Сирно-гарбузова запіканка – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Сирно-гарбузова запіканка – це яскраве частування для всієї родини, яке стане повноцінним сніданком, перекусом або десертом. Солодка випічка цікаво різноманітить ваш домашній стіл. Для приготування своїми руками обов’язково беріть на замітку кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.

Сирно-гарбузова запіканка з манкою в духовці

Сирно-гарбузова запіканка з манкою в духовці порадує вас приємним солодким смаком, повітряної текстурою і яскравим зовнішнім виглядом. Приготуйте апетитне частування для сімейного сніданку, перекусу або чаювання. Ваші близькі не зможуть встояти перед такою цікавою випічкою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Гарбуз 500 гр.
  • Сир 200 гр.
  • Манна крупа 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 5 ст. л.
  • Ванілін 1 гр.
  • Родзинки 50 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.

Процес приготування:

  1. Промиваємо гарбуз, звільняємо її від м’якоті, після нарізаємо її крупними шматочками. Кладемо на деко з пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
  2. У глибоку миску викладаємо сир, половину манної крупи, половину цукру, ванілін і одне куряче яйце.
  3. Збиваємо вміст миски блендером. Після вмішуємо в цю масу попередньо промитий і обсушенный родзинки.
  4. Готову гарбуз остуджуємо. Знімаємо шкірку і перемелюємо шматочки блендером до отримання однорідної кашки.
  5. У гарбузове пюре додаємо цукор, що залишився, манну крупу і куряче яйце. Вимішуємо до однорідності.
  6. Форму для випікання обмазуємо маслом. Викладаємо сюди сирну і гарбузову масу шарами.
  7. Випікаємо частування одну годину при температурі 180 градусів.
  8. Сирно-гарбузова запіканка з манкою в духовці готова. Нарізуйте порційними шматочками і пригощайтеся!

Сирно-гарбузова запіканка «Зебра»

Сирно-гарбузова запіканка «Зебра» – це яскравий десерт для вашого домашнього чаювання або свята. Частування виходить цікавим за смаком і в міру солодким. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 250 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Кефір – 80 мл
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Цедра апельсина – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо і нарізаємо його невеликими кубиками, після випікаємо в фользі 20-25 хвилин. Відповідна температура 180 градусів.

Крок 2. Гарбузове шматочки злегка остуджуємо і подрібнюємо в блендері до стану кашки.

Крок 3. До гарбузової маси відправляємо одне яйце, апельсинову цедру, дві столові ложки цукру, ложку крохмалю і щіпку солі. Збиваємо все разом.

Крок 4. Тепер приготуємо сирну основу. Для цього змішуємо сир, яйце, кефір, цукор, що залишився, крохмаль, ванілін і щіпку солі. Збиваємо до однорідності.

Крок 5. Вийшло дві маси: гарбузова та сиркова.

Крок 6. Форму для випікання устеляємо пергаментом. У центр форми по черзі вливаємо по одній-дві ложки сирною і гарбузової маси. Вливаємо, поки не заповнимо всю форму. Випікаємо частування 40-60 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Сирно-гарбузова запіканка «Зебра» готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Запіканка з сиру з гарбузом в мультиварці

Запіканка з сиру з гарбузом в мультиварці – це простий спосіб порадувати близьких апетитним і живильним десертом. Для приготування солодкої випічки з допомогою кухонної техніки використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готову запіканку подавайте на сніданок або разом з чашкою гарячого чаю.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Яблуко – 200 гр.
  • Кефір – 100 мл
  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Гарбуз заздалегідь промиваємо і очищаємо від шкірки.

Крок 2. Манну крупу заливаємо кефіром на 20 хвилин. Гарбуз нарізаємо невеликими шматочками і тушкуємо до м’якості в невеликій кількості води, після розминаємо до стану пюре. Очищені яблука натираємо на крупній тертці.

Крок 3. У глибоку миску кладемо сир, яєчні жовтки і цукор. Розтираємо вміст до однорідної ніжної маси. Яєчні білки на ставимо в холодильник.

Крок 4. Викладаємо сюди шматочки вершкового масла і набряклу манну крупу. Перемішуємо.

