Квашена капуста – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Для тих, хто не дуже любить експерименти, пропонуємо приготувати квашену капусту за класичними рецептами. Перевірені роками кулінарні поради дозволять отримати яскравий за смаком, хрусткий і соковитий продукт в домашніх умовах. Забирайте 10 ідей з докладним описом процесу та покроковими фото.

Класична квашена капуста в розсолі в домашніх умовах

Соковита і апетитна квашена капуста виходить з додаванням розсолу. Ароматний продукт доповнить багато домашні страви, також його можна подавати як окрему холодну закуску.

Інгредієнти на
2 л.

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква 3 шт.
  • Сіль 50 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Вода-4 склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиту і хрустку квашену капусту по класичному рецепту? Підготуємо необхідні інгредієнти для закваски.
  2. Далі приступаємо до приготування розсолу. У воді розмішуємо сіль і цукор до їх повного розчинення.
  3. Кип’ятимо продукт, тримаємо на вогні 3 хвилини і вимикаємо плиту.
  4. В цей час нарізаємо капусту тонкою соломкою, а морква пропускаємо через тертку. Розмішуємо овочі між собою.
  5. Щільно викладаємо отриману суміш в скляну банку.
  6. Далі заливаємо продукт остившім розсолом. Наполягаємо заготівлю три дні при кімнатній температурі.
  7. Через час квашена капуста в розсолі буде повністю готова, можна пробувати!

Квашена капуста з морквою в каструлі — класичний рецепт

Зручний спосіб заготівлі квашеної капусти з морквою – в каструлі. Готове частування вийде соковитим і хрустким, що послужить відмінним доповненням для багатьох гарячих страв.

Час готування: 3 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Вода-4 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо овочі. З капусти спершу знімаємо верхні листя, моркву очищаємо від шкірки.

2. Далі капусту нарізаємо тонкою і довгою соломкою.

3. Додаємо до капусти натерту на крупній тертці моркву. Розминаємо масу руками до виділення соку.

4. Занурюємо підготовлену масу в каструлю. Розмішуємо її з сіллю і заливаємо водою. Наполягаємо продукт два дні, далі додаємо цукор і тримаємо ще 1 день в прохолодному місці.

5. Соковита квашена капуста в домашніх умовах готова. Пробуйте!

Соковита і ніжна квашена капуста у відрі

Цікавий спосіб приготування квашеної капусти – у відрі. Готовий продукт виходить неймовірно соковитим і хрустким. Його можна подавати до гарніру або м’ясних страв.

Час готування: 4 дні

Час приготування: 4 дні

Порцій – 7 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 10 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Сіль – 200 гр.

Процес приготування:

1. Промиваємо капусту тонко ріжемо її будь-яким зручним способом.

2. Занурюємо капустяну соломку у відро. Сюди ж кладемо і терту моркву. Розмішуємо продукти до виділення соку.

3. Далі продукт засипаємо сіллю, розмішуємо і щільно притискаємо до дна відра.

4. Встановлюємо на капусту гніт, залишаємо заготовку на 3-4 дні у прохолодному місці.

5. Періодично прибираємо гніт і проробляємо в масі глибокі ямки.

6. Через деякий час соковитий домашній продукт буде повністю готовий. Подавайте хрустку квашену капусту до столу!

Квашена капуста в 3-х літровій банці без оцту

Простий спосіб приготування смачної капусти – без додання оцту. Заготовити частування можна в трилітровій банці. Через кілька днів ви отримаєте апетитний і соковитий продукт.

Час готування: 5 днів

Час приготування: 5 днів

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 50 гр.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо овочі. Капусту ріжемо тонкою соломкою, а моркву натираємо на тертку. Занурюємо продукти в загальну посуд.

2. Засипаємо овочеву масу сіллю і додаємо сюди горошини чорного перцю.

3. Старанно розминаємо вміст руками, щоб виділилося трохи соку.

4. Розміщуємо продукт в трилітрову банку і залишаємо його на 5 днів без кришки. Кожен день робимо в заготівлі невеликі проколи. Після відправляємо її в холодильник.

5. Соковита квашена капуста в трилітровій банці готова. Пробуйте апетитну домашню закуску.

Хрустка квашена капуста з оцтом швидкого приготування

Домашня квашена капуста улюблена багатьма за свій яскравий кислуватий смак. Приготувати таку закуску зовсім не складно з додаванням оцту. Продукт потішить приємним хрускотом і соковитістю.

Час готування: 24 години

Час приготування: 24 години

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 4 склянки
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Спершу капусту промиваємо під водою. Прибираємо верхні листки, а залишився продукт дрібно нарізаємо. Можна соломкою або невеликими шматочками.

2. Моркву можна натерти на тертці для корейської моркви або ж на звичайній з великими зубчиками.

3. Далі кип’ятимо на плиті воду і розчиняємо у ній сіль з цукром. Після чого прибираємо вогонь, додаємо в рідину оцет і залишаємо остигати до теплого стану.

4. Нарізані овочі розмішуємо у великий посуд і заливаємо теплим маринадом. Ставимо заготовку під вантаж на одну добу.

