Баклажани по-корейськи на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Баклажани по-корейськи – яскрава закуска з неймовірним смаком і ароматом, яка перетворить банальний вечеря у смакову феєрію, і при цьому ще й дуже корисна. Тим, хто любить страви погостріше, можна не шкодувати перцю чилі і часнику, а тим, хто береже шлунок, можна приготувати закуску і без гострих інгредієнтів: смак страви гірше не стане.

Кращий рецепт баклажанів по-корейськи «Пальчики оближеш»

Для такої заготовки краще вибирати щільні і м’ясисті помідори сорту «сливка», щоб вони не перетворювалися в томатну масу, а зберігали форму. Баклажани варто нарізати досить великими шматочками, інакше вийде не салат по-корейськи, а баклажанна ікра.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 460 гр.
  • Помідор 250 гр.
  • Перець болгарський 280 гр.
  • Цибуля ріпчаста 260 гр.
  • Перець чилі за смаком
  • Морква 2 шт.
  • Часник 40 гр.
  • Сіль-10 гр.
  • Цукор-пісок 20 гр.
  • Томатна паста 360 мл
  • Оцет столовий 9% 45 мл
  • Масло рослинне 100 мл
  • Паприка за смаком
  • Коріандр за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачні баклажани по-корейськи на зиму? Баклажани помити, відрізати хвостики, розрізати навпіл, а потім — великими брусочками.
  2. Томати розділити на четвертинки, перець звільнити від насіння і нарізати смужками товщиною, порівнянної з шматочками баклажанів.
  3. Цибуля нарізати великими півкільцями.
  4. Морква натерти на тертці.
  5. У глибокому сотейнику розігріти олію, викласти овочі і смажити, перемішуючи, близько 10 хвилин, щоб підрум’янилися і утворили апетитну скоринку.
  6. Приправити овочеву заготівлю, додавши потрібну кількість солі, спецій і цукру, подрібнений часник і томатну пасту. Все перемішати і тушкувати на слабкому вогні близько 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення готування влити оцет і ще раз перемішати.
  7. Розкласти салат по стерилізованим баночках і закупорити. Почекати, поки охолоне, а потім переставити в прохолодне темне місце для постійного зберігання.

Баклажани по-корейськи з морквою на зиму без стерилізації

Скибочки баклажанів в перцевий соус – ідеальна закуска в зимовий час року, з приємною остринкой і ароматом болгарського перцю. Готується вона швидко без стерилізації, а зберігати таку заготовку краще в холодильнику або іншому місці з низькою температурою.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Баклажани – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Часник – 200 гр.
  • Перець пекучий – за смаком.
  • Масло рослинне – 125 гр. + для смаження.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Оцет столовий 9% – 200 мл

Процес приготування:

1. Вимиті і обсушені баклажани нарізати кружечками, товщина яких повинна бути не менше 1 див.

2. 3. 2. Моркву натерти як для салату по-корейськи.

3. У сковороду вилити олію, обсмажити скибочки баклажанів до золотистого кольору.

4. Для приготування перцевого соусу: болгарський перець очистити від насіння і перекрутити на м’ясорубці, разом з скибочками пекучого перцю і часточками часнику.

5. Перекласти вийшло гостре пюре в сотейник.

6. В окрему ємність влити 125 гр. масла, додати сіль, цукровий пісок і оцет, готувати соус близько 15 хвилин на слабкому вогні.

7. На дно банок налити трохи соусу, потім викладати шарами скибочки баклажанів, натерту моркву і перцевий соус. Щільно закупорити і залишити в теплому приміщенні, поки не охолонуть. Зберігати таку заготовку краще в холоді.

Дуже смачні баклажани з приправою для корейської моркви

Простий рецепт маринування баклажанів, які за смаком нагадують гриби. Якщо подобається закуска погостріше, до овочів можна додати подрібнений перець чилі або кілька часточок часнику.

Час готування: 1 година 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Баклажани – 2 кг
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для маринаду:

  • Вода – 160 мл
  • Масло рослинне – 160 мл
  • Оцет столовий 9% — 160 мл
  • Приправа для моркви по-корейськи – за смаком.

Процес приготування:

1. У вимитих баклажанів зрізати кінчики і нарізати овочі кубиками зі стороною 2 див. Скласти їх в глибоку ємність, пересипати сіллю і дати постояти годину, щоб прибрати гіркоту.

