Як засолити ляща правильно – 5 смачних і швидких рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як засолити ляща правильно, ми детально розповідаємо в нашій перевіреної кулінарної добірці з п’яти смачних і швидких рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями. Засолена риба порадує вас яскравим смаком і апетитним виглядом. Обов’язково беріть на замітку, радуйте ваших рідних і гостей.

Засолювання ляща в домашніх умовах

Засолювання ляща в домашніх умовах приємно здивує вас своїм нескладним і цікавим кулінарним процесом. Якщо не знаєте, як використовувати великий улов, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом.

Інгредієнти на
2 кг.

  • Лящ 2 кг
  • Сіль-1 склянка

Процес приготування:

  1. Як правильно засолити ляща в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти. Сіль можна регулювати на свій розсуд.
  2. Починаємо чистити рибу, зрізуючи зябра.
  3. Видаляємо всі нутрощі. Добре промиваємо тушку зовні і всередині.
  4. Вибираємо відповідний контейнер для засолювання риби. На дно додаємо сіль, кладемо рибу.
  5. Добре просолюємо ляща всередині і зовні.
  6. Встановлюємо на заготівлю гніт і ставимо в холодне місце на один тиждень для хорошої засолювання.
  7. Засолювання ляща в домашніх умовах завершена. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим рецептом!

Як засолити ляща для копчення

Як засолити ляща для копчення, ви дізнаєтеся з нашого покрокового рецепти з фотографіями. Зробити це зможе кожен, якщо слідувати простим рекомендаціям. Далі рибу можна відправляти в коптильню і радувати близьких апетитною яскравою закускою.

Час готування – 1 день

Час приготування: 1 годину

Порції – 1 кг

Інгредієнти:

  • Лящ – 1 кг
  • Сіль – 100 гр.
  • Вода – 1 л
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як засолити ляща для копчення просто в домашніх умовах. Спочатку підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль. Додаємо спеції за смаком. Після розсолу даємо повністю охолонути.

Крок 3. У цей час очистити рибу, видаляємо всі нутрощі.

Крок 4. Добре промиваємо ляща всередині і зовні.

Крок 5. Занурюємо рибу в повністю остиглий розсіл, придавлюємо тарілкою.

Крок 6. Залишаємо в холодному місці на 12 годин або добу.

Крок 7. Ви вже знаєте, як засолити ляща для копчення. Обов’язково спробуйте!

Як правильно солити ляща для в’ялення

Як правильно солити ляща для в’ялення, ми розповідаємо в нашому покроковому домашньому рецепті з фотографіями. Слідуйте простим перевірених порад, щоб якісно підготувати апетитну рибу для подальшого в’ялення. Радуйте себе і близьких смачними частуваннями.

Час готування – 2 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 кг

Інгредієнти:

  • Лящ – 1 кг
  • Сіль велика – 250 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Як правильно солити ляща для в’ялення, докладно розповімо в наступних кроках. Для початку підготуємо інгредієнти.

Крок 2. Промиваємо рибу і починаємо чистити її.

Крок 3. Видаляємо зябра і всі нутрощі. Після добре промиваємо рибу всередині і зовні.

Крок 4. Висипаємо близько 80-85 грамів солі у великий таз.

Крок 5. Решті сіллю добре натираємо ляща зі всіх сторін і обов’язково всередині.

Крок 6. Складаємо рибу шарами. Викладаємо щільно, посипаючи кожен шар сіллю. Між кожним шаром кладемо тарілку або обробну дошку. Останній шар посипаємо сіллю і цукром. Прибираємо заготовку в холодну пору на дві доби.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як правильно солити ляща для в’ялення. Спробуйте у себе вдома.

Як засолити великого ляща сухим засолом

Як засолити великого ляща сухим засолом, ви дізнаєтеся з нашого покрокового рецепти з фотографіями. Зробити це зможе кожен, якщо слідувати простим рекомендаціям. Така риба стане яскравою і неймовірно смачною закускою для вашого столу. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 3 тижні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 кг

Інгредієнти:

  • Лящ – 2 кг
  • Сіль – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Як засолити великого ляща сухим засолом? Ділимося домашнім рецептом. Беремо найбільшу рибу і добре промиваємо її. Потрошити необов’язково.

Крок 2. У кілька шарів складаємо марлю. Насипаємо сюди подушку з солі для риби.

Крок 3. Кладемо на подушку тушку, повністю засипаємо її сіллю.

Крок 4. Щільно загортаємо ляща в марлю. Обв’язуємо.

Крок 5. Прибираємо заготовку в холодильник на 2-3 тижні. Періодично перевертаємо заготовку з одного боку на іншу.

Крок 6. Після засолювання риба всередині придбає насичений бурий відтінок.

Крок 7. Як засолити великого ляща сухим засолом, ви вже знаєте. Повторюйте рецепт і оцінюйте смак!

Засолювання ляща в розсолі в домашніх умовах

Засолювання ляща в розсолі в домашніх умовах пройде нескладно, якщо дотримуватися кроків нашого перевіреного кулінарного рецепту. Не знаєте, як розпорядиться великим уловом? Обов’язково беріть на замітку перевірену ідею і приступайте до захоплюючого процесу засолювання.

Час готування – 21 день

Час приготування: 1 годину

Порції – 1 кг

Інгредієнти:

  • Лящ

Маринад на 1 літр води:

  • Сіль – 150 гр.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець духмяний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Засолку ляща в розсолі в домашніх умовах починаємо з підготовки інгредієнтів.

Крок 2. Рибу очищаємо, видаляємо всі нутрощі.

Крок 3. Добре промиваємо продукт всередині і зовні. Складаємо в глибоку миску або таз.

Крок 4. Кип’ятимо воду. Розчиняємо в ній сіль, додаємо горошини перцю і лавровий лист. Даємо розсолу повністю охолонути.

Крок 5. Заливаємо рибу розсолом, прикриваємо кришкою або тарілкою так, щоб риба була повністю занурена в рідину. Залишаємо на 21 день в прохолодному місці.

Крок 6. Потім просолений продукт підвішуємо для просушування.

Крок 7. Тепер ви знаєте всі хитрощі засолювання ляща в розсолі в домашніх умовах!