Як зварити компот із сухофруктів – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Компот з сухофруктів – користь і чудовий смак в одній склянці. Цей простий напій можна легко приготувати вдома і підтримати організм вітамінами і мінералами, які так важливі в осінньо-зимовий період. З допомогою 10 покрокових рецептів ви зможете приготувати чудовий напій із сухофруктів в домашніх умовах.

Як правильно зварити компот з сухофруктів в каструлі?

Універсальний напій, який можна пити теплим і охолодженим. Компот із сухофруктів зазвичай готують в холодну пору, коли свіжі ягоди та фрукти в дефіциті.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сухофрукти 400 гр.
  • Вода-3 л
  • Цукор-пісок за смаком
  • Лимонна кислота за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачний компот із сухофруктів? Переберіть, помийте і відкиньте на друшляк сухі фрукти, щоб стекла вода.
  2. Влийте в каструлю воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  3. Викладіть сухофрукти і варіть їх 20 хвилин.
  4. У кінці додайте цукор і лимонну кислоту за смаком, перемішайте і зніміть каструлю з вогню. Залиште компот під кришкою на 10-15 хвилин, щоб він настоявся.
  5. Потім компот можна розливати по склянках і пригощати рідних.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування компоту із суміші сухофруктів в мультиварці

Компот з сухофруктів, як в дитинстві. Такий напій відноситься до низькокалорійним. В мультиварці компот виходить дуже насиченим за смаком і кольором. Процес приготування не трудомісткий і займає зовсім небагато часу.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Сухофрукти – 500 гр.
  • Вода – 2-3 л
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Суміш сухофруктів можна підібрати по своєму смаку. Сухофрукти залийте окропом на 3-5 хвилин, потім помийте їх і відкиньте на друшляк.

2. Викладіть підготовлені сухофрукти в чашу мультиварки.

3. Також всипте в чашу цукор.

4. Влийте очищену воду.

5. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Суп» або «Гасіння», встановіть таймер на 40-60 хвилин. Ваш компот буде яскравим і насиченим.

Приємного апетиту!

Корисний компот з сухофруктів без додавання цукру

Справжній вітамінний коктейль із сухофруктів. Компот вариться без цукру, завдяки чому має приємний натуральний смак. Такий напій не тільки корисний, але і краще втамовує спрагу.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сухофрукти – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Сухофрукти переберіть від сміття.

2. Ретельно промийте сухофрукти і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

3. Перекладіть сухофрукти в каструлю і залийте їх водою.

4. Поставте каструлю на вогонь і доведіть компот до кипіння.

5. Потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити 7-10 хвилин.

6. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин. Компот можна пити як в теплом, так і в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Кисло-солодкий компот із сухофруктів і свіжих яблук

Смачний вітамінний склад цього компоту точно припаде до смаку вам і всій вашій родині. Він має приємний солодкий смак з легкою кислинкою. Його можна варити незалежно від пори року.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Яблука – 1-2 шт.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Курага – 50 гр.
  • Кориця – за смаком.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Вода – 2,5-3 л

Процес приготування:

1. Родзинки і курагу залийте водою на 15 хвилин. Потім злийте воду, промийте сухофрукти і відкиньте на друшляк.

2. Яблука помийте і наріжте часточками.

3. Складіть яблука і сухофрукти в каструлю, залийте їх водою. Варіть компот на середньому вогні 15-20 хвилин.

4. Додайте цукор і корицю за смаком, перемішайте і варіть ще 5-10 хвилин.

5. Готовому компоту дайте настоятися 10-15 хвилин, потім остудіть, перелийте в зручну ємність і помістіть в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт компоту із сухофруктів і варення

В холодні періоди року людському організму не вистачає вітамінів. Заповнити цей недолік допоможуть домашні компоти з сухофруктів і варення. Комбінувати основні інгредієнти цього чудового напою ви можете по своєму смаку.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Вода – 2 л
  • Варення – 0,5 склянки
  • Курага – 100 гр.
  • Яблука сушені – 100 гр.

Процес приготування:

1. Курагу промийте проточною водою і просушіть.

2. Сушені яблука також помийте і відкиньте на друшляк.

3. Перекладіть сухофрукти в каструлю, залийте водою і поставте її на вогонь. Коли компот закипить, зменшіть вогонь і варіть 7-10 хвилин.

4. Потім додайте варення, перемішайте, доведіть компот до кипіння, проваріть 3-5 хвилин і знімайте каструлю з вогню.

5. Завдяки варенню компот виходить солодким. Пити його можна як в гарячому, так і холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Як зварити компот з кураги і родзинок на 5 літрів води?

