Тісто на чебуреки з бульбашками хрустке – 10 рецептів як в чебуречній з фото покроково

Хрустке тісто на чебуреки з бульбашками як в чебуречній — головною секрет успіху смачної випічки. У кожного кулінара є свій рецепт приготування пухирчастого тіста для чебуреків. Щоб вийшла приголомшлива скоринка як в чебуречній, потрібно знати деякі хитрощі і секрети приготування тіста, адже від нього залежить смак і зовнішній вигляд страви.

Ми подбали про це і підготували самі різні рецепти з фото з кроків, з ними навіть у початківців кулінарів обов’язково вийдуть смачні та хрусткі чебуреки.

Заварне тісто для чебуреків з бульбашками на окропі

Один з найулюбленіших варіантів тесту у багатьох кухарів і домогосподарок – методом заварювання борошна. По праву класичний і стандартний варіант тесту, з якого можна приготувати тісто не тільки на чебуреки, але і на іншу випічку.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Борошно 400 гр.
  • Вода 1 склянку
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне хрустке тісто на чебуреки з бульбашками як в чебуречній? Налийте в каструлю воду і залийте рослинне масло, додайте сіль і поставте на вогонь до закипання.
  2. З допомогою сита просійте борошно, можна навіть два рази, це лише зробить тісто більш клейким. У чашку з борошном залийте окропом з маслом, так ви заварили борошно. Перемішайте і дайте масі охолонути.
  3. Поки суміш ще тепла — додайте яйце і почати вимішувати руками, якщо зручно, перекладіть на стіл, присипаний борошном.
  4. Накрийте тісто чашкою і залиште відпочивати на 30 хвилин. Борошно буде взаємодіяти з іншими продуктами і вийде тісто, якого ми і добивалися, м’яке і еластичне.
  5. Полежавшее тісто скачайте в джгут і розділіть на шматки.
  6. Кожен шматочок розкачати в тонкий круглий пласт, рухаючись від центру.
  7. Укладіть начинку на одну сторону, залишаючи край вільним.
  8. З’єднайте краю, притискаючи пальцями і приклавши тарілку, обріжте рівний край.
  9. Додатково для міцності і краси пройдіться зубчиками виделки по краю. Ліпіть чебуреки по мірі смаження, щоб тісто не обветривалось.
  10. Нагрійте масло в сковороді з високими стінками і перевірте готовність жаровні, опустивши в неї шматочок тіста. Якщо навколо нього формуються бульбашки — масло готове. Дістаньте цей шматочок і смажте чебуреки з обох сторін.
  11. Готові ароматні й хрусткі чебуреки викладіть на паперові рушники для видалення зайвої олії.

Тісто на воді для чебуреків з м’ясом як в чебуречній

Приготовлені вдома ароматні й хрусткі чебуреки будуть набагато смачніше покупних, так і за якість продукту можна не хвилюватися. А цей приголомшливий аромат м’ясного чебурека, що викликає апетит, навіть якщо не голодний. З такого тіста, з самими простими складовими приготованого за правилами, вийдуть пиріжки з золотистою хрусткою скоринкою і бульбашками.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Просійте борошно два рази в глибоку миску, додайте сіль і трохи розмішайте.

Крок 2. Малими порціями додайте воду в муку і перемішуйте виделкою. Повинні виходити пластівці, завдяки яким тісто буде як — б листковим.

Крок 3. З яйця вийміть жовток і з’єднайте з тестом. Гарненько перемішайте. Залийте в тісто олію і зберіть все в кулю.

Крок 4. Перекладіть в мішок і залиште відпочивати на 30 хвилин, щоб набухла клейковина. Полежавшее тісто більш пластично і легше розкочується.

Крок 5. Розкачайте кулю в довгу ковбаску і розрізати на 10 частин. Кожну частину сформуйте в кульку і прикрийте рушником, щоб не підсохли.

Крок 6. Розкачайте дуже тонкі коржі.

Крок 7. Візьміть блюдце, як шаблон, покладіть на корж і обріжте краю. Переверніть тісто, знизу воно більш клейка, так зручніше буде скріплювати чебурек.

Крок 8. На одну половину коржика покладіть підготовлений м’ясний фарш і накрийте другою половиною. Защепніть краю. Пройдіть по краю зубчиками виделки з обох сторін, впроваджуючи їх.

Крок 9. Обсмажте чебурек у великій кількості сильно розігрітого масла в посуді з високими стінками.

Крок 10. Викладіть його на паперовий рушник для видалення зайвого жиру. Тісто виходить з бульбашками, золотисте і хрустке.

Хрустке пузырчатое тісто для чебуреків на кефірі

Простий і швидкий варіант приготування тіста порадує любителів домашньої випічки приголомшливою рум’яною скоринкою при смаженні чебуреків і чудовим хрускотом. Тісто, приготоване на кефірі, люблять багато господинь за його м’якість і ніжність.

Склад:

  • Борошно – 4-5 склянок
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У суху глибоку посуд налийте кефір, який заздалегідь дістали з холодильника, з’єднайте з сирим курячим яйцем і посипте сіллю.

