Компот з кавуна на зиму – 4 простих рецепта на 3 літрову банку з покроковими фото

Компоти на зиму прийнято варити з фруктів і ягід, які ростуть на городі чи в саду. Ми пропонуємо вам спробувати незвичайний напій з кавуна, яких легко можна приготувати в домашніх умовах і закатати його на зиму. По кожному з цих 6 рецептів у вас вийде чудовий напій.

Компот з кавуна на 3 літрову банку на зиму

Здивуйте своїх близьких яскравим і смачним компотом з кавуна. Технологія приготування досить проста і зрозуміла, приготувати такий незвичайний напій по цьому рецепту не складе ніяких труднощів.

Інгредієнти на
3 л.

  • Кавун 3 кг
  • Цукор-пісок 5 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Оцтова есенція 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з кавуна на зиму на 3 літрову банку? Кавун ретельно вимийте і просушіть його поверхня.
  2. Разом зі шкіркою наріжте кавун прямокутними шматочками.
  3. У стерилізовану трилітрову банку покладіть скибочки кавуна.
  4. У банку влийте до верху окріп, залиште на 5-10 хвилин.
  5. Після цього злийте воду в каструлю, доведіть її до кипіння, зніміть з поверхні піну. Знову залийте банку окропом і залиште на 5 хвилин.
  6. Знову злийте воду, доведіть її до кипіння в третій раз. Перед заливкою в банку всипте цукор і сіль. Влийте киплячу воду в банку і додайте столову ложку оцтової есенції.
  7. Банку загорніть стерилізованої кришкою.
  8. Закатку укрийте ковдрою і залиште на 24 години до повного охолодження. Зберігайте компот в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити компот з кавунових кірок без стерилізації на зиму?

Чого тільки не придумують господині, щоб порадувати своїх близьких різноманітними і незвичайними стравами. Наприклад, ароматний компот з кавунових кірок підбадьорить вас взимку і нагадає про спекотних літніх днів.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • кавунові Кірки – 100 гр.
  • Вода – 1 л
  • Лимон – 0,3 шт.
  • Цукор – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні продукти за списком.

2. Кавунові кірки наріжте невеликими смужками, лимон – кружечками.

3. У каструлю влийте воду, викладіть кавунові кірки і лимон.

4. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-6 хвилин. Після цього додайте цукор і повністю розчиніть його в компоті.

5. Викладіть кавунові кірки і лимон в стерилізовану банку. Компот ще раз доведіть до кипіння і влийте в банку. Закатку укутайте в ковдру і дайте повністю охолонути, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Дуже смачний компот з кавуна і яблук на зиму

Всі пробували компот з яблук, але мало хто проводив експеримент з додаванням кавуна. У вас є така унікальна можливість прямо зараз, скористайтеся цим рецептом і заготовте на зиму цей чудовий, ні з чим не порівнянний напій.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • М’якоть кавуна – 0,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Яблука – 2-3 шт.

Процес приготування:

1. Кавун і яблука добре помийте. Кавун наріжте часточками.

2. У яблук вирізати серцевину з насінням і розрізати на 4-6 частин.

3. Покладіть фрукти в стерилізовану банку.

4. У каструлі закип’ятіть воду, влийте її в банку і залиште на 5-10 хвилин.

5. Потім воду злийте назад в каструлю, доведіть до кипіння. У банку всипте цукор і влити окріп до верху. Відразу ж загорніть компот стерилізованої кришкою. Після того, як закачування охолоне, перенесіть її на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Ароматний компот з кавуна і дині в банках на зиму

Кавун і диня за своїм ароматом перевершують багато фрукти. Вони дуже соковиті і з такого поєднання виходять чудові десерти. Наприклад, в домашніх компотах цей дует не має рівних.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Кавун – 0,5 кг
  • Диня – 0,3 кг
  • Цукор – 100 гр.
  • Вода – 500-600 мл
  • Сік лимонний – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Фрукти ретельно вимийте, розріжте, очистіть від насіння.

2. М’якоть дині і кавуна наріжте невеликими шматочками.

3. Складіть м’якоть в каструлю, влийте воду, додайте цукор і лимонний сік. Поставте каструлю на середній вогонь.

4. Доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть 15-20 хвилин, поки м’якоть не віддасть весь свій аромат і рідина.

5. Гарячий компот розлийте по стерилізованим банкам і відразу загорніть кришками. Остудіть закачування, укривши ковдрою, і перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!