Картопля з м’ясом у казані – це неймовірно смачне блюдо, яке поєднує в собі соковитий і ароматний гарнір, а також ніжна і розходиться по волокнах м’ясо. Для різноманітності смаку ви також можете додати нашатковану капусту або гриби, ці компоненти прекрасно відтіняють основні інгредієнти. Таку страву різноманітить ваше вилазку на природу або ж суботній вечір на дачі, а також допоможе нагодувати велику родину, витративши на підготовку мінімальну кількість часу і зусиль. Обов’язково спробуйте!
Тушкована картопля з м’ясом у казані на плиті
Тушкована картопля з м’ясом у казані на плиті – це поживне і апетитну страву, яке запросто урізноманітнює вам звичний раціон. В якості м’ясної складової, ви можете використовувати баранину, свинину чи яловичину. Овочі прекрасно гармоніюють між собою і просочуються соками.
Інгредієнти на
4 порц.
- М’ясо 500 гр.
- Картопля 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Помідори 3 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Цибуля зелена 1 пучок
- Томатна паста 2 ст. л.
- Вода 1.2 л.
- Сіль за смаком
- Приправи за смаком
Процес приготування:
- Картопля з м’ясом у казані готується швидко і просто. Обрізаємо м’ясо з кісток і ріжемо на невеликі сегменти.
- Добре розігріваємо казан і викладаємо м’ясну складову жирком вниз, топимо смалець.
- Зверху закидаємо пісні шматочки. У разі, якщо жиру немає, вливаємо олію.
- Смажимо до утворення апетитною скоринки.
- Заливаємо компонент водою і доводимо до кипіння, зменшуємо нагрівання і тушкуємо практично до готовності.
- Не гаючи часу, ріжемо моркву соломкою, а цибулю чверть кільцями.
- М’якоть болгарського перцю нарізаємо брусками.
- Подрібнюємо стиглі томати.
- До отваренному до напівготовності м’яса, закидаємо цибулю з морквою.
- Додаємо помідори і перець.
- Присмачую томатною пастою і доводимо до кипіння на помірному вогні.
- У киплячий бульйон відправляємо очищену і довільно нарізати картоплю.
- Знову зменшуємо нагрівання і закриваємо кришкою, тушкуємо протягом 20 хвилин.
- Потім страву посипаємо сіллю, приправами і рубаним зеленим луком.
- Через 2-3 хвилини знімаємо казан з плити і розкладаємо страву по порційним піали. Приємного апетиту!
Картопля з м’ясом у казані на вогнищі
Картопля з м’ясом у казані на багатті – це воістину чоловіче страву, яке оцінять по достоїнству всі представники сильної статі. Незважаючи на жирність, страва підкорює з першої проби, так як всі компоненти готуються не на рослинному маслі, а на розтопленому свинячому жирі.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Сало свиняче – 1 кг
- Ковбаски свинячі – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Цибулини – 2 шт.
- Сіль – 3 ч. л.
- Часник гранульований – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Крупно нарізане сало закидаємо в гарячий казан і обсмажуємо близько 15 хвилин, до стану шкварок.
Крок 2. Паралельно чистимо і промиваємо дрібний картопля, кожен бульба промаківающімі паперовими рушниками.
Крок 3. За допомогою шумівки перекладаємо ароматні шкварки з вогнетривкої посуду в тарілку.
Крок 4. На розтопленому жирі обсмажуємо 15 хвилин картоплю, потім так же викладаємо в іншу ємність.
Крок 5. Смажене сало присипаємо сіллю і меленим перцем – перемішуємо.
Крок 6. Аналогічно картоплі, готуємо до золотавості подрібнену цибулю (5 хвилин достатньо).
Крок 7. Картоплю змішуємо з перцем, сіллю і гранульованим часником.
Крок 8. Далі на смальці готуємо ковбаски протягом 15 хвилин. Рум’яну м’ясну складову дістаємо і розрізаємо на шматки близько 2 сантиметрів, в казані залишаємо не більше 100 мілілітрів жиру.
