Шпинат на зиму – 6 рецептів заготовок з покроковими фото

Шпинат на зиму – це різні способи заготівлі корисного і смачного продукту для використання протягом року при приготуванні салатів, супу, смузі, соусів і бутербродів, адже сезон збору його обмежений. Найбільш популярна заморозка шпинату, але можливі і інші варіанти: консервація в банках, засолювання, бланшировка і сушка. Вибрати спосіб заготівлі вам допоможе добірка рецептів на цю тему.

Як заморозити шпинат на зиму

Заморозка шпинату на зиму є самим простим і надійним способом заготівлі цієї рослини для різних страв. Заморожується шпинат або свіжим, що максимально зберігає його корисні властивості, або бланшованим, або у вигляді пюре. У цьому рецепті заморожуємо свіже листя і без подрібнення.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Шпинат 800 гр.
  • Зіп-пакети для заморозки

Процес приготування:

  1. Свіжі зібрані листя шпинату ретельно переберіть, видаляючи щільні черешки і дрібне сміття. Потім їх промийте кілька разів в холодній воді.
  2. Перед заморожуванням листя шпинату треба обсушити. Це зробіть за допомогою спеціальної сушарки для зелені, або просто на друшляку добре струсіть зайву рідину.
  3. Промиті листя розкладіть рівним шаром на рушник і дайте їм обсохнути. Якщо шпинату багато, можна промивати і обсушувати порційно.
  4. Підготовлений шпинат компактно укладіть в зіп-пакети, або звичайні пакети для заморожування, видалите максимально повітря. Потім пакети щільно закрийте і відразу перекладіть в морозильну камеру, де шпинат може зберігатися до 12 місяців.