Тунець в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Тунець в духовці – це дуже смачна та поживна риба, яка по своїй текстурі, більше нагадує м’ясо. Червона м’якоть готується дуже швидко, а також не вимагає яких-небудь особливих кулінарних навичок або спеціального обладнання. Перед запіканням рибу досить збризнути маслом і присипати спеціями – вуаля, смачний і корисний обід вже на вашому столі лише через 20-30 хвилин. Урізноманітніть свій звичний раціон і наповніть щось нове!

Філе тунця, запечене у фользі в духовці

Філе тунця, запечене у фользі в духовці – це дієтична страва, яка подарує вашим смаковим рецепторам справжнє гастрономічне задоволення! Перед термічною обробкою, рибу необхідно замаринувати, а після доповнити лимоном і тільки після відправляти в духовку.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Тунець 100 гр. (філе)
  • Цибуля ріпчаста 80 гр.
  • Масло рослинне 15 мл
  • Лимон 70 гр.
  • соєвий Соус 30 мл
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 20 гр.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Приблизно за 4-5 годин дістаємо рибу з морозилки, загортаємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику для розморожування. Після, філе промаківающімі паперовими серветками. Цибулину очищаємо.
  2. У мисочці змішуємо олію, соєвий соус і цедру, зняту з половинки лимона.
  3. Стейк кладемо в отриману суміш, перевертаємо і залишаємо просочуватися на 10 хвилин.
  4. І поки тунець маринується, нарізаємо цибулю кільцями – кладемо в центр листа фольги, перчимо.
  5. Зверху укладаємо рибку.
  6. Також додаємо кілька скибочок лимона для додаткового смаку.
  7. Загортаємо компоненти у фольгу і запікаємо протягом 20 хвилин при температурної позначки в 170 градусів.
  8. Через зазначений час, витягаємо стейк з духовки.
  9. Присипаємо верхівку сирної стружкою і повертаємо в духовку ще на 3-5 хвилин.
  10. Ароматного тунця під золотистою скоринкою готуємо та подаємо до столу з зеленню і овочевим салатом. Приємного апетиту!

Соковитий стейк з тунця в духовці

Соковитий стейк з тунця в духовці – це суперфуд, який багатий білком і вітамінами. Готується ця риба дуже просто і швидко, тому у вас обов’язково вийде навіть з першого разу. Рекомендуємо вам доповнити тунця ароматним часником і оливковою олією – вам сподобається, гарантуємо!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Філе тунця – 900 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло оливкове – 100-120 мл
  • Спеції для риби – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе обполіскуємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників, паралельно прогріваємо духовку до 180 градусів.

Крок 2. Розрізаємо м’якоть тунця на стейки товщиною близько 2-3 сантиметрів, злегка присипаємо чорним перцем і сіллю.

Крок 3. Розкладаємо рибу у форму для запікання і присипаємо спеціями для риби і морепродуктів.

Крок 4. Очищаємо зубки часнику і пропускаємо через прес або дрібно шаткуємо ножем – викладаємо на стейки.

Крок 5. Поливаємо основний інгредієнт якісним оливковою олією і закрийте посуд кришкою або фольгою – відправляємо в духовку.

Крок 6. Запікаємо філе протягом 10 хвилин, після, перевертаємо і тушкуємо ще 8-10 хвилин.

Крок 7. Апетитне блюдо готуємо та подаємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

Тунець, запечений з овочами

Тунець, запечений з овочами – легке і ситна страва, яке зарядить вас енергією на весь день і надовго позбавить від голоду. Незважаючи на простоту приготування, готове блюдо виходить дуже вишуканою і смачною, лимон перебиває специфічний смак, і робить м’якоть шалено ароматною.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Тунець – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сік лимонний – 20 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом очищаємо овочі і обполіскуємо їх під водою, нарізаємо півкільцями цибулю і моркву.

Крок 2. Рибу чистимо, вирізаємо плавники і зябра, потрошимо.

Крок 3. Надрізаємо рибку, як показано на фото, приправляємо сіллю і меленим перцем.

Крок 4. На деко кладемо фольгу викладаємо овочеву нарізку, зверху – рибу. У надрізи вставляємо слайсы лимона, збризкуємо компоненти оливковою олією.

Крок 5. Прикриваємо цибулю, моркву і тунець фольгою й запікаємо протягом 45 хвилин при 200 градусах.

Крок 6. Приємного апетиту!

Тунець з картоплею в духовці

Тунець з картоплею в духовці готується швидко і легко, особливо, якщо попередньо відварити картоплю і дати їй трохи часу для охолодження. Варити овочі треба для того, щоб не перетримувати рибу в духовці і зберегти в ній максимальну кількість корисних речовин.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 8 шт.
  • Стейк з тунця – 3 шт.
  • Спеції для риби – 1 ч. л.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Чебрець – ½ ч. л.
  • Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
  • Суміш для панірування (кукурудзяна) – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе розморожуємо природним шляхом і обполіскуємо водою.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки і промиваємо.

Крок 3. Кладемо картоплю в сотейник, заливаємо водою і підсолюємо, варимо близько 7 хвилин з моменту закипання.

Крок 4. Укладаємо стейки в форму, посипаємо спеціями і сіллю, за бажанням скроплюємо соком лимона.

Крок 5. Злегка охолоджену картоплю нарізаємо кружальцями.

Крок 6. Овочі викладаємо на рибу, приправляємо чебрецем і паприкою, вливаємо півсклянки відвару з-під картоплі.

