Баклажани Пармеджано – класичний італійський рецепт з покроковими фото

Баклажани Пармеджано – це яскраве і апетитне блюдо колоритною італійської кухні. Таке частування можна подавати до обіду, вечері або святкового столу. Є кілька цікавих варіантів кулінарного виконання. Кращі ідеї дивіться в нашій перевіреної підбірці рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Пармеджано з баклажанів по-італійськи — класичний рецепт

Пармеджано з баклажанів по-італійськи – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Таке частування нікого не залишить байдужим і яскраво прикрасить ваш стіл. Крім того, апетитне блюдо порадує соковитістю і незабутнім смаком. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • Помідори 6 шт.
  • Перець болгарський 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Сир Моцарела 200 гр.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Часник 4 зуб.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • копчена Паприка 1 щіпка
  • Базилік сушений ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пармеджано з баклажанів по-італійськи за класичним рецептом?. Приступаємо до приготування і відміряє потрібну кількість всіх інгредієнтів.
  2. Добре промиваємо баклажани нарізаємо тонкими кружальцями.
  3. Кожен гурток баклажана обвалюємо в борошні.
  4. Обсмажуємо обвалені в борошні баклажани на сковороді з додаванням рослинної олії. Готуємо до рум’янцю з обох сторін, після викладаємо на паперовий рушник. Проста процедура дозволить видалити зайвий жир.
  5. Очищаємо цибулю від лушпиння і дрібно нарізаємо його.
  6. Болгарські перці очистити від насіння і ріжемо кубиком.
  7. Підсмажуємо цибулю з перцем в сковороді з маслом пару хвилин, після додаємо до них подрібнені помідори. Добре все перемішуємо і готуємо ще пару хвилин.
  8. Додаємо в овочеву масу сіль, цукор, спеції і подрібнений часник.
  9. Пропускаємо Пармезан через тертку з середніми зубчиками.
  10. У форму для запікання викладаємо частину овочевої суміші.
  11. Викладаємо сюди рівний шар з баклажанів.
  12. Посипаємо частиною тертого Пармезану.
  13. Повторюємо шари і закриваємо їх тонкими кружечками ніжною Моцарелли. Запікаємо страву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин.
  14. Пармеджано з баклажанів по-італійськи за класичним рецептом готово. Пригощайтеся!