2. Цибулю нарізати досить великими півкільцями, а петрушку, навпаки, подрібнити. Викласти в сковороду і обсмажити на олії.

3. Баклажани промити після солі, злегка обсушити і обсмажити до рум’яної скоринки.

4. У сотейнику змішати інгредієнти для маринаду і прокип’ятити його.

5. В простерилізовані банки розкласти шматочки баклажанів, разом з подрібненою цибулею і петрушкою. Залити маринадом і відразу щільно закрити кришками. Приємного апетиту!

Як приготувати баклажани по-корейськи з помідорами на зиму?

Приготовані за цим рецептом баклажани виходять в міру гострими в ніжному томатному соусі. Якщо дати заготівлі постояти близько місяця, овочі просочаться соусом і стануть особливо смачними.

Час приготування: 2 години 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 4 кг
  • Помідор – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Часник тертий – 1 склянка
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Баклажани вимити, обсушити і видалити кінчики. Нарізати овочі слайсами уздовж, пересипати сіллю і почекати близько двох годин, щоб позбутися гіркоти.

2. Інші овочі почистити і пропустити через м’ясорубку. Важливо обов’язково прибрати насіння з пекучого перцю, щоб запобігти надмірну гостроту страви.

3. Вийшло овочеве пюре перекласти в жароміцний посуд, приправити за смаком, додавши потрібну кількість цукрового піску і солі, додати оцет, часник і варити близько 5 хвилин, потім залишити настоюватися.

4. Скибочки баклажанів промити, обсушити і обсмажити, щоб придбали красиву скориночку.

5. В стерилізовані скляні ємності покласти по ложці пюре з перцю і помідорів, потім викласти обсмажені баклажани, перемежовуючи їх овочевим пюре. Коли банка наповниться доверху, щільно закрити її і дати охолонути в теплому приміщенні, а потім зберігати в місці, де зберігається прохолодна температура.

Баклажани по-корейськи з грибами «Пальчики оближеш»

Гриби відмінно поєднуються з баклажанами в зимових заготовках, а спеції і паприка, надають страві велику пікантність. Закуску можна подавати як доповнення до асорті різноманітної їжі або як самостійне блюдо.

Час приготування: 2 години 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Гриби консервовані – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – 2-3 ст. л.
  • Коріандр – за смаком.
  • Кмин – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Кінза – ½ пучка.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

1. Промиті і обсушені баклажани нарізати соломкою, але великої, перемішати в глибокій мисці з сіллю і залишити під пресом на 7 годин.

2. Перець звільнити від насіння і внутрішніх перегородок і нарізати аналогічно баклажанів.

2. 3. 2. Моркву натерти як для салату по-корейськи.

4. Нарізані баклажани віджати і обсмажити з додаванням невеликої кількості рослинного масла протягом 10 хвилин, потім додати томатну пасту і протушкувати ще кілька хвилин.

5. Додати до баклажанів перець і гриби, готувати ще близько 5 хвилин на слабкому вогні.

6. За 3 хвилини до кінця приготування додати спеції, перевірити закуску на баланс смаків і розкласти по стерилізованим баночках. Закрити і зберігати в прохолодному місці.

Як заготовити баклажани по-корейськи без обжарювання в банках?

Баклажани в даному рецепті не обсмажуються для консервації, тому нагадують за смаком мариновані. Будь-яке блюдо, приготовлене по-корейськи, вимагає гострих спецій і приправ, і ця закуска не виняток. Ступінь пекучості можна варіювати, додаючи більшу або меншу кількість часнику і перцю чилі.

Час готування: 1 година 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Баклажани – 3 кг
  • Морква – 2 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 4 л
  • Оцет столовий 9% – 400 мл
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Перець болгарський червоний – 8 шт.
  • Перець пекучий – 8-10 шт.
  • Часник – 3-5 головок.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • сушена Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 0,5 л

Процес приготування:

1. Баклажани вимити, витерти паперовим рушником і нарізати кружечками шириною в 1 див.

2. 3. 2. Моркву натерти як для салату по-корейськи.

3. Викласти їх на обробну дошку і присипати сіллю, залишити на 30 хвилин, щоб позбутися гіркоти.

