Помідори зі сливами на зиму – це оригінальна заготовка для вашого домашнього або святкового стола. Соковиті помідори відмінно поєднуються з ароматними і насиченими сливами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірену кулінарну збірку з п’яти смачних рецептів з покроковими фотографіями.
Мариновані помідори зі сливами на зиму «Пальчики оближеш»
Мариновані помідори зі сливами на зиму «Пальчики оближеш» виходять неймовірно апетитними і насиченим смаком. Таке частування різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу як оригінальну самостійну закуску. Для приготування скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю.
Інгредієнти на 3-х літрову банку.
Інгредієнти на
3 л.
- Помідори 1.5 кг
- Зливу ½ кг
- Лавровий лист 3 шт.
- Гвоздика 5 шт.
- Перець чорний горошок 7 шт.
- Часник 4 зуб.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок-4 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Процес приготування:
- Підготуємо необхідні інгредієнти для маринованих помідорів зі сливами на зиму «Пальчики оближеш».
- Вибираємо невеликі акуратні помідори без пошкоджень. Промиваємо їх під водою.
- Промиваємо вказану кількість злив.
- У стерилізовані банки укладаємо помідори, сливи і спеції зі списку. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин. Воду зливаємо в каструлю.
- Кип’ятимо воду і повторюємо процедуру двічі. На третій раз кип’ятимо воду з цукром і сіллю. Доповнюємо продукти оцтом прямо в банки і заливаємо маринадом. Закатуємо ємності кришками.
- Перевертаємо заготовки догори дном і залишаємо до повного охолодження.
- Мариновані помідори зі сливами на зиму «Пальчики оближеш» готові. Забирайте на зберігання.
Помідори зі сливами на зиму на 1 літрову банку
Помідори зі сливами на зиму на 1 літрову банку – це оригінальна ідея для ваших домашніх заготовок. Готовий продукт можна подавати в рамках святкового меню або разом з гарячими обідніми стравами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 0,3 кг
- Сливи – 0,3 кг
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти заготовимо помідори зі сливами на зиму на 1 літрову банку.
Крок 2. Перебираємо плоди і добре промиваємо їх під водою.
Крок 3. Яким зручним способом стерилізуємо літрову банку.
Крок 4. Наповнюємо її помідорами і сливами до самого верху. Заливаємо їх маринадом з киплячої води з сіллю і цукром. Наполягаємо 10 хвилин.
Крок 5. Зливаємо воду в каструлю, знову кип’ятимо і повторюємо процедуру. На третій раз не зливаємо воду. Банку закриваємо ошпаренной кришкою.
Крок 6. Заготовки перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Помідори зі сливами на зиму на 1 літрову банку готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.
Помідори зі сливою і часником в банках на зиму
Помідори зі сливою і часником в банках на зиму порадують вас своїм цікавим смаком і гарним зовнішнім виглядом. За допомогою оригінальної закуски ви різноманітите домашнє меню. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 0,8 л.
Склад:
- Помідори – 350 гр.
- Сливи – 7 шт.
- Вода – 300 мл
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Часник – 1 зубчик
- Лист лавровий – 1 шт.
- Парасольку кропу – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі помідорів зі сливою і часником в банках на зиму відміряємо потрібну кількість злив. Добре промиваємо їх під водою.
Крок 2. Вибираємо гарні цілі помідори (можна брати різних сортів і розмірів). Так само промиваємо під водою.
Крок 3. У чисту стерильну банку викладаємо парасольку кропу, лавровий лист і очищений зубчик часнику.
Крок 4. Викладаємо в ємність помідори зі сливами.
Крок 5. Заливаємо їх окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
Крок 6. Зливаємо настоявшуюся воду в каструлю, доповнюємо сіллю, цукром і горошинами чорного перцю. Кип’ятимо на плиті.
Крок 7. Виливаємо в заготовку оцет і гарячий маринад. Закриваємо кришкою, закутуємо в теплу тканину і залишаємо до охолодження.
Крок 8. Помідори зі сливою і часником в банках на зиму готові. Прибирайте на зберігання!
Помідори зі сливою і базиліком на зиму
Помідори зі сливою і базиліком на зиму – це смачна і легка у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитною. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6 л.
Склад:
На 3 дволітрові банки:
- Помідори – 2,5 кг
- Сливи – 1 кг
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Оцет 9% – 4 ст. л.
- Базилік – 6 гілок.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Парасольку кропу – 3 шт.
- Часник – 6 зубчиків.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Насіння коріандру – 15 шт.
- Перець духмяний горошок – 9 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі помідорів зі сливою і базиліком на зиму. Промиваємо помідори і сливи під водою.
Крок 2. Яким зручним способом стерилізуємо банки. Кип’ятимо кришки в каструлі з водою.
Крок 3. Промиваємо і обсушуємо базилік. Укладаємо його на дно стерильної банки разом із зубчиками часнику і іншими ароматними спеціями.
Крок 5. Розкладаємо асорті з помідорів і злив в стерильні банки. Заливаємо заготівлю окропом, настоюйте під кришкою близько 20 хвилин.
Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її з цукром і сіллю. Варимо 5 хвилин і в кінці виливаємо оцет.
Крок 6. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплу ковдру або плед. Залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Помідори зі сливою і базиліком на зиму готові. Можна відносити на зберігання.
Помідори зі сливою і виноградом на зиму
Помідори зі сливою і виноградом на зиму приємно здивують вас своїм гарним зовнішнім виглядом, яскравим і соковитим смаком. Таке частування можна подавати з в якості холодної закуски до домашнього або святкового столу. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Склад:
На 1 літрову банку:
- Помідори – 300-350 гр.
- Сливи – 100-150 гр.
- Виноград – 100-150 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Кріп – 1 гілка.
- Кислота оцтова 70% – 1/3 ч. ложки
Для розсолу на 1 літр води:
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі помідорів зі сливою і виноградом на зиму.
Крок 2. Добре промиваємо всі продукти: помідори, сливи і виноград. Видаляємо плодоніжки і гілочки.
Крок 3. Підготуємо спеції зі списку. Очищаємо зубчики часнику.
Крок 4. Розкладаємо асорті з продуктів в стерильні банки. Обов’язково додаємо часник і ароматні спеції. Заливаємо заготівлю окропом, настоюйте під кришкою близько 15 хвилин.
Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її з цукром і сіллю. У банки вливаємо оцет і готовий маринад.
Крок 6. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплу ковдру або плед. Залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Помідори зі сливою і виноградом на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.