Компот з вікторії — це чудовий домашній напій, від якого не відмовиться жоден ласун. Приготування компотів не доставить незручностей навіть недосвідченим господаркам. Великі ягоди в напої стануть прекрасним доповненням до десерту. Яскравий насичений напій – чудова альтернатива магазинних соків і газованих напоїв.
Компот з вікторії на 3 літрову банку на зиму
Компот з полуниці вікторія на 3 літрову банку на зиму різноманітить ваш раціон. Спробувавши домашній напій, ви перестанете купувати соки та лимонад. Насичений компот – це прекрасна заготівля, якою сповна насолодитися зимою і згадати про прекрасне літо.
Інгредієнти на
3 л.
- Полуниця 500 гр. (сорт
- Цукор-пісок 300 гр.
- Вода 2.5 л.
Процес приготування:
- Як приготувати компот з вікторії на зиму на 3 літрову банку? Перебравши полуницю, відокремлюємо хвостики і акуратно промиваємо. Плоди повинні бути щільними та міцними. Залишаємо на ситі, щоб зайва волога скла.
-
Банки гарненько промиваємо. Для цього краще використовувати харчову соду. Чисті банки наповнюємо промитої полуницею. Кришки обдаємо окропом. Кип’ятимо воду.
Крок 3. Киплячою водою обережно наповнюємо банки. Прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин. Кількість ягід кладемо стільки, скільки подобається. Від кількості плодів залежить насиченість напою. - У каструлю насипати цукровий пісок і зливаємо воду з банок. Для цього використовуємо кришку з отворами або друшляк. Банки накриваємо кришками і кип’ятимо сироп.
- Киплячим сиропом наповнюємо банки з ягодами. Закаточним ключем закорковуємо їх.
- Гарячі заготовки ставимо в звичайному положенні або перевернутому.
- Накриваємо теплою ковдрою. У такому вигляді залишаємо компот до повного остигання.
- Ароматний компот прибираємо в льох або інше прохолодне місце. Взимку насолоджуємося духмяним узваром. Приємного апетиту!
Компот з вікторії (полуниці) з м’ятою
Компот з вікторії (полуниці) з м’ятою освіжить і порадує всіх. М’ята надає оригінальність напою. Прекрасне поєднання м’яти і полуниці оцінить будь-який гурман. Приготувати компот не складе труднощів навіть недосвідченій господині. Заготівля домашніх напоїв – прекрасний спосіб зберегти шматочок літа.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1 л.
Склад:
На літрову банку:
- Полуниця 400 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- М’ята – 4-5 стебел.
- Лимонна кислота – за смаком.
- Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти для запашного напою.
Крок 2. Перебираємо ягоди. М’які примірники прибираємо, відокремлюємо плоди від хвостиків. Кожну ягідку промиваємо.
Крок 3. Вивантажуємо плоди в каструлю.
Крок 4. Засипаємо полуницю цукровим піском і лимонною кислотою. Кількість цукрового піску регулюємо за смаком.
Крок 5. Сполоснувши гілочки м’яти, закладаємо їх у каструлю.
Крок 6. Наповнивши каструлю теплою водою, поміщаємо її на конфорку.
Крок 7. Варимо компот не більше 20 хвилин. Не гаючи часу, готуємо банки. Промиваємо їх і стерилізуємо. З кришками поступаємо таким же чином.
Крок 8. З гарячого узвару акуратно прибираємо м’яту.
Крок 9. Стерильні банки наповнюємо запашним напоєм.
Крок 10. З допомогою закаточной машинки закорковуємо банки. Остуджуємо їх у перевернутому стані.
Крок 11. Остиглий полуничний компот прибираємо в комору або підвал. Коли хочеться поласувати, відкорковуємо баночку і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Компот з вікторії (полуниці) з лимоном
Компот з вікторії (полуниці) з лимоном стане прекрасним доповненням до домашньої випічки. Спробувавши напій, діти залишаються під яскравим враженням. Великі ягоди добре тримають форму, а лимон додає легку кислинку і служить натуральним консервантом.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Полуниця – 130 гр.
- Лимон – 2 скибочки.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Крок 1. Зібравши інгредієнти, переходимо до закатці смачного напою.
Крок 2. Обшпаривши окропом лимон, висушуємо цитрус і ріжемо скибочками. Не забуваємо видалити кісточки. Перебравши ягоди від зіпсованих примірників, прибираємо хвостики і ополоснем плоди.
Крок 3. У каструлю набираємо воду і додаємо цукровий пісок. Доводимо сироп до кипіння.
Крок 4. Ретельно вимиємо банки. Кришки помістимо в чайник з водою.
Крок 5. Зверху встановлюємо банку і стерилізуємо на плиті.
Крок 6. Наповнюємо банки ягодами і лимоном.
Крок 7. Заливаємо гарячим сиропом.
Крок 8. На дно каструлі встановлюємо підставку. Наливаємо воду.
Крок 9. На підставці розміщуємо банку з компотом, прикриту чистої кришкою. Розмістивши на плиті, стерилізуємо після закипання 12 хвилин.
Крок 10. Гарячі банки акуратно дістаємо і щільно закручуємо.
Крок 11. Компот перевертаємо догори дном.
Крок 12. Компот повністю охолоджуємо в такому положенні.
Крок 13. Напій прибираємо на зберігання і насолоджуємося, як тільки захочеться чого-небудь смачного. Приємного апетиту!