Компот з вишні без стерилізації на зиму в банках – 5 простих рецептів з фото покроково

Компот з вишні без стерилізації на 3 літрову банку — простий і смачний спосіб заготовити плоди на зиму. Цей напій дуже смачний і готується дуже просто і швидко. Пропонуємо варіант приготування для 3-х літрової банки, з лимонною кислотою, з кісточками, з чорною смородиною і з аґрусом.

Компот з вишні без стерилізації на 3-х літрову банку на зиму

Помита вишня засипається в банку, до неї додається цукор і окропом. Потім банки закочуються, перевертаються догори дном і ретельно укутываются. Через добу напій готовий.

Інгредієнти на
36 л.

  • Вишня 5 кг
  • Цукор-пісок 1.5 кг
  • Вода питна 36 л.

Процес приготування:

  1. У цьому рецепті готується компот з вишні без стерилізації на зиму на дванадцять 3-х літрових банок. Можна скоригувати кількість інгредієнтів, в залежності від бажаної кількості компоту. Зі свіжої вишні знімаємо хвостики з листочками.
  2. Ретельно її промиваємо під проточною водою і перебираємо, щоб не допустити потрапляння можливо прогнилих ягід. Банки, в яких буде компот, заздалегідь моєму і просушуємо.
  3. Наповнюємо ягодами близько 1/3 банки.
  4. Засипаємо до вишні цукровий пісок. Ми використовуємо 150 грам на одну банку. При бажанні, можна додати більше цукру, щоб компот вийшов більш солодким.
  5. Закриваємо банки кришками і даємо вишні постояти в цукрі, щоб вона пустила сік.
  6. Кип’ятимо воду. Можна це зробити в каструлі, щоб відразу був готовий необхідний обсяг рідини. Заливаємо вишню з цукром окропом і закатуємо. Перевертаємо банки догори дном і добре закутуємо. Даємо компоту настоятися добу і можна прибирати його в підвал. Готовий напій розливаємо по склянках і подаємо до столу. При необхідності додаємо більше цукру за смаком. Приємного апетиту!