Вже ні для кого не секрет, що із зелених помідорів виходять дуже смачні заготовки на зиму. І варіативність цих закаток така велика, що у всьому цьому різноманітті легко загубитися. Ми обрали 10 найбільш смачних рецептів маринування зелених помідорів і зібрали їх в одній статті.
Мариновані зелені помідори з часником в банках на зиму
Закуска з пікантних зелених помідорів доповнить будь-картопляне або м’ясне блюдо. Готується така закачування швидко і без особливих труднощів.
Інгредієнти на
6 порц.
- Помідори зелені 1.2 кг
- Часник 5 зуб.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Перець духмяний 6 шт.
- Перець чилі за смаком
- Хрін 1 шт.
- Петрушка ½ пучка
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити зелені мариновані помідори на зиму? Помідори промийте і підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
- У чисті банки розкладіть лавровий лист, перець горошком, гострий перець, хрін і кільця ріпчастої цибулі.
- На кожному помідорі зробіть глибокий надріз. У розріз вкладіть невелику гілочку петрушки і платівку часнику.
- Заготовки з зелених помідорів розкладіть по банках. Залийте їх окропом, прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, злийте воду з помідорів в умивальник і знову залийте помідори окропом на 20 хвилин. Так ми позбавимо помідори від гіркоти.
- Після цього злийте воду з банок в каструлю, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і варіть його 2-3 хвилини.
- У банки влийте по столовій ложці оцту і залийте до верху киплячим маринадом. Банки загорніть металевими кришками, остудіть загортання в перевернутому вигляді при кімнатній температурі. Зберігайте мариновані зелені помідори в прохолодному місці. Вихід 2 літрові банки.
Приємного апетиту!
Мариновані зелені помідори без стерилізації в банках
Недозрілі зелені томати не зовсім підходять для свіжих салатів, зате з них виходять чудові заготовки на зиму. Завдяки спеціям помідори набувають відмінний смак і має дуже апетитний вигляд.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Помідори зелені – 0,5 кг
- Часник – 4 зуб.
- Перець гострий – 5 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Зелені помідори добре промийте і просушіть.
Крок 2. Банки для заготовок промийте і стерилізуйте. На дно банок покласти по 2 зубчики часнику і кілька колечок гострого перцю. Наповніть банки помідорами.
Крок 3. Потім влийте в банки окріп, прикрийте їх кришками і залиште на 10 хвилин.
Крок 4. Після цього злийте воду з банок в каструлю, додайте лавровий лист, сіль, коріандр і цукор. Варіть маринад 5 хвилин після кипіння. В кінці влийте яблучний оцет і зніміть каструлю з вогню.
Крок 5. Залийте помідори киплячим маринадом і відразу щільно закрийте їх кришками. Закачування остудіть, обернувши їх у теплу ковдру. Мариновані помідори відмінно зберігаються всю зиму в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Салат з маринованих зелених помідорів на зиму
Незважаючи на свою простоту, салат із зелених помідорів виходить соковитим, яскравим і апетитним. Те, що потрібно, щоб урізноманітнити своє зимове меню, додавши в нього більше закусок.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Помідори зелені – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 120 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Цукор – 30 гр.
- Перець болгарський – 150 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 30 гр.
- Оцет столовий – 30 мл
Процес приготування:
Крок 1. Помідори добре промийте і наріжте невеликими шматочками.
Крок 2. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою.
Крок 3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, часник натріть на дрібній тертці. Зелень дрібно порубаєте ножем.
Крок 4. Викладіть В каструлю зелені помідори. Додайте до них нарізані цибулю, болгарський перець, подрібнений часник і зелень.
Крок 5. Всипте сіль і цукор, влийте оцет. Добре перемішайте інгредієнти і залиште при кімнатній температурі на годину.
Крок 6. Потім перекладіть салат в стерилізовану банку, прикрийте кришкою. Заготовки з салатом необхідно простерилізувати у киплячій воді протягом 15 хвилин.
Крок 7. Після стерилізації загорніть кришки на банках, остудіть загортання при кімнатній температурі і перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Соковиті зелені помідори в маринаді з цибулею
Мариновані помідори готуються дуже швидко. Причому такі овочеві заготовки добре зберігаються всю зиму. А зелені помідори виходять не тільки смачними, але і хрусткими.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Помідори зелені – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Вода – 800 мл
- Оцет толовый – 200-300 мл
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори промийте та висушіть.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
Крок 3. Банки промийте і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть.
