Маринований часник на зиму – 10 рецептів з покроковими фото

Маринований часник має м’який і ніжний смак, завдяки цьому його можна використовувати як окрему закуску, а можна як доповнення до інших стравах. Також, замаринований часник відмінно вписується в різноманітну консервацію і надає їй пікантне післясмак.

Маринований часник цільними головками на зиму

Часник люблять дуже багато, а для того, щоб його замаринувати в домашніх умовах, не потрібно витрачати багато часу і сил. Достатньо мати трохи недоспелые головки (так заготівлі краще зберігаються), банки і трохи спецій – все дуже просто, а головне – смачно!

Інгредієнти на
3 л.

  • Часник 1.3 кг
  • Сіль 2 ст. л. (на 1 л. води)
  • Цукор-пісок 1 ст. л. (на 1 л. води)
  • Оцет яблучний 6% 100 мл
  • Перець чилі 1 шт.
  • Листя хрону 1 шт.
  • Листя чорної смородини 2 шт.
  • Листя вишні 2 шт.
  • Парасольки кропу 3 шт.
  • Перець духм’яний 5 шт.
  • Коріандр ¼ ч. л.
  • Гвоздика 5 шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити маринований часник на зиму? Підготуємо часник. Зачищаємо від надлишків лушпиння головки, потім їх ретельно промиваємо й обсушуємо.
  2. Приступимо до розсолу. Для його приготування в каструлі кип’ятимо воду з додаванням солі (з розрахунку 2 столові ложки на 1 літр води) і цукровим піском (з розрахунку 1 столова ложка на 1 літр води).
  3. Наступним кроком додаємо ароматні спеції: гвоздику, коріандр і кілька горошків чорного запашного перцю. Розсіл кип’ятимо близько 5-10 хвилин, вливаємо оцет і вимикаємо плиту.
  4. Поки заливка кипить – укладаємо інгредієнти в чисті стерильні баночки. На саме дно викладаємо листя хрону, потім часник і листя смородини і вишні разом з гірким перцем, нарізаним кільцями, знову часник і так до «плічок» тари. Коли банку наповнена, заливаємо її вміст окропом на 5 хвилин.
  5. За закінчення часу окріп зливаємо, а банку наповнюємо запашним розсолом. Закатуємо тару заздалегідь простерилізованій кришкою, перевертаємо догори дном, накриваємо рушником до повного охолодження. Зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!