Баклажани Пармеджано – класичний італійський рецепт з покроковими фото

Баклажани Пармеджано – це яскраве і апетитне блюдо колоритною італійської кухні. Таке частування можна подавати до обіду, вечері або святкового столу. Є кілька цікавих варіантів кулінарного виконання. Кращі ідеї дивіться в нашій перевіреної підбірці рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Пармеджано з баклажанів по-італійськи — класичний рецепт

Пармеджано з баклажанів по-італійськи – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Таке частування нікого не залишить байдужим і яскраво прикрасить ваш стіл. Крім того, апетитне блюдо порадує соковитістю і незабутнім смаком. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • Помідори 6 шт.
  • Перець болгарський 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Сир Моцарела 200 гр.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Часник 4 зуб.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • копчена Паприка 1 щіпка
  • Базилік сушений ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пармеджано з баклажанів по-італійськи за класичним рецептом?. Приступаємо до приготування і відміряє потрібну кількість всіх інгредієнтів.
  2. Добре промиваємо баклажани нарізаємо тонкими кружальцями.
  3. Кожен гурток баклажана обвалюємо в борошні.
  4. Обсмажуємо обвалені в борошні баклажани на сковороді з додаванням рослинної олії. Готуємо до рум’янцю з обох сторін, після викладаємо на паперовий рушник. Проста процедура дозволить видалити зайвий жир.
  5. Очищаємо цибулю від лушпиння і дрібно нарізаємо його.
  6. Болгарські перці очистити від насіння і ріжемо кубиком.
  7. Підсмажуємо цибулю з перцем в сковороді з маслом пару хвилин, після додаємо до них подрібнені помідори. Добре все перемішуємо і готуємо ще пару хвилин.
  8. Додаємо в овочеву масу сіль, цукор, спеції і подрібнений часник.
  9. Пропускаємо Пармезан через тертку з середніми зубчиками.
  10. У форму для запікання викладаємо частину овочевої суміші.
  11. Викладаємо сюди рівний шар з баклажанів.
  12. Посипаємо частиною тертого Пармезану.
  13. Повторюємо шари і закриваємо їх тонкими кружечками ніжною Моцарелли. Запікаємо страву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин.
  14. Пармеджано з баклажанів по-італійськи за класичним рецептом готово. Пригощайтеся!

Баклажани Пармеджано з фаршем

Баклажани Пармеджано з фаршем порадують вас своїм насиченим смаком і поживними властивостями. Таке частування слугуватиме яскравим обідом, вечерею або перекусом для всієї родини. Для приготування обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування дека + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Приступимо до виконання апетитного страви – баклажанів Пармеджано з фаршем. Першим ділом баклажани нарізаємо кубиками. Промазуємо деко рослинним маслом, розкладаємо їх на деку і запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Також баклажани можна обсмажити в сковороді.

Крок 2. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо його до прозорості на олії.

Крок 3. Викладаємо до цибулі м’ясний фарш. Солимо, перчимо за смаком.

Крок 4. Добре перемішуємо вміст сковороди і обсмажуємо до готовності фаршу.

Крок 5. Томатну пасту вимішуємо в теплій воді.

Крок 6. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

Крок 7. У великій мисці змішуємо фарш, запечені баклажани і половину тертого сиру. Перемішуємо.

Крок 8. Викладаємо масу у форму для запікання.

Крок 9. Засипаємо частування тертим сиром. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Крок 10. Баклажани Пармеджано з фаршем готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Баклажани Пармеджано з моцарелою

Баклажани пармеджано з моцарелою – це традиційний рецепт знаменитої у всьому світі італійської кухні. Апетитне частування порадує не тільки цікавим смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом. Для приготування дотримуйтеся простих кроків з нашого перевіреного рецепту.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2-3 шт.
  • Сир моцарелла – 125 гр.
  • Сир пармезан – за смаком.

Для соусу томатного:

  • Помідори у власному соку – 0,8 л.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Базилік – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо приготування баклажанів Пармеджано з моцарелою з підготовки основного інгредієнта. Овоч добре промиваємо під водою і ріжемо тонкими кружками.

Крок 2. Виливаємо В каструлю оливкова олія. Відправляємо сюди помідори у власному соку, сіль, цукор і подрібнений базилік. Перемішуємо вміст і тушкуємо на невеликому вогні близько 40 хвилин, прикривши кришкою. Періодично масу перемішуємо.

Крок 3. Кружечки баклажанів викладаємо на деко з пергаментом. Запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 4. Перекладаємо підсушені баклажани на тарілку. Починаємо формувати страву.

Крок 5. Дно форми для запікання обмазуємо невеликою кількістю соусу.

Крок 6. Шарами викладаємо баклажани, промазуючи кожен шар томатним соусом.

Крок 7. Поверхня заготовки рясно покриваємо соусом.

Крок 8. Посипаємо тертим пармезаном.

Крок 9. Викладаємо на поверхню скибочки моцарели.

Крок 10. Запікаємо частування близько 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 11. Баклажани Пармеджано з моцарелою готові. Діліть на порції і подавайте до столу!

Баклажани пармеджано з куркою

Баклажани пармеджано з куркою – це оригінальна варіація апетитного страви італійської кухні. Таке блюдо вийде поживним, соковитим і смачним. Можна подавати до обіду або сімейному вечері. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Філе куряче – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Трави прованські – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Баклажани Пармеджано з куркою приготувати зовсім не складно. Про це ми розповімо в простому рецепті. Спершу потрібно підготувати всі інгредієнти зі списку.

Крок 2. Промиваємо баклажани нарізаємо невеликими кружечками.

Крок 3. Кружечки викладаємо шарами на деко або іншу відповідну форму, злегка присипаючи сіллю. Тримаємо їх 10-12 хвилин. Після перевертаємо їх і наполягаємо ще стільки ж.

Крок 4. Промиваємо куряче філе і ріжемо його невеликими шматочками.

Крок 5. Викладаємо філе в глибоку миску. Доповнюємо його сіллю, спеціями для курки, рослинним маслом і подрібненими зубчиками часнику. Беремо два зубчики, інші залишаємо.

Крок 6. Ретельно перемішуємо заготівлю і залишаємо на 5-10 хвилин для маринування.

Крок 7. Подрібнюємо зелень і залишилися зубчики часнику. Помідори ріжемо тонкими кружками.

Крок 8. Сир натираємо на тертці з великими зубчиками.

Крок 9. Просолені баклажани промиваємо і відкидаємо на сито. Проста процедура прибере гіркоту овоча.

Крок 10. Викладаємо баклажани на деко. Доповнюємо зеленню, часником, сіллю і прованськими травами. Поливаємо рослинним маслом.

Крок 11. Перемішуємо баклажани зі спеціями і залишаємо на 5 хвилин.

Крок 12. В зручну форму для запікання викладаємо філе куряче рівним шаром.

Крок 13. Закриваємо курячий шар кружечками баклажанів.

Крок 14. Закриваємо шари кружальцями помідорів.

Крок 15. Злегка солимо помідори і посипаємо тертим сиром.

Крок 16. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку.

Крок 17. Запікаємо близько 40-45 хвилин.

Крок 18. Баклажани Пармеджано з куркою готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!