Фарширований перець з фаршем та рисом – це популярна у нас, родом з болгарської кухні страва, красива, смачна і має просту технологію готування. Очищений овоч заповнюється начинкою з м’ясного фаршу з рисом, доповнюється обсмаженою морквою з цибулею і тушкується або запікається під різними соусами. У цій статті вам пропонуються найсмачніші варіанти як для домашнього обіду, так і для святкового столу.
Класичний фарширований перець з фаршем та рисом у каструлі
Класичний фарширований перець з фаршем та рисом у каструлі найпростіший, смачніший та досить швидкий варіант домашньої страви для будь-якого столу. М’ясний фарш поєднується з відвареним рисом, цибулею та приправами. Їм фаршируються очищені перці. Соус готується з томатної пасти, соку або подрібнених свіжих/консервованих помідорів та доповнюється обсмаженою цибулею із приправами. Готується страва у каструлі на плиті.
Інгредієнти:
на – 3 порції
- Перець болгарський – 12 шт.
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Рис білий – ½ ст.
- Томатний сік – 800 мл.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції для фаршу – 1.5 ч.л.
- Цукор-пісок – за смаком
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець запашний горошком – за смаком
- Олія – для смаження
Процес приготування:
Фарширований перець з фаршем та рисом готується дуже просто. Рис промити, відварити у підсоленій воді у пропорції 1: 2 до напівготовності та остудити.
В окремий посуд перекласти м’ясний фарш. До нього висипати сіль із спеціями і додати дрібно нарізану цибулину.
Потім до фаршу перекласти відварений рис.
Рука фарш з рисом добре перемішати до однорідної текстури.
Одинакового розміру болгарські перці очистити від плодоніжок з перегородками та насінням, і промити.
Вимішаним м’ясним фаршем заповнити підготовлені перці.
Для соусу обсмажити на розігрітій олії і до м’якості нарізку решти цибулі.
Будь-яким кухонним гаджетом подрібнити свіжі/консервовані помідори, щоб вийшло близько 800 мл м’якоті томатної, або взяти готовий томатний сік.
Томатний сік перелити в сковороду до обсмаженої цибулі, додати сіль з цукром та меленими спеціями (наприклад, імбир, кориця, гвоздика), перемішати і поварити кілька хвилин.
У каструлю для гасіння укласти всі фаршировані перці і додати лавровий лист із запашним перцем. Залити їх приготованим томатним соусом і згасити на маленькому вогні протягом 40 хвилин від початку кипіння. Потім вогонь вимкнути та дати страві настоятися під кришкою ще 20 хвилин.
Приготовлений у каструлі класичний фарширований перець з фаршем та рисом розкласти по порційних тарілках та подати до столу гарячим. Смачного!