Чорниці у власному соку на зиму – 4 простих рецепти з покроковими фото

Чорниці у власному соку – це про те, що буває смачно і корисно одночасно. Серед цих рецептів ви неодмінно знайдете саме свій і зможете зберегти літні ягоди аж до зими, коли організму особливо бракує вітамінів.

Чорниця з цукром без варіння у власному соку на зиму

Закатана чорниця без термообробки зберігає в собі максимум корисних властивостей і вітамінів, а таке ласощі в цукровому піску подвійно порадує всіх ласунів.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Чорниця 1 кг
  • Цукор-пісок 2 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити чорниці у власному соку на зиму? Спочатку підготуємо необхідні інгредієнти. Ягоди обов’язково перебираємо і промиваємо в холодній воді.
  2. Підготовлені ягоди засипаємо цукром, залишаючи приблизно половину, і перетираємо ложкою або будь-яким іншим предметом.
  3. Після того, як ягоди пустили сік, частина з них залишаємо цілими.
  4. Потім додаємо решту цукрового піску, ретельно перемішуємо і залишаємо до повного розчинення кристалів цукру при кімнатній температурі протягом 2-3 годин.
  5. За цей час простерилизуем банки, щоб відразу ж заповнити їх чорниці у власному соку. Банки закатуємо підготовленими кришками і відправляємо на зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати чорниці у власному соку в духовці?

Прогулянка по лісі може стати дуже плідною, якщо не полінуватися зібрати свіжі ягоди. І разом з тим у вас вийде приготувати смачний десерт всього з одного компонента, який може приносити радість протягом круглого року.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:20-30 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Чорниця – 1000 гр.

Процес приготування:

1. Зібрану чорницю обов’язково перебираємо, повністю видаляючи все листя і гілочки.

2. Потім ягоди промиваємо у великій кількості води і відкидаємо на друшляк, щоб злити зайву рідину.

3. Банки заздалегідь промиваємо з содою і наповнюємо чорницею до самих країв.

4. У розігріту до 120 градусів духовку відправляємо наповнені банки і перевіряємо готовність за зовнішнім виглядом. Приблизно за 20-30 хвилин чорниця пустить свій власний сік.

5. Банки з готової чорницею виймаємо з духовки і закатуємо простерилизованными кришками. Охолоджену чорницю відправляємо в місце для зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Чорниці у власному соку в мультиварці

Ви подвійно щасливчик, якщо на вашій кухні виявилася і свіжа ягода, і мультиварка. Адже вам не доведеться контролювати потужність вогню і стежити за часом, а чорниці у власному соку вийде неймовірною за смаком і по консистенції.

Час готування: 80-90 хв.

Час приготування:60 хв

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Чорниця – 2 л

Процес приготування:

1. Свіжі ягоди перебираємо, щоб серед них не загубилися листя та всілякий непотріб. Після чого ягоди промиваємо і просушуємо.

2. Підготовлені ягоди викладаємо в банки, заповнюючи їх ягодами до самого горлечка.

3. Потім банки з чорницею накриваємо кришками і опускаємо на решітку в мультиварку. Заливаємо їх такою кількістю води, щоб вона покривала решітку і частина банок. Налаштовуємо режим кипіння на 35 хвилин і на цей час забуваємо про ягоди.

4. Через це час відкриваємо кришки і висипаємо ще чорниці, наповнюючи банку до самого горлечка. Налаштовуємо цей же режим і кип’ятимо протягом 25 хвилин.

5. Так робимо до тих пір, поки чорниця повністю не виявиться у своєму власному соку і не перестане зменшуватися в об’ємі.

6. Після чого банки витягаємо і вже закатуємо кришками. У такому вигляді перевертаємо догори дном і накриваємо кришкою. Як тільки банки охолонуть, переносимо їх у більш комфортне прохолодне місце.

Бажаємо приємного апетиту!

Чорниці у власному соку без цукру

Завдяки чорниці, приготовленої без додавання підсолоджувачів, у вас з’явиться можливість відчути природний і нічим незіпсований смак лісових ягід. А відсутність втручання в процес приготування дозволить зберегти цілісність ягід.

Час приготування: 90 хв

Час приготування:50 хв.

Порцій – 15.

Склад:

  • Чорниця – 2000 гр.

Процес приготування:

1. Першим ділом перебираємо зібрані ягоди чорниці. Потім добре промиваємо і зливаємо всю зайву воду.

2. У той час як вода стікає, переходимо до стерилізації банок і кришок. У даному рецепті готування ми будемо їх стерилізувати за допомогою пари.

3. В простерилізовані банки викладаємо чорницю і прикриваємо кришкою, що щільно не закручуючи її. Банки опускаємо в каструлю з холодною водою і доводимо до кипіння. На цьому етапі чорниця починає виділяти сік. Кришки знімаємо.

4. По мірі того, як обсяг ягід зменшується, доповідаємо ще. Банки з чорницею залишаємо кип’ятитися на маленькому вогні протягом 30-40 хвилин без кришок.

5. Через цей час банки витягуємо з каструлі і закручуємо простерилизованными кришками. Перевертаємо і залишаємо остигати до кімнатної температури.

6. Чорниці у власному соку готова. Відкривайте хоч на наступний день, а краще — притримайте до зими.

Бажаємо приємного апетиту!