю. Опускаємо сюди кожен брусочок кабачків.

Крок 7. Далі брусочки обвалюємо в паніровці.

Крок 8. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом.

Крок 9. Запікаємо страву 15 хвилин при температурі 220 градусів.

Крок 10. Кабачки з сиром і часником в духовці готові. Подавайте до столу з улюбленим соусом!

Фаршировані кабачки човники з сиром і фаршем

Фаршировані кабачки човники з сиром і фаршем порадують вас яскравим смаком, апетитним виглядом і поживними властивостями. Таке частування нікого не залишить байдужим, а ще його нескладно приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 0,4 кг
  • Помідор – 1 шт.
  • Кукурудза з банки – 2 ст. л.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії. Додаємо до цибулі фарш. Перемішуємо і смажимо разом ще 10 хвилин.

Крок 2. Фарш солимо і посипаємо спеціями. Перемішуємо.

Крок 3. Подрібнюємо помідор і з’єднуємо його з кукурудзою.

Крок 4. Розрізаємо промиті кабачки на поздовжні половини. Ложкою виймаємо середину, щоб отримати човники.

Крок 5. Начиняємо човники фаршем і овочами.

Крок 6. Натираємо сир. Кладемо його на заготовки і рясно поливаємо майонезом.

Крок 7. Запікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Фаршировані кабачки човники з сиром і фаршем готові!

Запіканка з кабачків з сиром і помідорами

Запіканка з кабачків з сиром і помідорами виходить неймовірно поживною, соковитою і апетитною. Таке частування стане справжньою прикрасою вашого домашнього столу. Подавайте до сімейного обіду або в якості перекусу. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1,5 кг
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Сир сулугуні/моцарелла – 60 гр.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Орегано сушений – за смаком.
  • Борошно – 90 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок очищаємо. Натираємо його на дрібній тертці.

Крок 2. Віджимаємо овочеву масу від зайвої рідини.

Крок 3. Додаємо сюди яєчний жовток, борошно, сіль і спеції. Ретельно все перемішуємо.

Крок 4. Обмазуємо форму для запікання олією.

Крок 5. Викладаємо кабачкову масу у форму для запікання. Відправляємо на 40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 6. В цей час промиваємо помідори ріжемо кружальцями.

Крок 7. Ріжемо Тонкими скибочками сир сулугуні.

Крок 8. Натираємо на тертці твердий сир.

Крок 9. Запечений овочевий продукт обмазуємо кетчупом.

Крок 10. Зверху розкладаємо сулугуні і помідори. Посипаємо все тертим твердим сиром.

Крок 11. Запікаємо страву 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 12. Запіканка з кабачків з сиром і помідорами готова. Діліть на порції і подавайте до столу.

Кабачки з сиром і куркою в духовці

Кабачки з сиром і куркою в духовці порадують вас не тільки своїм яскравим смаком, але і поживними властивостями. Частування послужить відмінним перекусом чи обіднім стравою для всієї родини. Для швидкого приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Грудка куряча – 500-600 гр.
  • Кабачок – 4 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Сир – 150 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Курячу грудку дрібно нарізаємо або прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю, помідори і перці. Натираємо на крупній тертці моркву.

Крок 4. Поділяємо невеликі кабачки на дві поздовжні частини. Виймаємо м’якоть зсередини.

Крок 5. Кабачкову м’якоть дрібно ріжемо ножем.

Крок 6. Обсмажуємо курячий продукт разом з подрібненими овочами. Солимо, перчимо за смаком. Тушкуємо до готовності.

Крок 7. Додаємо сюди рис. Якщо в каструлі з овочами багато рідини, можна додати суху крупу. Якщо немає, то використовуйте напівготовий продукт.

Крок 8. Наповнюємо кабачки начинкою. Обмазуємо кабачки з зовнішньої сторони рослинним маслом і кладемо їх у форму для запікання.

Крок 9. Натираємо сир на дрібній тертці, перемішуємо його зі сметаною і зеленню.

