Солоні помідори на зиму в банках – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Солоні помідори з гірчицею на зиму

Солоні помідори з гірчицею на зиму виходять яскравими за смаком і пікантними. Апетитна закуска ідеально доповнить багато гарячі страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час готування – 4 тижні

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Склад:

На 3-х літрову банку:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Гірчиця порошкова – 2 ст. л.
  • Цукор – 3/4 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Вода – 1,6 л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Перець червоний гострий – 1 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя вишні – 6 шт.
  • Листя смородини – 6 шт.
  • Парасольку кропу – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування солоних помідорів з гірчицею на зиму підготуємо необхідні продукти, які вказані в списку.

Крок 2. Виливаємо В каструлю воду, додаємо в неї сіль і цукор. Доводимо до кипіння, чекаємо розчинення сухих продуктів. Після воду остуджуємо.

Крок 3. В стерилізовану банку викладаємо лавровий лист, половину горошин перцю, нарізаних зубчиків часнику, гострого перцю і листя хрону, смородини і вишні.

Крок 4. Помідори добре промиваємо. Видаляємо плодоніжки. Половину викладаємо в банку.

Крок 5. Кладемо в банку парасольку кропу, залишилися спеції. Викладаємо решта помідори. Виливаємо охолоджений розсіл.

Крок 6. Горлечко банки прикривають марлею, складеною в кілька разів. На марлю висипаємо гірчицю.

Крок 7. Прикриваємо банку перевернутої кришкою. Ставимо заготовку в глибоку миску і залишаємо на 4 тижні. Через два тижні перевіряємо банку. Якщо розсолу стало менше, доливаємо кип’ячену воду. Якщо на марлі з гірчицею видно сліди нальоту, то замініть її.

Крок 8. Солоні помідори з гірчицею на зиму готові. Закривайте кришкою і прибирайте на зберігання в холодильник!