Тунець в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Тунець в духовці – це дуже смачна та поживна риба, яка по своїй текстурі, більше нагадує м’ясо. Червона м’якоть готується дуже швидко, а також не вимагає яких-небудь особливих кулінарних навичок або спеціального обладнання. Перед запіканням рибу досить збризнути маслом і присипати спеціями – вуаля, смачний і корисний обід вже на вашому столі лише через 20-30 хвилин. Урізноманітніть свій звичний раціон і наповніть щось нове!

Філе тунця, запечене у фользі в духовці

Філе тунця, запечене у фользі в духовці – це дієтична страва, яка подарує вашим смаковим рецепторам справжнє гастрономічне задоволення! Перед термічною обробкою, рибу необхідно замаринувати, а після доповнити лимоном і тільки після відправляти в духовку.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Тунець 100 гр. (філе)
  • Цибуля ріпчаста 80 гр.
  • Масло рослинне 15 мл
  • Лимон 70 гр.
  • соєвий Соус 30 мл
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 20 гр.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Приблизно за 4-5 годин дістаємо рибу з морозилки, загортаємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику для розморожування. Після, філе промаківающімі паперовими серветками. Цибулину очищаємо.
  2. У мисочці змішуємо олію, соєвий соус і цедру, зняту з половинки лимона.
  3. Стейк кладемо в отриману суміш, перевертаємо і залишаємо просочуватися на 10 хвилин.
  4. І поки тунець маринується, нарізаємо цибулю кільцями – кладемо в центр листа фольги, перчимо.
  5. Зверху укладаємо рибку.
  6. Також додаємо кілька скибочок лимона для додаткового смаку.
  7. Загортаємо компоненти у фольгу і запікаємо протягом 20 хвилин при температурної позначки в 170 градусів.
  8. Через зазначений час, витягаємо стейк з духовки.
  9. Присипаємо верхівку сирної стружкою і повертаємо в духовку ще на 3-5 хвилин.
  10. Ароматного тунця під золотистою скоринкою готуємо та подаємо до столу з зеленню і овочевим салатом. Приємного апетиту!

/a>