Крок 5. Викладаємо сюди гарбуз і яблука. Якщо використовуєте сиру гарбуз, відіжміть з неї сік. Ретельно вимішуємо.

Крок 6. Збиваємо білки та викладаємо їх в загальну масу. Акуратно перемішуємо лопаткою.

Крок 7. Обмазуємо чашу мультиварки вершковим маслом. Викладаємо сюди заготовку. Готуємо в режимі для випічки 1 годину 10 хвилин.

Крок 8. Запіканка з сиру з гарбузом в мультиварці готова. Подавайте до столу!

Сирно-гарбузова запіканка без манки

Сирно-гарбузова запіканка без манки – це ніжний і повітряний десерт для вашого домашнього чаювання або свята. Частування виходить апетитним і в міру солодким. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Гарбуз – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Шоколад – 1 плитка.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз промиваємо, обсушуємо і запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після ложкою виймаємо м’якоть в глибоку миску.

Крок 2. До м’якоті додаємо сир, яйця, цукор звичайний і ванільний.

Крок 3. Додаємо дві столові ложки борошна.

Крок 4. Подрібнюємо всі інгредієнти блендером до отримання однорідної маси.

Крок 5. Перекладаємо тісто в змащену вершковим маслом форму для випікання. Готуємо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. Прикрашаємо готовий десерт тертим шоколадом.

Крок 7. Сирно-гарбузова запіканка без манки готова. Подавайте до столу!

ПП сирно-гарбузова запіканка

ПП сирно-гарбузова запіканка – це смачне і корисне частування для вашого сніданку, перекусу або чаювання. Така випічка виходить дуже ніжною, повітряної і в міру солодким. Для приготування в домашніх умовах використовувати покроковий кулінарний рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Гарбуз очищена – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. Гарбуз промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2. Викладаємо кубики гарбуза у форму для запікання з фольгою. Запікаємо при температурі 180 градусів 40 хвилин або ставимо в мікрохвильову піч на повну потужність на 7-9 хвилин.

Крок 3. Сир викладаємо в глибоку миску. Перебиваємо його блендером до стану дрібної кашки.

Крок 4. Викладаємо сюди яйце і кукурудзяний крохмаль. Знову все перебиваємо.

Крок 5. Додаємо в загальну масу розм’якшену гарбуз і цукрозамінник. Продовжуємо працювати блендером до отримання ніжної однорідної маси.

Крок 6. Виливаємо тісто у форму для випікання, застелену пергаментом. Випікаємо 40 хвилин при температурі 160 градусів.

Крок 7. ПП сирно-гарбузова запіканка готова. Прикрашайте десерт на свій розсуд і подавайте до столу!

Сирно-гарбузова запіканка з маком

Сирно-гарбузова запіканка з маком – це яскравий і дуже смачний десерт для вашого домашнього чаювання або свята. Частування виходить поживним і в міру солодким. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

Для сирної основи:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Мак – 10 гр.

Для гарбузової основи:

  • гарбузове Пюре – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 70 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Для заливки:

  • Сметана – 100 гр.
  • гарбузове Пюре – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо сирну основу. Розтираємо сир і викладаємо його в глибоку миску. Доповнюємо продукт яйцем, цукром і сметаною. Подрібнюємо блендером до однорідності.

Крок 2. У сирну масу додаємо мак і крохмаль. Перемішуємо вміст.

Крок 3. В інший глибокої посуді з’єднуємо гарбузове пюре, курячі яйця і цукор. Збиваємо до однорідності.

Крок 4. Вмішуємо в гарбузову масу крохмаль.

Крок 5. Форму для випікання застеляємо пергаментом. Ложками по черзі викладаємо в центр сирну і гарбузову основи. Продовжуємо, поки не заповнимо всю форму.

Крок 6. Дерев’яною шпажкою можна намалювати візерунки. Далі заготівлю відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 55-60 хвилин.

Крок 7. Для заливки збиваємо гарбузове пюре, сметану, яйця і цукор.

Крок 8. Заливаємо отриманою сумішшю готовий пиріг і випікаємо ще 7-10 хвилин.
Крок 9. Сирно-гарбузова запіканка з маком готова. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!