Крок 2. Виделкою або вінчиком добре збийте і змішайте всю кефірну заготовку до однорідності.

Крок 3. Просійте борошно 2 рази в іншу суху і чисту миску, щоб більше наповнити її киснем. Додавайте по ложці борошна до тесту, не припиняючи заважати.

Крок 4. У якийсь момент заважати виделкою буде проблематично, тоді посипте борошном поверхню столу і перекладіть на неї тісто.

Крок 5. Працюйте з тестом вручну. Борошна беріть стільки, скільки потребує тісто, підсипати трохи і вимішуйте. Тільки не переборщіть, інакше з тугим тестом працювати буде дуже складно, воно повинно обов’язково бути еластичним і м’яким. Зібрати тісто в кулю, покладіть назад у миску, закрийте зверху плівкою і поставте в холодильник на годину.

Крок 6. Відпочиле тісто розкачати в товстий джгут, розділіть на однакові шматки і розгортайте для приготування смачних чебуреків.

Хрустке тісто на чебуреки з горілкою

Горілка додає тісту рихлість, завдяки чому утворюються бульбашки при смаженні. Після нагрівання, алкоголь з тіста повністю випаровується, і страва буде безалкогольним, тому не варто боятися, що залишиться смак або запах. Горілка внесе свої корективи у властивості тесту і залишиться не поміченою. Готові вироби, приготовані за таким рецептом, з часом не черствіють.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 р.
  • Вода – 200 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Горілка – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску налийте теплу воду, додайте масло і горілку. Введіть одне яйце і присипте сіллю. Добре всю масу збийте.

Крок 2. Потроху просеивайте борошно в миску і продовжуйте заважати ложкою.

Крок 3. Коли заважати стане складно, перекладіть тісто на зручну поверхню (стіл, дошка), присипану борошном і вимісити далі руками.

Крок 4. Коли тісто вымесится до м’якої й еластичної структури, накрийте його плівкою і залиште на 40 хвилин. Після чого з нього можна готувати чебуреки.

Тісто на чебуреки без яєць

За рахунок заварювання тіста, абсолютно без яєць, тісто виходить пластичним і м’яким. Тому з ним так зручно і приємно працювати.

Склад:

  • Борошно пшеничне в/с – 300-400 р.
  • Окріп – 500 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Налийте в сотейник пів-літра чистої води, закип’ятіть і посоліть.

Крок 2. Всипте в воду, заздалегідь просіяне двічі борошно, і інтенсивно перемішайте.

Крок 3. Викладіть гарячий клубок у тарілку і дайте охолонути.

Крок 4. Обминайте його на зручній поверхні до отримання м’якого тіста.

Крок 5. Повинен утворитися щільний шар. Відставте його в бік постояти і відпочити 20 хвилин, тільки прикрийте зверху плівкою, щоб тісто не обвітрилося.

Крок 6. Розгортайте тісто від центру до кожного краю в тонкий пласт. Виріжте з допомогою круглого предмета (тарілки) потрібного розміру круги (приблизно 20 см).

Крок 7. Налийте в казан масло, щоб пиріжки в ньому вільно плавали.

Крок 8. Покладіть в тісто начинку, закріпіть краю і обсмажуйте в олії з двох сторін.

Крок 9. Викладіть чебуреки на щільні паперові серветки, щоб видалити зайвий жир і можна подавати.

Тісто для чебуреків на мінеральній воді

Еластичне, м’яке і при цьому хрустке тісто вийде, якщо готувати його таким способом. Мінеральну воду краще використовувати з сильним або середнім газом, щоб отримати ефект бульбашок, і заздалегідь її добре охолодіть.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне в/с – 400 г
  • Мінеральна газована вода – 200 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Сіль з’єднайте з цукром в глибокій чашці і просійте до них відразу борошно.

Крок 2. Перемішайте сухі складові і влийте до них повільно мінералку, утворюється піна.

Крок 3. Місіть тісто ложкою, поки це можливо і переходьте до замісу руками на столі. Розріжте тісто і виверніть, продовжуючи місити його зсередини, там воно більш вологе.

Крок 4. Покладіть в тарілку, накрийте, щоб не обсохло, і залиште в стороні.

Крок 5. Відокремлюйте кульки від тіста і розгортайте коржі, решта нехай буде накрита рушником. Розкачувати тісто необхідно не на борошні, щоб воно не пригоріло, а на олії.

Крок 6. Капніть трохи олії на стіл і качалкою сформуйте тонкі коржі, трохи його, розтягуючи при цьому. Намагайтеся, щоб не було заломів і складок, інакше чебурек буде крихкою і може порватися.

Крок 7. Укладіть начинку, скріпіть краю і смажте у великій кількості олії з обох сторін на сильному вогні. Виходять хрусткі та апетитні пиріжки з тіста на мінералці.

Тісто для чебуреків на пиві з золотистою скоринкою

Хочете золотисту скоринку з бульбашками і приголомшливий запах чебуреків на весь будинок? Пиво є прекрасною альтернативою дріжджів для тіста. Спробуйте – і переконаєтеся самі.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 г
  • Світле пиво – 1/8 л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – ½ Ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У склянку розбийте яйце, додайте до нього сіль і розмішайте, поки кристали не розчиняться.

