Чорниці у власному соку на зиму – 4 простих рецепти з покроковими фото

Чорниці у власному соку – це про те, що буває смачно і корисно одночасно. Серед цих рецептів ви неодмінно знайдете саме свій і зможете зберегти літні ягоди аж до зими, коли організму особливо бракує вітамінів.

Чорниця з цукром без варіння у власному соку на зиму

Закатана чорниця без термообробки зберігає в собі максимум корисних властивостей і вітамінів, а таке ласощі в цукровому піску подвійно порадує всіх ласунів.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Чорниця 1 кг
  • Цукор-пісок 2 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити чорниці у власному соку на зиму? Спочатку підготуємо необхідні інгредієнти. Ягоди обов’язково перебираємо і промиваємо в холодній воді.
  2. Підготовлені ягоди засипаємо цукром, залишаючи приблизно половину, і перетираємо ложкою або будь-яким іншим предметом.
  3. Після того, як ягоди пустили сік, частина з них залишаємо цілими.
  4. Потім додаємо решту цукрового піску, ретельно перемішуємо і залишаємо до повного розчинення кристалів цукру при кімнатній температурі протягом 2-3 годин.
  5. За цей час простерилизуем банки, щоб відразу ж заповнити їх чорниці у власному соку. Банки закатуємо підготовленими кришками і відправляємо на зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!