Маринований часник має м’який і ніжний смак, завдяки цьому його можна використовувати як окрему закуску, а можна як доповнення до інших стравах. Також, замаринований часник відмінно вписується в різноманітну консервацію і надає їй пікантне післясмак.
Маринований часник цільними головками на зиму
Часник люблять дуже багато, а для того, щоб його замаринувати в домашніх умовах, не потрібно витрачати багато часу і сил. Достатньо мати трохи недоспелые головки (так заготівлі краще зберігаються), банки і трохи спецій – все дуже просто, а головне – смачно!
Інгредієнти на
3 л.
- Часник 1.3 кг
- Сіль 2 ст. л. (на 1 л. води)
- Цукор-пісок 1 ст. л. (на 1 л. води)
- Оцет яблучний 6% 100 мл
- Перець чилі 1 шт.
- Листя хрону 1 шт.
- Листя чорної смородини 2 шт.
- Листя вишні 2 шт.
- Парасольки кропу 3 шт.
- Перець духм’яний 5 шт.
- Коріандр ¼ ч. л.
- Гвоздика 5 шт.
Процес приготування:
- Як заготовити маринований часник на зиму? Підготуємо часник. Зачищаємо від надлишків лушпиння головки, потім їх ретельно промиваємо й обсушуємо.
- Приступимо до розсолу. Для його приготування в каструлі кип’ятимо воду з додаванням солі (з розрахунку 2 столові ложки на 1 літр води) і цукровим піском (з розрахунку 1 столова ложка на 1 літр води).
- Наступним кроком додаємо ароматні спеції: гвоздику, коріандр і кілька горошків чорного запашного перцю. Розсіл кип’ятимо близько 5-10 хвилин, вливаємо оцет і вимикаємо плиту.
- Поки заливка кипить – укладаємо інгредієнти в чисті стерильні баночки. На саме дно викладаємо листя хрону, потім часник і листя смородини і вишні разом з гірким перцем, нарізаним кільцями, знову часник і так до «плічок» тари. Коли банку наповнена, заливаємо її вміст окропом на 5 хвилин.
- За закінчення часу окріп зливаємо, а банку наповнюємо запашним розсолом. Закатуємо тару заздалегідь простерилізованій кришкою, перевертаємо догори дном, накриваємо рушником до повного охолодження. Зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!
Маринований часник зубчиками в банку
Прекрасна закуска, що відмінно підходить до різних застіль і страв. Маринований часник дуже легкий у приготуванні, а зі столу завжди розлітається в одну мить, завдяки своєму насиченому і терпкого смаку, який відмінно доповнює смак гарячих страв і безлічі консервації.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1 л.
Склад:
- Часник – 350-400 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Оцет 9% – 100 мл
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні компоненти: зважуємо часник і відміряє потрібну кількість цукрового піску, солі та оцту.
2. Головки молодого часнику очищаємо від лушпиння і промиваємо.
3. Розбираємо на зубчики.
4. Замочуємо часник в гарячій воді на 2 години.
5. Після закінчення часу часник розкладаємо на дно чистих і сухих банок.
6. Займемося маринадом. Нагріваємо один літр води і туди ж додаємо по 50 грам солі і цукру – кип’ятимо приблизно 4 хвилини, вливаємо 100 мл оцту і вимикаємо вогонь.
7. Відразу ж готовим маринадом заливаємо зубчики часнику і закочує банки стерильними кришками. Перевертаємо кришками вниз і накриваємо ковдрою, залишаємо приблизно на 1-2 доби до повного охолодження. Приємного апетиту!
Як замаринувати стрілки часнику без стерилізації на зиму?
Пікантні мариновані стрілки часнику – це та закуска, яку неможливо купити в магазині і щоб насолодитися цим прекрасним смаком, доведеться готувати самостійно, проте, це точно того варте!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 1 л.
Склад:
- Стрілки часнику – 400 гр.
- Вода – 700 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Коріандр (у зернах) – 1/3 ч. ложки
- Гірчиця – 1/3 ч. ложки
- Лист лавровий – 2 шт.