Крок 2. Борошно просійте, краще 2 рази. Це лише поліпшить її властивості і додасть легкість.

Крок 3. У 2/3 борошна додайте яйце, залийте масло рослинне і світле пиво.

Крок 4. Починайте заміс тіста, яке буде трохи жовтуватого відтінку за рахунок пінного напою. Місіть до тих пір, поки в мисці це стане робити складно.

Крок 5. Перекладіть на посипану борошном поверхню. Доведіть тісто до еластичності, трохи додаючи борошно, якщо необхідно.

Крок 6. Місити слід не більше 10 хвилин. Накрийте тісто серветкою і залиште для набухання клейковини на півгодини.

Крок 7. Після чого приступайте до формування пиріжків і смаженні. Тісто виходить дуже м’яким, тому розгортати слід акуратно і рівномірно, щоб воно не рвалося при смаженні.

Тісто на чебуреки на молоці з бульбашками

Таким древнім способом готували тісто ще наші предки. Перевірений роками і надійний спосіб приготувати хрустке та бульбашкове тісто.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2-3 склянки
  • Молоко – 1 стакан
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – 1-2 щіпки

Процес приготування:

Крок 1. Налийте в глибоку посуд молоко будь-якої жирності. Туди ж додайте яйце, залийте рослинним маслом і присипте сіллю. Віночком все ретельно перемішайте до однорідного стану.

Крок 2. Віночком все ретельно перемішайте до однорідного стану.

Крок 3. Борошно просійте окремо за допомогою сита. Додавайте борошно ложкою тісто, розмішуючи кожен раз.

Крок 4. Коли тісто буде погано вымешиваться віночком — присипте стіл борошном і перекладіть грудку тіста на нього. Далі обминайте тісто руками, додаючи борошно при необхідності. Може знадобитися трохи більше або менше борошна, ніж зазначено в рецепті. Тісто не повинно липнути до рук, але і не повинно бути тугим.

Крок 5. Помістіть тісто знову в миску, прикрийте зверху рушником, щоб не обветривалось, і залиште на півгодини.

Крок 6. Після цього, відокремлюючи по шматочку, розгортайте качалкою з тіста тонкі круглі коржі і формуйте чебуреки, укладаючи на одну половину начинку і защипывая краю.

Домашнє тісто для чебуреків на майонезі

Додавання майонезу в тісто стало новим і не всім поки відомим віянням в кулінарії. Цей продукт містить у собі яйце, сіль і володіє певними якостями, які роблять роботу з тестом простою, приємною і зручною, до рук воно не липне, розкочується тонко, а чебуреки з нього виходять хрусткі і пухирчасті, просто смакота. Візьміть цей рецепт собі на замітку!

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Вода – 250 г
  • Майонез – 100 г
  • Сіль — щіпка

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджену кип’ячену воду налити в миску і додайте до неї трохи солі (не обов’язково, адже сіль є в майонезі) і відміряйте 100 р. майонезу.

Крок 2. Перемішайте вміст віночком.

Крок 3. Окремо просіяти борошно і, підсипаючи її потроху в рідку масу, продовжуйте перемішувати.

Крок 4. Вимішуйте спочатку ложкою, а коли це стане дуже незручно – мніть руками. Коли тісто стане еластичним, приблизно після 10 хвилин впливу на нього, відкладіть його вбік, накривши рушником на 30 хвилин. І поки займіться фаршем.

Крок 5. Полежавшее тісто розділіть на однакові кульки.

Крок 6. Розгортайте кожен по черзі в коржик і кладіть начинку.

Крок 7. Щоб скріпити краю, складіть тісто навпіл і скористайтеся виделкою, роблячи зубчиками візерунок. Смажте чебуреки у великій кількості олії з обох сторін по 3-5 хвилин. Викладіть на серветку, щоб прибрати зайвий жир і подавайте до столу гарячими.

Приємного апетиту!

Тісто на чебуреки для приготування в хлібопічці

Якщо ви — щасливий володар хлібопічки, то найважливіша місія у вас для приготування тіста – це дотримання пропорцій інгредієнтів. Кухонні помічниця збереже ваш час і займеться самої рутинною роботою, при цьому виконає її на відмінно, а ви зможете в цей час спокійно зайнятися приготуванням начинки.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Вода – 250 г
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% — 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Налийте у відро соняшникову олію і охолоджену кип’ячену воду. Додайте оцет і засипте сіль.

Крок 2. Просійте відразу все борошно в миску і поставте її в хлібопічку.

Крок 3. Поставте програму для тіста. На заміс зазвичай у помічниці йде 15 хвилин.

Крок 4. Коли машина закінчить замішування, тісто буде м’яким і еластичним. Якщо готувати на велику компанію, можна зробити ще порцію. Поки будете ліпити цю частину, приготується і вона.

Крок 5. Розділіть тісто однаковими шматками, розкачати тонко і укладайте улюблену начинку тонким шаром. Скріпіть краю і обсмажте у великій кількості олії.

Готуйте із задоволенням!