Компот з агрусу з апельсинами — це чудовий напій, який в рази перевершує магазинні газованої води. Приготування компоту займає мінімум часу і сил. Для напою застосовують різного сорту аґрус. Цитрусові фрукти надають свіжість компоту і легку кислинку. Це один з найулюбленіших напоїв, який завжди користується великою популярністю.
Компот з агрусу з апельсинами на зиму на 3 літрову банку
Компот з агрусу з апельсинами на зиму на 3 літрову банку – це вітамінна бомба. Аґрус містить велику кількість вітаміну С, споживання якого підтримує імунітет, благотворно впливає на стан шкіри. Якщо кількість цукру здається великим, його можна скоротити. Але я віддаю перевагу розбавляти концентрований напій питною водою.
Інгредієнти на
3 л.
- Агрус 2 склянки
- Апельсин ½ шт.
- Цукор-пісок 2 склянки
- Вода 2.7 л.
Процес приготування:
- Як заготовити компот з агрусу з апельсинами на зиму на 3 літрову банку? Соковитий апельсин промиваємо гарячою водою і обсушуємо.
- Трилітрову банку гарненько промиваємо з харчовою содою і стерилізуємо над парою. Кришку кип’ятимо окремо.
- Агрус складаємо в друшляк і споліскують проточною водою. Апельсин нарізаємо сегментами, не забуваючи видалити кісточки.
- На дно стерильної банки розкладаємо ягоди і шматочки апельсина.
- Кип’ятимо воду і обережно заповнюємо банку. Щоб скло не тріснуло, наливаємо потроху. Прикривши кришкою, залишаємо на півгодини настоятися.
- За закінчення півгодини відміряємо цукровий пісок, висипаємо в каструлю. З банки знімаємо кришку і одягаємо спеціальну пластмасову з отворами. Виливаємо на цукор воду, перемішуємо і встановлюємо на конфорку. Вскипятив сироп, і повністю розчинивши цукрові кристали, заливаємо ягоди.
- Накриваємо кришкою і, орудуючи закаточним ключем, закатуємо компот. Перевернувши компот шийкою вниз, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Після прибираємо до інших заготовок. А взимку насолоджуємося смачним домашнім напоєм. Приємного апетиту!
Мохіто з агрусу з апельсинами і м’ятою
Мохіто з агрусу з апельсинами і м’ятою виглядає надзвичайно апетитно і володіє чудовим ароматом. Приготувати компот не складе ніякої праці. Для кислинки замість лимона можна застосувати лимонну кислоту. Домашній напій доставляє невимовне задоволення і повністю виправдовує свою назву.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Склад:
- Аґрус – 200 гр.
- Апельсини – 2-3 шматочки.
- Лимони – 1 колечко.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Вода – 750 мл
- М’ята – 1 гілочка.
Процес приготування:
Крок 1. Зібравши потрібні інгредієнти, приступаємо до закатці компоту. Банки добре споліскують, для миття використовуємо миючий засіб або харчову соду. Стерилізуємо звичним методом (над парою, в духовій шафі або мікрохвильовій печі).
Крок 2. Агрус поміщаємо під містку посуд і заливаємо холодною водою. Сміття підніметься вгору.
Крок 3. Промитий агрус закладаємо в банки, за бажанням обрізавши хвостики.
Крок 4. Цитрусові фрукти обдаємо окропом, витираємо паперовим рушником. Довільно нарізаємо часточками, сегментами, кружечками. Якщо є кісточки, видаляємо. Розкладаємо фрукти по банкам.
Крок 5. Вскипятив воду, заливаємо вміст і накриваємо стерильною кришкою. Витримавши 15 хвилин, зливаємо і повторно кип’ятимо цю ж воду. Заливаємо ще на 10 хвилин.
Крок 6. Знову виливаємо воду, додавши в неї промиту гілочку м’яти і цукровий пісок. Кип’ятимо сироп. Діставши м’ятну гілочку, заливаємо фрукти.
Крок 7. Щільно закатуємо компот. Укладаємо на бік, накриваємо рушником і після повного охолодження переміщаємо в комору.
Крок 8. Взимку відкорковуємо напій і отримуємо задоволення. Приємного апетиту!
Компот з агрусу з апельсином і лимоном
Компот з агрусу з апельсином і лимоном доречний для будь-якої події. Використання лимона надає напою приємну кислинку, насичений цитрусовий смак і аромат. А також служить консервантом, зберігаючи привабливий зовнішній вигляд напою.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3 л.
Склад:
На 3-х літрову банку:
- Агрус – 2 склянки
- Апельсини – 1 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Лимон – 3 часточки.
