Компот з кавуна на зиму – 4 простих рецепта на 3 літрову банку з покроковими фото

Компоти на зиму прийнято варити з фруктів і ягід, які ростуть на городі чи в саду. Ми пропонуємо вам спробувати незвичайний напій з кавуна, яких легко можна приготувати в домашніх умовах і закатати його на зиму. По кожному з цих 6 рецептів у вас вийде чудовий напій.

Компот з кавуна на 3 літрову банку на зиму

Здивуйте своїх близьких яскравим і смачним компотом з кавуна. Технологія приготування досить проста і зрозуміла, приготувати такий незвичайний напій по цьому рецепту не складе ніяких труднощів.

Інгредієнти на
3 л.

  • Кавун 3 кг
  • Цукор-пісок 5 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Оцтова есенція 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з кавуна на зиму на 3 літрову банку? Кавун ретельно вимийте і просушіть його поверхня.
  2. Разом зі шкіркою наріжте кавун прямокутними шматочками.
  3. У стерилізовану трилітрову банку покладіть скибочки кавуна.
  4. У банку влийте до верху окріп, залиште на 5-10 хвилин.
  5. Після цього злийте воду в каструлю, доведіть її до кипіння, зніміть з поверхні піну. Знову залийте банку окропом і залиште на 5 хвилин.
  6. Знову злийте воду, доведіть її до кипіння в третій раз. Перед заливкою в банку всипте цукор і сіль. Влийте киплячу воду в банку і додайте столову ложку оцтової есенції.
  7. Банку загорніть стерилізованої кришкою.
  8. Закатку укрийте ковдрою і залиште на 24 години до повного охолодження. Зберігайте компот в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!