Крок 7. Також додаємо болгарський перець, нарізаний кубиками.

Крок 8. Посуд поміщаємо в рукав для запікання або вкриваємо фольгою – готуємо в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів (15 хвилин).

Крок 9. Після закінчення часу, виймаємо форму з духовки і посипаємо інгредієнти пластинками часнику і кукурудзяного крихтою. Повертаємо в духовку ще на 5 хвилин. В якості декору можна вирізати квіти із морквини.

Крок 10. Подаємо і насолоджуємося ніжним смаком. Приємного апетиту!

Тунець в духовці з сиром

Тунець в духовці з сиром – це неймовірно смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку кожному, хто спробує відкусити хоча б раз. Філе тунця чудово поєднується з розплавленим твердим сиром, а подавати до стола рекомендуємо з відварною білим рисом або свіжим овочевим салатом з оливковою олією.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Філе тунця (стейки) – 12-14 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно зі списком інгредієнтів.

Крок 2. Філе нарізаємо стейками, солимо, перчимо і поливаємо соком цитрусового фрукта.

Крок 3. «Припудрюємо» рибу борошном.

Крок 4. Деко вистилаємо листом пекарської папери, викладаємо тунця і промазуємо кожен шматочок рослинним маслом.

Крок 5. Сир натираємо на середній або дрібній тертці. Паралельно запікаємо стейки при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин.

Крок 6. Тепер кожен шматок тунця присмачую сиром і ставимо деко на верхній рівень в духовці, тушкуємо ще 2-3 хвилини.

Крок 7. Соковиту рибу рекомендується подавати зі свіжими овочами. Приємного апетиту!

Тунець, запечений цілком

Тунець, запечений цілком – це найпростіший спосіб приготування корисної риби, яку запросто можна придбати в будь-якому супермаркеті. Обов’язково спробуйте цей рецепт, адже сметана, майонез і гірчиця – це ідеальні доповнення для тунця, до того ж, кулінару потрібно докласти мінімум зусиль.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Тунець – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Майонез – 100 гр.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розмороженого тунця чистимо, потрошимо і старанно промиваємо під струменем води. З усіх боків натираємо чорним перцем і сіллю.

Крок 2. Для приготування соусу об’єднуємо наступні компоненти: часник, пропущений через прес, подрібнену зелень, гірчицю, сметану і майонез щедро промазуємо тушку зовні і всередині.

Крок 3. Рибу загортаємо в пергамент.

Крок 4. А потім шар фольги – при такому способі, всі соки зберігаються всередині, і тунець нудиться у власному соку, завдяки чому виходить дуже соковитим.

Крок 5. Запікаємо рибу при 180 градусах протягом 40-45 хвилин. Для утворення золотистої скоринки, за пару хвилин до готовності, розкриваємо «обгортку». Готуйте і повчайте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Тунець зі сметаною в духовці

Тунець зі сметаною в духовці – це ніжне і соковите страву, з приготуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Сметана широко використовується в рецептах приготування риби, і тунець не став винятком. Обов’язково спробуйте і ви пошкодуєте, що не зустріли цей рецепт раніше!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Тунець – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою гострого ножа соскабливаем всю луску, відрізаємо голову, хвіст і плавники, виймаємо нутрощі, зробивши надріз вздовж черевця.

Крок 2. З усіх боків промаківающімі тунця паперовими серветками.

Крок 3. Тушку ріжемо на порційні сегменти, складаємо в ємність і солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 4. Також присипаємо тунця приправою для риби.

Крок 5. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Крок 6. Змішуємо рибу і овочеву нарізку.

Крок 7. Присмачую суміш сметаною і знову ретельно перемішуємо – прикриваємо основний склад кришкою або затягуємо харчовою плівкою і даємо просочитися протягом 60 хвилин.

Крок 8. Деко устеляємо фольгою і змащуємо олією.

Крок 9. Викладаємо тунець разом з цибулею і запікаємо протягом 30 хвилин при 170-180 градусах.

Крок 10. Викладаємо рибу на тарілки і доповнюємо гарніром – знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Тунець у вершках в духовці

Тунець у вершках в духовці – це до божевілля ніжне і тане в роті блюдо, яке з легкістю прикрасить будь-який святковий стіл або різноманітить ваш звичний раціон і подарує вам справжню насолоду, вже при знятті першої проби. Вершки, ріпчасту цибулю і лимон – це ідеальне доповнення до тунцу.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тунець – 1 кг
  • Вершки 10% – 250 мл
  • Цибуля – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кріп сушений – ½ ч. л.
  • Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом чистимо і потрошимо тунця, позбавляємося від голови, хвоста і плавників.

Крок 2. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими півкільцями або пір’ям.

Крок 3. Для соусу в піалі об’єднуємо вершки з солодкою паприкою, сушеним кропом, сіллю і меленим перцем.

Крок 4. Підготовлену тушку нарізаємо стейками, товщина яких не повинна перевищувати двох сантиметрів.

Крок 5. Викладаємо рибу на деко, попередньо змащений маслом, злегка присаливаем і поливаємо соком лимона.

Крок 6. Зверху кладемо шар цибулі.

Крок 7. Заливаємо складові вершками зі спеціями.

Крок 8. Накриваємо жароміцний посуд фольгою й запікаємо 30 хвилин при 180 градусах, після фольгу прибираємо.

Крок 9. Підрум’янюємо протягом 10 хвилин, і приступаємо до сервіровці.

Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення!