Квашена капуста – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Для тих, хто не дуже любить експерименти, пропонуємо приготувати квашену капусту за класичними рецептами. Перевірені роками кулінарні поради дозволять отримати яскравий за смаком, хрусткий і соковитий продукт в домашніх умовах. Забирайте 10 ідей з докладним описом процесу та покроковими фото.

Класична квашена капуста в розсолі в домашніх умовах

Соковита і апетитна квашена капуста виходить з додаванням розсолу. Ароматний продукт доповнить багато домашні страви, також його можна подавати як окрему холодну закуску.

Інгредієнти на
2 л.

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква 3 шт.
  • Сіль 50 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Вода-4 склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиту і хрустку квашену капусту по класичному рецепту? Підготуємо необхідні інгредієнти для закваски.
  2. Далі приступаємо до приготування розсолу. У воді розмішуємо сіль і цукор до їх повного розчинення.
  3. Кип’ятимо продукт, тримаємо на вогні 3 хвилини і вимикаємо плиту.
  4. В цей час нарізаємо капусту тонкою соломкою, а морква пропускаємо через тертку. Розмішуємо овочі між собою.
  5. Щільно викладаємо отриману суміш в скляну банку.
  6. Далі заливаємо продукт остившім розсолом. Наполягаємо заготівлю три дні при кімнатній температурі.
  7. Через час квашена капуста в розсолі буде повністю готова, можна пробувати!