Мариновані лисички на зиму – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Мариновані лисички на зиму – це смачне і апетитне блюдо, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б один маленький жовтогарячий грибок. Лисички – це гриби, які легше за все піддаються збору, так як ростуть сімействами і не уражаються паразитами. Таким чином, нарвавшись на велике «сімейство» можна заготовити пікантну закуску на весь холодний період року, доклавши до цього мінімум зусиль і витративши зовсім небагато свого вільного часу.

Мариновані лисички з оцтом на зиму

Мариновані лисички з оцтом на зиму – це пікантна і оригінальна закуска, яку можна запропонувати не тільки мешканцям, але і самим витонченим гостям, бо як її смакові характеристики вражають, незважаючи на простоту процесу приготування.

Інгредієнти на
0.9 л.

  • Лисички свіжі 1 кг
  • Вода-3 л
  • Сіль 2 ст. л.
  • Для маринаду:
  • Вода-800 мл
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Гвоздика-3 бутона
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Мариновані лисички на зиму готуються просто! Викладаємо на робочий стіл все необхідне.
  2. Гриби перебираємо і за 2 години до початку процесу замочуємо у холодній воді. Позбавляємося від сміття і землі, великі лисички розрізаємо на кілька частин.
  3. У сотейник наливаємо три літри води і закидаємо основний компонент, довівши до кипіння, знімаємо шумівкою піну і проварюємо 20-25 хвилин. Перекладаємо в сито.
  4. В окремій каструлі готуємо маринад: змішати воду з цукровим піском, гвоздикою, сіллю і перцем – кип’ятимо.
  5. У киплячий розсіл перекладаємо лисички і варимо 15 хвилин. Вливаємо оцет і вимикаємо нагрівання – розкладаємо по стерилізованим банкам і заливаємо рідиною. Баночки закатуємо кришками, ставимо дном вгору і обертаємо в плед на добу.
  6. Охолоджені заготовки опускаємо в льох, дегустувати можна всього за місяць!
  7. Смачного!