Помідори зі сливами на зиму – 5 смачних рецептів з покроковими фото

Помідори зі сливами на зиму – це оригінальна заготовка для вашого домашнього або святкового стола. Соковиті помідори відмінно поєднуються з ароматними і насиченими сливами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірену кулінарну збірку з п’яти смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Мариновані помідори зі сливами на зиму «Пальчики оближеш»

Мариновані помідори зі сливами на зиму «Пальчики оближеш» виходять неймовірно апетитними і насиченим смаком. Таке частування різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу як оригінальну самостійну закуску. Для приготування скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю.

Інгредієнти на 3-х літрову банку.

Інгредієнти на
3 л.

  • Помідори 1.5 кг
  • Зливу ½ кг
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Гвоздика 5 шт.
  • Перець чорний горошок 7 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти для маринованих помідорів зі сливами на зиму «Пальчики оближеш».
  2. Вибираємо невеликі акуратні помідори без пошкоджень. Промиваємо їх під водою.
  3. Промиваємо вказану кількість злив.
  4. У стерилізовані банки укладаємо помідори, сливи і спеції зі списку. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин. Воду зливаємо в каструлю.
  5. Кип’ятимо воду і повторюємо процедуру двічі. На третій раз кип’ятимо воду з цукром і сіллю. Доповнюємо продукти оцтом прямо в банки і заливаємо маринадом. Закатуємо ємності кришками.
  6. Перевертаємо заготовки догори дном і залишаємо до повного охолодження.
  7. Мариновані помідори зі сливами на зиму «Пальчики оближеш» готові. Забирайте на зберігання.

Помідори зі сливами на зиму на 1 літрову банку

Помідори зі сливами на зиму на 1 літрову банку – це оригінальна ідея для ваших домашніх заготовок. Готовий продукт можна подавати в рамках святкового меню або разом з гарячими обідніми стравами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 0,3 кг
  • Сливи – 0,3 кг
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти заготовимо помідори зі сливами на зиму на 1 літрову банку.

Крок 2. Перебираємо плоди і добре промиваємо їх під водою.

Крок 3. Яким зручним способом стерилізуємо літрову банку.

Крок 4. Наповнюємо її помідорами і сливами до самого верху. Заливаємо їх маринадом з киплячої води з сіллю і цукром. Наполягаємо 10 хвилин.

Крок 5. Зливаємо воду в каструлю, знову кип’ятимо і повторюємо процедуру. На третій раз не зливаємо воду. Банку закриваємо ошпаренной кришкою.

Крок 6. Заготовки перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Помідори зі сливами на зиму на 1 літрову банку готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Помідори зі сливою і часником в банках на зиму

Помідори зі сливою і часником в банках на зиму порадують вас своїм цікавим смаком і гарним зовнішнім виглядом. За допомогою оригінальної закуски ви різноманітите домашнє меню. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,8 л.

Склад:

  • Помідори – 350 гр.
  • Сливи – 7 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Парасольку кропу – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі помідорів зі сливою і часником в банках на зиму відміряємо потрібну кількість злив. Добре промиваємо їх під водою.

Крок 2. Вибираємо гарні цілі помідори (можна брати різних сортів і розмірів). Так само промиваємо під водою.

Крок 3. У чисту стерильну банку викладаємо парасольку кропу, лавровий лист і очищений зубчик часнику.

Крок 4. Викладаємо в ємність помідори зі сливами.

Крок 5. Заливаємо їх окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.

Крок 6. Зливаємо настоявшуюся воду в каструлю, доповнюємо сіллю, цукром і горошинами чорного перцю. Кип’ятимо на плиті.

Крок 7. Виливаємо в заготовку оцет і гарячий маринад. Закриваємо кришкою, закутуємо в теплу тканину і залишаємо до охолодження.

Крок 8. Помідори зі сливою і часником в банках на зиму готові. Прибирайте на зберігання!

Помідори зі сливою і базиліком на зиму

Помідори зі сливою і базиліком на зиму – це смачна і легка у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитною. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6 л.

Склад:

На 3 дволітрові банки:

  • Помідори – 2,5 кг
  • Сливи – 1 кг
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Оцет 9% – 4 ст. л.
  • Базилік – 6 гілок.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Парасольку кропу – 3 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Насіння коріандру – 15 шт.
  • Перець духмяний горошок – 9 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі помідорів зі сливою і базиліком на зиму. Промиваємо помідори і сливи під водою.

Крок 2. Яким зручним способом стерилізуємо банки. Кип’ятимо кришки в каструлі з водою.

Крок 3. Промиваємо і обсушуємо базилік. Укладаємо його на дно стерильної банки разом із зубчиками часнику і іншими ароматними спеціями.

Крок 5. Розкладаємо асорті з помідорів і злив в стерильні банки. Заливаємо заготівлю окропом, настоюйте під кришкою близько 20 хвилин.

Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її з цукром і сіллю. Варимо 5 хвилин і в кінці виливаємо оцет.

Крок 6. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплу ковдру або плед. Залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Помідори зі сливою і базиліком на зиму готові. Можна відносити на зберігання.

Помідори зі сливою і виноградом на зиму

Помідори зі сливою і виноградом на зиму приємно здивують вас своїм гарним зовнішнім виглядом, яскравим і соковитим смаком. Таке частування можна подавати з в якості холодної закуски до домашнього або святкового столу. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Склад:

На 1 літрову банку:

  • Помідори – 300-350 гр.
  • Сливи – 100-150 гр.
  • Виноград – 100-150 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Кріп – 1 гілка.
  • Кислота оцтова 70% – 1/3 ч. ложки

Для розсолу на 1 літр води:

  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі помідорів зі сливою і виноградом на зиму.

Крок 2. Добре промиваємо всі продукти: помідори, сливи і виноград. Видаляємо плодоніжки і гілочки.

Крок 3. Підготуємо спеції зі списку. Очищаємо зубчики часнику.

Крок 4. Розкладаємо асорті з продуктів в стерильні банки. Обов’язково додаємо часник і ароматні спеції. Заливаємо заготівлю окропом, настоюйте під кришкою близько 15 хвилин.

Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її з цукром і сіллю. У банки вливаємо оцет і готовий маринад.

Крок 6. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплу ковдру або плед. Залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Помідори зі сливою і виноградом на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.