Тісто на чебуреки з бульбашками хрустке – 10 рецептів як в чебуречній з фото покроково

Хрустке тісто на чебуреки з бульбашками як в чебуречній — головною секрет успіху смачної випічки. У кожного кулінара є свій рецепт приготування пухирчастого тіста для чебуреків. Щоб вийшла приголомшлива скоринка як в чебуречній, потрібно знати деякі хитрощі і секрети приготування тіста, адже від нього залежить смак і зовнішній вигляд страви.

Ми подбали про це і підготували самі різні рецепти з фото з кроків, з ними навіть у початківців кулінарів обов’язково вийдуть смачні та хрусткі чебуреки.

Заварне тісто для чебуреків з бульбашками на окропі

Один з найулюбленіших варіантів тесту у багатьох кухарів і домогосподарок – методом заварювання борошна. По праву класичний і стандартний варіант тесту, з якого можна приготувати тісто не тільки на чебуреки, але і на іншу випічку.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Борошно 400 гр.
  • Вода 1 склянку
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне хрустке тісто на чебуреки з бульбашками як в чебуречній? Налийте в каструлю воду і залийте рослинне масло, додайте сіль і поставте на вогонь до закипання.
  2. З допомогою сита просійте борошно, можна навіть два рази, це лише зробить тісто більш клейким. У чашку з борошном залийте окропом з маслом, так ви заварили борошно. Перемішайте і дайте масі охолонути.
  3. Поки суміш ще тепла — додайте яйце і почати вимішувати руками, якщо зручно, перекладіть на стіл, присипаний борошном.
  4. Накрийте тісто чашкою і залиште відпочивати на 30 хвилин. Борошно буде взаємодіяти з іншими продуктами і вийде тісто, якого ми і добивалися, м’яке і еластичне.
  5. Полежавшее тісто скачайте в джгут і розділіть на шматки.
  6. Кожен шматочок розкачати в тонкий круглий пласт, рухаючись від центру.
  7. Укладіть начинку на одну сторону, залишаючи край вільним.
  8. З’єднайте краю, притискаючи пальцями і приклавши тарілку, обріжте рівний край.
  9. Додатково для міцності і краси пройдіться зубчиками виделки по краю. Ліпіть чебуреки по мірі смаження, щоб тісто не обветривалось.
  10. Нагрійте масло в сковороді з високими стінками і перевірте готовність жаровні, опустивши в неї шматочок тіста. Якщо навколо нього формуються бульбашки — масло готове. Дістаньте цей шматочок і смажте чебуреки з обох сторін.
  11. Готові ароматні й хрусткі чебуреки викладіть на паперові рушники для видалення зайвої олії.