Кыстыбый з картоплею по-татарськи

Це дуже смачні татарські коржі з начинкою, смажені на сковороді. Їх краї з’єднуються, і начинка знаходиться всередині зігнутого навпіл кыстыбая. Одним з найпоширеніших наповнень є картопля. Тому пропонуємо вам 6 варіантів приготування цієї страви.

Кыстыбый з картоплею по-татарськи на молоці

Тісто з молока, борошна, цукру і солі розділяється на частини, розкачується в коржики і обсмажується на сухій сковороді. Потім всередину кладеться картопляне пюре, коржі складаються навпіл, змазують вершковим масло і подаються до столу.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Борошно пшеничне 450 гр.
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Для начинки:
  • Картопля 500 гр.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати кыстыбый з картоплею по-татарськи? Картопля добре промиваємо під проточною водою, очищаємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо в підсоленій воді до готовності. В цей час займаємося тестом. У глибоку ємність вливаємо молоко, додаємо до нього сіль, цукровий пісок і добре перемішуємо.
  2. Далі додаємо пшеничне борошно і замішуємо тісто. Воно має відлипати від рук.
  3. Тепер ділимо тісто на невеликі шматочки і катаємо з кожного кульки. З кожного, за допомогою качалки розкачуємо коржі, після чого накриваємо його рушником, щоб вони не висохли, поки вариться картопля.
  4. У готової картоплі зливаємо воду в окрему ємність. Тепер в картоплю додаємо вершкове масло, беремо блендер і збиваємо все в пюре.
  5. Молоко кип’ятимо і заливаємо їм картоплю. Також додаємо трохи залишилася від варіння води і збиваємо все до отримання потрібної консистенції. При необхідності підливаємо туди воду і додаємо сіль.
  6. Тепер добре розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ньому коржі до рум’яності без додавання олії.
  7. Готову корж перекладаємо на рівну поверхню, на одну половину викладаємо пюре, а другий накриваємо начинку.
  8. Кыстыбый змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо їх до столу гарячі. Приємного апетиту!

Як приготувати кыстыбый з картоплею на кефірі?

Тісто з кефіру, солі, соди і борошна поділяється на 12 частин, з яких розкочуються коржі. Далі все обсмажується на сухій сковороді, всередину кладеться картопляна начинка, кыстыбый згортаються, змазують вершковим маслом і подаються до столу.

Час готування: 1 ч. 30 хв.

Час приготування: 1 год.

Порції – 12.

Склад:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.

Для начинки:

  • Картопля – 1 кг
  • Молоко – 100 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

1. Кефір переливаємо в глибоку ємність, додаємо до нього сіль, соду і добре перемішуємо. Тепер частинами всипаємо просіяне через сито борошно і замішуємо тісто руками. Воно повинно бути крутим і не липнути до долонь. Потім накриваємо його рушником і даємо постояти приблизно 15-20 хвилин.

2. В цей час готуємо начинку. Картопля добре промиваємо під проточною водою, очищаємо і відправляємо в каструлю з киплячою водою. Потім додаємо трохи солі і варимо до готовності на невеликому вогні.

3. Готову картоплю розминаємо за допомогою товкачика. Додаємо до нього гаряче молоко, вершкове масло і доводимо все до стану пюре.

4. Тісто ділимо на 12 рівних частин і кожну розкачуємо в тонкий коржик.

5. Добре розігріваємо сковороду і печемо на ній коржі по 1-2 хвилині з обох сторін без додавання олії, поки вони не підрум’яняться.

6. Готові коржі складемо стопкою і накриваємо рушником, щоб вони залишалися м’якими.

7. Далі беремо одну корж, на одну половину викладаємо 2-3 столові ложки картопляного пюре, після чого закриваємо її другою половиною.

8. Кыстыбый змащуємо з обох сторін розтопленим вершковим маслом і подаємо їх до столу гарячі. Приємного апетиту!

Простий кыстыбый з картоплею по-татарськи на воді

Тісто з яйця, води, борошна і солі розкочується пласт і з нього вирізують коржики, які обсмажують на сухій сковороді до рум’яності. На одну половину кыстыбый викладається картопляна начинка, яка накривається другою частиною коржі і все обсмажується на вершковому маслі.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 1 год.

Порції – 4.

Склад:

Для тіста:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода кип’ячена – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 100-200 гр.
  • Молоко – 0.5 склянки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Перед початком приготування добре промиваємо під проточною водою картоплю, очищаємо його, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, додаємо сіль і варимо до готовності.

2. В цей час готуємо тісто. На робочу поверхню висипаємо гіркою борошно, яку перед цим просіваємо через сито. Робимо по центру невелике поглиблення, розбиваємо туди яйце і заливаємо кип’ячену воду з сіллю. Акуратно замішуємо тісто протягом 10-15 хвилин. Воно повинно вийти щільним і еластичним. Можна також замісити його за допомогою хлібопічки. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і даємо постояти 20 хвилин при кімнатній температурі.

3. В цей час очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його. Також ріжемо печериці тонкими пластинами. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо все разом до золотистого кольору.

4. До готового картоплі додаємо вершкове масло, вливаємо тепле молоко і розминаємо все толкушкой до стану пюре. Можна також використовувати блендер, щоб воно вийшло більш однорідним. Потім додаємо туди обсмажені цибулю з грибами і добре все перемішуємо.

5. Тепер беремо тісто, формуємо з нього кульку і розгортаємо його на робочій поверхні в пласт 3 мм завтовшки. Далі беремо середнє за розміром блюдце і з його допомогою вирізаємо коржі.

