Варення з мандаринів – 7 рецептів на зиму з покроковими фото

Мандаринове варення – це ласощі-антистрес. Яскраве, ароматне, з вираженим цитрусовим смаком, воно підніме настрій в будь-який час року. Можна приготувати таке варення з шкіркою або без, з додаванням інших фруктів або соло – дивіться наші рецепти і вибирайте свій спосіб за смаком.

Дуже смачне варення з мандаринів з шкіркою

Це варимо варення з шкіркою. Щоб мінімізувати ризик специфічної гіркоти, з кірочок зрізаємо білий шар і вимочуємо цедру в окропі. Також не забуваємо вийняти всі кісточки. Заготівлю будемо варити в декілька заходів – варення в підсумку виходить прозорим і яскравим.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Мандарин 1 кг
  • Цукор-пісок ⅔ кг

Процес приготування:

  1. Як приготувати варення з мандаринів на зиму? Відміряємо потрібну кількість цукрового піску. Мандарини ретельно промиваємо гарячою водою. Ідеально, якщо це будуть плоди з тонкою шкіркою і мінімальною кількістю кісточок – так і варення смачніше, і підготовка сировини легше.
  2. Очищаємо мандарини від шкірки. Очищені часточки розрізаємо на шматочки і витягуємо всі кісточки. Шкірку зберігаємо.
  3. Оброблені часточки поміщаємо в каструлю, засипаємо цукром, перемішуємо. Залишаємо на деякий час – мандарини мають пустити більше соку.
  4. Готуємо скоринки: з внутрішньої сторони з кожного шматочка скоринки зрізаємо білий шар. Залишилася цедру нарізаємо тонкими шматочками і покласти їх в миску. Заливаємо окропом і залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин. Після цього воду зливаємо.
  5. Викладаємо вимочені скоринки в каструлю з часточками і цукром, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, не забуваючи помішувати, варимо п’ять хвилин і знімаємо з плити. Даємо охолонути. Повторюємо процедуру ще два рази.
  6. Після того, як варення провариться в третій раз, знімаємо його з плити і розкладаємо по сухим попередньо простерилизованным банкам. Закручуємо сухими стерильними кришками і даємо повністю охолонути. Прибираємо на зберігання в темне сухе місце.

Приємного апетиту!

Як приготувати мандаринове варення без шкірки?

В даному рецепті шкірку не використовуємо. Варимо тільки м’якоть з цукром. Якщо вам більше подобається легке, рідке варення, то довго варити його не потрібно. А якщо хочете домогтися більш густою і щільною консистенції, то час варіння збільшуємо і далі уварюємо мандаринову масу.

Час приготування: 45 хв. без урахування часу настоювання

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 1 літр готового варення орієнтовно

Інгредієнти:

  • Мандарини очищені – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Лимон – 1/2 шт.

Процес приготування:

1. Очищаємо мандарини від шкірки, обробляємо на шматочки.

2. Білі прожилки видаляємо, з часточок витягуємо всі кісточки, ріжемо на часточки навпіл і складаємо їх у ємність для варіння.

3. Оброблені часточки засипаємо цукровим піском. Додаємо сік, вичавлений з половинки лимона. Перемішуємо і залишаємо на одну годину для виділення соку.

4. Після закінчення зазначеного часу ставимо ємність з варенням на плиту, доводимо масу до кипіння, не забуваючи помішувати, варимо двадцять хвилин. Пінку з поверхні знімаємо.

5. У випадку якщо ви хочете отримати легке рідке варення, то на цьому можна закінчити варіння. Консистенція заготовки буде такий, як на фото.

6. Якщо хочете домогтися густоти, то знімайте ємність з плити і дайте варенню охолонути, після чого подрібніть заглибним блендером. Далі потрібно довести масу до кипіння і уварити протягом тридцяти-сорока хвилин до загустіння. Обов’язково заважаємо в процесі варіння, так як маса може пригоріти. Готове варення розкладаємо по сухим простерилизованным банкам. Закручуємо сухими стерильними кришками і даємо заготівлі повністю охолонути. 11. Прибираємо на зберігання в темне сухе місце.

