Лечо з перцю і баклажанів на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Лечо з перцю і баклажанів на зиму – це апетитна, соковита і яскрава заготовка, яка точно різноманітить ваше домашнє меню. Таке частування можна подавати до гарячих страв або просто їсти з хлібом. Для приготування в домашніх умовах використовувати перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.

Лечо з перцю і баклажанів на зиму «Пальчики оближеш»

Лечо з перцю і баклажанів на зиму «Пальчики оближеш» порадує вас своїм яскравим смаком, соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Урізноманітніть домашнє меню овочевий заготівлею.

Інгредієнти на
1 л.

  • Баклажан ½ кг
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Помідори ⅓ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Масло рослинне 40 мл
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для того щоб приготувати лечо з перцю і баклажанів на зиму «Пальчики оближеш», підготуємо необхідні продукти. Овочі можна відразу промити, при необхідності, очистити.
  2. Зрізаємо хвостики з баклажанів. Нарізаємо їх невеликими шматочками, солимо, перемішуємо і залишаємо на час. Проста процедура прибере зайву гіркоту овоча. Далі його промиваємо від солі і використовуємо в приготуванні.
  3. Очищений ріпчасту цибулю розбираємо тонкими півкільцями. Обсмажуємо в сковороді з товстим дном на рослинному маслі. Готуємо до м’якості.
  4. Помідори подрібнюємо в блендері і перекладаємо в каструлю з цибулею. Попередньо овоч можна обшпарити і звільнити від шкірки. На ваш розсуд.
  5. Очищений від насіння болгарський перець ріжемо тонкою соломкою. Відправляємо інгредієнт в каструлю.
  6. Викладаємо в загальну масу підготовлені баклажани.
  7. Доповнюємо продукти сіллю, цукром, чорним меленим перцем і подрібненим часником.
  8. Перемішуємо вміст і тушкуємо під кришкою на повільному вогні. Тушкуємо 30 хвилин після закипання. В кінці вливаємо столовий оцет і перемішуємо.
  9. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і залишаємо до повного охолодження.
  10. Лечо з перцю і баклажанів на зиму «Пальчики оближеш» готове. Прибирайте заготовку на зберігання.