Варення з малини на зиму – 6 простих рецептів з покроковими фото

Варення з малини на зиму – це дуже смачне ласощі, яке точно різноманітить ваші домашні заготовки. Таке частування можна подавати до чаю, млинців або оладок. Кращі варіанти для приготування ягідного варення ми зібрали для вас у нашій перевіреної кулінарної добірці з шести простих рецептів з покроковими фотографіями.

Густе варення з малини на зиму

Густе варення з малини на зиму – це смачне і цікаве ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитну частування, використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з фотографіями.

Інгредієнти на
2 л.

  • Лохина 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити просте варення з малини на зиму? Підготуємо ягоди, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо лохину під холодною водою і даємо їм висохнути.
  2. У велику каструлю всипаємо лохину. Ставимо на невеликий вогонь і тушкуємо, струшуючи вміст, до виділення соку.
  3. Всипаємо цукор і вмикаємо середній вогонь. Постійно помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться.
  4. Доводимо до кипіння і варимо близько 15-20 хвилин. Після знімаємо пінку. Зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити варення, періодично помішуючи, поки вона не загусне і не придбає консистенцію желе. Приблизно 10 хвилин.
  5. Готове варення можна перевірити на готовність, завдавши невелику кількість на тарілку і давши йому охолонути. Якщо варення не розтікається, значить, воно готове.
  6. Гаряче варення переливаємо в стерильні банки і закрити кришками. Залишаємо настоюватися на кілька годин або на ніч.
  7. Густе варення з малини на зиму готово. Його можна зберігати в прохолодному і сухому місці до одного року.

Варення-п’ятихвилинка з голубики

Варення-п’ятихвилинка з лохини – це цікаве ласощі, перед якою важко встояти. Такий продукт порадує насиченим смаком і яскравим ягідним ароматом. Для приготування страви на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 12 годин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Лохина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо свіжу лохину, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо ягоди під холодною водою. Даємо їм висохнути.

Крок 2. Перекладаємо лохину у велику миску і додаємо цукор. Гарненько перемішуємо, щоб цукор рівномірно покрив всі ягоди.

Крок 3. Залишаємо заготовку на ніч для рясного виділення соку.

Крок 4. Ставимо наповнену миску або каструлю на вогонь.

Крок 5. Доводимо до кипіння на невеликому вогні і варимо після рівно 5 хвилин. Знімаємо з плити.

Крок 6. Розливаємо гаряче ласощі по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Варення-п’ятихвилинка з голубики готово. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Сире варення з чорниці без варіння

Сире варення з чорниці без варіння – це цікаве ласощі для вашого домашнього столу. Такий продукт порадує насиченим смаком і ароматом. Можна використовувати для випічки і приготування інших рецептів. Для заготівлі частування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Лохина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо свіжу лохину, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо ягоди під холодною водою. Даємо їм висохнути.

Крок 2. Перекладаємо лохину у велику миску і додаємо цукор. Гарненько перемішуємо, щоб цукор рівномірно покрив всі ягоди.

Крок 3. Перекладаємо продукти в чашу блендера і подрібнюємо все до однорідного стану.

Крок 4. Отриману масу знову відправляємо в глибоку посуд. Залишаємо на одну годину і періодично помішуємо.

Крок 5. Промиваємо невеликі банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Можна потримати над парою або просушити в духовці.

Крок 6. Перекладаємо масу з голубики і цукру в стерильні банки. Закриваємо їх кришками.

Крок 7. Сире варення з чорниці без варіння готове. Забирайте заготовки на зберігання в холодне місце. Можна поставити в холодильник.

Варення з чорниці з желатином на зиму

Варення з чорниці з желатином на зиму – це дуже смачне, ароматне і густе ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитну частування, використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,7 л.

Склад:

  • Лохина – 260 гр.
  • Цукор – 360 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Желатин – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Перебираємо лохину, добре промиваємо її під водою і обсушуємо. Викладаємо ягоди у велику каструлю або миску.

Крок 3. Перекладаємо ягоди в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Повільно доводимо вміст до кипіння і після варимо близько 10 хвилин.

Крок 4. Ягідну масу перетираємо через сито і відправляємо назад в каструлю. Відокремлюємо трохи гарячого сиропу і розчиняємо в ньому желатин.

Крок 5. До перетертим ягодам відправляємо лимонний сік, лимонну цедру. Всипаємо цукор. Перемішуємо і варимо 5 хвилин після кипіння. В кінці вмішуємо желатин.

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо їх кришками і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Варення з чорниці з желатином на зиму готово. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Варення з чорниці з малиною на зиму

Варення з чорниці з малиною на зиму – це оригінальне ласощі, перед якою важко встояти. Такий продукт порадує насиченим смаком і яскравим ягідним ароматом. Для приготування страви на дпротизапальну зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Лохина – 1 кг
  • Малина – 1 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Кілограм чорниці необхідно перебрати, видаливши палички і листочки, а потім ретельно промити ягоди під холодною водою і дати їм висохнути.

Крок 2. Також чинимо і з малиною: перебираємо, промиваємо і даємо стекти воді.

Крок 3. Далі обидва види ягід засипаємо зазначеною кількістю цукру і залишаємо на кілька годин, трохи пом’явши товкачиком.

Крок 4. Ставимо каструлю на середній вогонь і постійно помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Коли цукор розтане, збільшуємо вогонь до середнього і доводимо суміш до кипіння.

Крок 5. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити варення, помішуючи періодично. Готуємо до тих пір, поки вона не загусне і не придбає консистенцію желе. Це займе близько 20-30 хвилин.

Крок 6. Додаємо лимонну кислоту і перемішуємо. Гаряче варення переливаємо в стерильні банки і закрити кришками. Залишаємо настоюватися на кілька годин або на ніч.

Крок 7. Варення з чорниці з малиною на зиму готово. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!

Лохина протерта з цукром на зиму без варіння

Лохина, протерта з цукром на зиму без варіння – це вітамінна і дуже смачна заготовка. Такий продукт можна додавати у випічку та інші десерти. Для приготування ароматного ягідного частування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Лохина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти, відміряємо їх потрібну кількість.

Крок 2. Перебираємо лохину, добре промиваємо її під водою і обсушуємо. Викладаємо ягоди у велику каструлю або миску.

Крок 3. Засипаємо ягоди зазначеною кількістю цукру.

Крок 4. Потрясываем вміст каструлі, щоб цукор рівномірно розподілився по ягодам.

Крок 5. Далі заготівлю перетираємо будь-яким зручним способом.

Крок 6. Швидко і зручно використовувати блендер.

Крок 7. Переливаємо заготівлю назад в каструлю або глибоку миску. Даємо масі настоятися, періодично помішуючи ложкою.

Крок 8. Коли всі крупинки цукру розчинятися, можна розливати ласощі по стерилізованим банкам. Зберігаємо заготовки в холодильнику.

Крок 9. Лохина, протерта з цукром на зиму без варіння готова.