Мариновані зелені помідори на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Вже ні для кого не секрет, що із зелених помідорів виходять дуже смачні заготовки на зиму. І варіативність цих закаток така велика, що у всьому цьому різноманітті легко загубитися. Ми обрали 10 найбільш смачних рецептів маринування зелених помідорів і зібрали їх в одній статті.

Мариновані зелені помідори з часником в банках на зиму

Закуска з пікантних зелених помідорів доповнить будь-картопляне або м’ясне блюдо. Готується така закачування швидко і без особливих труднощів.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Помідори зелені 1.2 кг
  • Часник 5 зуб.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Перець духмяний 6 шт.
  • Перець чилі за смаком
  • Хрін 1 шт.
  • Петрушка ½ пучка
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити зелені мариновані помідори на зиму? Помідори промийте і підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
  2. У чисті банки розкладіть лавровий лист, перець горошком, гострий перець, хрін і кільця ріпчастої цибулі.
  3. На кожному помідорі зробіть глибокий надріз. У розріз вкладіть невелику гілочку петрушки і платівку часнику.
  4. Заготовки з зелених помідорів розкладіть по банках. Залийте їх окропом, прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, злийте воду з помідорів в умивальник і знову залийте помідори окропом на 20 хвилин. Так ми позбавимо помідори від гіркоти.
  5. Після цього злийте воду з банок в каструлю, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і варіть його 2-3 хвилини.
  6. У банки влийте по столовій ложці оцту і залийте до верху киплячим маринадом. Банки загорніть металевими кришками, остудіть загортання в перевернутому вигляді при кімнатній температурі. Зберігайте мариновані зелені помідори в прохолодному місці. Вихід 2 літрові банки.

Приємного апетиту!

Мариновані зелені помідори без стерилізації в банках

Недозрілі зелені томати не зовсім підходять для свіжих салатів, зате з них виходять чудові заготовки на зиму. Завдяки спеціям помідори набувають відмінний смак і має дуже апетитний вигляд.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Помідори зелені – 0,5 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець гострий – 5 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Зелені помідори добре промийте і просушіть.

Крок 2. Банки для заготовок промийте і стерилізуйте. На дно банок покласти по 2 зубчики часнику і кілька колечок гострого перцю. Наповніть банки помідорами.

Крок 3. Потім влийте в банки окріп, прикрийте їх кришками і залиште на 10 хвилин.

Крок 4. Після цього злийте воду з банок в каструлю, додайте лавровий лист, сіль, коріандр і цукор. Варіть маринад 5 хвилин після кипіння. В кінці влийте яблучний оцет і зніміть каструлю з вогню.

Крок 5. Залийте помідори киплячим маринадом і відразу щільно закрийте їх кришками. Закачування остудіть, обернувши їх у теплу ковдру. Мариновані помідори відмінно зберігаються всю зиму в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Салат з маринованих зелених помідорів на зиму

Незважаючи на свою простоту, салат із зелених помідорів виходить соковитим, яскравим і апетитним. Те, що потрібно, щоб урізноманітнити своє зимове меню, додавши в нього більше закусок.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 30 гр.
  • Оцет столовий – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Помідори добре промийте і наріжте невеликими шматочками.

Крок 2. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою.

Крок 3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, часник натріть на дрібній тертці. Зелень дрібно порубаєте ножем.

Крок 4. Викладіть В каструлю зелені помідори. Додайте до них нарізані цибулю, болгарський перець, подрібнений часник і зелень.

Крок 5. Всипте сіль і цукор, влийте оцет. Добре перемішайте інгредієнти і залиште при кімнатній температурі на годину.

Крок 6. Потім перекладіть салат в стерилізовану банку, прикрийте кришкою. Заготовки з салатом необхідно простерилізувати у киплячій воді протягом 15 хвилин.

Крок 7. Після стерилізації загорніть кришки на банках, остудіть загортання при кімнатній температурі і перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Соковиті зелені помідори в маринаді з цибулею

Мариновані помідори готуються дуже швидко. Причому такі овочеві заготовки добре зберігаються всю зиму. А зелені помідори виходять не тільки смачними, але і хрусткими.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Вода – 800 мл
  • Оцет толовый – 200-300 мл
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори промийте та висушіть.