6. Добре розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній кыстыбый до рум’яності з двох сторін без додавання олії.

7. На половину готової коржі викладаємо 2-3 столові ложки картопляної начинки і накриваємо її другою половиною.

8. На сковороді розтоплюємо трохи вершкового масла й обсмажуємо на ньому кыстыбый з двох сторін до золотистого кольору. Готову страву подаємо до столу гарячим. Приємного апетиту!

Дуже смачний татарський кыстыбый з картоплею на сметані

Тісто на сметані поділяється на рівні частини, з яких розкочуються коржі. Вони обсмажуються на сухій сковороді, після чого на половину викладається картопляна начинка, яка накривається другою половиною. Готовий кыстыбый змащується маслом і подається до столу.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 150 гр.

Процес приготування:

1. Починаємо з приготування тіста. У глибоку ємність розбиваємо два яйця і добре збовтуємо їх. Потім додаємо сіль, сметану і все перемішуємо. Далі частинами засипаємо просіяне через сито борошно. Тепер замішуємо тісто, поки воно не стане еластичним і не престанет липнути до долонь. Ліпимо з нього кулю, накриваємо рушником і даємо постояти 15-20 хвилин.

2. В цей час готуємо начинку. Картопля добре промиваємо під проточною водою, очищаємо, перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Додаємо сіль, доводимо до кипіння і варимо до готовності. Далі зливаємо воду і розминаємо картоплю в пюре за допомогою товкачика або блендера. Потім вливаємо гаряче молоко, додаємо вершкове масло, сіль і перемішуємо до однорідної маси.

3. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору. Потім відправляємо його в пюре і ретельно перемішуємо.

4. Тепер розділимо наше тісто на 10-12 рівних частин. Кожну з них розкачуємо за допомогою качалки в тонкий коржик. Обрізаємо нерівні краї, щоб було акуратно, але це необов’язково.

5. Добре розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній коржі без додавання олії з двох сторін по 1.5-2 хвилини, поки вони не підрум’яняться.

6. Кожну корж змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо на одну половину картопляну начинку. Накриваємо її другою частиною кыстыбый, змащуємо їх зверху вершковим маслом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Смажений кыстыбый з картоплею на тесті без яєць

Тісто з борошна, води, солі, цукру і рослинної олії розкочується, і з нього вирізують коржики, які обсмажують на сухій сковороді до рум’яності. Потім на одну половину кыстыбый кладеться картопляна начинка. Вона накривається другою половиною і все змащують вершковим маслом.

Час готування: 1 ч. 30 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порції – 5.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Для начинки:

  • Картопля очищений – 800-900 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Асафетида – 0.5 ч. л.

Для змазування:

  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

1. Починаємо з приготування тіста. В підходящу ємність наливаємо воду, додаємо до неї сіль, цукровий пісок, олію і все перемішуємо. Далі додаємо борошно, замішуємо щільне тісто, після чого кладемо його в поліетиленовий пакет і даємо постояти 20 хвилин.

2. В цей час робимо начинку. Очищену картоплю кладемо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння, додаємо сіль і варимо до готовності. До готової картоплі додаємо вершкове масло, асафетіду і вливаємо гаряче молоко. Всі розминаємо товкачем або пробиваємо блендером до однорідного пюре.

3. Тепер беремо наше тісто розкачуємо його в тонкий пласт на робочій поверхні і за допомогою тарілки або блюдця вирізаємо коржі приблизно по 19 см діаметром.

4. Сковороду добре прогріваємо і обсмажуємо на неї коржі з двох сторін без додавання олії до рум’яності. Якщо тісто починає надуватися, то проколюємо його виделкою. Готові кыстыбый складаємо один на одного і накриваємо рушником, щоб вони стали м’якими і гнучкими.

5. Тепер беремо одну корж, на половину якої викладаємо картопляне пюре і накриваємо його другою частиною, злегка притискаючи. Надлишки пюре прибираємо.

6. Далі змащуємо кыстыбый розтопленим вершковим маслом, складаємо їх стопкою один на одного і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Ледачий кыстыбый з картоплею в лаваші

В картопляне пюре додається зелена цибуля, кріп, часник сушений, сіль і паприка. Готова начинка розкладається на половину кола лаваша, накривається другою половиною і все обсмажується з двох боків до рум’яності. Виходить просте і смачне блюдо.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Картопля – 600 гр.
  • Лаваш тонкий – 220 гр.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Кріп свіжий – 20 гр.
  • Часник сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищений картопля перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Додаємо сіль, доводимо до кипіння і варимо до готовності. Потім зливаємо відвар і тиснемо картоплю за допомогою товкачика до стану пюре. Додаємо до нього поросяти, ягняти кріп, часник сушений, паприку, сіль. Все ретельно перемішуємо, поки всі інгредієнти не з’єднаються між собою.

2. Тепер беремо тонкий лаваш і вирізаємо з нього 6 однакових кіл, відповідно з діаметром сковороди.

3. На половину кожного кружечка лаваша викладаємо картопляну начинку і прикриваємо його другою половиною, злегка натискаючи.

4. Сковороду змащуємо невеликою кількістю масла й обсмажуємо на ньому лаваш з начинкою з двох сторін по 2-3 хвилини на помірному вогні, поки він не підрум’яниться.

5. Складаємо готові ледачі кыстыбый на тарілку стопкою і подаємо їх до столу гарячі. Для зручності розрізаємо їх на дві частини. Приємного апетиту!