Смажені кабачки на зиму – 5 смачних рецептів в банках з покроковими фото

Смажені кабачки на зиму — це знахідка для любителів пікантних закусок і зайнятих людей. Страви виглядають презентабельно і доречні для будь-яких випадків. Якщо не знаєте, куди подіти кабачковий урожай, обов’язково скористайтеся шикарною підбіркою. Друзі та близькі будуть в захваті від дивовижних страв. Ароматні заготовки зникають дуже швидко, а іноді не доживають до зими. Наскільки це смачно, не передати словами.

Смажені кабачки з часником на зиму

Смажені кабачки з часником на зиму стануть вашою улюбленою закускою. Бюджетна закачування готується дуже просто і доставляє масу задоволень. Всі, хто пробують заготівлю вперше, залишаються під яскравим враженням. Незважаючи на те, що використовуються недорогі продукти, частування виглядає по-багатому і прикрасить собою будь-який захід.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Кабачок 2 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 1 ст.
  • Часник 1 головка
  • Сіль за смаком
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати смажені кабачки на зиму, промиваємо плоди і відрізаємо кінчики.
  2. Ділимо овочі на кружечки не більше 1 сантиметра завтовшки.
  3. Раскаливаем сковороду вливаємо олію. У розпеченій сковорідці розміщуємо кабачкові кружечки.
  4. Обсмажуємо з двох боків до рум’яності.
  5. Обсмажені кабачки перекладаємо в посуд. Таким чином, робимо з усіма кабачками.
  6. Очищений цибулю подрібнюємо. Коли всі підсмажені кабачки, доливаємо в сковорідку рослинне масло і припускаємо цибулю.
  7. Вимиту зелень і очищений часник дрібно рубаємо.
  8. Присмачую кабачки припущенної цибулею і рубаними компонентами. Приправляємо оцтом. Солимо і перчимо. Акуратно вимішуємо.
  9. Промиті з содою і простерилізовані банки наповнюємо закускою, щільно укладаючи.
  10. Дно каструлі застеляємо ганчіркою. Розміщуємо баночку, прикривши стерильною кришкою. Доливаємо воду до плічок банки. Стерилізуємо 40 хвилин.
  11. Озброївшись ключем, закатуємо закуску, остуджуємо в перевернутому стані, під шубою з ковдр. Після охолодження переміщаємо на зберігання кабачкову закуску. Приємного апетиту!

Кабачки, смажені кружечками на зиму в банках

Кабачки, смажені кружечками на зиму в банках – незамінна закуска до відварного картоплі. Блюдо володіє багатим смаком і чудовим ароматом. Закрутку можна використовувати для приготування бутербродів або начинки для піци. Втілити в життя ароматні кабачки без праці зможуть всі.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 00мин.

Порції – 1,2 л.

Склад:

На три 400 грамових баночки:

  • Кабачки – 1,5-1,7 кг
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 100-120 мл
  • Часник – 4-5 зубчиків.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо молоді кабачки та інші інгредієнти.

Крок 2. Ополоснувши кабачки, відрубуємо плодоніжки і нарізаємо плоди кружечками товщиною 2,5 сантиметра.

Крок 3. У розпеченій сковорідці прогріваємо рослинне масло і вивантажуємо нарізані кабачкові кружечки.

Крок 4. Обсмажуємо з двох боків до приємної золотавості, регулюючи полум’я і перевіряючи, щоб овочі не підгоріли.

Крок 5. Остуджуємо кабачкову обжарку.

Крок 6. Очищаємо часник подрібнюємо, пропустивши через часникодавку або порубавши ножем.

Крок 7. Промиту петрушку і кріп подрібнюємо.

Крок 8. В простерилізовані банки виливаємо рослинне масло і оцет. Кладемо зелень і часник. Сиплемо сіль.

Крок 9. Далі щільно набиваємо банки обсмаженими овочами.

Крок 10. Дно каструлі для стерилізації застеляємо ганчіркою, притискаємо банками, прикриваємо прокип’яченими кришками. Заливаємо водою так, щоб рівень рідини доходив до плічок банок, і кип’ятимо 25-40 хвилин в залежності від обсягу ємностей.

Крок 11. Гарячі банки акуратно загвинчуємо. Охолоджуємо під ковдрами. Переносимо на зберігання. Приємного апетиту!

Смажені кабачки без стерилізації на зиму

Смажені кабачки без стерилізації на зиму являють собою надзвичайно смачне частування, яке чудово виглядає і на святковому столі, і у звичайний день. Часник гармонійно поєднується з кабачками. А його кількість варіюється по розсуду. Користуйтеся рецептом, вам точно буде по душі!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Чорний перець мелений – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
  • Часник – 3-4 головки.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для запашної закрутки. Використовуємо молоді міцні овочі, щоб усередині не було великих жорстких насіння, а закуска вийшла ніжною.