- Вода – 2,7 л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед, займемося цитрусовими фруктами. У літрі води розчиняємо 3 столові ложки харчової соди і вивантажуємо в розчин фрукти. Залишаємо на півгодини, щоб позбавитися від хімічної обробки, якою покривають шкірку для кращого збереження.
Крок 2. Ополоснувши фрукти під проточною водою, переходимо до нарізки. Метод визначаємо самостійно. При необхідності виймаємо кісточки.
Крок 3. Добре промивши банки з харчовою содою або миючим засобом, стерилізуємо на водяній бані або в духовці. Агрус обполіскуємо під краном, склавши в друшляк, прибираємо хвостики. Банки наповнюємо ягодами і фруктами. Кількість продемонстровано на фото.
Крок 4. Кип’ятимо воду. Окропом поступово наповнюємо банки. Накриваємо чистими кришками. Залишаємо на 20 хвилин.
Крок 5. У каструлю насипати цукровий пісок. Банки закривають пластмасовими кришками з отворами. Зливаємо рідину в каструлю і розчиняємо цукрові крупинки. Поставивши на вогонь, доводимо до кипіння і акуратно розливаємо сироп по банкам.
Крок 6. Скориставшись закаточной машинкою, закорковуємо банки. Обережно перевернувши на кришку, закутуємо чим-небудь теплим. Остуджуємо.
Крок 7. Охолоджені банки переносимо в льох або підвал. Зберігаємо, поки не захочеться покуштувати ароматного напою. Приємного апетиту!
Компот з червоного аґрусу з апельсинами
Компот з червоного аґрусу з апельсинами володіє чудовим смаком. Яскравий напій підніме настрій і дорослим, і дітям. Вітамінний компот п’ють в розбавленому вигляді, так як напій виходить досить концентрованим. Приготувати домашній компот зможе будь-хто.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3 л.
Склад:
На 3-х літрову банку:
- Аґрус – 300 гр.
- Апельсини – 0,5 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2,7 л.
Процес приготування:
Крок 1. Перебравши ягоди від сміття і зіпсованих плодів, висипаємо їх у друшляк і добре промиваємо.
Крок 2. Обдавши окропом апельсини, витираємо фрукти і ріжемо на зручні частини. Витягуємо кісточки.
Крок 3. Банки промиваємо з содою або засобом для миття посуду. Стерилізуємо над парою або в духовці. Дно засипаємо ягодами.
Крок 4. Далі закидаємо апельсини, кількість вмісту кладемо на розсуд. Чим більше ягід і фруктів, тим насиченішим буде смак. Концентрований напій з легкістю можна розбавити питною водою.
Крок 5. Вскипятив воду, заливаємо їй банки і закриваємо стерильними кришками. Витримуємо годину. Після чого зливаємо через кришку з отворами в каструлю і кладемо цукор. Кип’ятимо сироп.
Крок 6. Солодкою рідиною наповнюємо банки доверху. Накриваємо кришками і закатуємо машинкою. Перевернувши догори дном, ставимо остуджуватися під теплу ковдру.
Крок 7. Охолоджений компот прибираємо в темне прохолодне місце. За необхідності дістаємо компот і насолоджуємося напоєм власного приготування. Приємного апетиту!
Компот з зеленого агрусу з апельсинами і лимонною кислотою
Компот з зеленого агрусу з апельсинами і лимонною кислотою виходить в міру солодкий, з легкою кислинкою. Насичений напій повний корисних вітамінів і мікроелементів. Приготувавши одного разу смачну закатку, ви не зможете відмовитися від напою.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3 л.
Склад:
На 3-х літрову банку:
- Аґрус – 350 гр.
- Апельсини – 0,5 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Обдаємо апельсини окропом. Просушивши, нарізаємо кружечками і видаляємо кісточки. Промиті з содою банки стерилізуємо над парою.
Крок 2. Для приготування компоту по цьому рецепту нам знадобиться консервант – лимонна кислота. Лимонка додасть кислинку і збільшить термін зберігання, хоча такий компот у вас не застоїться.
Крок 3. Зібраний агрус перебираємо від смітинок і пом’ятих примірників. Переклавши на сито, ретельно промиваємо.
Крок 4. Чисті банки наповнюємо ягодами і фруктами. Насипаємо лимонку. Кип’ятимо воду, відміряємо цукровий пісок. У киплячій воді розчиняємо цукрові кристали, знову доводимо до кипіння. Сиропом заповнюємо банки. Накриваємо чистими кришками.
Крок 5. З допомогою закочувального ключа, закорковуємо компот. Встановлюємо дном вгору і закриваємо теплим пледом або махровим рушником. Після повного охолодження, переміщаємо заготовки у прохолодне місце типу комори або льоху. Приємного апетиту!