Компот з вікторії – 3 рецепта на зиму на 3 літрову банку з покроковими фото

Компот з вікторії — це чудовий домашній напій, від якого не відмовиться жоден ласун. Приготування компотів не доставить незручностей навіть недосвідченим господаркам. Великі ягоди в напої стануть прекрасним доповненням до десерту. Яскравий насичений напій – чудова альтернатива магазинних соків і газованих напоїв.

Компот з вікторії на 3 літрову банку на зиму

Компот з полуниці вікторія на 3 літрову банку на зиму різноманітить ваш раціон. Спробувавши домашній напій, ви перестанете купувати соки та лимонад. Насичений компот – це прекрасна заготівля, якою сповна насолодитися зимою і згадати про прекрасне літо.

Інгредієнти на
3 л.

  • Полуниця 500 гр. (сорт
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати компот з вікторії на зиму на 3 літрову банку? Перебравши полуницю, відокремлюємо хвостики і акуратно промиваємо. Плоди повинні бути щільними та міцними. Залишаємо на ситі, щоб зайва волога скла.
  2. Банки гарненько промиваємо. Для цього краще використовувати харчову соду. Чисті банки наповнюємо промитої полуницею. Кришки обдаємо окропом. Кип’ятимо воду.
    Крок 3. Киплячою водою обережно наповнюємо банки. Прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин. Кількість ягід кладемо стільки, скільки подобається. Від кількості плодів залежить насиченість напою.
  3. У каструлю насипати цукровий пісок і зливаємо воду з банок. Для цього використовуємо кришку з отворами або друшляк. Банки накриваємо кришками і кип’ятимо сироп.
  4. Киплячим сиропом наповнюємо банки з ягодами. Закаточним ключем закорковуємо їх.
  5. Гарячі заготовки ставимо в звичайному положенні або перевернутому.
  6. Накриваємо теплою ковдрою. У такому вигляді залишаємо компот до повного остигання.
  7. Ароматний компот прибираємо в льох або інше прохолодне місце. Взимку насолоджуємося духмяним узваром. Приємного апетиту!

Компот з вікторії (полуниці) з м’ятою

Компот з вікторії (полуниці) з м’ятою освіжить і порадує всіх. М’ята надає оригінальність напою. Прекрасне поєднання м’яти і полуниці оцінить будь-який гурман. Приготувати компот не складе труднощів навіть недосвідченій господині. Заготівля домашніх напоїв – прекрасний спосіб зберегти шматочок літа.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1 л.

Склад:

На літрову банку:

  • Полуниця 400 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • М’ята – 4-5 стебел.
  • Лимонна кислота – за смаком.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для запашного напою.

Крок 2. Перебираємо ягоди. М’які примірники прибираємо, відокремлюємо плоди від хвостиків. Кожну ягідку промиваємо.

Крок 3. Вивантажуємо плоди в каструлю.

Крок 4. Засипаємо полуницю цукровим піском і лимонною кислотою. Кількість цукрового піску регулюємо за смаком.

Крок 5. Сполоснувши гілочки м’яти, закладаємо їх у каструлю.

Крок 6. Наповнивши каструлю теплою водою, поміщаємо її на конфорку.

Крок 7. Варимо компот не більше 20 хвилин. Не гаючи часу, готуємо банки. Промиваємо їх і стерилізуємо. З кришками поступаємо таким же чином.

Крок 8. З гарячого узвару акуратно прибираємо м’яту.

Крок 9. Стерильні банки наповнюємо запашним напоєм.

Крок 10. З допомогою закаточной машинки закорковуємо банки. Остуджуємо їх у перевернутому стані.

Крок 11. Остиглий полуничний компот прибираємо в комору або підвал. Коли хочеться поласувати, відкорковуємо баночку і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Компот з вікторії (полуниці) з лимоном

Компот з вікторії (полуниці) з лимоном стане прекрасним доповненням до домашньої випічки. Спробувавши напій, діти залишаються під яскравим враженням. Великі ягоди добре тримають форму, а лимон додає легку кислинку і служить натуральним консервантом.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Полуниця – 130 гр.
  • Лимон – 2 скибочки.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

Крок 1. Зібравши інгредієнти, переходимо до закатці смачного напою.

Крок 2. Обшпаривши окропом лимон, висушуємо цитрус і ріжемо скибочками. Не забуваємо видалити кісточки. Перебравши ягоди від зіпсованих примірників, прибираємо хвостики і ополоснем плоди.

Крок 3. У каструлю набираємо воду і додаємо цукровий пісок. Доводимо сироп до кипіння.

Крок 4. Ретельно вимиємо банки. Кришки помістимо в чайник з водою.

Крок 5. Зверху встановлюємо банку і стерилізуємо на плиті.

Крок 6. Наповнюємо банки ягодами і лимоном.

Крок 7. Заливаємо гарячим сиропом.

Крок 8. На дно каструлі встановлюємо підставку. Наливаємо воду.

Крок 9. На підставці розміщуємо банку з компотом, прикриту чистої кришкою. Розмістивши на плиті, стерилізуємо після закипання 12 хвилин.

Крок 10. Гарячі банки акуратно дістаємо і щільно закручуємо.

Крок 11. Компот перевертаємо догори дном.

Крок 12. Компот повністю охолоджуємо в такому положенні.

Крок 13. Напій прибираємо на зберігання і насолоджуємося, як тільки захочеться чого-небудь смачного. Приємного апетиту!