Крок 10. Закриваємо сирної заготівлею кабачки з начинкою. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Крок 11. Кабачки з сиром і куркою в духовці готові. Можна викладати на тарілку і подавати до столу!

Кабачки з сиром, помідорами і баклажанами

Кабачки з сиром, помідорами і баклажанами – це соковите, смачне і просте у виконанні блюдо для всієї родини. Для приготування овочевого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте близьких і урізноманітніть своє меню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир м’який – 150 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Сіль – 3 щіпки.
  • Чебрець – 3 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Оливкова олія перемішуємо з подрібненим часником.

Крок 3. Овочі промиваємо і, при необхідності очищаємо. Ріжемо продуті кружечками.

Крок 4. Обмазуємо форму для запікання олією з часником. Викладаємо сюди овочі, чергуючи один з одним. Поливаємо залишками масла. Солимо і доповнюємо чебрецем. Запікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 5. Посипаємо частування тертим м’яким сиром і запікаємо ще три хвилини до його розплавлення.

Крок 6. Кабачки з сиром, помідорами і баклажанами готові. Подавайте яскраве страву до столу!

Кабачки з сиром і майонезом в духовці

Кабачки з сиром і майонезом в духовці виходять поживними, соковитими і неймовірно смачними. Просте блюдо стане відмінним доповненням вашого домашнього столу. Подавайте до сімейного обіду або в якості перекусу. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки ріжемо тонкими ломиками. Кладемо їх на деко з фольгою або пергаментом. Обмазуємо овочі рослинним маслом.

Крок 2. Ріжемо цибулю кільцями або півкільцями. Доповнюємо каррі і майонезом.

Крок 3. Добре перемішуємо заготівлю і залишаємо на 10-15 хвилин.

Крок 4. Ріжемо тонкими кружальцями помідори черрі і викладаємо їх на кабачки.

Крок 5. Розкладаємо цибулю з майонезом по поверхні заготовки.

Крок 6. Посипаємо тертим сиром і зеленню. Запікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Кабачки з сиром і майонезом в духовці готові. Пригощайтеся!

Запечені кабачки з сиром і сметаною

Запечені кабачки з сиром і сметаною нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готове блюдо стане яскравим і смачним частуванням для всієї родини. Обов’язково беріть на замітку!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир пармезан – 100 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо кабачок і ріжемо його невеликими гуртками.

Крок 2. Такими ж гуртками розбираємо помідори.

Крок 3. Натираємо на тертці сир. З’єднуємо його зі сметаною, подрібненим часником, зеленню, сіллю і перцем.

Крок 4. Кладемо кабачки на деко з пергаментом. Зверху кладемо кружечки помідорів.

Крок 5. Обмазуємо заготовки сметано-сирною масою.

Крок 6. Запікаємо частування 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Запечені кабачки з сиром і сметаною готові. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!

Кабачки з сиром, картоплею і помідорами в духовці

Кабачки з сиром, картоплею і помідорами в духовці – це соковите і поживне частування, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки. Порадуйте близьких і зробіть меню.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 400 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Помідори – 400 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сир копчений ковбасний – 150 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо невеликий кабачок і ріжемо його кружечками.

Крок 2. Очищаємо картоплю від шкірки і так само нарізаємо, як і кабачки.

Крок 3. Кружочкам розбираємо помідори.

Крок 4. Викладаємо овочі в обмащений рослинним маслом форму для запікання. Кладемо їх внахлест і чергуємо.

Крок 5. Подрібнюємо зубчики часнику і посипаємо ними заготовку. Солимо і посипаємо спеціями за смаком. Вливаємо трохи води. Запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 6. Натираємо два види сиру. Копчений вимішуємо зі сметаною і розподіляємо по овочам. Посипаємо все твердим сиром і готуємо ще 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Кабачки з сиром, картоплею і помідорами в духовці готові. Подавайте частування до столу!