5. По закінченню часу капуста добре просочиться маринадом і пустить ще більше свого соку. Готово!

Класичний рецепт квашеної капусти з яблуками

Класичний рецепт приготування квашеної капусти з яблуками знаменитий своїм цікавим смаком і соковитістю. Оцініть яскраву кулінарну ідею для вашого домашнього столу.

Час готування: 4 дні

Час приготування: 4 дні

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Яблуко – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Спершу капусту промиваємо. Прибираємо верхні листки, так як у них накопичується велика кількість забруднень. Залишився качан ріжемо тонкою соломкою.

2. Слідом очищаємо від шкірки, промиваємо і натираємо моркву.

3. Яблука ріжемо на невеликі шматочки. Акуратно видаляємо з них серцевину і кісточки.

4. З’єднуємо всі три інгредієнта в загальній посуд. Розминаємо їх руками, розмішуємо з сіллю і цукром і ставимо під гніт на 4 дні. В якості вантажу можна використовувати наповнені банки.

5. Через кілька днів прибираємо гніт і розмішуємо соковиту квашену капусту. Готово!

Солодка квашена капуста з цукром

Здивуйте рідних або осіб солодкої і неймовірно соковитою квашеною капустою. Рецепт припускає додавання великої кількості цукру, що надає овочу приємний неповторний смак.

Час готування: 4 дні

Час приготування: 4 дні

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сіль – 50 гр.

Процес приготування:

1. Обдаємо качан капусти під водою. Знімаємо з нього верхні листки і акуратно вирізаємо качан. Залишився овоч ріжемо дрібною соломкою.

2. Занурюємо капусту у велику і зручну для замішування каструлю. Доповнюємо її тертою морквою.

3. Посипаємо овочеву масу потрібною кількістю солі і цукру. Старанно розмішуємо продукти. Робимо це довго і з силою, щоб вміст пустило сік.

4. Не повністю закриваємо овочеву заготівлю тарілкою і зверху встановлюємо відповідний вантаж. Наполягаємо продукт 3-4 дні.

5. Через кілька днів заквашену капусту перекладаємо в підходящу посуд з кришкою. Можна пробувати або ставити на зберігання.

Як приготувати квашену капусту з журавлиною?

Оригінальний смак квашеної капусти можна отримати з додаванням соковитою журавлини. Приємна кислинка зробить домашню заготовку набагато яскравіше. Оцініть просто і перевірений багатьма господинями рецепт.

Час готування: 3 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Журавлина – 150 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

1. Капусту промиваємо під водою, потім нарізаємо її тонкою і довгою соломкою.

2. Відправляємо підготовлений овоч в каструлю. Доповнюємо його очищеної і тертою морквою.

3. Засипаємо продукти сіллю і цукор.

4. Старанно перемішуємо масу, щоб утворився сік.

5. На дно іншого посуду викладаємо листя капусти. Також додаємо лаврове листя і горошини чорного перцю.

6. На подушку з спецій викладаємо розмішані овочі.

7. Далі додаємо заздалегідь промиту журавлину.

8. Ставимо заготовку під гніт на 2-3 дні.

9. Соковита і яскрава за смаком квашена капуста з журавлиною готова!

Квашена капуста з морквою швидкого приготування

Апетитну квашену капусту з приємною кислинкою можна приготувати по швидкому і простому рецептом. Вам не доведеться спостерігати за довгим процесом протягом декількох днів. Беріть на замітку цікаву кулінарну ідею.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2,5-3 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Вода – 4 склянки
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Спершу промиваємо качан капусти під водою, очищаємо його від будь-яких забруднень, а після дрібно і тонко нарізаємо.

2. Очищаємо і старанно промиваємо моркву. Натираємо на тертку.

3. В окремій металевій посуді нагріваємо воду і розчиняємо у ній сіль з цукром. В кінці вливаємо оцет і даємо отриманого маринаду охолонути.

4. Ретельно розминаємо нарізані овочі руками і щільно укладаємо їх у підготовлену банку.

5. Закриваємо тару з капустою в маринаді кришкою і ставимо її в прохолодне місце. Зовсім скоро продукт заквасится і буде готовий до вживання.

Швидка квашена капуста в банку за добу без оцту

Приготувати смачну квашену капусту можна за одну добу. Простий рецепт не тільки заощадить ваш час, але й приємно здивує своїм апетитним результатом. Подавайте холодне частування в доповненні з іншими стравами.

Час готування: 24 години

Час приготування: 24 години

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2,3 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо качан капусти розбираємо на кілька частин для зручності. Дрібно нарізаємо продукт, обходячи качан. Вона нам не знадобиться.

2. Через тертку з великими зубами пропускаємо заздалегідь очищену і промиту моркву.

3. Довго вимішуємо обидва продукту руками, поки вони не дадуть багато соку. Потім вмішуємо в масу сіль і цукор.

4. Залишаємо заготовку під гнітом на одну добу. Тримати її слід в теплому місці.

5. Далі готову квашену капусту слід зберігати в прохолодному місці. Підійде льох або холодильник.