Компот з агрусу з апельсинами – 5 рецептів на зиму з покроковими фото

Компот з агрусу з апельсинами — це чудовий напій, який в рази перевершує магазинні газованої води. Приготування компоту займає мінімум часу і сил. Для напою застосовують різного сорту аґрус. Цитрусові фрукти надають свіжість компоту і легку кислинку. Це один з найулюбленіших напоїв, який завжди користується великою популярністю.

Компот з агрусу з апельсинами на зиму на 3 літрову банку

Компот з агрусу з апельсинами на зиму на 3 літрову банку – це вітамінна бомба. Аґрус містить велику кількість вітаміну С, споживання якого підтримує імунітет, благотворно впливає на стан шкіри. Якщо кількість цукру здається великим, його можна скоротити. Але я віддаю перевагу розбавляти концентрований напій питною водою.

Інгредієнти на
3 л.

  • Агрус 2 склянки
  • Апельсин ½ шт.
  • Цукор-пісок 2 склянки
  • Вода 2.7 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з агрусу з апельсинами на зиму на 3 літрову банку? Соковитий апельсин промиваємо гарячою водою і обсушуємо.
  2. Трилітрову банку гарненько промиваємо з харчовою содою і стерилізуємо над парою. Кришку кип’ятимо окремо.
  3. Агрус складаємо в друшляк і споліскують проточною водою. Апельсин нарізаємо сегментами, не забуваючи видалити кісточки.
  4. На дно стерильної банки розкладаємо ягоди і шматочки апельсина.
  5. Кип’ятимо воду і обережно заповнюємо банку. Щоб скло не тріснуло, наливаємо потроху. Прикривши кришкою, залишаємо на півгодини настоятися.
  6. За закінчення півгодини відміряємо цукровий пісок, висипаємо в каструлю. З банки знімаємо кришку і одягаємо спеціальну пластмасову з отворами. Виливаємо на цукор воду, перемішуємо і встановлюємо на конфорку. Вскипятив сироп, і повністю розчинивши цукрові кристали, заливаємо ягоди.
  7. Накриваємо кришкою і, орудуючи закаточним ключем, закатуємо компот. Перевернувши компот шийкою вниз, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Після прибираємо до інших заготовок. А взимку насолоджуємося смачним домашнім напоєм. Приємного апетиту!