Компот можна зварити замість чаю або какао до домашньої випічки і десертів. А іноді такий напій подають навіть на святковий стіл. Щоб приготувати компот для великої компанії, вам знадобиться не менше 5 літрів води.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Вода – 5 л
  • Курага – 300 гр.
  • Ізюм – 300 гр.
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

1. Родзинки і курагу залийте теплою водою на 5 хвилин, потім промийте проточною водою і просушіть на паперових рушниках.

2. Перекладіть сухофрукти в підходящу за розміром каструлю, посипте їх цукром. Для отримання більш солодкого напою, додайте велику порцію цукру.

3. Влийте воду. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.

4. Потім зменшіть вогонь і варіть компот 10-15 хвилин. За цей час напій набуде яскравий колір і насичений смак.

5. При бажанні компот перед подачею можна процідити через марлю або зберігати його разом з сухофруктами.

Приємного апетиту!

Компот з сухофруктів як в їдальні на 3 літри води

Компот з сухофруктів асоціюється із зимою і дитинством. Так як цей напій дуже корисний, то його завжди включають в дитячий раціон харчування. Як приготувати компот, який буде точнісінько, як у їдальні, ми розповімо в нашому рецепті.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Вода – 3 л
  • Яблука сушені – 400 гр.
  • Курага – 200 гр.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Цукор – 100-150 гр.

Процес приготування:

1. Сухофрукти переберіть, промийте проточною водою і відкиньте їх на друшляк.

2. Перекладіть сухофрукти в каструлю.

3. Залете сухофрукти водою і поставте каструлю на вогонь. доведіть компот до кипіння.

4. Потім додайте цукор, зменшіть вогонь і продовжуйте варити компот 25 хвилин.

5. Компот зніміть з вогню, прикрийте його кришкою і дайте охолонути до кімнатної температури.

Приємного апетиту!

Смачний і корисний компот із сухофруктів і шипшини

Компот з сухофруктів – це джерело вітамінів і користі. Деякі господині навіть самостійно сушать ягоди і фрукти на зиму, щоб взимку використовувати натуральні продукти для приготування компотів.

Час готування: 1,5 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Яблука сушені – 200 гр.
  • Груші сушені – 100 гр.
  • Шипшина – 50 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Курага – 30 гр.
  • Чорнослив – 50 гр.
  • Вода – 3-3,5 л
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Сухофрукти залийте водою на деякий час, потім промийте і відкиньте їх на друшляк.

2. Складіть сухофрукти в каструлю, додайте цукор, влийте воду і поставте каструлю на вогонь. доведіть компот до кипіння і зніміть каструлю з вогню.

3. Накрийте каструлю кришкою і дайте компоту настоятися.

4. В охолоджений компот додайте лимон, нарізаний часточками.

5. Компот процідіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як правильно зварити компот із сухофруктів і лимона?

Компот з сухофруктів люблять дорослі і діти. Приготування цього напою займає лічені хвилини, а зберігати в холодильнику його можна кілька днів. Лимон додасть компоту легку кислинку.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Курага – 70 гр.
  • Яблука сушені – 50 гр.
  • Груша сушена – 50 гр.
  • Горобина сушена – 50 гр.
  • Цукор – за смаком.
  • Лимон – 20 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Сухофрукти переберіть від сміття і ретельно помийте.

2. Лимон наріжте невеликими шматочками.

3. Сушену горобину попередньо замочіть на деякий час.

4. Перекладіть сухофрукти в каструлю і залийте їх водою. Додайте цукор, доведіть компот до кипіння.

5. Зменшіть вогонь, додайте лимон і варіть ще 5-7 хвилин. Готовий компот остудіть, потім він буде готовий до вживання.

Приємного апетиту!

Смачний рецепт компоту із сухофруктів з медом в домашніх умовах

Компот з сухофруктів не тільки втамовує спрагу, але наповнює вітамінами і енергією. Регулярне вживання цього напою в міжсезоння зміцнить ваш імунітет. Замість цукру в компот можна додати мед.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Сухофрукти – 300 гр.
  • Мед – за смаком.
  • Вода – 2,5 л
  • М’ята – 2 гілки.

Процес приготування:

1. Сухофрукти промийте і замочіть в теплій воді на 20 хвилин.

2. Злийте воду з сухофруктів, перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.

3. Доведіть компот до кипіння, зменшіть вогонь, варіть 5 хвилин. Додайте м’яту, зніміть каструлю з вогню і залиште компот під кришкою на годину.

4. Ще теплий компот додайте мед і добре перемішайте напій.

5. Компот виходить смачним і ароматним, перелийте його в глечик і поставте на стіл, щоб кожен бажаючий зміг втамувати спрагу цим чудовим напоєм.

Приємного апетиту!