Крок 4. Помідори складіть в об’ємну миску, залийте їх окропом на 3-5 хвилин. Злийте воду і повторіть процедуру ще раз.
Крок 5. Потім складіть помідори в банки, перекладаючи їх кільцями цибулі.
Крок 6. У каструлю влийте воду, додайте оцет, лавровий лист, сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і розлийте його по банкам. Загорніть банки кришками і укутайте їх в тепле ковдра. Залиште банки в такому вигляді до повного охолодження. Зберігайте мариновані помідори в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Мариновані зелені помідори з морквою на зиму
Щоб зелені помідори не горчили і вийшли смачними, для маринування важливо відбирати плоди «молочній стиглості, тобто світло-зеленого або бурого кольору. Дуже дрібні плоди також не підходять для маринування з-за високого вмісту в них соланіну. У цьому рецепті ми розповімо, як смачно і безпечно закатати зелені помідори разом з морквою.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Помідори зелені – 1,5-2 кг
- Часник – 2 голівки.
- Морква – 1 шт.
- Насіння кропу – 0,5 ч. л.
- Гвоздика – 3 шт.
- Петрушка – за смаком.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Перець чилі – за смаком.
- Оцет столовий – 125 мл
- Сіль – 50 гр.
- Цукор – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Зелені помідори промийте і відірвіть хвостики.
Крок 2. Морквину промийте, очистіть і наріжте тонкими кружечками. Часник розберіть на зубчики, очистити їх від лушпиння і наріжте тонкими пластинками.
Крок 3. Трилітрову банку промийте і стерилізуйте. На дно банки покладіть гвоздику, перець горошком, насіння кропу, перець чилі і пару гілочок кропу. На помідорах зробіть глибокий розріз і вкладете в нього скибочки моркви і часнику.
Крок 4. Помідори щільно укладіть в банку, влийте окріп і залиште заготовку на 20-25 хвилин. Потім злийте воду, закип’ятити її і поверніть в банку, залиште на 20-25 хвилин.
Крок 5. Другий раз злийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор і оцет, доведіть маринад до кипіння. Киплячим маринадом залийте помідори і закатайте банку кришкою. Банку укутайте в теплий плед до повного охолодження. Зберігати закачування рекомендується в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити помідори в солодкому маринаді на зиму?
Мариновані зелені помідори в солодкому маринаді – це дуже смачно, просто пальчики оближеш. Поки ще сезон зимових заготовок не підійшов до кінця, обов’язково приготуйте пару баночок цієї чудової закачування.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Помідори зелені – 1,3 кг
- Часник 8 зуб.
- Гвоздика – 4 шт.
- Перець запашний горошком – 12 шт.
- Перець чорний горошком – 16 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Вода – 750 мл
- Оцет 9 % – 100 мл
- Цукор – 3-4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори промийте і розріжте кожен овоч на 4 частини, видаліть плодоніжку.
Крок 2. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.
Крок 3. Банки промийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. На дно банок розкладіть на рівній кількості гвоздику і перець горошком. Потім розкладіть по банках помідори і часник.
Крок 4. Підготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль і лавровий лист, доведіть до кипіння. Варіть маринад 3-4 хвилини, потім додайте оцет і зніміть каструлю з вогню.
Крок 5. На дно каструлі покладіть рушник, встановіть зверху банки з заготовками. Влийте в банки гарячий маринад і прикрийте їх кришками. У каструлю влийте воду, щоб вона доходила до «плічок» банок. Стерилізуйте заготовки в киплячій воді 15 хвилин.
Крок 6. Після стерилізації загорніть кришки і остудіть загортання при кімнатній температурі. Зберігайте чудові мариновані помідори в солодкому маринаді в холодному місці.
Приємного апетиту!
Зелені помідори з болгарським перцем на зиму в банках
Пропонуємо вам спробувати дуже смачну і пікантну закатку із зелених помідорів і болгарського перцю. Готується вона без варіння і стерилізації. Подавати салат на стіл можна відразу, просто відкривши банку.
Час готування: 2 діб.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Помідори зелені – 1,2 кг
- Перець гострий – 0,5-1 шт.
- Перець болгарський – 300 гр.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9 % – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори промийте, обітріть паперовими серветками і наріжте часточками.
Крок 2. Болгарський перець промийте, очистіть від перегородок і насіння, наріжте його соломкою.