- Кислота лимонна – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо стріли – ретельно промиваємо стебла і залишаємо тільки ті, які мають яскраво-зелений колір. Обов’язково відрізаємо насінну частину і нарізаємо кожен стеблинка смужками довжиною близько 5 сантиметрів.
2. Коли всі стріли нарізані – перекладаємо їх у чисті банки об’ємом по пів – літра.
3. Приготуємо маринад. Для цього в каструлю вливаємо 700 мілілітрів води і до неї додаємо спеції: коріандр, лист лавра, гірчицю, сіль та цукровий пісок. Заливку доводимо до кипіння і при постійному помішуванні готуємо до повного розчинення цукрових кристалів.
4. Киплячим розсолом заливаємо стрілки в банках і наполягаємо під кришкою приблизно 10-15 хвилин.
5. Після закінчення часу, маринад обережно зливаємо назад в каструлю і кип’ятимо вдруге, але вже з додаванням лимонки. Після, знову розливаємо розсіл по банкам і щільно закриваємо кришками. Ставимо на кришки і даємо повністю охолонути. Приємного апетиту!
Маринований часник головками з буряком на зиму
Оригінальний спосіб заготовити часник на зиму – це замаринувати пекучі головки разом з буряком. Рецепт дуже швидкий і простий, а в результаті ми отримуємо дуже красиву, смачну, а головне корисну закуску!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 0,5 л.
Склад:
- Часник – 4 головки.
- Вода – 500 мл
- Оцет 9% — 50 мл
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Кмин – 1 ч. л.
- Буряк – 50 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо основний продукт – часник. Обережно очищаємо його від надлишків лушпиння, але обов’язково залишаємо один шар для того, щоб головка не розпалася, а тримала форму.
2. Очищений часник, ретельно промиваємо під струменем води і відварюємо в окропі близько 30 секунд. Після, поміщаємо головки в крижану воду для максимально швидкого охолодження.
3. Буряк нарізаємо часточками невеликого розміру.
4. У заздалегідь простерилизованную банку викладаємо бурякові слайсы і головки часнику.
5. Займемося маринадом. У каструлі змішуємо воду, спеції, сіль та цукровий пісок – кип’ятимо приблизно 5 хвилин і перед тим, як зняти з вогню – вливаємо оцет.
6. Вміст банки заливаємо киплячим розсолом і закриваємо кришкою. Накриваємо ковдрою до повного охолодження.
7. Коли розсіл стане кімнатної температури – переміщуємо тару в холодильник. Закуска буде готова через кілька днів, а зберігати її в холоді можна довгі місяці. Приємного апетиту!
Як смачно замаринувати часник з червоною смородиною?
Оригінальна закуска, що складається з маринованого часнику з червоною смородиною – це прекрасне доповнення до будь-яких м’ясних страв і гарнірів. Своїм смаком вона не перебиває смак інших компонентів, а навпаки доповнює їх і відтіняє. До того ж, таке блюдо, з легкістю прикрасить будь-який святковий стіл.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3,5 л.
Інгредієнти:
- Часник – 3 кг
- Смородина червона – 500 гр.
- Сіль – 50 гр. (на 1 літр води)
- Цукор-пісок – 50 гр. (на 1 літр води)
- Лист лавра – 2-4 шт.
Процес приготування:
1. Червоні ягоди перебираємо (позбавляємося від гілочок, листя і всіляких смітинок) і ретельно промиваємо під струменем води.
2. Ароматний молодий часник очищаємо від усіх верств лушпиння, крім останнього. Великі головки розбираємо на половинки або чверті – бланшируем в окропі близько 1 хвилини.
3. Кілька банок стерилізуємо будь-яким зручним способом, не забуваючи про кришках. В чисту суху тару викладаємо часник разом ягодами.
4. Приготуємо маринад. У каструлю вливаємо воду і туди ж додаємо лаврушку, сіль та цукровий пісок. Кип’ятимо заливку близько 5 хвилин і відразу ж заповнюємо нею банки зі смородиною і головками часнику.