Крок 9. Всі рум’яні компоненти повертаємо в казан, перемішуємо і прогріваємо ще 5 хвилин.
Крок 10. Подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Картопля з м’ясом, приготовані в афганському казані
Картопля з м’ясом, приготовані в афганському казані – це ситне і оригінальне блюдо, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б трохи! Завдяки спільному гасіння, всі компоненти максимально просочуються і насичуються соками і ароматами один одного.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Картопля – 7 шт.
- Свинина – 500 гр.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло олію – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і промиваємо овочі, картоплю ріжемо на довільні великі скибочки.
Крок 2. Дрібно подрібнюємо цибулю.
Крок 3. М’якоть болгарського перцю ріжемо на довгі смужки.
Крок 4. М’ясну складову нарізаємо скибочками, трохи крупніше картоплі.
Крок 5. У казані розігріваємо олію і протягом 10 хвилин обсмажуємо свинину і цибулю з натертою на терці морквою.
Крок 6. Потім вводимо до складу картопля, солодкий перець і 400 мілілітрів води – тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин, прикривши кришкою.
Крок 7. Гаряче страву солимо і перчимо, разом з бульйоном розподіляємо по порційним піали і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
М’ясо з картоплею та грибами в казані
М’ясо з картоплею та грибами в казані – це шалено соковите і ситне блюдо, яке стане для вас смачним обідом або вечерею, яке оцінять всі члени сім’ї. Для додаткової соковитості і ніжності смаку, нам потрібно трохи вершків і пару пучок меленого імбиру.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 1 кг
- Перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Вершки жирні – 5 ст. л.
- Гриби – 400 гр.
- Масло оливкове – для смаження.
- Лист лавра – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Імбир мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У казані розігріваємо оливкову олію і закидаємо великі шматки м’яса, півкільця цибулі і приправи – перемішуємо і готуємо на помірному полум’я.
Крок 2. В момент, коли свинина змінила колір, додаємо кубики болгарського перцю і засікаємо 10 хвилин.
Крок 3. Використовувані гриби крупно нарізаємо. Якщо у вас лісові гриби, то їх слід попередньо відварити.
Крок 4. Ароматні грибочки відправляємо в основний склад, перемішуємо і тушкуємо ще близько 20 хвилин.
Крок 5. Після закінчення часу, в казан закидаємо великі шматочки картоплі. Доповнюємо вершками, сіллю і спеціями – тушкуємо до м’якості картоплі під кришкою.
Крок 6. Ароматне блюдо розкладаємо по тарілках і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Овочеве рагу з м’ясом і картоплею в казані
Овочеве рагу з м’ясом і картоплею в казані – це комплексне страву, яке позбавить кулінара від окремої приготування основної страви і гарнір, а також гір брудного посуду. За рахунок тривалого і повільного томління, інгредієнти виходять максимально соковитими і ніжними.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Картопля – 700 гр.
- Свинина – 500 гр.
- Морква – 1-2 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Кабачок – 400 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 4-5 зуб.
- Лист лавра – 2 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Вода – 150 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Приправа для мяса – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо обполіскуємо і обсушуємо будь-яким зручним способом, нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 2. Складаємо свинину в чашу і посипаємо спеціями, перемішуємо.
Крок 3. Очищаємо і крупно ріжемо буряк і моркву.
Крок 4. Картоплю нарізаємо часточками.
Крок 5. У казан наливаємо олію і розігріваємо, протягом 15 хвилин підрум’янюємо свинину.
Крок 6. Зменшуємо нагрівання, закидаємо морквину з буряком і, перемішавши, обсмажуємо ще 10 хвилин.
[adsp-pro-730]
Крок 7. Потім відправляємо в казан картоплю, половину очищених зубчиків часнику, мелений перець – заважаємо і смажимо ще 10 хвилин.