Крок 3. Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими пластинками.
Крок 4. Зелень промийте і порубаєте ножем.
Крок 5. Гострий перець наріжте кільцями.
Крок 6. Всі інгредієнти подрібнені перекладіть в миску.
Крок 7. Додайте до овочів сіль і цукор, добре перемішайте. Залиште овочі на 15 хвилин. Після цього додайте оцет і рослинне мало, перемішайте і залиште на півгодини.
Крок 8. Банки для закаток промийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Розкладіть салат по банкам, утрамбуйте його.
Крок 9. Банки закрийте кришками, залиште їх у холодильнику в перевернутому вигляді. За цей час 8-10 разів струшуйте салат. Через два дні помідори будуть готові, можна подавати на стіл закуску. Крім того, така заготовка відмінно зберігається в холодильнику всю зиму.
Приємного апетиту!
Мариновані зелені помідори з лимонною кислотою на зиму
Мариновані зелені помідори є прекрасним доповненням до різних гарячих страв. Заготовити на зиму таку закуску можна швидко і просто. В якості консерванту в цьому рецепті буде використана лимонна кислота.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 80 хв
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 0,6 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошком – 4-5 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Зелені помідори ретельно вимийте під проточною водою.
Крок 2. Кожен помідор розрізати навпіл, плодоніжку виріжте.
Крок 3. Банки для закаток промийте з содою і стерилізуйте. Металеві кришки прокип’ятіть.
Крок 4. Розкладіть По банках спеції: перець горошком, французьку гірчицю, лавровий лист, коріандр і зубчики часнику. Потім розкладіть помідори по банкам.
Крок 5. У каструлю влийте воду, додайте лимонну кислоту, цукор і сіль. Доведіть маринад до кипіння і влийте його в банки. Потім банки необхідно простерилізувати в окропі протягом 10 хвилин. Далі загорніть кришки і закачування із зелених помідорів готові.
Приємного апетиту!
Гострі зелені помідори по-корейськи на зиму
Мариновані зелені помідори по-корейськи відрізняються особливим ароматом і більшою гостротою. Якщо ви любите цікаві пікантні заготовки, то цей рецепт не можна обходити стороною.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник 7 зуб.
- Перець гіркий – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9 % – 70 мл
Процес приготування:
Крок 1. Помідори вимийте, часник очистіть від лушпиння. Залийте окропом на 5-10 хвилин, щоб прибрати гіркоту.
Крок 2. Помідори наріжте тонкими часточками, зручними для вживання.
Крок 3. Перекладіть овочі у велику ємність, додайте подрібнений часник.
Крок 4. Гіркий перець очистіть від насіння і наріжте тонкими кільцями.
Крок 5. Додайте до помідорів гіркий перець, сіль, цукор і оцет, перемішайте. Залиште помідори на 2-3 години при кімнатній температурі.
Крок 6. Потім зелені помідори по-корейськи розкладіть по стерилізованим банкам. Помістіть банки з салатом в глибоку каструлю і стерилізуйте їх протягом 10-15 хвилин в киплячій воді. Потім загорніть банки металевими кришками, остудіть при кімнатній температурі і зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Мариновані зелені помідори, різані часточками
Мариновані зелені помідори часточками – оригінальна закуска для обіду або вечері в зимовий час. Помідори виходять смачними і хрусткими. Закачування готується з самого доступного набору інгредієнтів.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Вода – 750 мл
- Цукор – 75 гр.
- Оцет столовий – 100 мл
- Часник – 6 зуб.
- Сіль – 50 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Помідори зелені – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Помідори добре вимийте і просушіть. Відміряйте необхідну кількість спецій.
Крок 2. У каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і варіть 5-6 хвилин.
Крок 3. Потім додайте лавровий лист і варіть маринад ще 1 хвилину. В кінці влийте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.
Крок 4. Помідори наріжте часточками. Зубчики часнику наріжте тонкими пластинками.
Крок 5. В стерилізовані банки викладіть помідори і часник.
Крок 6. Залийте банки з помідорами гарячим маринадом. Прикрийте банки кришками і стерилізуйте їх в киплячій воді 10-15 хвилин.
Крок 7. Після стерилізації загорніть кришки, укутайте загортання і залиште на добу при кімнатній температурі. Зберігайте мариновані часточками зелені помідори в прохолодному місці.
Приємного апетиту!