Варення з малини на зиму – 6 простих рецептів з покроковими фото

Варення з малини на зиму – це дуже смачне ласощі, яке точно різноманітить ваші домашні заготовки. Таке частування можна подавати до чаю, млинців або оладок. Кращі варіанти для приготування ягідного варення ми зібрали для вас у нашій перевіреної кулінарної добірці з шести простих рецептів з покроковими фотографіями.

Густе варення з малини на зиму

Густе варення з малини на зиму – це смачне і цікаве ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитну частування, використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з фотографіями.

Інгредієнти на
2 л.

  • Лохина 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити просте варення з малини на зиму? Підготуємо ягоди, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо лохину під холодною водою і даємо їм висохнути.
  2. У велику каструлю всипаємо лохину. Ставимо на невеликий вогонь і тушкуємо, струшуючи вміст, до виділення соку.
  3. Всипаємо цукор і вмикаємо середній вогонь. Постійно помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться.
  4. Доводимо до кипіння і варимо близько 15-20 хвилин. Після знімаємо пінку. Зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити варення, періодично помішуючи, поки вона не загусне і не придбає консистенцію желе. Приблизно 10 хвилин.
  5. Готове варення можна перевірити на готовність, завдавши невелику кількість на тарілку і давши йому охолонути. Якщо варення не розтікається, значить, воно готове.
  6. Гаряче варення переливаємо в стерильні банки і закрити кришками. Залишаємо настоюватися на кілька годин або на ніч.
  7. Густе варення з малини на зиму готово. Його можна зберігати в прохолодному і сухому місці до одного року.