Варення з брусниці – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення, заготовлене на зиму, з брусниці набагато багатші вітаміном С, ніж цитрусові, виноград і навіть журавлина. Завдяки чому, готовий десерт має жарознижувальний ефект і навіть підвищує імунітет, що так важливо для людського організму в холодний період року.

Класичний рецепт брусничного варення на зиму

В країнах Скандинавії з брусниці готують приголомшливий соус або джем, який подають до м’ясних страв, а на території нашої країни чомусь готують виключно варення, яке можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати в якості начинок в бісквітних тортах і млинці.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Брусниця 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг
  • Вода-1.5 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити просте варення з брусниці на зиму? Готуємо цукровий сироп. Для цього в каструлю наливаємо півтори склянки очищеної питної води та один кілограм цукрового піску – варимо при постійному помішуванні на середньому вогні.
  2. В цей час ретельно промиваємо ягоди і прибираємо всі порошинки, листочки і гілочки – відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків води.
  3. Потім, перекладаємо брусницю в каструлю до сиропу і виварюємо близько 40 хвилин на мінімальному вогні, періодично помішуючи.
  4. Готове варення розливаємо по сухим і стерильним баночках і відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки.
  5. Прикривши рушником, залишаємо на добу для повного остигання і після прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!