Крок 2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.

Крок 3. Банки промийте і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть.

Крок 4. Помідори складіть в об’ємну миску, залийте їх окропом на 3-5 хвилин. Злийте воду і повторіть процедуру ще раз.

Крок 5. Потім складіть помідори в банки, перекладаючи їх кільцями цибулі.

Крок 6. У каструлю влийте воду, додайте оцет, лавровий лист, сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і розлийте його по банкам. Загорніть банки кришками і укутайте їх в тепле ковдра. Залиште банки в такому вигляді до повного охолодження. Зберігайте мариновані помідори в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані зелені помідори з морквою на зиму

Щоб зелені помідори не горчили і вийшли смачними, для маринування важливо відбирати плоди «молочній стиглості, тобто світло-зеленого або бурого кольору. Дуже дрібні плоди також не підходять для маринування з-за високого вмісту в них соланіну. У цьому рецепті ми розповімо, як смачно і безпечно закатати зелені помідори разом з морквою.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Помідори зелені – 1,5-2 кг
  • Часник – 2 голівки.
  • Морква – 1 шт.
  • Насіння кропу – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Оцет столовий – 125 мл
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зелені помідори промийте і відірвіть хвостики.

Крок 2. Морквину промийте, очистіть і наріжте тонкими кружечками. Часник розберіть на зубчики, очистити їх від лушпиння і наріжте тонкими пластинками.

Крок 3. Трилітрову банку промийте і стерилізуйте. На дно банки покладіть гвоздику, перець горошком, насіння кропу, перець чилі і пару гілочок кропу. На помідорах зробіть глибокий розріз і вкладете в нього скибочки моркви і часнику.

Крок 4. Помідори щільно укладіть в банку, влийте окріп і залиште заготовку на 20-25 хвилин. Потім злийте воду, закип’ятити її і поверніть в банку, залиште на 20-25 хвилин.

Крок 5. Другий раз злийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор і оцет, доведіть маринад до кипіння. Киплячим маринадом залийте помідори і закатайте банку кришкою. Банку укутайте в теплий плед до повного охолодження. Зберігати закачування рекомендується в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити помідори в солодкому маринаді на зиму?

Мариновані зелені помідори в солодкому маринаді – це дуже смачно, просто пальчики оближеш. Поки ще сезон зимових заготовок не підійшов до кінця, обов’язково приготуйте пару баночок цієї чудової закачування.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Помідори зелені – 1,3 кг
  • Часник 8 зуб.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Перець запашний горошком – 12 шт.
  • Перець чорний горошком – 16 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Вода – 750 мл
  • Оцет 9 % – 100 мл
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори промийте і розріжте кожен овоч на 4 частини, видаліть плодоніжку.

Крок 2. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.

Крок 3. Банки промийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. На дно банок розкладіть на рівній кількості гвоздику і перець горошком. Потім розкладіть по банках помідори і часник.

Крок 4. Підготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль і лавровий лист, доведіть до кипіння. Варіть маринад 3-4 хвилини, потім додайте оцет і зніміть каструлю з вогню.

Крок 5. На дно каструлі покладіть рушник, встановіть зверху банки з заготовками. Влийте в банки гарячий маринад і прикрийте їх кришками. У каструлю влийте воду, щоб вона доходила до «плічок» банок. Стерилізуйте заготовки в киплячій воді 15 хвилин.

Крок 6. Після стерилізації загорніть кришки і остудіть загортання при кімнатній температурі. Зберігайте чудові мариновані помідори в солодкому маринаді в холодному місці.

Приємного апетиту!

Зелені помідори з болгарським перцем на зиму в банках

Пропонуємо вам спробувати дуже смачну і пікантну закатку із зелених помідорів і болгарського перцю. Готується вона без варіння і стерилізації. Подавати салат на стіл можна відразу, просто відкривши банку.

Час готування: 2 діб.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Помідори зелені – 1,2 кг
  • Перець гострий – 0,5-1 шт.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9 % – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори промийте, обітріть паперовими серветками і наріжте часточками.

Крок 2. Болгарський перець промийте, очистіть від перегородок і насіння, наріжте його соломкою.

Крок 3. Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими пластинками.

