Компот з вишні без стерилізації на 3 літрову банку — простий і смачний спосіб заготовити плоди на зиму. Цей напій дуже смачний і готується дуже просто і швидко. Пропонуємо варіант приготування для 3-х літрової банки, з лимонною кислотою, з кісточками, з чорною смородиною і з аґрусом.
Компот з вишні без стерилізації на 3-х літрову банку на зиму
Помита вишня засипається в банку, до неї додається цукор і окропом. Потім банки закочуються, перевертаються догори дном і ретельно укутываются. Через добу напій готовий.
Інгредієнти на
36 л.
- Вишня 5 кг
- Цукор-пісок 1.5 кг
- Вода питна 36 л.
Процес приготування:
- У цьому рецепті готується компот з вишні без стерилізації на зиму на дванадцять 3-х літрових банок. Можна скоригувати кількість інгредієнтів, в залежності від бажаної кількості компоту. Зі свіжої вишні знімаємо хвостики з листочками.
- Ретельно її промиваємо під проточною водою і перебираємо, щоб не допустити потрапляння можливо прогнилих ягід. Банки, в яких буде компот, заздалегідь моєму і просушуємо.
- Наповнюємо ягодами близько 1/3 банки.
- Засипаємо до вишні цукровий пісок. Ми використовуємо 150 грам на одну банку. При бажанні, можна додати більше цукру, щоб компот вийшов більш солодким.
- Закриваємо банки кришками і даємо вишні постояти в цукрі, щоб вона пустила сік.
- Кип’ятимо воду. Можна це зробити в каструлі, щоб відразу був готовий необхідний обсяг рідини. Заливаємо вишню з цукром окропом і закатуємо. Перевертаємо банки догори дном і добре закутуємо. Даємо компоту настоятися добу і можна прибирати його в підвал. Готовий напій розливаємо по склянках і подаємо до столу. При необхідності додаємо більше цукру за смаком. Приємного апетиту!
Компот з вишні з лимонною кислотою без стерилізації
Помиті ягоди в кілька етапів кип’ятяться разом з цукром і лимонною кислотою. Потім все переливається в банки, вони накриваються кришками, які перевертаються догори дном, укутываются і остигають.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 35 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Вишня свіжа – 400 гр.
- Кислота лимонна – ¼ ч. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода питна – 3 л
Процес приготування:
1. Вишню ретельно промиваємо, знімаємо хвостики і перебираємо, щоб не допустити потрапляння гнилий ягоди.
2. Заповнюємо 3-х літрову банку вишнею приблизно на 1/3. У рецепті вказано кількість інгредієнтів з витрат на одну банку. Заливаємо все окропом, накриваємо кришкою і даємо постояти приблизно 10 хвилин.
3. Тепер виливаємо вміст банок в глибоку каструлю, додаємо лимонну кислоту і цукровий пісок. Доводимо рідину до кипіння, періодично помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
4. Як тільки все закипить, переливаємо компот назад у банки. Накриваємо кришкою і даємо постояти ще 10 хвилин. Повторюємо третій крок ще два рази.
5. Після третього разу, закочує банки і перевертаємо їх догори дном. Закутуємо їх ковдрою і даємо повністю охолонути.
6. Готовий компот розливаємо по склянках, а іншу частину ставимо в підвал або інше темне і прохолодне місце. Приємного апетиту!
Смачний вишневий компот на зиму без стерилізації з кісточками
Вишні ретельно промиваються і відправляються в банку. До ягід засипається цукор, лимонна кислота і все заливається гарячою водою. Банку перевертається вверх дном і залишається до повного охолодження.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Вишня свіжа – 2-3 ст.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Вода питна – 3 л
Процес приготування:
1. Ягоди ретельно промиваємо під проточною водою, перебираємо і прибираємо гнилі і биті ягоди. Банки, в яких буде компот також добре моєму.
2. Пересипаємо промиті ягоди в банку і засипаємо їх цукровим піском і лимонною кислотою. При бажанні можна додати в компот та інші ягоди, щоб готовий напій вийшов ще більш смачним. Також паралельно прогріваємо в окропі кришки і окремо кип’ятимо питну воду.
3. Поступово заливаємо вишню окропом, щоб банка не лопнула. Дістаємо з окропу кришку і закатуємо банку.
4. Обережно перевертаємо банку догори дном і злегка її збовтуємо, щоб цукровий пісок з лимонною кислотою швидше розчинилися. Залишаємо банку таким чином до повного охолодження компоту.
5. Наш напій готовий. Прибираємо його в темне, прохолодне місце і розливаємо його по склянках взимку. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт компоту з вишні та чорної смородини
У киплячу воду відправляється промита вишня, смородина, м’ята і цукор. Він кипить протягом 5 хвилин, потім остигає під кришкою і розливається по тарам.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування 20 хвилин.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Вишня свіжа – 1 склянка
- чорна Смородина – 1 склянка
- Цукор-пісок – ½ склянки
- М’ята свіжа – 1 гілочка.
- Вода питна – 5 л.
Процес приготування:
1. Для початку в глибоку каструлю наливаємо питну воду і ставимо її на вогонь. В цей час займаємося ягодами. Вишню ретельно промиваємо, прибираємо хвостики і перебираємо, щоб в компот не потрапила гнила ягода.
2. Також ретельно перебираємо і промиваємо смородину. На цю ягоду піде трохи більше часу.
3. М’яту промиваємо під прохолодною водою і обриваємо листочки. Стебла в компот не підуть.
4. Стакан наполовину заповнюємо цукровим піском.
5. У киплячу воду відправляємо промиту вишню, чорну смородину, листочки м’яти і цукор. Перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин. Далі вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою, даємо компоту настоятися і охолонути.
6. Готовий напій перелити в підходящу ємність і при бажанні відправляємо в холодильник для охолодження. Розливаємо компот по склянках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як заготовити компот з вишні і аґрусу на зиму?
В банку відправляється промита вишня з аґрусом, і вони заливаються гарячою водою. Потім рідину перелити в каструлю, до неї додається цукор, все доводиться до кипіння і сироп залити в банку.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Вишня свіжа – 500 гр.
- Аґрус – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода питна – 3 л
Процес приготування:
1. Вишню з аґрусом ретельно промиваємо під водою і перебираємо, позбавляючись від гнилих ягід. Банку, в якій буде компот також добре моєму.
2. Видаляємо у агрусу хвостики разом із суцвіттями.
3. З вишні знімаємо хвостики і листочки.
4. В чисту банку відправляємо аґрус.
5. Зверху додаємо вишню.
6. Акуратно заливаємо ягоди гарячою водою, щоб не лопнула банку, накриваємо кришкою і залишаємо приблизно на 20 хвилин.
7. Через це час перелити рідину з банки в підходящу каструлю, додаємо 300 грам цукру, перемішуємо і доводимо до кипіння. Отриманий сироп переливаємо назад до агрусу з вишнею і закатуємо кришкою. Перевертаємо банку догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
8. Готовий компот розливаємо по склянках або відправляємо в темне і холодне місце, щоб випити його потім. Приємного апетиту!