Приємного апетиту!

Дуже смачне варення з часточками мандаринів

Це варення має дуже привабливий вигляд за рахунок цілих, не розварених часточок. Мандарини для такої заготовки, рекомендуємо вибирати марокканські – вони не містять кісточок, не доведеться розрізати на часточки і витягувати їх, порушуючи майбутній зовнішній вигляд варення. Для ароматизації додамо корицю – її аромат ідеально поєднується з цитрусами або одягають. Варимо заготовку в три прийоми – завдяки цьому часточки залишаються цілими і акуратними.

Час приготування: 50 хв. без урахування часу остигання

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 12 літра готового варення орієнтовно

Інгредієнти:

  • Мандарини – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У ємність для варіння варення висипаємо цукор і вливаємо воду. Перемішуємо і ставимо на плиту. Нагріваємо сироп і досягаємо повного розчинення цукрового піску.

2. Мандарини очистити від шкірки, обробляємо на шматочки, видаляємо білі плівочки.

3. Коли сироп на плиті закипить, в нього закладаємо підготовлені мандаринові часточки, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо п’ятнадцять-двадцять хвилин. Потім знімаємо з плити і даємо варенню трохи охолонути на п’ятнадцять-двадцять хвилин.

4. Повторюємо процедуру знову. Доводимо варення до кипіння. Варимо три-чотири хвилини, вимикаємо. Залишаємо в спокої на двадцять-тридцять хвилин.

5. Додаємо в варення корицю. Перемішуємо.

6. Знову ставимо варення на плиту і доводимо до кипіння. Варимо пару хвилин – і ласощі готовий.

7. Готове варення часточками, розкладаємо по сухим стерильним банкам.

8. Закручуємо сухими простерилизованными кришками. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Як зварити варення з мандаринів в мультиварці?

Це варимо варення в мультиварці. Мандарини з додаванням лимона прокручуємо через м’ясорубку і отриману масу уварюють. Такий конфітюр виходить досить густим, його зручно намазувати на тости. До ранкової кави – ідеально.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 1 літр готового варення орієнтовно

Склад:

  • Мандарини – 900 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Мандарини і лимон добре промиваємо, мандарини очищаємо від шкірки. Якщо мандарини містять багато кісточок, їх краще видалити. Якщо кісточок трохи, залишаємо.

2. Очищені мандарини і лимон цілком пропускаємо через м’ясорубку. Як варіант, можна подрібнити цитруси блендером.

3. До отриманої цитрусової масі висипаємо цукровий пісок.

4. Добре перемішуємо.

5. Виливаємо цитрусово-цукрову масу в чашу мультиварки, ставимо режим «Випічка» і готуємо варення дев’яносто хвилин при закритій кришці. Потім кришку мультиварки відкриваємо і варимо ще тридцять хвилин. Під час варіння варення обов’язково помішуємо, щоб не пригоріло.

6. Готове гаряче варення розливаємо по сухим стерильним банкам і закручуємо сухими простерилизованными кришками. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт варення з мандаринів і апельсинів

З’єднаємо мандарини з апельсинами – таке поєднання логічно і зрозуміло, ці цитруси відмінно «дружать один з одним. Також пропонуємо використати для варення клементини – ласощі вийде дуже красивим і святковим на вигляд.

Час готування: 60 хв без урахування часу остигання

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 1,5 літра готового варення орієнтовно

Склад:

  • Мандарини – 700 гр.
  • Апельсини – 1 шт. великого розміру.
  • Цукор-пісок – 750-800 гр.
  • Клементини – 300 гр.

Процес приготування:

1. Мандарини, апельсин і клементини ретельно промиваємо і заливаємо теплою водою на п’ятнадцять хвилин. Після замочування промиваємо цитруси ще раз.

2. Апельсин ріжемо навпіл. З однієї половинки вичавлюємо сік.

