Солоні помідори на зиму в банках – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Солоні помідори на зиму в банках – це дуже яскрава і насичена заготовка, яка доповнить багато гарячі страви для вашого столу. Щоб приготувати такий апетитний продукт на тривале зберігання, використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку з десяти дуже смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Солоні помідори на зиму в банках

Солоні помідори на зиму в банках – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Інгредієнти на 3 літрові банки.

Інгредієнти на
3 л.

  • Помідори 1.5 кг
  • Парасольки кропу 3 шт.
  • Листя вишні 9 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Перець чилі 2 шт.
  • Для розсолу:
  • Вода 1.5 л
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок 4.5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити дуже смачні солоні помідори на зиму в банках? Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо овочі під водою, видаляємо плодоніжки.
  2. Промиваємо і стерилізуємо банки. Викладаємо в них парасольки кропу, листя і головки цибулі.
  3. Викладаємо в банки промиті помідори.
  4. Заливаємо їх окропом, прикриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин. Зливаємо воду і заливаємо помідори розсолом. Для цього кип’ятимо воду з сіллю і цукром.
  5. Закочує наповнену банку з допомогою ключа, перевертаємо догори дном.
  6. Закутуємо заготовки і даємо їм повністю охолонути.
  7. Солоні помідори на зиму в банках готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!