Сирно-гарбузова запіканка – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Сирно-гарбузова запіканка – це яскраве частування для всієї родини, яке стане повноцінним сніданком, перекусом або десертом. Солодка випічка цікаво різноманітить ваш домашній стіл. Для приготування своїми руками обов’язково беріть на замітку кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.

Сирно-гарбузова запіканка з манкою в духовці

Сирно-гарбузова запіканка з манкою в духовці порадує вас приємним солодким смаком, повітряної текстурою і яскравим зовнішнім виглядом. Приготуйте апетитне частування для сімейного сніданку, перекусу або чаювання. Ваші близькі не зможуть встояти перед такою цікавою випічкою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Гарбуз 500 гр.
  • Сир 200 гр.
  • Манна крупа 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 5 ст. л.
  • Ванілін 1 гр.
  • Родзинки 50 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.

Процес приготування:

  1. Промиваємо гарбуз, звільняємо її від м’якоті, після нарізаємо її крупними шматочками. Кладемо на деко з пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
  2. У глибоку миску викладаємо сир, половину манної крупи, половину цукру, ванілін і одне куряче яйце.
  3. Збиваємо вміст миски блендером. Після вмішуємо в цю масу попередньо промитий і обсушенный родзинки.
  4. Готову гарбуз остуджуємо. Знімаємо шкірку і перемелюємо шматочки блендером до отримання однорідної кашки.
  5. У гарбузове пюре додаємо цукор, що залишився, манну крупу і куряче яйце. Вимішуємо до однорідності.
  6. Форму для випікання обмазуємо маслом. Викладаємо сюди сирну і гарбузову масу шарами.
  7. Випікаємо частування одну годину при температурі 180 градусів.
  8. Сирно-гарбузова запіканка з манкою в духовці готова. Нарізуйте порційними шматочками і пригощайтеся!