3. Вливаємо сік в каструлю. Якщо соку вийшло менше 100 мл, додаємо воду.

4. Всипаємо до соку цукор.

5. Доводимо сік з цукром до кипіння на плиті – отримуємо сироп.

6. Мандарини очистити від шкірки і плівок, ділимо на часточки. Другу половинку апельсина ріжемо кружальцями.

7. Опускаємо часточки і апельсин в сироп, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо п’ятнадцять хвилин при повільному кипінні.

8. Клементини цілком наколюємо зубочисткою у кількох місцях. Опускаємо їх у варення.

9. Доводимо варення до кипіння і варимо протягом тридцяти хвилин. Після варіння варення знімаємо з плити і охолодити. Потім знову доводимо до кипіння і варимо ще тридцять хвилин.

10. Варення готове. Розкладаємо його за сухим стерильним банкам і закручуємо сухими простерилизованными кришками.

11. Прибираємо на зберігання в темне сухе місце.

Приємного апетиту!

Простий і смачне варення з мандаринових корок

Мандаринові кірки – відмінна сировина для варення. Особливо актуальним рецепт буде в новорічний період, коли залишається велика кількість кірочок від мандаринів. Спробуйте зварити з них таке незвичайне варення.

Час приготування: 2 години без урахування часу замочування

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 350 мл готового варення орієнтовно

Склад:

  • мандаринові Кірки – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 350 гр.

Процес приготування:

1. Збираємо мандаринові скоринки в потрібній кількості. Вони повинні бути чистими.

2. Нарізаємо скоринки н дрібними шматочками і покласти в глибоку ємність. Заливаємо холодною водою і залишаємо на десять годин. Протягом часу замочування, два-три рази воду потрібно поміняти на свіжу, щоб прибрати гіркоту.

3. Після замочування зливаємо воду. Поміщаємо скоринки в ємність для варіння. Вливаємо свіжу холодну воду в такій кількості, щоб вона ледь покривала кірки, і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння. Додаємо цукор, перемішуємо, знову доводимо до кипіння.

4. Варимо дві години. Знімаємо з плити і залишаємо остигати на ніч. Після цього знову доводимо до кипіння і варимо ще півгодини.

5.Готове варення з кірочок розкладаємо по сухим стерильним банкам і закручуємо сухими простерилизованными кришками. Прибираємо на зберігання в темне сухе місце.

Приємного апетиту!

З варення з мандаринів з імбиром

Святкове, «декоративне» варення з пікантним смаком. Відмінно підходить для додавання в випічку, морозиво, до млинців і оладок. Варто приготувати пару баночок для зимових свят – сім’я оцінить незвичайний смак та яскравий колір.

Час приготування: 90 хв

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 2,5 літра готового варення орієнтовно

Інгредієнти:

  • Мандарини – 1,5 кг
  • Імбир – 20 гр.
  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Вода – 200 гр.
  • Кардамон – 2-3 шт.

Процес приготування:

1. Мандарини гарненько промиваємо теплою водою.

2. Розрізаємо мандарини на половинки. Якщо фрукти великі, то ріжемо на чотири частини. Кісточки по ходу оброблення видаляємо.

3. Складаємо нарізані мандарини в глибоку каструлю.

4. Корінь свіжого імбиру промиваємо. Очищаємо від шкірки, ріжемо упоперек тонкими пластинками.

5. До мандаринам додаємо імбир і додаємо цукровий пісок.

6. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння. М’якоть тремо на дрібній тертці.

7. Терте яблуко додаємо в каструлю до решти інгредієнтів. Кладемо кардамон. Вливаємо воду. Ставимо каструлю на плиту. Доводимо масу до кипіння, часто помішуючи. Після закипання варимо на повільному вогні протягом півтора годин. Не допускаємо сильного активного кипіння.

8. Готове варення після півтора годин варіння виглядає, як на фото.

9. Розкладаємо ласощі з сухим стерильним банкам і закручуємо сухими простерилизованными кришками. Ставимо на зберігання в темне сухе місце.

Приємного апетиту!