Крок 4. Зелень промийте і порубаєте ножем.

Крок 5. Гострий перець наріжте кільцями.

Крок 6. Всі інгредієнти подрібнені перекладіть в миску.

Крок 7. Додайте до овочів сіль і цукор, добре перемішайте. Залиште овочі на 15 хвилин. Після цього додайте оцет і рослинне мало, перемішайте і залиште на півгодини.

Крок 8. Банки для закаток промийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Розкладіть салат по банкам, утрамбуйте його.

Крок 9. Банки закрийте кришками, залиште їх у холодильнику в перевернутому вигляді. За цей час 8-10 разів струшуйте салат. Через два дні помідори будуть готові, можна подавати на стіл закуску. Крім того, така заготовка відмінно зберігається в холодильнику всю зиму.

Приємного апетиту!

Мариновані зелені помідори з лимонною кислотою на зиму

Мариновані зелені помідори є прекрасним доповненням до різних гарячих страв. Заготовити на зиму таку закуску можна швидко і просто. В якості консерванту в цьому рецепті буде використана лимонна кислота.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 80 хв

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 0,6 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний горошком – 4-5 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зелені помідори ретельно вимийте під проточною водою.

Крок 2. Кожен помідор розрізати навпіл, плодоніжку виріжте.

Крок 3. Банки для закаток промийте з содою і стерилізуйте. Металеві кришки прокип’ятіть.

Крок 4. Розкладіть По банках спеції: перець горошком, французьку гірчицю, лавровий лист, коріандр і зубчики часнику. Потім розкладіть помідори по банкам.

Крок 5. У каструлю влийте воду, додайте лимонну кислоту, цукор і сіль. Доведіть маринад до кипіння і влийте його в банки. Потім банки необхідно простерилізувати в окропі протягом 10 хвилин. Далі загорніть кришки і закачування із зелених помідорів готові.

Приємного апетиту!

Гострі зелені помідори по-корейськи на зиму

Мариновані зелені помідори по-корейськи відрізняються особливим ароматом і більшою гостротою. Якщо ви любите цікаві пікантні заготовки, то цей рецепт не можна обходити стороною.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Часник 7 зуб.
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9 % – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Помідори вимийте, часник очистіть від лушпиння. Залийте окропом на 5-10 хвилин, щоб прибрати гіркоту.

Крок 2. Помідори наріжте тонкими часточками, зручними для вживання.

Крок 3. Перекладіть овочі у велику ємність, додайте подрібнений часник.

Крок 4. Гіркий перець очистіть від насіння і наріжте тонкими кільцями.

Крок 5. Додайте до помідорів гіркий перець, сіль, цукор і оцет, перемішайте. Залиште помідори на 2-3 години при кімнатній температурі.

Крок 6. Потім зелені помідори по-корейськи розкладіть по стерилізованим банкам. Помістіть банки з салатом в глибоку каструлю і стерилізуйте їх протягом 10-15 хвилин в киплячій воді. Потім загорніть банки металевими кришками, остудіть при кімнатній температурі і зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані зелені помідори, різані часточками

Мариновані зелені помідори часточками – оригінальна закуска для обіду або вечері в зимовий час. Помідори виходять смачними і хрусткими. Закачування готується з самого доступного набору інгредієнтів.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Вода – 750 мл
  • Цукор – 75 гр.
  • Оцет столовий – 100 мл
  • Часник – 6 зуб.
  • Сіль – 50 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Помідори зелені – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Помідори добре вимийте і просушіть. Відміряйте необхідну кількість спецій.

Крок 2. У каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і варіть 5-6 хвилин.

Крок 3. Потім додайте лавровий лист і варіть маринад ще 1 хвилину. В кінці влийте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.

Крок 4. Помідори наріжте часточками. Зубчики часнику наріжте тонкими пластинками.

Крок 5. В стерилізовані банки викладіть помідори і часник.

Крок 6. Залийте банки з помідорами гарячим маринадом. Прикрийте банки кришками і стерилізуйте їх в киплячій воді 10-15 хвилин.

Крок 7. Після стерилізації загорніть кришки, укутайте загортання і залиште на добу при кімнатній температурі. Зберігайте мариновані часточками зелені помідори в прохолодному місці.

Приємного апетиту!