Крок 2. Рубаний або роздавлений часник з’єднуємо з сіллю, перчимо і додаємо цукор. Заливаємо оцтовою кислотою і розмішуємо.

Крок 3. Чисті кабачки нарізаємо не дуже товстими кружечками, щоб при смаженні зберегти цілісність овочів.

Крок 4. На прогрітій з рослинним маслом сковороді розміщуємо кабачкові кружечки.

Крок 5. Обсмажуємо овочі з двох боків до рум’яності, відрегулювати полум’я на рівні трохи нижче середнього.

Крок 6. Обсмажені кабачки занурюємо в приготований пікантний соус, щоб овочі добре просочилися.

Крок 7. Невеликі баночки промиваємо і стерилізуємо. Наповнюємо ароматними кабачками, як можна щільніше. Зверху розподіляємо залишки часниковою заливки. Кожен шар поливаємо рослинним маслом або раскаливаем масло і заливаємо їм кабачки в самому кінці.

Крок 8. Масло повинне покривати закуску повністю. Закорковуємо простерилизованными кришками.

Крок 9. Переносимо консервацію в прохолодне приміщення або розміщуємо в холодильнику. Подаємо з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Смажені кабачки з помідорами на зиму

Смажені кабачки з помідорами на зиму застосовують як закуску або гарнір до основних страв. Кабачки дивовижно поєднуються з томатами і обов’язково сподобаються любителям овочів. Салат добре доповнює і м’ясні, і рибні страви. Консервація займе трохи більше півгодини.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Кабачки – 360 гр.
  • Помідори – 240 гр.
  • Чорний перець мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо стиглі плоди і детально промиваємо кожен примірник. Обтираем насухо.

Крок 2. Промиваємо скляні ємності і кришки. Даємо вологи стекти і розміщуємо в духовій шафі. Включаємо 120° і прогріваємо 15 хвилин.

Крок 3. Чисті кабачки нарізаємо кубиками або так, як подобається.

Крок 4. Повторюємо ті ж дії з помідорами, видаливши плодоніжки.

Крок 5. Очищені часникові зубчики нарізаємо скибочками.

Крок 6. На прогрітій з рослинним маслом сковороді пасеруємо кабачкову нарізку.

Крок 7. Закидаємо інші овочі. Солимо і перчимо.

Крок 8. Злегка перемішуючи, щоб не пошкодити цілісність і овочі не перетворилися б на кашу, пасеруємо 7 хвилин.

Крок 9. Гарячої обсмаженням наповнюємо простерилізовані банки. Закриваємо ключем. Остудивши під ковдрою, переміщаємо на зберігання. Приємного апетиту!

Смажені кабачки з зеленню на зиму

Смажені кабачки з зеленню на зиму володіють прекрасним смаком і ароматом. Готується закрутка до неподобства просто, а на столі викликає ажіотаж. Приємний запах так і залучає, всі хочуть скуштувати шикарну закуску. Смажені кабачки добре поєднуються з будь домашньою їжею і зроблять страви цікавими та різноманітними.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Чорний перець горошком – 8 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 25 мл
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Вибираємо молоді екземпляри, щоб закуска була ніжною. Перерослі овочі теж можна використовувати, попередньо знявши шкірку і вичистивши насіння.

Крок 2. Ідеально підготовлені кабачки нарізаємо кругляком. Дотримуємося однакову товщину, приблизно 1 сантиметр, щоб у процесі готування зберегти презентабельний зовнішній вигляд.

Крок 3. Обполіскуємо і висушуємо запашні трави, крупно рубаємо. Очищаємо часник і ріжемо пластинками. Кількість регулюємо за бажанням. Змішуємо нарізку з сіллю.

Крок 4. На розігрітій і змащеній олією сковороді злегка обсмажуємо кабачки до рум’яності. Коли утворюється апетитна скоринка, перевертаємо овочі на іншу сторону і продовжуємо обжарку.

Крок 5. Стерилізуємо чисті банки, прогріваючи над парою, в духовці або мікрохвильовій печі. На дно кладемо лаврушки і перець. Викладаємо смажені кабачки, чергуючи з зеленню і часником. Вливаємо оцтову кислоту. Прикриваємо прокип’яченими кришками і розміщуємо стерилізуватися на 25 хвилин. Засукавши ключем заготовки, охолоджуємо їх під ковдрою.

Крок 6. Ароматні кабачки переміщаємо в комору або кухонну шафку з консервацією. Відкорковуємо взимку баночку і перетворюємо звичайний обід у святковий. Приємного апетиту!