Крок 8. Далі додаємо цибульні півкільця – засікаємо 3-5 хвилин.
Крок 9. Слідом закидаємо кубики кабачка.
Крок 10. Доповнюємо страва кубиками помідори, сіллю, чорним перцем, лаврушкой і томатною пастою, розведеної в 150 мілілітрів води.
Крок 11. Тушкуємо компоненти під кришкою 10-15 хвилин. Після закінчення часу, присмачую рештою часником і зеленню – наполягаємо ще 15 хвилин і переходимо до сервіровці.
Крок 12. Приємного апетиту!
Картопля з капустою і м’ясом в казані
Картопля з капустою і м’ясом в казані – це дуже просто, швидко та нереально смачно! Для цього рецепту ви можете використовувати рубане м’ясо або фарш – це ніяк не вплине на смак готової страви. Обов’язково спробуйте і ви не пошкодуєте!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Капуста білокачанна – 250 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розжарюємо рослинне масло в казані і близько 5 хвилин пасеруємо дрібно нарізану цибулю і колечка морквини.
Крок 2. Закидаємо тонко нашатковану капусту, перемішуємо і засікаємо ще 5 хвилин.
Крок 3. Потім у вогнетривкий посуд додаємо розморожений фарш.
Крок 4. Доповнюємо складу великими скибочками очищеної картоплі.
Крок 5. Присмачую томатною пастою, сіллю і чорним перцем, заливаємо водою.
Крок 6. Тушкуємо страву під кришкою на повільному нагріванні близько 40 хвилин і потім посипаємо подрібненою зеленню.
Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!
М’ясо з картоплею в казані по-узбецьки
М’ясо з картоплею в казані по-узбецьки – це оригінальна страва, яке моментально розлетиться з тарілок! Головною родзинкою страви є різноманітність м’ясних компонентів: птах, баранина і яловичина. Розбавимо їх насичений смак соковитими овочами.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Баранина – 300 гр.
- Курка – 300 гр.
- Яловичина – 300 гр.
- Картопля – 10-12 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Помідори – 3-4 шт.
- Зіра – за смаком.
- Барбарис – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У казані розжарюємо рослинне масло й обсмажуємо яловичину з бараниною до рум’яності, а потім закидаємо та птицю – перемішуємо і продовжуємо смажити.
Крок 2. До золотистим компонентів всипаємо цибульні півкільця і доводимо їх до прозорості, потім додаємо моркву і солимо.
Крок 3. З томатів знімаємо шкірку і нарізаємо довільно м’якоть – закидаємо в казан разом зі спеціями і тушкуємо на повільному вогні.
Крок 4. Якщо сік від томатів не повністю покрив компоненти, то підливаємо трохи води і при необхідності досолює. Тушкуємо під кришкою до готовності всіх складових.
Крок 5. Далі в бульйон закладаємо картоплю, розрізану навпіл, і продовжуємо готування до м’якості овочів.
Крок 6. При подачі за бажанням присипаємо страва свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Смажена картопля з м’ясом у казані
Смажена картопля з м’ясом у казані – це блюдо, яке чудово підходить для готування в домашніх і польових умовах. Вибране м’ясо нам потрібно подрібнити і сформувати невеликі кульки, а після обсмажити їх разом з бульбами молодого картоплі на розігрітій олії.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- М’якоть яловичини – 1 кг
- Цибуля – 1-2 шт.
- Картопля – 1,5 кг
- Кінза – ½ пучка.
- Масло олію – 250 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню викладаємо все необхідне.
Крок 2. Картоплю очищаємо і промиваємо під струменем води.
Крок 3. Цибулину і яловичину прокручуємо через решітку м’ясорубки.
Крок 4. Фарш солимо і перчимо – гарненько вимішуємо і злегка відбиваємо.
Крок 5. Великі бульби картоплі розрізаємо на половинки, дрібні бульби залишаємо цілими.
