Компот з черемхи на зиму – 6 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Джерело кислот і корисних мікроелементів міститься в яскравих ягодах черемхи – готуємо вітамінний напій, який буде радувати нас всю довгу і холодну зиму. Приготування компоту у домашніх умовах дуже просте, а в результаті ми отримуємо прекрасну альтернативу магазинним газировкам і соків.

Компот з черемхи на 3-літрову банку на зиму

Компот з ягід черемхи має неймовірно красивий янтарний колір, приємний аромат і чудовий смак. Однак до повної готовності цього напою доведеться почекати мінімум 30 днів, а зберігати його не варто довше, ніж 5-6 місяців, так як після закінчення півроку кісточки, що знаходяться в ягодах починають виділяти таку речовину, як синильну кислоту, яка несприятливо впливає на людський організм.

Інгредієнти на
3 л.

  • Черемха 1 кг
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Вода 1.2 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з черемхи на зиму на 3-літрову банку? Черемшину перебираємо і позбавляємося від всіх зіпсованих ягід, смітинок і гілочок.
  2. Перекладаємо в друшляк або сито і добре промиваємо під струменем води.
  3. Для приготування сиропу у каструлю наливаємо півтора літра води і засипаємо один стакан цукру – при постійному помішуванні доводимо до кипіння і варимо до повного розчинення цукрових кристалів. Не забуваємо знімати з’являється пінку.
  4. У другій каструлі кип’ятимо воду, засипаємо черемшину і відварюємо близько 2-3 хвилин, потім перекладаємо в цукровий сироп.
  5. Залишаємо ягоди в солодкої рідини мінімум на 5 годин для просочення. Після закінчення часу розкладаємо черемшину по стерильним банкам (заповнюючи приблизно на 1/3), сироп повторно доводимо до кипіння і заливаємо в тару до «плічок». Компот закатуємо, перевертаємо і закутуємо рушником до повного остигання.