Патисони на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Патисони – цікавий продукт, який не користується особливою популярністю у господинь, хоча є смачним і корисним. Однак ті, хто зважиться заготовити патисони на зиму, точно про це не пошкодують: у холодну пору року така заготовка здивує гостей і сподобається кожному оригінальним смаком.

Хрусткі мариновані патисони на зиму

Патисони, мариновані з зеленню, виходять хрусткими і трохи нагадують огірочки, хоча мають більш пікантним смаком. Маринувати такі овочі на зиму нескладно, а результат порадує навіть недосвідчених господинь.

Інгредієнти на
1 л.

  • Вода питна 1 л
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ст. л.
  • Патисон 570 гр.
  • Листя хрону ¼ шт.
  • Кріп 1 парасольку
  • Перець чилі ¼ шт.
  • Лавровий лист ½ шт.
  • Листя чорної смородини 2 шт.
  • Листя вишні 2 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Часник 2 зуб.

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі мариновані патисони на зиму в банках? Патисони промити. Невеликі овочі діаметром до 5 см можна не розрізати, а великі – розділити на кілька частин.
  2. У заздалегідь стерилізовані невеликі баночки кладуть спеції і листя, а зверху щільно утрамбовують патисони.
  3. У кожну баночку з заготовками заливають киплячу воду до горла і залишають на 5 хвилин, потім воду зливають і кип’ятять знову, повторюючи процедуру з заливкою двічі.
  4. Після цього воду знову доводять до кипіння, додають сипучі інгредієнти для маринаду оцет і заливають їм патисони.
  5. Баночки щільно закупорюють і залишають остигати в теплому приміщенні під ковдрою або покривалом. Коли заготовки охолонуть, їх зберігають в більш прохолодному місці.