4. У сотейнику приготувати маринад з води, солі та оцту, промиті після солі скибочки баклажанів, невеликими порціями опустити в киплячий маринад і готувати в ньому на маленькому вогні 15-20 хвилин, а потім процідити.

5. Болгарський і пекучий перець, а також часточки часнику подрібнити в блендері або на м’ясорубці, спробувати і довести до смаку. Змішати з рослинним маслом і спеціями, дати настоятися 5 хвилин.

6. У підготовлені баночки розкласти баклажани і соус, чергуючи їх, а потім залити гарячим маринадом, в якому варилися баклажани. Стерилізувати заготовку в широкій каструлі з киплячою водою близько 40 хвилин, а потім щільно закупорити і залишити до повного остигання в теплі. Після закуску краще зберігати у прохолодному місці.

Корейські баклажан з болгарським перцем на зиму

Щоб баклажани, приготовані за цим рецептом, були більш ніжними і ароматними, важливо спочатку зробити маринад: чим довше він буде настоюватися, тим смачніше вийде блюдо кінцеве.

Час приготування: 3 години 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баклажани – 1 кг
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець пекучий – ½ шт.
  • Сіль – 2 ст. л.

Для маринаду:

  • Масло рослинне – 80 гр.
  • Оцет столовий 9% — 50 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Перець червоний мелений – ½ ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У невеликому сотейнику або маленькій сковороді прогріти масло, всипати в нього мелений червоний перець, куркуму і частина меленого коріандру, потримати спеції в олії на невеликому вогні, безперервно помішуючи, близько 5-7 секунд. Важливо, щоб розкрився аромат приправ, але вони не пересмажились. Вимкнути плиту і залишити остигати.

2. В іншій ємності змішати решту коріандру, сіль, мелений чорний перець, цукор, рослинна олія і зазначена кількість оцту. В отриманий маринад додати остигле масло, пропитавшееся спеціями і залишити суміш настоюватися ще на півгодини — годину.

3. Вимиті баклажани нарізати брусочками середнього розміру, попередньо видаливши хвостики.

4. У великій каструлі змішати воду з сіллю з розрахунку на 1 л води 1 ст. л. солі і довести до кипіння, а потім опустити у воду шматочки баклажанів і варити 10 хвилин на середньому вогні. Потім воду злити, дати відварених овочів охолонути.

5. Моркву натерти на тертці для приготування по-корейськи, болгарський перець нарізати тонкими смужками, цибулю – півкільцями. Скласти овочі в одну велику ємність.

6. Часник і гострий перець краще подрібнити за допомогою ножа, так аромат виходить більш насиченим і більше передається страви. Додати його до підготовлених овочів.

7. Бланшовані баклажани перекласти до інших овочів, додати подрібнені часник і гострий перець, залити маринадом і добре перемішати, але так, щоб не зруйнувати форму і структуру овочів. Залишити маринуватися на 2 години в теплому приміщенні, періодично перемішуючи для більш рівномірного просочення овочів.

8. В стерилізовані баночки укласти отриманий салат так, щоб не залишалося порожнеч, злегка притискаючи його за додавання. Залишити 1 см до горлечка порожнім, щоб його виділяє соку залишалося місце. Стерилізувати банки з салатом в більшій каструлі при середньому кипінні води близько 30-40 хвилин. Після, ємності з салатом відразу закупорити, дочекатися їх повного остигання і переставити в холод.

Неймовірно смачні баклажани по-корейськи з кунжутом

Поєднання соєвого соусу, гострого перцю і часнику з кунжутом перетворює цю закуску в даний азіатське блюдо, яке стане прикрасою святкового столу або доповнить страви з м’яса, приготовані на грилі, на свіжому повітрі.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Перець чилі мелений – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Кунжут смажений – 1 ч. л.
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – 2 гр.

Процес приготування:

1. Вимиті і обсушені баклажани нарізати середніми за розміром брусочками.

2. Скласти овочі в розігріту сковороду з маслом, додати воду і тушкувати 15 хвилин на невеликому вогні.

3. В іншій мисочці змішати соєвий соус, цукор, перець, дрібно нарізаний часник і кунжут, перемішати.

4. Зелену цибулю нарізати дуже тонко.

5. Баклажани процідити, залити отриманим маринадом, скласти в баночки і, стерилизовав у великій каструлі близько 30 хвилин, закупорити для подальшого зберігання.