Крок 6. 250 мл рослинного масла наливаємо у казан і розжарюємо, обсмажуємо картоплю.
Крок 7. Паралельно вологими руками формуем кульки з фаршу, розміром не більше, ніж волоський горіх.
Крок 8. Готову картоплю шумівкою перекладаємо в тарілку і на тому ж маслі підрум’янюємо м’ясні напівфабрикати.
Крок 9. Далі, на дно казана покласти овочі, а кульки – зверху, вливаємо трохи води, солимо і тушкуємо під кришкою близько 10 хвилин.
Крок 10. Викладаємо страву на сервірувальну тарілку і щедро посипаємо рубаною кінзою – знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Картопля з м’ясом і баклажанами в казані
Картопля з м’ясом і баклажанами в казані – це ситне і апетитну страву, яке допоможе вам смачно і швидко нагодувати велику родину. Для збереження золотистої скоринки всіх компонентів, їх рекомендується попередньо обсмажити і тільки потім переходити до томління.
Час готування – 80 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Баклажани – 2-3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля – 3-4 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Перець болгарський – 2-3 шт.
- М’ясо – 650-700 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо все необхідне на робочий стіл.
Крок 2. Картоплю чистимо, промиваємо й розрізаємо на кілька частин – смажимо на розігрітій олії до рум’яності і перекладаємо в тарілку.
Крок 3. Аналогічно картоплі, обсмажуємо великі скибочки моркви.
Крок 4. Додаємо пір’я цибулі.
Крок 5. Помішуючи, готуємо пасеровку близько 3-4 хвилин.
Крок 6. Засмажку прибираємо з вогнетривкої посуду. У казан підливаємо рослинне масло і закидаємо соломку солодкого перцю і скибочки баклажанів.
Крок 7. Казан знову звільняємо і смажимо нарізане м’ясо практично до готовності.
Крок 8. До м’яса повертаємо все підрум’янені овочі, присмачую сіллю, зеленню і приправами – тушкуємо до м’якості всіх складових.
Крок 9. Овочеве асорті з м’ясом подаємо до столу в гарячому вигляді і негайно трапезуєм. Приємного апетиту!
Нарханги з м’ясом і картоплею
Нарханги з м’ясом і картоплею – це класика узбецької кухні, з якою знайомі далеко не всі. Особливий насичений смак і аромат страви надають такі спеції, як коріандр, зіра і кінза. А завдяки тривалому томління, овочі повністю просочуються баранячим бульйоном.
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- М’якоть бараняча – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Кінза – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло рослинне – 50 мл
- Насіння коріандру – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Помідори – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою ступки і маточки перемелюємо зіру і коріандр.
Крок 2. Баранину обполіскуємо і обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки і присипаємо частиною приправ, перемішуємо і на 2 години відправляємо в холодильну камеру.
Крок 3. Не гаючи часу, подрібнюємо морквину так, як показано на фото.
Крок 4. Томати бланшируем і очищаємо від шкірки, дрібно нарізаємо м’якоть.
Крок 5. Подрібнюємо зубці часнику, цибулю нарізаємо чверть кільцями, перець – шматочками.
Крок 6. Картоплю ріжемо соломкою.
Крок 7. Подрібнюємо промиту і обсушену зелень.
Крок 8. Розжарюємо рослинне масло в казані і викладаємо просочене спеціями м’ясо, смажимо до зміни кольору.
Крок 9. Зменшуємо полум’я і викладаємо шар цибулі, посипаємо меленими приправами.
Крок 10. Далі викладаємо шари помідорів, моркви і зелень – зверху присипаємо часником.
Крок 11. Додаємо болгарський перець.
Крок 12. Розподіляємо картопляну соломку.
Крок 13. Щільно закриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному полум’я протягом 120 хвилин.
Крок 14. Готову страву перчимо й перемішуємо – подаємо. Приємного апетиту!