5. Тару закриваємо закручуються кришками і залишаємо на столі, під ковдрою до повного охолодження. Зберігаємо в холодильнику або льосі близько 4 місяців. Приємного апетиту!
Маринований часник з аґрусом на зиму
Не багато знають, що українська кухня – це не тільки борщ і сало – це ще й нереально смачний маринований часник з аґрусом. Такий закускою ви точно здивуйте свою сім’ю і гостей, і зовнішній вигляд страви дуже незвичайний.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Часник – 500 гр.
- Аґрус – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Оцет 9% — 80 мл
- Гвоздика – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
Процес приготування:
1. Почнемо з часнику. Головки гарненько промиваємо під струменем води, очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубки.
2. Ягоди також промиваємо і позбавляємося від гілочок і хвостиків.
3. На дно чистих стерильних банок першим шаром викладаємо зубчики часнику.
4. Поверх «пекучого» інгредієнта засипаємо аґрус.
5. Займемося маринадом. У каструлю кладемо всі необхідні спеції, сіль, цукровий пісок і заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо ще близько 5-7 хвилин. Перед тим, як зняти тару з вогню – вливаємо оцет.
6. Киплячим розсолом заливаємо банки до самого верху, закатуємо, перевертаємо догори дном і, прикривши рушником, даємо час охолонути. Після, прибираємо в місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Приємного апетиту!
Маринований часник головками, як на ринку
Не знаєте, як надовго зберегти часник, причому в головках? Рішення є. Дуже простий і швидкий спосіб приготувати маринований часник на зиму, що нагадує за смаком той, який колись продавали на ринках і базарах.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Часник – 1 кг
- Оцет 9% – 150 мл
- Сіль – 60 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Перець чорний горошком – 20 шт.
- Перець чорний запашний – 20 шт.
- Лист лавра – 2 шт.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Для того, щоб з легкістю зняти з лушпиння часнику – обдаємо головки окропом і очистити від всього, крім останнього шару «шкурки».
2. Підготовлений часник перекладаємо в суху і заздалегідь простерилизованную банку.
3. Приготуємо маринад. У воду додаємо спеції, сіль та цукровий пісок – доводимо до кипіння і готуємо ще близько 7-10 хвилин.За хвилину до закінчення вливаємо оцет.
4. Отриманий розсіл остуджуємо і заливаємо їм банки з часником.
5. Закручуємо кришки і прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Як заготовити часник в маринаді по-корейськи на зиму?
Пікантна закуска з ненав’язливою гостротою чудово доповнює різні гарячі страви і гарніри. Для того, щоб приготувати страву корейської кухні, часник необхідно маринувати в двох різних розсолах (з рисового оцту і соєвого соусу) і трохи почекати, але це того варто.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Часник – 450 гр.
Для маринаду з оцту:
- Оцет рисовий (білий) – 160 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 330 мл
Для маринаду з соєвого соусу:
- Соус соєвий – 170 мл
- Оцет рисовий (білий) – 60 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Вода – 330 мл
Процес приготування:
1. 450 грам часнику ділимо на зубчики.
2. Зубки заливаємо на півгодини фільтрованою водою для того, щоб без зусиль зняти з них лушпиння.
3. Через 30 хвилин з легкістю очищаємо часник, не забуваючи відрізати кінчики.
4. Головний інгредієнт заливаємо окропом і залишаємо на три години – ця процедура допоможе нам уникнути посиніння в процесі маринування.
5. Після закінчення часу зливаємо всю воду і починаємо готувати перший маринад. Для цього з’єднуємо воду, рисовий оцет і сіль – ретельно перемішуємо до повного розчинення кристалів солі.
6. В отриманий розсіл засипаємо зубки, зарываем кришкою або харчовою плівкою і залишаємо на 5-7 днів маринуватися при кімнатній температурі.
7. Через тиждень займемося другим маринадом. В сотейник, додаємо воду, соєвий соус, рисовий оцет і цукровий пісок – розмішуємо.
8. Тару відправляємо на плиту, доводимо до кипіння і продовжуємо готувати ще близько 5 хвилин при постійному помішуванні. Після, даємо час охолонути при кімнатній температурі.
9. Далі зливаємо маринад з рисового оцту і замінюємо його заливкою з соєвого соусу. Залишаємо часник просочуватися ще на 10-14 днів (переконайтеся, що розсіл покриває абсолютно всі зубки). Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт маринованого часнику по-вірменськи
Часник, замаринований у виноградному соку і витриманий досить довго в розсолі – це страва вірменської кухні, яка відрізняється від інших незвичайним способом приготування і насиченим смаком, не схожому ні на що інше.
Час готування – більше одного місяця.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 1 л.
Склад:
- Часник – 750 гр.
Для розсолу:
- Вода – 1 л
- Сіль – 45 гр.
Для маринаду:
- Вода – 1 л
- Сіль – 45 гр.
- Цукор-пісок – 45 гр.
- Оцет виноградний – 100 мл
- Перець чорний горошком – 8 шт.
- Перець чорний запашний – 4 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Сік винограду – 1 л
Процес приготування:
1. Самим першим етапом просушуємо часник, виклавши його в один шар в темному і прохолодному місці на 14-16 днів.
2. Через два тижні обрізаємо довгу стрілу (залишаємо лише кілька сантиметрів) і корінці.
3. Очищені головки заливаємо чистою прохолодною водою і залишаємо на добу, прикривши зверху кришкою або харчовою плівкою.
4. Через добу зливаємо надлишки води і з легкістю знімаємо піну, залишаючи лише останній шар, ретельно промиваємо.
5. Вимочений часник перекладаємо в ту тару, в якій він будуть маринуватися.
6. Наповнені банки заливаємо розсолом, приготовленим з води і солі в холодному вигляді і залишаємо на добу в прохолодному місці.
7. Кожні 24 години міняємо розсіл і продовжуємо це робити протягом трьох тижнів.
8. По закінченні трьох тижнів замінюємо розсіл маринадом. Для його приготування ми кип’ятимо воду разом зі спеціями, сіллю, цукром і варимо близько 5 хвилин після кипіння, перед зняттям з вогню – вливаємо оцет. Чекаємо, коли маринад охолоне при кімнатній температурі. У холодному вигляді заливаємо часник, прикриваючи кришкою або марлею, і ставимо в холод на 15 діб.
9. Через 15 днів маринад зливаємо в окрему тару і зберігаємо в холодильнику тиждень.
10. Саме час залити головки натуральним соком винограду і залишити просочуватися 7 днів.
11. Через тиждень замінюємо сік маринадом, який ми зберегли в холодильнику.
12. І вже через п’ять днів наш неймовірно смачний часник готовий до подачі на стіл. Приємного апетиту!
Мариновані стрілки часнику по-корейськи на зиму
Якщо у вас видався урожай часнику – не поспішайте викидати соковиті ароматні стріли, адже з них можна приготувати чудову закуску в азіатському стилі, яка поєднується з м’ясними стравами і чудово виступає в ролі свіжого доповнення.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Стріли часнику – 500 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – ½ ч. л.
- Лист лавра – 4 шт.
- Спеції (для моркви по-корейськи – 1 ст. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Яскраво-зелені стрілки нарізаємо невеликими смужками довжиною близько 3-5 сантиметрів, обов’язково обрізаючи насінну частину – нам вона не знадобиться.
2. Отримані смужки обсмажуємо на невеликій кількості оливкової олії до утворення апетитною скоринки.
3. Як тільки стебла стануть м’якими – вливаємо соєвий соус, додаємо цукровий пісок, спеції, подрібнений лавр і оцет. Готуємо на повільному вогні, поки соус не загусне.
4. Стрілки знімаємо з вогню, даємо час охолонути і додаємо дрібно порубаний часник – гарненько перемішуємо.
5. Готову закуску перекладаємо в чисті пластикові або скляні контейнери і зберігати у холодильній камері на двох місяців. Приємного апетиту!